Nästan allt
på sommarens semesterarbetslista blev gjort. Det som blev kvar var att ta träden till sågen för att få fina plank till fikabordet ute samt en liten del av vattendiket som fortfarande är ogrävt, men att vi inte är klar med det beror på att de stora träden som vi tagit bort ligger i vägen där traktorn ska köra. Att såga med motorsåg när det var eldningsförbud är ju inte ok så därför ligger dom vackra träden kvar tills vi kan ta tag i det till hösten när regnet har fuktat upp marken så myckt att det känns ok med att använda motorsågen.
 
Kan redan se de fina bordet framför mig, stadigt, stabilt, grovt och så oändligt vackert kommer det att stå där vid fikaplatsen som en drottning i kvällssolen ♥ Längtar tills det är klart ( iaf tills planken är sågade och hemma ♥ ) 
 
Nu är golvet klart i alla fall, stugan är låst och igenbommad för den här gången. Vi har gått dit, ibland flera gånger på en dag bara för att se och njuta över det arbete som vi gjort. Ser kanske inte mycket ut för världen men alla som någonsin provat på detta enorma projekt någon gång i sitt liv vet precis hur mycket blod, svett & tårar det är som är nerlaggt i detta hus endast för att få den första delen av ett nytt golv klart.
 
Njuter! av synen av ny syll, nya åsar, ingen källare och planken för trossbotten på plats ♥
 
 
Så idag, efter en sväng till byn så tog vi då tag i diket där den nya vattenslangen ligger. Det var "bara" 20 grader i skuggan så det var ju en bra arbetstemperatur. När vi hade svettats oss igenom ca 1 meter höll vi på att ge upp! Vi var klart övrens om att ta med oss alla ungdomar med oss upp en helg och låta piskan vina 😃 Men det ena ledde till det andra och 2 timmar senare, slut i rygg och armar med svetten drypandes ur alla porer i kroppen så var vi då äntligen klar med den bit som vi måste handskotta igen. Att skotta jord, lera, stenar modell mindre bland sly och torver var tungt as hell, Tro mig!! 😥 Men vi matade oss meter för meter där bland mygg & myror men jag säger åter igen.....vem behöver ett gym här uppe.....och jag har verkligen blivit mycket starkare på dessa 4 1/2 veckor som jag skottat, burit, dragit, lyft och slitit med allt som hör detta projekt till .
 
Vårt dike, som kommer att vara väl värt varenda svettdroppen när det nya vattnet släpps på in till huset. Det jag längtar absolut mest till är när jag kommer att ta den första duschen med det fräscha vattnet i en helt nybyggd badrum.......jösses så härligt det kommer att vara ♥
 
Diket före
 
 
Diket efter 
 
 
Men nu har vi duschat & packat det mesta för i morgon bär det av hem till Umeå igen. Snart är det dags för den vanliga vardagen med jobb och stadsliv med allt vad det innebär. Men till hösthelgen är det tänkt att vi ska upp igen ( Om allt går som det är tänkt ) Vi kommer inte att pausa renoveringen men vi har beslutat oss för att endast åka upp en helg i månaden under hösten och vintern för att renovera. Men vem vet, det kan bli lite mer eller kanske lite mindre, time will tell. Men känner jag oss rätt blir det nog mer än mindre, så länge hälsan är med oss i alla fall.
 
Fortsättning följer.....
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress