Så glad :)

Min bild i temat Holiday Bokeh fick en Hedersmedalj :D 
 
 Tack 2013 Välkommen 2014

 Lite lek med mobben & PicsArt :)

 Mysgurkan <3

 ÄNTLIGEN

Kommer det jag alltid trott på!! Hysterin i dagens samhälle ang våra kroppsideal, ja det suger och det rejält! Det är exakt samma individ i en kropp oavsett om den väger 50 eller 70 eller 90 kg! Om varje individ blir accepterad för hur den är som person och inte för hur den ser ut, ja tänk vad många i vår omgivning det är som skulle må så mycket bättre då.
 
Sen går det ju alltid att diskutera hur "bra" kroppen mår utav den vikt som den bär. Men det, ja det är en helt annan aspekt av det hela och ska inte blandas i hop med det hysteriska bantningsepok som vi i dag 2013 lever i.
Hittade detta reportage och i mina ögon låter det helt sunt. Självklart är aldrig övervikt bra, MEN som reportaget skriver så är det grundkonditionen i kroppen som är det avgörande, inte vilken vikt du har!
 
Ha ha, gillar att veta att det jag gjorde i går var helt okej ;) Först var jag ute och sprang mina 3.6 km och njöt i fulla drag. När jag sedan kom hem och som vanligt strechade framför tv:n som jag alltid gör. Ja då tryckte jag skumtomtar eftersom dom stod på vardagsrumsbordet och bara ropade på mig "Åsa.....åååsa....kolla in oss....visst ser vi gooooda ut...." Och det gjorde dom verkligen, så vips låg dom i min mage :D Mums va gott det var;)
 
 
 
 Oj så härligt

Min andra löprunda, och den gick lika bra som igår :) Känns obeskrivligt bra och längtar till nästa. Men nu ska jag vila några dagar för att sedan ge mig ut igen. Skynda långsamt är ju mitt ledord :D
 
 Mitt bidrag till

veckans tema "Holiday Bokeh" Fick lov att googla för att fatta vad Bokeh innbär :) Men är inte helt säker att mina bilder kvalar in i den kategorin ändå. Men efter många funderingar så valde jag dessa två iaf :D
 
 
 
 Vissa låter

ju helt logiska. Men andra, ja det vet jag inte, känns lite udda tycker jag :)
 
Nu undrar ni nog vad jag pratar om :D Kolla in HÄR så får ni reda på vad jag menar...
 
 Lite bilder från dagen

 Gick betydligt bättre

på min löprunda ikv än vad det gick sist jag sprang :) Nu var det en stund sedan, nämligen 9 dec men oj vad härligt det var. Det som är bäst, det är, att fast det är långa uppehåll så känns det aldrig tungt att dra på mig skorna och ge mig ut. Skulle bara önska att jag kunde få lite rutin på mina rundor. Är det inte kroppen eller vädret som ställer till det så lyckas det alltid komma någonting annat mellan, eller så är det så att jag bara är lat och tar till varje ursäkt för att slippa ge mig ut, vad vet jag ;)
 
 Gott Nytt Shoppingår!

Denna reklamtext såg jag i dagens Vk. Några blad tidigare hade just läst att normalmänniskan slänger kläder i storleksordningen 8 kg per person och år!! Men hallå! 8 kg! Hur mycke är inte det! Inser ni hur mycket slitage detta blir på vårmiljö, jag menar, 8 kg!! 
 
Nu säger jag inte att du och jag inte får köpa nya kläder. Men jag uppmanar till lite eftertanke. Behöver du nya kläder? Är dina gamla kläder verkligen utnötta, eller är du bara less på dom? Vad gör du av dina gamla kläder? Om man lämnar gamla men hela och rena till återvinning, ja då är du både snäll mot miljön men även mot någon annans plånbok. Men om du bara slänger bort dom, ja då borde du verkligen tänka efter på hur du beter dig och hur fel du egentligen gör. 
 
Nu gäller detta även andra saker. Ta möbler som ett exempel. Hur många är det inte som byter ut en soffa bara för att han/hon blivit less på den. " Men vi har ju haft den i så måååånga år. Kaaaan vi inte köpa en ny...." Och så blir det oftast. Ut med den gamla (som knappt är nött) och in med den nya (och med den kommer lyckokänslorna och tillfredsställelsen för en stund) 
 
I dag konsumerar människan (även jag!) alldeles för mycket och många gånger av helt fel anledning. Det finns ett ordspråk (?) som lyder " Man kan inte köpa lycka för pengar" och det håller jag verkligen med om. Men i dagens samhälle är det många som handlar just för att få känna dessa "lyckokänslor" som infinner sig precis när du betalat och är på väg hem med bytet (varan) Detta belöningssystem som finns i hjärnan och som förr i tiden kickades igång när människan lyckats fälla ett byte och släpa hem till familjen. ja det är samma belöningssystem som kickar igång när du köpt en ny sak (soffa, säng, kök, kläder mm)
 
Skillnaden på då & nu är att förr i tiden så tog inte människan mer än vad naturen klarade av att återskapa. I dag så passerade människan redan i augusti den gränsen. Fram tom augusti orkade vår jord återskapa vad vi tog från den. Men efter augusti månad så tär vi bara på vår jord. Allt efter denna månad innebär att vi tömmer jorden utan att ge den en chans att återställa balansen. För ett tiotal år sedan var denna "klippning" av balansen i oktober. Om ett x antal år till kommer jorden inte att klara av att återställa någonting av det tar från den. Och hur blir det sen....när vår jord bara töms på sina tillgångar. Men det är väl någon annans bekymmer, för då är jag redan död.....Vilken tur jag har...(OBS: IRONI!!)
 
 
 
 Fullt ös

For med flickorna på lite shopping i dag. Först ut blev Hööks där jag hittade en jättefin tröja att ha i stallet :) Lite fika på Viktoria och ett besök på Boom och Victoria's Home. Sökte även vita stenar till dom fina ljuslycktorna som jag fick i julklapp men det var slut på Buketten på Mariedal så jag får kolla upp nere på City ist :)
 
Förutom dessa butiker han vi med en sväng på KappAhl och H&M där fyndade jag två toppar och en långärmad svart tröja :) Ogillar att trängas med 1000 st till på en klädaffär men gillar priser på 75 och 100 kr :D Avslutade med pizza till middag och sedan rullade vi till stallet där markservicen gjordes av mig medans flickorna red ut en sväng :D Otroligt mycke han jag i dag trots en sovmorgon till 10.30 :) Börjar gilla att vara ledig!
 
 Ja vad ska man säga

Nyår, ja det kommer vi att fira i stan i år isf stugan. Det är många faktorer som har bidragit till detta beslut men när vi väl bestämt oss så känns det faktiskt riktigt bra, inte super, men okej iaf .
 
 Soffmys

Efter middag med hela familjen. Lite julmat och sedan en film på det (Smurfarna 2) Kan garantera många skrattanfall med dom blå små figurerna. Lägg till en galen trollkarl och en tokig katt på det så har ni en underbart härlig blandning :D
 
I morgon blir det en sväng på Hööks (Har ett presentkort att shoppa för) och sedan HM för att känna på lite kläder :) En bra dag med andra ord. Men först av allt ska det bli skönt med en sovmorgon, känner mig fortfarande lite sliten efter allt som hänt sista tiden. Inser att det kommer att ta ett tag innan själen är i kapp mig och lugnet infinner sig. Men nu är det ledigt i många dagar så jag kommer verkligen att ge min kropp & knopp en chans iaf :D
 
 
 Vår Julafton i bilder

Tack Kent & Helen för en jätte trevlig kväll tillsammans med er och er familj.  Alla (både 2 benta & 4 benta) fick uppleva en kväll att minnas med glädje <3
 
 Julaftonsritt i bilder

 God Jul

 Sitter i soffan

med lilla Rufus bredvid mig och tittar på ett program från USA som handlar om kamphundar, deras liv och allt som dom utsätts för. Allt för att tillfredsställa människans girighet och förvridna syn på underhållning.
 
Att människan är det värsta rovdjuret på vår planet, ja det kan nog ingen bortse ifrån. Ibland blir jag så grymt less på alla människor som bara ser till sitt och aldrig skänker djuren en tanke. Nu är det så att vi människor har tagit djuren till oss. Det är många tusentals år sedan någon av våra vanligaste husdjur var fria djur som levde som vilda djur ska göra. Att då tro att det bara är att ge dom dessa förutsättningar, så blir allt bra, ja det är en utopi och i slutändan är det åter igen djuren som blir lidande. Men att inte ge djuren i våra liv det bästa förutsättningar som finns att få i deras liv med oss, ja det är banne mig kriminellt och det borde finnas grova straff för detta med att utnyttja och behandla djuren illa. Har vi tagit dom till oss är det också vår skyldighet att ge dom det bästa som bara går.
 
 
 
 Hästig helg

Gårdagens Hipporidning bestod av oorganiserat riden Kadrilj :) Vår ridinstruktör hade stora förhoppningar från början men insåg efter en stund att vi kanske inte riktigt var så bra som vi själva trodde ;) Hade problem med det mesta allt från höger-vänster till farten eller någonting så enkelt som att svänga varannan höger varannan vänster, men vad gör det, när det är så himla ROLIGT!! Jösses vilken härlig ridlektion det var :D
 
Har sagt det förut och jag säger det igen. Jag rider i världens bästa, roligaste, härligaste och mysigaste grupp! Superfina ridvänner och Hippos bästa instruktörer (Maria/Moa) Varje lördag är som att vinna högsta vinsten, lika lycklig när jag far därifrån varje gång. Det ska vara mycket till för att jag ska sluta med min lördagsridning.
 
Dagen i dag spenderades också på Hippo men i dag var vi där för att heja fram Sanna & Pyret på deras första tävling tillsammans. Och inte var det dressyr heller som ligger Sanna varmast om hjärtat, utan hoppning! Detta att hopptävla och hoppträna som Sanna gör i dag fanns inte på hennes världskarta för 1 1/2 år sedan. Att hon är där kan vi tacka Johanna F på Hippo samt Pyret själv, för det är dom tillsammans som gett Sanna modet att våga närma sig hoppning och att genomföra en tävling :)
 
I dag var det Julklappshoppning som gällde och taggade till tusen, utklädda värre än värst ;) så gick dom in, hoppade 60 cm och vann! Hur kul är inte det! Första tävlingen, en start, och en blå/gul rosett med sig hem <3 Det kallar jag flyt :D
 
Grattis Sanna & Pyret till er första tävling tillsammans <3
 
 
 
 
 
 2013

Har varit ett tungt år på många sätt. Vår älskade Frode somnade in precis i början på året och strax därefter reste vi vår sista resa med vår finaste Holle. Med bara en vecka mellan två stora och tunga avsked så blev det en väldigt lång tid med mycke tårar och sorg. Än i dag (21 December) trillar tårarna när jag tänker på våra fina killer som lämnat oss.
 
Nya vänner har kommit in i våra liv. Bland annat Sannas fina vän Pyret (Balzac) och vi får även låna vår underbara lillgroda (Rufus) av Jerry & Jessika i stort sett så ofta som vi vill. Dom är båda fina killar med ett stort hjärta så tack och lov för dom. Men saknaden efter våra älskade hjärtan finns alltid med oss, varje dag.
 
Många andra händelser som hänt under året har även dom bidragit till att 2013 i mina ögon varit ett ganska så tungt och jobbigt år. Känner mest för att ta delet knappen och radera bort det och låtsas som att det aldrig existerat. Men nu går ju inte det, men jag kan alltid stänga dörren i mitt medvetande och slänga boprt nyckeln för att för alltid få lämna detta känslomässiga berg och dalbane år.
 
Men i dag har det kommit en ljuspunkt i mitt och Jörgens liv. En ny liten valpkull har sett dagens ljus hos vår uppfödare och 3 killar och 3 tjejer har kommit till världen <3 Längtar tills vi kan få fara dit på besök och få hälsa på underverken. Och förhoppningsvis är det någon av dessa 6 små hjärtan som känner att det skulle vara helt ok att följa med oss hem och bo med oss. Just nu är det blandade känslor som far runt i kroppen. Lycka så hjärtat nästan svämmar över. Saknad över älskade Frode som inte får uppleva denna stund med oss och en stor portion oro över hur allt kommer att sluta :) Har ju som lite lite erfarenhet av en vovve bäbis <3
 
Älskad vän <3
 
 
 
 
 
 Morgonpigga Ahlenius

sitter som vanligt vid köksbordet. En har redan åkt på jobbet. Den andra är på väg. Själv börjar jag inte förnst 09.15 i dag och den sista börjar 17.05 .
 
Blev en sen kväll i går. Släckte lampan 24.00 prick :) Eftersom vi ville klä granen nu när vi kunde förvara en av Sannas vardagsrumssoffa i barnens lekrum så blev det granpyntning när den ena kom från stallet 22.30 och den andre kom hem från jobbet 22.40 :) Efter en massa fniss över bollar och glitter så kom klapparna fram. Och naturligtvis måste ju varje paket undersökas ordentligt, klämmas, skakas och luktas på ;) allt för att försöka lista ut innehållet :D
 
Älskar just denna stunden <3
 
 
 
 Äntligen

 
 En kopp kaffe

och låten Give me hope på radion. Mycke bättre känsla nu än i morse :) Har 5 härliga små goungar som ger så otroligt mycke glädje till mig. Har varit ute i det vackra vädret och fått lufta mig lite med glada barn och kollegor. Har insett att gårdagen, ja den var speciell på många sätt, och den har jag nu strukit ett streck över och tittar framåt och går vidare :D Snart är det Julafton och bara det fyller min själ och mitt sinne med glädje. 
 
Ser fram emot morgondagen och längtar verkligen till fredagen och vårt årliga besök på Leo's :) Tänk vilken förmån vi har som har möjligheten att kunna bjuda barn och föräldrar på en heldag där :) Och vilken förmån vi har som har privatchaufför och egen limousine (buss) både dit och hem. Vi har det bra vi :)
 
 Radion skvalar

likaså tv:n . Suck! I dag är det faktiskt ingen sån där höjdarmorgon. Känner mig sliten på alla vis, har varit mycket nu och jag är inte en sån person som varken kan eller gillar att hålla många bollar i luften. Är less på att vara utelämnad till andra i mångt och mycket. Less på andra som inte tar ansvar för sitt. Less på människor som verkar ha en latmask inopererad i ryggen och tydligen tror att det är helt ok att förlita sig på att andra ska stå där med ett smil på läpparna och bara acceptera. Fy f-n vad jag är grining i dag!! Usch!!
 
Nä nu skiter vi i det här! Tack och lov har jag alla fina underbara barn på dagarna. Min härliga men lite tokiga familj i flera generationer. Och det mina vänner, det räcker bra nog långt för mig. Så upp med smilbanden nu Åsa, ta tag i dagen och gör den till det du vill att den ska vara. Roligt och givande!!
 
Denna härliga tjej kan man inget annat än bli glad av :D
 
 
 
 
 
 
 
 Upp som en sol

och ner som en pannkaka. Så blev det med vår uppkörning. Allt klart men med en påskjutsbroms som inte vill vara med trots många försök med att få den att lossna, ja då var det bara att tacka för oss :/
 
Nu är det bara att ta nya tag och komma igen. har en ny tid så vi hoppas på bättre lycka då :) Hur som har vi lärt oss någonting nytt iaf :) Och nästa gång blir väl kunskapen ännu större hoppas vi ;)
 
 Det finns lika

många tolkningar som det finns människor. Alla lägger vi en värdering i vad vi hör,ser eller läser. Hur du som människa väljer att tolka någonting, ja det beror helt och hållet på hur du är som individ. Läser mycket (älskar att läsa) både böcker, tidningsartiklar, bloggar, fakta artiklar om olika ämnen och mycket mycket mer. Jag tycker om att läsa hur andra personer tycker, tänker, känner eller upplever olika händelser & situationer som dom stöter på i sina liv.
 
Nu vill jag bara förtydliga att detta är min tolkning  av det jag läst, betyder inte att den stämmer med din tolkning. Betyder inte att den är mer sann än din, utan det är precis det som jag skriver, min tolkning! 
 
Men det jag har reflekterat över är att i många fall så väljer en del att lägga orden i någon annans mun, eller i detta fall då att lägga dom skrivna orden så att det passar dom själva. Att plocka vissa ord eller meningar ur dess sammanhang för att tillrättalägga det så att det passar en själv. Det tycker jag rent personligen är skittrisst! För det är i stort sett bara när det är någonting negativt som detta sker, aldrig finns det behovet när det gäller en positiv händelse eller situation!? 
 
Läser många bloggar med vitt skillda innehåll om allt mellan himmel och jord. Och brukar ofta gå in och läsa komentarer som kommer ang dom olika inläggen. Många gånger är det positiva och berikande kommentarer som så att säga leder till ytterligare en dimension i dialogen. Men väldigt ofta, och detta är nästan alltid uteslutande i häst eller djurbloggar så är komentarerna väldigt negativa, ytliga, förlöjligande eller bara elaka och detta leder enligt mig inte till någonting bra alls.
 
Har än aldrig hittat någon negativ eller "dum" komentar i någon av alla inrednings eller matbloggar som jag läser. Men jösses om det har med djur att göra, ja då har det låtit riktigt fult i bra många komentarer. Vad är det som gör att det är sån prestige i djur? Varför läser människan (du & jag & alla andra) in det som någonting negativt oftare när det gäller våra djur än när det gäller vårt hem, bil, utseendet eller någonting annat i vår omgivning (värld)? Varför är det mer prestige i hur vi "sköter" om våra djur än hur vi "sköter" om resten av det som finns i vår värld? Ja den ekvationen, den förstår jag mig inte riktigt på faktiskt. 
 
Mitt råd till dig :) Läs inte in så mycket, och om du känner, upplever, anser att någonting är oklart. Ja men fråga då! Hur tänker du/hur menar du nu? Och för guds skull: Lägg inte ord i munnen på någon annan! Din tolkning får du själv ta ansvar för. Det är din skyldighet att fråga om du funderar över någonting! Mottagarens skyldighet är att svara! Tänk så mycket lättare allt skulle vara med en dialog som fungerar och en öppen attityd gentemot varandra :)
 
Sköt om er...
 
 
 
 
 
 
 Julbord i stallet

Vi hade igår julbord och det var jättetrevligt och supergott! Har ju världens mysigaste "Klubbstuga" och jag bara älskar att vara där inne :D     (Obs: Mobilbilder ikv, glömde tyvärr kameran)
 
 
Vi har knytkalas så var och en som kommer tar med sig någonting gott att äta så julbordet blir aldrig lika från år till år :) Både spännande och gott :) 
 
 
Som ni ser av bilderna så har vi det otroligt bra i vårt lilla hus bredvid stallet :) En värmande brasa är ju aldrig fel :D
 
 
 
 
 
 
 
 
På Julaftonsmorgonen blir det ridning med pyntade hästar och slädar :) Hoppas bara på att det finns liiite snö så julstämningen blir på topp och så att släden har någonting att glida på. I värsta fall räcker det med lite is så medarna kan jobba :D Kommer att bli supermysigt :) Längtar!!
 
 I bland liksom hejdar sig

tiden ett slag. Och någonting oväntat sker. Och när det händer inser man hur liten människan är och hur fort allt kan ställas på ände. En klyscha ja visst, men ändå ack så viktig, ta hand om varandra där ute. Lev inte som om det inte finns något slut, för det finns det. Inse att det är människorna runt dig som är rikedomen här i livet, inte vilken tjusig bil du har, modernaste köket eller alla dina utlandsresor. Pengar är bra att ha, håller jag helt med om! Men pengar  ger dig inte per automatik lycka, dom kan bara underlätta ditt liv, ingenting annat...
 
 
 Lite ljus i mörkret

Lucia, bara ordet fyller en med glädje :) Lite ljus i en annars ganska så mörk årstid. Dofter från ljus, pepparkakor, glögg och  lussebullar. Förväntan i luften och pirr i magen hos barnen som ska lussa för alla sina nära och kära :) Stolta föräldrar som tycker att just deras barn är det vackraste som finns denna stund (precis som det ska vara och precis som jag själv upplevt det)
 
Önskar er alla en underbar Lucia dag  Speciellt till min mamma som i dag inte är riktigt pigg och som inte kan vara med oss just denna Lucia, många kramar från oss alla <3.
 
 
 Tungt

är bara förnamnet denna tiden på morgonen ;) Men efter en prommis med Ruffe så piggnar jag säkert på mig. Önskar alla en härlig Torsdagmorgon, och känns det fördjävligt så tänk på att morgondagen är Fredag och med den följer Fredagsmys :D
 
 Just nu

är jag trött som en gnu! Och den underbara snön som vi hade, ja den har snart töat bort. Snacka om oflyt!! Önskar mig mer snö, minusgrader och julafton :D Iof så kan det räcka med Julafton, resten kommer väl om vädergudarna vill :)
 
 Ni är hela min värld

Utan Jörgen Sanna Jessika och Anton skulle jag aldrig orka, ni är min luft, min kraft, mitt liv..
 
 Att känna stoltheten

Jag skriver sällan om min son i bloggen. Det beror inte på att jag inte ser honom eller tycker att han är mindre viktig än flickorna. Min son som i dag är 20 år är en de tre bästa i livet som alltid förgyller min dag på något vis. Anton är en individ med ett hjärta lika stort som hela universum. Han är så otroligt snäll mot allt och alla. Att vara dum på något sätt, ja det existerar inte för honom. 
 
Självklart är jag ju partisk eftersom han är min son. Alla mödrar tycker ju att just deras barn är det finaste på jorden, så och jag. Men Anton, ja han spelar i en helt annan division. Ibland när jag tittar på honom och ser den där lilla lilla killen framför mig, ja då inser jag vilken enorm lycka som kom in i våra liv den dagen han föddes. Nu har ju inte allt varit rosenrött sedan dag ett, absolut inte. Men en genuint vänlig själ har han alltid varit och jag hoppas verkligen att livet kommer att gå honom väl så att han kan fortsätta att vara denna fina kille och inte bli bemött så fult som vissa kan så att hans glada positiva vänliga sinne får vara kvar utan, att bli nedsmuttsat så mycket att hans inre godhet förändras.
 
När vi var på ett utvecklingssamtal en gång så var det en av Antons lärare som sa så här : "Om det fanns fler personer som Anton, så slulle världen se annorlunda ut" Och jag kan bara hålla med, om det fanns fler personer med Antons inre godhet, ja då skulle världen se annorlunda ut. Då skulle vår värld vara mindre egoistisk och mer empatisk och omtänksam. Mer kärlek och mindre hat, ja helt enkelt en bättre värld..
 
 
Det kommer en dag

När du känner dig utsatt
för vad andra säger,gör..
När det känns som du är ensam
helt lämnad utanför..
 
Det är då du tryggt ska veta
att tiden läker sår,
att du när som helst ska möta
nån som verkligen förstår.
 
Att du en gång kommer inse
att de hade ingen makt
för längst in i ditt inre
finns kärnan helt intakt.
 
Den rymmer mod och styrka
och hjälper dig den dag
du stolt ska visa världen
ditt helt unika jag.
 
 
 
 God morgon

Finns det någonting ljuvligare än December månad ? Alla ljusstakar, levande ljus och förväntan som ligger och bubblar under ytan. Barnen som väntar och ser fram emot tomtens besök. Alla  leksakskataloger som blivit lästa från sida till sida. Kommer ihåg från barnens tid hur leksakerna var inringade och hur önskelistan växte från gång till gång som katalogen öppnades :D
 
Just nu sitter jag i köket med fönsterljusstaken på och några ljus brinnandes. Kaffekoppen står bredvid och i köket här och nu så blandas doften av kaffe och stearinljus och det är konstigt vad jag förknippar julen med ljuslukten :) Även fast det är mörkt ute tänder jag aldrig taklampan utan det är bara ljusstaken i köket, stearinljus och stjärnan i vardagsrumsfönstret samt uteslingan som får lysa upp min start på dagen. Märker att jag blivit lite äldre för jag blir mer och mer skumögd för varje år som går ;)
 
Har nu även haft turen att det äntligen kommit snö på backen. Inte mycket men oj vilken skillnad det gör på ljuset. Tiden fram till snön lägger tycker jag iof är lite tung. Jag är väldigt beroende av att snön kommmer för då kommer lite av ljuset tillbaka i en annars väldigt mörk årstid. Men i o m att December månad börjar och alla ljus kommer upp så blir det mycket bättre och sedan när snön kommer så blir det verkligen härligt. Den månad jag tycker absolut sämst om är November. Den skulle jag nog kunna stryka helt ur almanackan, fast alla som någon form av bemärkelsedag under denna månad håller nog inte med skulle jag tro :D
 
 
 
 
 
 
 Fy sjutton

vad det gick trögt på löprundan ikväll :( Känns inge bra alls. Men men, får ta nya tag en annan kväll :) Nu är det soffmys som gäller så snart jag tagit en varm och skön dusch :) Men nu säger jag 
 Bilder från en stjärnkväll

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Livet rusar på

i expressfart! Och när livet rullar på lite för fort för mig så slutar jag att sova. Och ju tröttare jag blir ju fortare tycker jag att allt rusar på. Inser i dagsläget att jag har väldigt lätt för att triggas igång när livet packar på. Svårt att se helheten och att greppa det som finns framför mig. Svårt att styra upp och planera min dag utan känner mest att det snurrar i huvudet och min motorik blir ryckig, okoncentrerad och allt jag gör blir bakvänt och tar betydligt längre tid än vad det egentligen borde ta. 
 
Inser att min resa som jag påbörjade för många år sedan fortfarande är högst aktuell. Börjar inse att jag, Åsa, kanske inte är en heltidsmänniska i livet. Nu är det inte jobbet jag pratar om utan mitt liv med allt vad det innebär. Med deltidsmänniska menar jag att inte alltid fylla dagarna till brädden utan inse att jag bara kan fylla dom till hälften.
 
För mig är det helt ok att maxa dagar, det fixar jag lätt. Men att maxa dagar vecka ut och vecka in 52 veckor per år, ja det är det jag inte fixar. Jag är skörare än vad jag tror (eller vill inse) och har nu under hösten flytit runt och bara fyllt på med än det ena och än det andra. Och det ska jag inte sluta med för det vill jag inte!. Det jag däremot måste börja att göra är att planera mina dagar och se till att jag har ledig tid enbart för att vara. För att sluta med allt som fyller mina dagar, ja det finns inte på min världskarta. Jag måste ist bli bättre på att styra upp och planera :D Så fram med livsfilofaxen fru Ahlenius, då blir nog livet lugnare och sömnen bättre! :)
 
Hm.... lyxhustru och sitta på en hästrygg hela dagarna. ja det vore väl någonting för mig ;)
 
 
 
 Julbord

Ja ni hörde rätt :) I dag var vi bjudna av mor och far till Rovågern på julbord. Alla som känner till Rovågern vet att det ligger vid havet så det var fisk i all dess färg och form som bjöds på i dag :) Har bara två ord för detta julbord " SUPERGOTT & SUPERMYSIGT " 
 
Har ni funderingar på ett lite annorlunda Julbord kan jag varmt rekomendera detta. Mysigt och väldigt gott, bra personal och familjär stämning. Att sedan utemiljön bjöd på sin vackraste sida i dag, ja det var bara bonus. Mina tidigare bilder i mitt förra inlägg är fotat precis utanför huset. Längtar till sommaren för då ska jag dit för en fika och mys på stenarna :)
 
Tack alla för en härlig dag med got mat och trevligt sällskap. Ett särskillt tack till mor och far som bjöd oss alla på detta goda lite annorlunda julbord <3
 
 
 
 Magiskt ljus vid havet

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Oj oj vilken kväll

Var och firade min moster Ann-Marie som fyllde 80 år i går. Var en helt otroligt trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap :) Tog ca 400 bilder under kvällen och har valt ut 52 av dom som jag kommer att lägga upp lite senare :)
 
Grattis Ann-Mari på din dag 
 
 Det närmar sig !

Har nu under en längre tid haft möjligheten att vid åtminstone 2-3 tillfällen kunnat löpa utan problem av ngt slag. Känner mig jätte taggad och hoppas nu att allt strul med kropp och lungor ska vara över :) har bara en pytte pytte tendens till löparknä kvar i höften. Låter lite komiskt att ha "löparknä i höften" :D
 
Ställede mig på vågen nu till morgonen och inser att jag bara har 1.3 kg kvar till mitt mål som jag satte till 70 kg. Vägde med andra ord 71.3 kg nu till morgonen och förra gången jag vägde mig låg jag på 73 kg + - några hekto hit eller dit.
 
Under en väldigt lång period (flera månader) var mitt mål inte att gå ner i vikt utan att hitta balansen mellan intag - motion och bibehållen vikt. Ville hitta rätt nivå så att jag stod kvar på rätt vikt utan allt för mycke svängningar. Kände att jag hittade rätt nivå ganska så på en gång och när den varit stabil i flera månader så tog jag tag i nedgången igen. Dvs jag startade om med att mäta min mat med dl mätningen och valde mina guldstunder när jag åt någonting gott utan att för den skull kapa bort någonting. Men jag känner verkligen efter om jag är "sugen" eller om jag bara vill ha för att min hjärna kommer i håg att det är "gott"
 
Och det är där den stora skillnaden för mig är. Jag går inte på någon form av diet. Jag äter all mat dvs pizza, hamburgare, godis, fika, nattmacka kl 23 på kvällen med varm choklad osv osv. MEN jag äter allt detta i betydligt MINDRE mängd än förut. Jag äter kanske en bit pizza ist för två. En liten hamburgare och halva mångden pommes isf som förut (en vanlig burgare och all pommes) betydligt mindre godis och äter bara det som är gott och sitter inte och fortsätter trycka bara av farten. 1 macka isf 3 på kvällen osv osv. Det är inte VAD du äter som gör din viktuppgång utan MÄNGDEN som du stoppar i dig! Nu när jag mäter min mat så inser jag verkligen vilka STORA portioner jag har ätit under alla dessa år. Och när då rörelsemönstret också förändrats, ja då kom vikten sakta men säkert smygandes som ett brev på posten tyvärr.
 
Mitt råd till alla er som dietar av ngt slag. Skit i det och ta tag i storleken på intaget istället. Du behöver aldrig avstå från någonting, du får äta ALLT men i rimliga MÄNGDER :D Du kan leva ett vanligt liv utan att behöva planera handling, vilka dagar du får och vilka dagar du inte får äta, du behöver aldrig känna avsaknad av någonting och du uplever aldrig att du "bantar" utan du lever ett vanligt liv men som grädde på moset tappar du vikt utan att egentligen behöva jobba för det :D Kan inte bli bättre, enligt mig i alla fall ;) Och kanske kan det hjälpa dig också att äntligen tappa dessa kilon som du går omkring och mår dåligt över.
 
Och det bästa av allt! Om du fortsätter ditt liv med att äta allt, men mindre mängd, ja då går du ju aldrig upp dessa kilon igen, utan du får en långsiktig viktminskning som till större chans består livet ut. För dietar du med soppor, pulver, svält (typ 700 kalorier ) mm så kommer ju dom förhatliga kilona tillbaka så fort som du "äter och lever " som vanligt igen :( 
 
 
 
 
 Från mig till er

 My winter wonderland

 Hovar som brister

Kom till stallet och ser att ena bottsen på Pyrets hov har lossnat under natten. Den har gjort så förut och det har gått bra när han varit ute ändå. Men inte i dag :( Hoven såg inte rolig ut när vi tog in Pyret och under en stund såg jag alla hemskheter framför mig. Men med Ida,s hjälp att raspa och att få ta en titt under hoven så kom Ida & Jessika fram till att det nog inte var så illa som vi trott vid första ögonblicket. Mycket har slitits bort och någon sko på den hoven blir det inte på ett långt tag nu. Men han ömmade inget när vi fått bootsen på plats och vi tog en liten prommis i skogen. 
 
Efter stallet blev det adventsmiddag hos mamma och pappa och efter en trevlig eftermiddag där så rullade vi hem med lilla Rufus med oss och pyntade färdigt det sista inför Julen. Nu är det bara granen som saknas och den kommer inte in fören lucia :) Älskar första kvällen med allt fint pynt, alla ljusstakar och den härliga stämningen som infinner sig...
 
Vår fina Frode. Så älskad, så saknad...
 
 1 December 2013

Och det har snöat i natt! Lycka är det att få vakna en dag som i dag. Gårdagen spenderades dels på Hippo och hoppa Symphony och förutom lite fyllekörning käntes det bra. Han är jättefin att rida och trots stor galopp väldigt mjuk och skön att sitta på. Urnöjd med hoppningen och känslan som jag har i magen. Övningen bestod av 4 hinder och det är bera till hinder som står i en sväng som jag har lite problem med. Blir så fokuserad på var jag ska så jag glömmer drivningen och då bryter hästen alltid av, retar mig jättemycket så nästa gång ska jag försöka att ha det i åtanke :)
 
Har även hunnit med att julpynta hos pållarna i Ström, ha stallmöte och sågat ner 4 st julgranar till killarna. En i boxen och en i hagen att ha att pilla med. Jessika hade med sig cd spelaren så vi hade jättemysigt med julmusik och trevligt sällskap. Har verkligen haft tur när våra nya hästar kommit eftersom det med dom följt med trevliga ägare. Blev en härlig eftermiddag i stallet och jag är fullt övertygad om att hästarna nu kan känna lite julkänsla även dom :)
 
Kvällen var tänkt att spenderas med trevligt sällskap i Ström med after work men tröttheten som funnits i min kropp nu under en längre tid rullade in som ett godståg. Har försökt att analysera och tänka efter vad det är som gör att min kropp är så slut innifrån och ut och det enda jag kan tänka mig är denna f-b förkylning/astma som är boven. Hur som rullade jag hem, fika lite och pysslade sedan hemma i sakta mak till ännu mer julmusik. Men hade jag inte haft Sanna till hjälp, ja då hade det gått betydligt trögare och mindre blivit gjort. 
 
Tills nu har dagen sett ut som följande. Sovmorgon, långfrukost och sedan blir det stallet och pållarna med Jessika. Har också turen att mamma och pappa bjuder på adventsmiddag så som ni ser så går det ingen nöd på mig. God mat och trevligt sällskap tackar man ju inte nej till ;)
 
Önskar er alla en härlig första advent. Var i landet ni än bor hoppas jag att ni på något vis kan upplev denna mysiga känsla av att det snart är jul. Själv ska jag njuta av den snö som fallit i natt, pussa på mular och äta tomtegröt och julskinka :)