Snart blir det
Blandat bandat


Städat på Hippo mellan 8.45-15.20. Rena slavarbetet med högtryck, borste och svamp. Men supertrevligt folk att jag har lärt känna flera nya kvinnor i min egen ålder :) Jätteroligt att vi är så många 40+ are och alla är jätte trevliga och full med humor. Har skrattat och skurat hela dagen känns det som:)

For sedan med Jessika till stallet och for på en tur med pållarna. Dagens ridning finns att läsa på teamahlenius.blogg.se Bara att gå in och titta :)

Nu väntar sängen för i morgon blir det en tidig morgon på lokalen.

Ha det gott och sköt om er.....Dagens ridlektion


Var i god tid på Hippo och strosade runt lite. Fick välja näst sist så jag valde då Klossen isf Yster, det var dom som var kvar på slutet.

Har en toppenbra ridlärare som heter Maria och kommer, om jag inte är helt ute och cyklar från Ö-vik. I dag stod det tempoväxling på shemat och till det hade vi bommar till hjälp.

Det var en jätterolig och givande lektion. Iof har vi alltid det, är så otroligt nöjd med min ridning. Och det jag tar med mig efter dagens ridning är

# Bra galoppfattningar utan att falla fram
# Hittde "känslan" i galoppen vid flera tillfällen
# Bättre lösgjort bäcken
# Hittade ytterskänkeln på voltarbetet.

Längtar till nästa lördag för då är det hoppning :) Känns helt overkligt att jag faktiskt längtar till att hoppa. Det kan jag verkligen tacka min underbara vän Lucky för. Tyvärr är vi nu 2 som älskar denna häst så nu har jag fått konkurrens också, attans säger jag bara ;)

Ha det gott....
  Ca 10 mil från Dikanäs :)Hittade denna artikel i Vk i dag. Känns lite overkligt speciellt i dag när solen lyser och snön håller på att tina bort i Umeå :)Ja vad ska jag säga?


Har fått en tömkörningskurs i födelsedagspresent av barnen. Kommer att låna Pridde och dra in på Hippo och förhoppningsvis blir jag lite klokare på hur detta ska skötas. Får hjälp av Anders Eriksson så jag tror nog att det kommer att bli väldigt givande, eller så blir det givande för alla andra runt omkring :)

Hur som så övade vi igår kväll på banan jag och Pridde plutt. Han var lite spänd redan från start, vet inte av vad. Har kanske inte riktigt landat än efter flytten men han skötte sig super ändå :) Hade bara tänkt jobba i skritt eftersom vi såg ut som två fyllhundar som vinglade hit och dit. Men det ena gav det andra och innan kvällen var slut jobbade vi på en åtta i trav :) Klarade tom av att byta varv utan att behöva sakta ner till skritt. Känner mig supernöjd över att vi lyckades kommunicera så pass bra med varandra och klarade av det :) Snart kommer vi kanske att våga ta det i galopp också, men det får nog vänta en stund till :)

Ha det gott och sköt om er....Ännu en dröm


Som en dröm


Nu får det förbanne mig vara nog....


OM det inte SLUTAR att regna snart blir jag TOKIG!!!! Avskyr detta f-b väder, och nu skiter jag i språket också, slutar det inte snart kommer jag att gå upp i atomer!!!


VILL HA SOMMAR OCH SOL NUUUUU!!!!!!   Snälla vädergud om du finns, GE OSS SOMMAR!!!!En tidig morgon

Våren är en tid när skogen sjuder av liv. Till morgonen när jag och Frode var ut på en liten kiss runda så levde det om någonting av en massa fåglar. Och då menar jag verkligen många fåglar :) Det lät så enormt mycke att jag först trodde att det var någonting som var fel, men hela svängen som jag gick bjöd på samma intensiva fågelsång. Det är som om dagen i dag är början på våren, har aldrig fram tills i dag hört så intensiv sång från skogen som i nu. Och vem vet, i dag kanske är dagen när våren kommer till Umeå för att stanna...

Ha det gott och sköt om er...
Roar mig med läsning


Känner mig lite sjuk faktiskt :/ Gör inte många knop så jag sappar runt på en sajt mest för häst och hund människor. Inser att det finns lika många åsikter ang häst och hundägandet/skötsel som det finns ägare till dessa djur :D

Kommer att ta en tidig kväll eftersom jag känner mig riktigt risig. Hoppas att febern håller sig borta och att jag i morgon vaknar och känner mig som en nyutslagen ros. Önska går ju alltid, eller hur ;)
Ha det gott och sköt om er..Vet ni vad


I dag kan det bli en bra dag :) Hoppas på det iaf! Förutom en förkylning som strular så är livet på topp, lite sol på detta så har jag vunnit högsta vinsten....Och än slank han hit och än slank han dit och .....


Att flytta hästarna från Håkis till Ström var inget lätt beslut. Men för att underlätta den dagliga pendlingen så blev det ändå det valet. I stallet i Ström hittade vi det vi ville ha till våra hästar och mer lättpendlat för tjejerna och jag när det gäller samåkningen :)

Själva byggnaden byggdes direkt nytt till stall på en gång. Boxarna är STORA, större än medelstandard. Fönster i varje box och en breeed stallgång mellan boxraderna. Superbra ventilation och det är vi verkligen tacksam för eftersom Pridde är lite känslig mot dålig luft.

Var och en har sin egen hage om man inte vill ha kompisar med, då finns den möjligheten också :) I stallet är det en stor gott och blandat påse gällande inriktningen på både hästar och ryttare. Allt från unghästar (1.5 år) till en äldre dam som passerat 30, m a o betydligt äldre än våra killar.

Stallägaren är jätte trevlig och väldigt social, precis som sin far som också gärna är i stallet för en liten pratstund. Åldern på dom som rör sig i stallet är allt från tjejernas ålder till äldre än jag :) Flera häst"mammor" som rör sig runt där så det finns alltid ngn att surra med. Otroligt trevliga tjejer överlag och alla har gjort så att vi verkligen känner oss välkommen :)

På gården finns en stor ridbana med hindermaterial. Enligt dom i stallet många och fina ridvägar med sandunderlag direkt från gården. Vintertid är det bara att skritta in till Stöckebyn så finns det flera upplysta vägar att rida på eftersom skogen blir snötäckt och mindre bra att rida i. En liten slinga skottas upp i skogen vintertid av ägaren men det finns också vägar direkt på andra sidan storvägen som kan användas vintertid.

Sommarbete finns det tydligen också att tillgå till på sommaren :) Inte helt fel det heller eftersom vi är bortskämda med det sedan Håkis. Gillar tanken på att dom får gå och bara äta sig runda och fina och vara häst på riktigt. Ja inte Pridde då eftersom han har en tendens till att bli liiite för rund om sin lilla mage, men gärna Holle :)

Ett stort och bra bås i uppvärmd sadelkammare där det också finns mickro, diskbänk, bord med stolar om man vill äta mat före eller efter ridning. Toa med dusch finns också om man skulle vilja duscha innan det är dags för jobb eller skola.

Sammantaget så är vi jättenöjda och killarna verkar trivas som fisken i vattnet. Pridde har inte fått några nässelutslag vid denna flytt och Holle har börjat att äta så mycket mera hö att han lämnar kvar lusern i hinken som han får på kvällen, känns superbra att båda verkar trivas så otroligt bra :)

Ha det gott och sköt om er..
24/4-2012
God morgon :)


Kom på att jag inte har skrivit så mycket om vår flytt med hästarna. Kommer ett inlägg i kväll, bara jag kommer i håg att jag ska skriva ett ;) (guldfiskminne)

Hur som, ha en bra tisdag alla, trots REGN!!Känner mig lite sleten i dag ..

Varför vet jag inte, har inte gjort särskilt många knop i dag :) Varit och fikat födelsedagsfika, lånat lilla Elida och jobbat men även hunnit med en prommis med Frode. M a o inget särskilt men känner mig lite låg ändå. Har en förkylning som strular runt så det kan var det som är boven. Hur som tänker jag ta en tidig kväll så sov gott alla ni där ute, nu tänker jag påbörja min kvällsprocedur och närma mig sängen...

Måndag morgon

Efter en fullmatad helg både fysiskt och psykiskt så är det äntligen en vanlig vardag igen. Lite träningsvärk efter lördagens ridning men det känns bara härligt :) Ha en härlig måndag och sköt om er.Maktlöshet


Att vara förälder i dag är inte lätt. Att vara förälder har nog aldrig varit lätt men i dagens samhälle tror jag att det är ännu svårare än vad det var när jag växte upp. Nu låter jag som om jag är 100 år men det är jag inte, fyller endast 45 så jag räknas fortfarande till ungdom, inbildar jag mig iaf ;)

Det jag tänker på när det gäller min rubrik är den känsla som jag som förälder (eller du) kan uppleva när vi känner att ngt är fel men när du lyfter det med berörda parter, tex skola, vård eller omsorg inte blir trodd på. Veta djupt där inne i föräldrahjärtat att det är fel, du ser hur galet allt blir men ändå får du ingen respons när du försöker att föra fram din sida av saken. Hur du som förälder ser och upplever det hela.

Och det är ju inte så lätt att stå på sig när man har med utbildad och kvalificerad personal att göra. Tanken kommer att "dom vet ju bäst, dom kan det här, dom har ju utbildning för detta" mm. Då är det inte så tvärlätt att stå på sig och hävda sin egen åsikt och sina egna tankar. Lätt är att man viker sig och tror på deras sätt att se på det hela. Och visst, i de allra flesta fall är det så. Men inte alltid!

Det blir fel ibland. Och det som är så himla tråkigt är att det oftast behöver gå så långt innan det tas tag i. Ofta hinner både förälder och barn signalera länge att det är galet som sjutton och jag behöver HJÄLP! Varför måste det allt som oftast drivas till sin spets innan det sker någonting? Är det inte bättre att ta tag i det i tid så sparar vi både på människoöden och pengar. Alla och då menar jag verkligen alla, skulle tjäna på det.

Själv har jag varit i en sådan situation att jag tidigt har sagt att någonting är galet, men inte blivit trodd på. Det tog 4 år innan det visade sig att jag hade rätt. Tyvärr käntes det inget bättre för det när det visades sig att det stämde det som jag hade en känsla av. Det enda positiva var att alla resurser som fanns sattes in men återigen alldeles försent. Det som skulle ha varit en rolig tid blev en mer eller mindre mardröm för personen ifråga, en enda lång uppförsbacke att bestiga och som har satt sina spår även efter det.

Å andra sidan har jag fått uppleva den andra sidan av myntet. Att få komma på en gång och få träffa kompetent personal som verkligen gjort allt som bara gick att göra. Som såg mitt barn direkt och utan att hymla gjort allt som bara gick för att hjälpa och stötta fullt ut från första besöket.

Kan inte riktigt förstå varför det allt som oftast blir lite tyngre inlägg en lördag eller söndag morgon? Kan kanske bero på att jag har både tid och ro att sätta på pränt sådant som rör sig i mitt huvud, det och ensamheten och mitt älskade kaffe i köket :)

Ha det gott och sköt om er...
En blöt tur blev det i kväll.


Men roligt var det. Och tåget fick vi se och pållarna höll sig lugna trots att vi var ganska så nära och galopperade när det dök upp som gubben ur lådan :) Snabbt går det, kommer som skjuten ur en kanon.

Var lite obehagligt att rida efter en landsväg igen men eftersom våra killar är lugna så gick det bra. Men för att vara dom så är dom i våra ögon väldigt tittiga och fjolliga eftersom det mesta är så nytt och dom har en massa överskottsenergi att göra av med. Men förhoppningsvis blir underlaget snart bättre så att det går att låta dom springa av sig lite :) Och sakta men säkert kommer dom ju att "bo" in sig på det nya stället.

Nu väntar soffan och tv för mig. Och i morgon är det en ny dag med förhoppningsvis bättre väder än i dag :)
Nu blir det lite gnäll


Men jag måste bara få ösa ur mig lite galla ang detta "väder". Eller väder, snarare "skitväder"
Vet att det inte är lönt att ödsla energi på att bry sig på vädret för det som kommer det kommer. Men nog f-n är det väl nog nu! Håller på att gå upp i atomer för jag kan bara inte låta blli att irritera mig något så f-b mycket på all snö som kommer från luften!!

Har alltid i hela mitt liv varit mer vinter än sommar människa. Men i år har jag blivit omvänd nanting. Som Jörgen sa för ett par dagar sedan " det kanske är dags att flytta söderut" och om jag kunde ta med mig mitt liv här till Smygehuk längst ner i Sverige så skulle jag fara i morgon, tro mig!!Längtar till sommaren. Även om den består av regn, mygg och skitväder då också :)Kung för en dag
Till Dig!!

Hade tur på vägen hem
Inte lätt att köra så här :)
Snälla vädergud....


Ge mig sol, sommar och värme snart annars går jag under. HATAR!! denna snö som kommer från skyn. Vill inte och orkar inte frysa någe mer.


JAG VILL HA SOMMAR!!!!!!!!   NU!!!!!!!17/4-2012
Lite lek15/4-2012Bilder från vår tipspromenad

© Åsa Ahlenius

Dessa bilder finns utan © symbol om det är ngn som vill ha för eget bruk. Hör bara av er om det är någon som vill att jag ska skicka originalbilden.
Väl värt att tänka på


Hittade denna artikel och upplever att den ger svar på många funderingar. Väl värd att läsas...Hakuna matata, det är ord som är bra :)


Ja vad har vi gjort då dessa dagar som gått. På Påskafton var det ju vår årliga Tips prommenad med fika, korvgrillning och härliga människor som slöt upp här nere i stugan. Allt som allt, stora som små blev vi 26 stycken från olika delar av vår "stora härliga familj" Både jag och Jörgen tycker att det är jätteroligt att så många vill vara med och så länge intresset finns så kommer vi att fortsätta med denna tradition.

Vi har även hunnit med en fisketur till Matskan med ett härligt gäng vänner, gamla som nya bekantskaper :) Förutom fisk så bjöd denna dag precis som dom tidigare dagarna på strålande sol och vårvärme i luften. Mina fräknar har blommat fram så nu är det en sommar Åsa som kommer att komma hem till Umeå på lördag.

I dag har det snöat nästan hela dagen. Men för mig gör det inte så mycket. Jag och Sanna har varit och gästat våra grannar som kom upp i går, handlat skoterbränsle samt mat på byn och sorterat bort lite sopor. Så där lagomt nyttiga har vi varit. På eftermiddagen fick vi ett ryck och tog varsin skoter och for på en lite längre tur för att få "leka" lite :) Jag lånade brorsans skoter (som för övrigt vill flytta till lilla mig) och den var det klös i kan jag bara upplysa om. Fartig men lättkörd så den passade mig bara bra. Kände mig som typ 16 år igen och innan turen var slut så gick det betydligt fortare än i början. Hur fort vill jag inte skriva eftersom min kära bror kanske läser detta och då blir han så orolig skulle jag tro, han är ju lite rädd om pärlan sin ;) 

Beroende på vädret i morgon så får vi väl se vad vi hittar på. Kanske en skotertur till en jättemysig gapakoja där det blir att elda och mysa. Är ca 2.5 mil dit så det är en lagom tur att fara på, mycke myrmark dit så det blir en slät och fin väg att gasa lite på :) Eller så blir det fiske igen, finns inget mysigare än att ligga på en skoter i solen och pimpla så där lite lagomt slött. Kommer det någon fisk så kommer det, annars så räcker det med nykokt kaffe vid elden sittandes på ett renskin och bara söra på med goa vänner :) Det är livet det på vårvintern så här!

Ha det gott alla och sköt om er....Påskafton med ös


Hur härlig har inte dagen i dag varit. Vi var en stor samling som tillsammans hade tipsprommis med korvgrillning och fika i dag i strålande sol. Både ny och gamla var med denna gång, känns  jätte roligt att dom gamla vill återkomma och att dom nya kommit till :) Tack alla som var med för en underbar dag tillsammans.

Påskmiddagen var i vår stuga och det blev en tre rätters middag som jag tror föll alla i smaken. Att få träffas så här och bara söra och umgås är så otroligt mycket värd för mig. Det är detta som är rikedom i livet, finns inga pengar i världen som kan ersätta detta som vi har fått uppleva i dag.

I morgon bär det av på fiskesjön med Camilla & co. Tillsammans kommer vi förhoppningsvis att dra upp några fiskar men mest troligt kommer fikat att stå högst upp i rangstegen :) 5 min fiske och 5 timmars fika, det är vår paroll när vi är ute tillsammans :)

Eftersom jag har telia sticka så kommer alla bilder när jag kommit hem igen. Men jag lovar att jag har varit flitig med kameran så bilder kommer, tro mig ;) Men hastigheten på stickan gör att bilderna tar cirkus hela livet på sig för att laddas upp så det är inte lönt att ens försöka....

Nu väntar soffan och Harry Potter. Ha det gott alla och sköt om er......


En dag full av sol


Sol, fiske (dock ingen fisk) korvgrillning och trevligt sällskap har gjort min dag i dag. Nu sängen för i morgon vankas det tipsrunda och korvgrillning med förhoppningsvis sol och vackert väder :)

På söndag verkar vi styra kosan mot Bergsjön med lite skoteråkning, fisketävling och den obligatoriska kaffekokningen och korvgrillning. Måndagen kanske styrs upp med skoteråkning till en mysig gapakojja ca 2.5 mil bort, får se vad väder och ork säger :)

Ha det gott alla och sköt om er....Solen skiner och det är -11 ute


Med andra ord en helt vanlig vårvinterdag. Kallt på natten och till slut plussgrader på dagen :) Hör skotern mullra där ute så nu är J på g redan för att testa vår lilla Kisse katt :)

Som vanligt var vi liiite för het på gröten när det gällde att elda så det blev ganska så mycket för varmt i natt ;) Ganska så vanligt misstag hos oss, nu visar innertempen + 28 grader så nu tror jag vi stannar där :)

Nu ska jag och kameran ut en stund, så ha det gott och sköt om er.......

Nu rullar vi snart


Hoppas på vackert väder, många fina bilder och trevligt sällskap :) Kommer hur som att njuta av min veckas ledighet. Förhoppningsvis blir det lite korvgrillning, skoteråkning på fjället (KAMERAN) och en och annan röding/öring på kroken.....Sköna mornar i köket med kaffekoppen och vedspisen med govärmen.....Dikanäs here we come!!!Glad Påsk
Längtar till torsdag


Då rullar första bilen på fm via Lycksele och shopping :) Nästa bil rullar cirkus 16.15 eftersom Jessika tydligen får sluta då, inte illa alls :)

Längtar mig sjuk efter lite stugluft och vedspis. Skoterånger och korvgrillning. Sol i fejset och kameran laddad och klar. Hoppas på många bilder men det är inte alltid som det ger ngt, men härligt kommer det att bli iaf ;)

Läääängtar !!!! Vill åka nuuuuu......Me like !
En dag som i dag är en bra dag

Stor rensning


Bland mina ridkläder. Nu har jag bara 1 par vinter ridbyxor, 1 vinter jacka, 2 par helskodda ridbyxor, 1 par oskodda, 2 par vinterskor, 1 st sommarjacka samt ett regnställ, 2 par ridstövlar för sommarbruk :)

Betydligt luftigare i garderoben.....