Tack och lov!

Vi gnäller kanske (iaf jag) ibland över våra skattekronor som vi betalar varje månad på lönen. Men gud så tacksam jag är över vår "skatt" som går till vår egen välfärd.
 
Har nu under en tid sett med egna ögon vad vi (du & jag) kan få om vi tex blir sjuk. Har nu följt en nära släktings sjukdom och tillfrisknande (blir lite bättre för varje dag) och fått se vilka resurser vi har att tillgå när vi blir riktigt sjuk.
 
Nu pratar jag om allvarligt sjuk, där expertvård har varit inkopplad i över en månad. I dag var det på dagen 30 dagar sedan flyget gick hem från Stockholm där de efter en vecka i Ecmo maskinen ansåg att tillståndet vara så stabilt att det gick att åka hem till IVA i Umeå för vidare vård.
 
Tänk om vi varit boende i USA, undrar vart prislappen hamnat då. Vad skulle kostnaden bli för helikopterflyg till och från två olika städer. Specialistvård i Ecmomaskin 1 vecka. Specialistvård på Intensivvårdesavdelning 30 dagar (ligger kvar än i dag på IVA) och sedan ytterligare olika former av specialistvård innan friskförklaring och hemgång! Det är nu som jag tycker att skattepengar, ja det betalar jag med glädje och utan att klaga.
 
Och även om jag har haft turen att få vara frisk och slippa uppleva allt detta. Så är jag oerhört tacksam för att Sverige har detta att erbjuda alla som blir sjuk på något sätt. Om mina skattepengar kan bidra till att rädda livet på någon annan människa så gör jag det med glädje. Ibland behövs det ett uppvaknade innan man förstår hur bra vi egentligen har det. Nu säger jag inte att det inte kan bli bättre. Men ta dig en sekund av ditt liv och stanna upp och fundera över vilken tur vi har ändå som bor där vi bor. Vi har tak över huvudet, mat i magen, läkarvård vid sjukdom, utbildning till alla oavsett kön, tandvård och mycket mycket mer....
 
Tack och lov för att jag och min familj får bo och leva så bra som vi gör i dag, Men vi kan alltid jobba för att det ska bli bättre, ja visst. Men rikta då det du har att säga och låt dina åsikter komma upp där det verkligen gör någon skillnad , dvs på politikernivå. Låt det inte stanna vid gnäll vid köksbordet en vardagmorgon när du läser tidningen och förfaras över ditt och datt utan rikta det uppåt. Bara då och endast då kan det komma att bli en förändring i samhället. Du och jag har en röst, om vi anväder oss av den kan vi göra skillnad. Tillsammans är vi starka nog att påverka och förändar vårt samhälle, tillsammans kan vi göra under, det är jag fullt övertygad om.
 
Jag är med dig  hela tiden även om jag inte är hos dig...
 
 I går var jag på äventyr

Jösses vad resvan jag håller på att bli. Matte är supernöjd med mig och jag kan inget annat än hålla med om att jag är bäst! ;)
 
Först for jag med matte och Jessika till Yvonne och hälsade på. Visade mig naturligtvis från min bästa sida (Inga olyckor inne och pussade upp dom ordentligt) Så nu har dom träffad Morris the King :D
 
Sedan bar det av till stallet och där, ja jösses! Där fick jag träffa dom stoooora killarna, för huvaligen vad stor dom var, men lika snäll som stor. Men ändå, liite läskigt var det allt. Fick sitta i min väska och vänta suuuperlänge! och fast jag gnällde och talade om att nu får det räcka, det är mig ni ska bry er om så sa matte bara " Det är lika bra att du vänjer dig som Ruffe, för här kommer du att vara många gånger!
 
Fick också hälsa på dom stora killarna som heter Pyret & Pridde. Dom var faktiskt jättesnälla och så blåste dom varm luft i ansiktet på mig :D Käntes som en hårtork typ ;) Har bildbevis (dålig kvalla) på att jag har varit superduktig så titta och njut :)
 
 
 Nu är det jag igen

Morris alltså :D I dag är jag till mattes stora glädje mycket piggare. Jag har varit duktig till morgonen att kissa ute två gånger, men bajsandet, ja det gjorde jag inne. Vad kan en stackars liten kille göra när det trycker på och matte bums ska sätta på kaffet? Ja då skiter jag i etiketten (visst var jag rolig nu, fniss) puss från mig :D
 
 
 
 Morris här igen :D

I dag har jag tydligen gjort matte lite orolig för i dag har jag verkligen varit trött! Oj vad jag har sovit, hela natten och bra mycket av dagen. Men hallå! Jag är ju bara en bebeis ju <3 Liten och söt och ibland tar orken slut även för en pigg liten krabat som jag. 
Men jag är faktiskt superduktig. Utan att skryta så är jag bara bäst. Jag sover hela natten, äter bra (älskar skinka) både kissar och bajsar ute och om ett par veckor kan jag nog gå i koppel också utan att behöva stanna och fundera så mycket. Men jösses vad mycket det finns att se ute :/ både hundar, bilar, traktorer och inte att glömma alla människor som stannar upp och säger " Åhhhhh, så sööööt han är! Jag kan charma även den grinigaste häxansurtan, så de så! ;)
 
 The beautiful wings

 Usch vad jobbigt!

I dag är lilleman verkligen trött! Sover hela tiden och är inte lika på G som förut. Självklart så läser jag in att han är sjuk, längtar hem eller mår dåligt på något annat vis. Men då har jag min kloka dotter Jessika som sa så här när hon klev upp "Har du tänkt på att han kan ju bara vara trött också! " Ja och så är det väl. Fullmatade dagar med mycket bus måste ju få ta ut sin rätt någongång, men oroligt blir jag i alla fall!
 
 Häst i stället för hund :D

Hade turen att få följa med Ida & Palle ut på en fototur en helt underbar söndagsförmiddag :D Lite bilder från fototillfället bjuder jag naturligtvis på :D (Obs! Bildbomb!!)
 
 
 
 
 Att bli med valp

Är som att få barn, lika mycke känslor i omlopp och lika mycke oro ;) Har nu haft Morris hemma sedan i fredags kväll och jag är ledig hela veckan för att han ska få en möjlighet att "bo" in sig med och hos oss. 
 
Har hasat runt i pyjamasen med håret på ända och trött blick för nu är det nattvak som gäller igen. Men jag ska inte skylla någonting på Morris för han sköter sig jättefint, utan det är jag själv som ligger på ohågan och vaknar bara han rör på sig det minsta lilla i sin säng :D Ser mer ut som ett vandrande lik än som den Åsa jag brukar vara (kanske ingen större skillnad)
 
Nu kanske det inte behöver vara så här, eller har varit så här för er andra som skaffat valp i huset. Men för mig är detta jättestort och som med allt annat jag gör så går jag all in, allt eller inget är mitt ordspråk. Vill att det ska bli så bra som möjligt för vappis och jag vill verkligen ge dom bästa förutsättningar som jag bara kan för att han ska få en bra start hos oss <3
 
I dag har vi med Ruffes hjälp varit på vår första stooora långa prommis :) Gick super men 2/3 delar på sträckan gick luften ur och det blev att åka i mattes famn hem igen :D Hade tagit på ett täcke eftersom det blåste men det är liiite för stort än (läs ganska mycke) så det blev en tur på Djurmagasinet för att köpa ett lite mindre täcke som passar vår lilla krabats kropp. Det andra får vänta en stund så kommer han att växa i det men just nu är han lite för liten :)
 
Det blev ett sånt här täcke
storlek 24 (fortfarande liite för stort) så nu får han växa in i det så kan han få ha Sannas fina täcke senare i vår :)
 
Sannas fina täcke från Hööks (en stallkille ska han bli) som han ska få växa i lite <3
 
 
 Morris här

Husse och matte skryter så över mig :) Jag äter superbra, sover hela nätterna, kissar klockrent ute men bajsa, ja fick jag bestämma blev det inne, men matte är häxan surtant så jag måste göra det ute :/
 
Har en jättebra polare som heter Rufus (kallas rallyruffe, ruffe eller lillgrodan) och han leker så ofta jag vill och låter mig sova när jag behöver det. Enda som egentligen är lite tråkigt det är att han piper lite och blir lite sur på mig om jag biter lite för hårt. Det är inte så lätt för en liten kille som jag att veta hur hårt det blir, men jag lär mig fort så det kommer nog att bli bra detta också :D Jag är ju inte lillprinsen för intet ;)
 
Nu är det dags för en sovpaus i mattes knä igen. Liten som jag är orkar jag inte så långa stunder. Jag hör av mig senare i dag och berättar om mina bus, hej då :)
 
 23/2-2014

 En nakenfis

behöver lite kläder :D
 
 Vilken dag !

Mycket bus och en massa sömn har det blivit för Morris i dag. Vi kröp ner i sängen tillsammans när Rufus och flickorna for till stallet och där sov vi i 2 timmar och bara samlade kraft ;) Ätit bra och kissat och bajsat ute varje gång :) Hur duktig är inte vår lilla prins <3
 
 Morris här

Har sovit gott och varit jätteduktig i natt enligt matte och husse :) Somnade vid 22.30 efter kvällsfikat (här fikar vi kvällsfika varje kväll) och en kisspaus ute i snöovädret. Kl 03.00 var kissblåsan lite full så då fick jag liv i husse så vi kom oss ut och lättade på blåsan lite (ja inte husse förstås, bara jag) somnade duktigt om men kl 04.30 så behövde jag ut igen. Då fick jag liv i matte, och det mina vänner, det var ingen vacker syn det! Herre min je, hon kan skrämma skiten ur vem som helst mitt i natten, tro mig!
 
Vid 06.00 kände jag att det stoooora nedsläppet var på väg så då knuffade jag liv i matte igen, och tyckte jag att hon såg hemsk ut kl 04.30 så var det ingenting  jämfört med kl 6! Stereoögd, stappelbent och muttrandes "jag är för gammal för detta" så tog vi oss äntligen ut och jag fick bajsa lite, Guuud så skönt det var!
 
Hade tänkt busa lite men eftersom husse och matte tog upp mig i sängen och vi myste ner oss under täcket så somnade jag och matte om en timme till. Kan väl säga som så att matte har fått alldeles för lite skönhetssömn i natt :D Hon ser ut lite som en skräcködla, men hon är snäll i alla fall, och med det kommer hon långt ;)
 
Nu har jag inget mer att berätta men om ni tittar in längre fram i dag så kommer jag tillbaka. Nu ska jag busa lite med Rufus (min nya polare) han kan behöva sättas lite på plats, nu är det en ny kung i huset :D Nämligen lilla jag!
 
 
 
 
 
 Hej, lillprinsen här :)

Nu har min nya familj enats om ett namn, Morris ska det bli och en riktig Morris är jag :D Älskar att busa, bita på tuggben och undersöka mitt nya hem. En knämysare är jag och om du lyfter upp mig så gosar jag med din haka. Har nu ätit kvällsfika, kissat som den duktig kille ute så nu ska jag nanna kudden så ses vi i morgon igen. Sov gott ;)
 
 Välkommen hem lillprinsen <3

Bilturen hem gick super, pyttelite rop efter mamma och syskon och sedan lade han sig vid min hals och låg där och myste ända tills vi kom hem <3
 
Världens colaste kille är han. Såg sig runt i mitt knä en pytteliten stund och hälsade på Rufus innan han gick ner och började busa med Ruffe :D Ruffe är supermjuk och supersnäll mot lillkillen och verkligen en fin kompis <3
 

Efter en stund med bus och lek blev Sannas knä otroligt inbjudande för en liten sovstund <3
 
 
Ruffe passade på att provligga lillkillens säng och den blev klart godkänd :)
 
 Jag vankar som

en äggsjuk höna ;) Snart bär det av för att hämta vappis (Morris/Messi) och jösses vad jag längtar <3 Kommer fler nya bilder på lilldrängen ikv, för nu är han nyrakad och snygg och söt som spunnet socker :D
 
 Nu är jag i mål :)

Startade min viktresa för 1 år sedan och nu är jag i mål med min vikt. Har gått ner från 87.7 kg till 69 kg. Mitt mål var 70 så nu är jag nöjd :D Känner mig otroligt tacksam över att min resa har gått så bra som den gjort, har haft ett riktigt "återfall" när jag känt en hunger utan dess like och det var efter jul och extremt frosseri ;) 
 
Var ute på en liten löprunda (3.7 km) och har nu precis landat i soffan med en kopp varm choklad och lite tv/data tid :) Morgondagen känns spännande eftersom lillkillen ska flytta hem till oss (har inte bestämt om det blir Messi eller Morris, får fnula lite och se) 
 
 I morgon

Flyttar jag hem till min nya familj, team Ahlenius. Där finns förutom husse och matte, alla småmattar och lillhussen men bäst av allt!! Där finns min nya polare och  vapendragare Rufus the man!! Håll i hatten nu alla gamla och gråa människor på Ersboda, brevlådornas kung är på väg och snart är friden slut :D
 
 
 Kan man få hjärnblödning för mindre!!

Trodde jag skulle bli galen!! Kan inte fatta varför det ska testas heeela tiden! Snacka om att få blodtrycket att stiga och huvudvärken att bulta i skallen!!
 
Pyret har sina sidor, och ibland gillar jag dom lite mindra än vanligt. Men då däremellan är han så djävulskt söt att jag smälter som snö i solen ;) Och tur är väl det, för annars så skulle han få ett saltskott i arslet!! Tro mig!!
 
Att lyfta hans hö bakben kräver ju sitt sätt. Stöd mot väggen, få vila knäet på min rygg och framförallt....att lyfta det förbenade benet!!!
 
I dag så var jag själv och skulle trixa med allt. Har gjort det vid några gånger tidigare men aldrig helt själv som i dag. Det var jag & Pyret och radion :) Och allt var frid och fröjd tills det var dags att ställa honom mot väggen och få upp det f-b benet!! Höll på tills svetten rann, slet som ett djur och det enda som hände var att han böjde på sig som en ostkrok, puffade på mig med mulen och när jag tittade på honom såg det ut som om han tänkte  -Vad ska du göra åt det här då!? Jag lyfter inte på benet!? Undrar hur långt jag kan driva henne innan hon flyger i luften!?  Men. Giv. Mig. Styrka!!! Just där och då var han värd max 10 kr, inte ett öre mer!!
 
Men efter en stund insåg han att det var bäst att göra som jag bad om så innan jag dött av frustration så lyfte han och vi kunde göra klart för kvällen, och då var han sitt söta goa jag igen (tur för honom!) Han är verkligen en stor personlighet! Söt som spunnet socker men tjurskallig så in i h-vete! Men vad gör det när mitt hjärta smälter och ett fånigt flin sprider ut sig i ansiktet när han puffar på mig med mulen och lägger huvudet i fanmen för att gosa lite. Då är han den finaste i hela världen och mitt hjärta smälter.....av lycka!
 
 
 
 
 
 
 Flower garden

 Om du gillar

Bra mättnadskänsla och glad mage. Ät havregrynskgrö med linfrö i , fungerar super för mig :D Har aldrig haft så glad mage som nu. Denna gröttallrik är min morgonvana och den kommer jag att hålla fast vi!
 
 Onsdag morgon

och mitt huvud känns så tungt ;) Piggar upp mig med en liten Rufus <3 Ha en underbar Onsdag alla där ute :D
 
 Blått är det nya temat :)

Har valt denna och ska grunna lite mer på mitt andra bidrag :D
 
 Pga yttre omständigheter

Så kommer inte den första valpen som vi tittat på flytta hem till oss. Känns tråkigt men jag tror att det blir bäst så här. Så vi har valt att ta valp nr 2 som vi också redan från start fäst oss vid. 
 
Det är flera faktorer tillsammans som gjort att vi valt en annan valp. Nu kommer en naken kille att flytta hem till oss på fredag isf en puff. Men dom är lika glada, sociala och pigga killar, så hur som, så kommer det att bli full fart och en massa bus i Ahlenius hemmet igen :D 
 
Här är en bild på den lilla killen som kommer att flytta hem till oss. Nu är det bara namnet som vi hakat upp oss på :/ Mulle är ju Mulle och denna kille är ju en helt ny individ så Mulle känns inte riktigt rätt. Morris eller Messi är nu på tapeten (Uppfödaren har döpt honom till Messi) men vi har delade läger om dessa två namn :D Så framtiden får utvisa vad det blir ;)
 
 
 
 
 
 
 
 God morgon

Tänk vad en natts god sömn kan vara livgivande :) Sov inte mycket men på ngt sätt har ändå själen fått sitt. Även om gårdagskvällen var jobbig på många vis var den också otroligt givande. Har många känslor som vandrar runt i mig och jag vet att jag balanserar runt på en smal tråd, låter värre än vad det är :D Men nu vänder jag blad igen och börjar om med en helt ny vit fin sida, allt är inte bara dåligt, det vackra finns runt om mig hela tiden....
 
 Fy sjutton vad livet är orättvist

Kämpaglöden finns där önskar bara att jag kunde hjälpa till med någonting. Känns helt värdelöst att inte kunna göra ett endaste dugg! Men helt underbart att få träffa dig igen!
 
Jag är med dig  hela tiden även om jag inte är hos dig...
 
 Lösdrift vs traditionell installning

Hittade denna artikel på nätet och tycker att den är superbra skrivet. Varför gör vi som vi gör? Vad baseras våra val på? Hur har utvecklingen med våra hästars liv sett ut och vad har förändrats? Ja frågorna är många och svaren är inte alltid så lätt att hitta. Men utvecklingen i våra hästars liv utvecklas hela tiden och det bara till det bättre tycker jag. Jag anser att all utveckling som leder till det bättre, ja det är bara att tacka och ta emot med öppna armar.

Nu är just lösdrift eller traditionell uppstallning verkligen i focus på alla sätt. Att få vara i flock ute, stora kuperade naturliga ytor att röra sig på och bara vara häst, ja det är nog det bästa för i stort sett alla hästar. Skriver i stort sett för jag har själv med egna ögon insett att det tyvärr inte passar alla. Det är inte fören man får uppleva med egna ögon som man kan vara helt säker på sin sak, eller hur..

Vår stora kille Pyret stormtrivdes ute på sommarbetet. Mådde som en prins och var hur go och glad som helst. Allt fungerade super tills det blev höst och det blev mörkt ute. Eftersom vi har hus till hästarna i hagen och hösten var väldigt varm och skön så valde vi att låta hästarna sova ute långt in på hösten (typ lösdrift så att säga)

Men ju längre in på hösten vi kom ju underligare blev Pyret. När vi tog in honom för att pyssla innan ridning kunde han falla ihop på gången, bara så där utan förvarning. Började att fundera på om hästar kunde få Narkolepsi (sömnsjuka) men enligt all expertis var det väldigt ovanligt, och att hinna bli 16 år innan det dök upp lär väldigt orealistiskt.

Jaha, spåna vidare. Funderade hit och dit på vad det kunde vara. Och en dag så såg vi ett samband. Varje gång som Sanna & Pyret skulle in på träning på Hippo fick Pyret alltid sova inne för att så att säga ”vila upp sig” på samma sätt som alltid Pridde fick ”vila upp sig” innan tävling när han var igång. Och dessa dagar när Pyret sovit inne så uppstod sällan detta problem, att typ somna på stället! När vi sett detta ”samband” vid flera tillfällen efter varandra så valde vi att alltid låta Pyret sova inne och då försvann hans problem, har aldrig hänt efter installningen, så himla skönt!

Och, visst. Nog kunde det ha gått till sig och problemen hade kanske försvunnit av sig själv om vi bara nött på och skitit i att ta in honom. Men om han fortfarande efter flera månader hade problem så har jag svårt att tro att det skulle försvinna av sig självt. Pyret är till sin personlighet en väldigt ”vaken” häst. Och om han inte får ro att vila ute pga att han hela tiden vill ha koll, ja då mår han inte bra att gå som utehäst året runt. Då mår han godare av att få sova inne (min tolkning) få bli pigg och alert och slippa ”vakta” ute på natten och bli så trött att han somnar av sig själv när han får komma in i  tryggheten i stallet.

Pridde däremot, ja han trivs som fisken i vattnet av att sova ute dygnet runt. Och eftersom han också har hus att vila i och komma undan ovädret i så får han så ofta som det bara går vara ute dygnet runt, typ lösdrift.

Jag skriver ”typ lösdrift”  för lösdrift för mig är inte vad många har i dag som lösdrift. Dvs något större rasthage med hus i typ som vi har (men vi har en liten rasthage) men ni förstår vad jag menar.  Att ha en ”lite” större  hage där det finns skydd och fri tillgång på vatten, ja det är inte riktig lösdrift för mig iaf. Lösdrift för mig är rejäla hagar med kuperad terräng  där valet av skydd består av mer än ett hus med tak. I en lösdrift ska ytan vara så stor att hästarna själv ska kunna välja om dom vill ha egen tid eller umgås med andra, kunna välja sin gångart utan begränsningar. Huset (skyddet ) ska vara så stort att flera hästar utan problem ska kunna vila där inne utan att behöva krypa inpå varandra, vatten året runt och fri tillgång på mat. 

Denna bild får symbolisera "lösdrift" för mig. Sätt in ordentligt med skydd (stort hus med flera ingångar!) vatten året runt och fri tillgång på mat, ja då snackar vi lösdrift som verkligen är kanon för hästar, i mina ögon iaf! Det är så här jag tycker att hästen ska få leva, det här är så nära naturligt som det går att komma, Detta är riktig lösdrift!!

 

 God morgon :)

Önskar er alla en härlig måndagmorgon! Kicka igång veckan med någonting roligt och kör sen bara på :)
 
 
 Låter bilderna tala...

 Men så himla bekvämt!

Gillar detta!!
 
 I-landsproblem Javisst!

Söker som en galning på nätet men hittar inte det jag behöver!! Grrr... Vill ha tag på en bra bloggportal för fotobloggar. Har länge funderat på att separera mina foton till en egen "fotoblogg" Vill fortfarande ha kvar denna blogg eftersom jag periodvis ;) har stort behov av att få lufta mina tankar ang en massa här i livet. Vill däremot ha en stilren, lättöverskådlig och bra blogg för att spara endast foton i, ingen text bara fotoinlägg. Suck...och jag som är så himla bra på detta med stilmallar och dyl (Obs! Ironi!!)
 
Men det slutar ju inte där. Om jag nu hittar någon bra design som jag kan överleva och trivas med, ja då hakar jag fast på namnet! Men hur velig får man vara på en skala 1 till 10! Snacka om problem eller hur (Obs! Ironi igen!) Ja ni hör.....inte lätt att heta Åsa som aldrig kan bestämma sig :D
 
Längtar hit!!
 
 
 
 Grattis på födelsedagen

 Men SUCK!!

Snacka om att få fötterna undandragna i dag! Mulle har tydligen blåsljud på hjärtat, vilket jag inte hade räknat med. Hade iof inte ens skänkt vetrinärbesiktningen en tanke ens. Fanns i på min världskarta att det skulle kunna gå galet....
 
Så nu är vi här, tillbaka på ruta ett igen. Törs vi, orkar vi, ska vi ta till oss ett till djur med ngn form av sjukdom/skada redan från början!? Googlat en massa om blåsljud på hund. Dom kan leva 15 år, kan vara död om 2 månader. Dom kan leva ett fullgott liv, kan bli fysiskt handikappade. Kan leva helt besvärsfri, kan behöva medicin hela livet..........Va fan ska man välja! Det är som att välja mellan pest eller kolera, SUCK!!
 
Kommer oron att hela tiden vara närvarande? Han är bara trött, inget att bry sig om. Han orkar inget mer, är bara kondisen som är dålig. Kommer oron att överskugga glädjen? Orkar vi känslomässigt med en berg och dalbana till med allt vad det innebär!? Jag vet inte, önskar att jag hade ett bra svar, önskar att allt hade gått bra isf strul, igen......Det kanske inte är meningen att vi ska ha en hund till, men jag VILL!!
 
Jösses vad jag saknar dig!!
 
 
 
 Dagens häst :)

Började min dag på Hippo och hoppning med bästa Denver :) Allt gick super tills vi skulle hoppa en serie på 3 hinder där första hindret stod på diagonalen (tänk vänd snett igenom) i hö galopp för att sedan vända mot vänster och hoppa 2 hinder efter varandra på långsidan på antingen 4 eller 5 galoppsprång emellan.
 
 
 
Fick vänta en stund på min tur så Denver ansåg nog att vi var klar så när det väl var vår tur så fick jag inte en ordentlig galopp utan det blev lite med handbromsen i. Detta resulterade i ett konstigt avhopp där jag tryckte av men Denver valde att trampa om innan avhoppet. Eftersom jag redan var på väg ;) så slutade det med att jag hamnade på halsen och hängde fast mig för glatta livet :D
 
Hör och häpna så satt jag kvar när vi väl stod stilla. Hoppa tillbaka bakåt i sadeln igen och gjorde ett nytt försök. Fick till en bättre galopp med bättre fart så denna gången gick det superbra! Kände mig helt med både eftergiften men även i balansen. Kan i dag inte riktigt fatta hur dålig balans jag hade från början :D huva, inte konstigt att jag tyckte att det var otäckt att hoppa då ! Men nu så känns det bara super, efter min fadäs på halsen så gjorde jag om och gjorde rätt på en gång. Bra nog så mycket enklare allt blir med lite fart isf att komma på baklänges :D Höjden var hela 60 cm, och för en gång skull så tyckte jag inte att det var högt på något vis. Inser att höjden egentligen inte spelar någon roll när balansen och eftergiften är där den ska vara, så nu går vi mot nya mål och höjder :D
 
 
 
 
 En hälsning från soffan

på Ersboda :) Jag och Ruffe har intagit soffan tillsammans. Funderar på att släpa mig ut på en löprunda mer har inte riktigt bestämt mig för om jag orkar, soffan känns för skön just nu ;)
 
Morgondagen består av hipporidning (hoppning!) och sedan är det öppet. Såg att det blir grillning i stallet vid 13.00 så det kanske blir en sväng dit å :D Ha en skön fredag alla :D
 
 Mitt andra bidrag till Temat

 Gomorron fredag

Upp med tuppen, som vanligt kan jag ju tycka :D I dag har jag inget trevligt besök att se fram emot, men det ska ju göras med jämna mellanrum så det är bara att gilla läget :) Bra för mig och min kropp iaf.
 
Ha en underbar fredag :D
 
 Min kreativa ådra

ala 5 år gammal :) men de bju ja på! Var på kurs i kväll om skapande och hur skapande av ett självporträtt kan gestalta sig. Allt från vanligt foto till surealistiska bilder till att arbeta med olika material som tyg, torkade frukter och andra naturmaterial :) 
 
Själporträtt ala Picasso
 
 
Jag genom tyg liggandes på en grön äng med blommor tittandes upp mot himlen och följer molnen med blicken värmandes av solens strålar, me like!!
 
 
Jag är så fruktansvärt bra på att skapa. Ja jag vet, det är fult att ljuga! ;)Vilken underbar

alla hjärtans dag present <3
 
 Mellanlandning hemma

för att baka lite kärleksmums eftersom det är alla hjärtans dag i morgon, dels till lokalen och fredagsfikat men även till familjen att mumsa på :)
 
I kväll blir det kurs med Kurt!!
 
 Om jag vore

miljonär, skulle jag aldrig kliva upp före kl 9 en morgon! Tänk alla som kan gå hemma och klia navelludd varenda morgon, minimal arbetsinsats och få maximal lön, jo jag tackar jag!!! Hm...men å andra sidan blir dom nog både inskränkt och arbetskskygg, och gissa vad, det  är oftast dom som gnäller mest! Så jag får nog vända på steken och tänka så här " Lyckliga jag som har ett arbete som jag verkligen tycker om, och ett riktigt liv att leva" och inte bara husets 4  väggar och en massa drama hela dagarna :D
 
 Mitt hjärta smälter <3

 En färgklick i vardagen

 Grattis på födelsedagen

 Nytt tema igen :)

"Beyond Imagination" Dvs photoshop vilket jag aldrig gjort i hela mitt liv :) Plockade ner ett program " Gimp" fattade absolut ingenting!! Hittade Pixlr och med hjälp av google och detta program samt fotade typ 100 bilder på en ängel för att få den i rätt läge så den hamnade i såpbubblan på den andra bilden när jag la i hop dom så blev resultatet detta :D Känner mig riktigt nöjd faktiskt, men inser att jag nog gör lite fel för det måste gå att fixa på ett enklare sätt :)
 
 Våren kommer snart

 Rivstart på morgonen

Sitter med min morgongröt (havregrynsgröt med en 1/2 dl linfrö i) och känner lugnet landa igen. Tur att jag har världens bästa föräldrar och barn :D Hade till morgonen en förälder som tagit fel på tiden och kom lite (jag oklädd ofrisssad och morgontrött) för tidigt ;) Men inte gjorde det ngt. Skönt med människor som inte bryr sig utan tar det för vad det är (en virrig Åsa i trosor & bh med snyggaste morgonfrippan ever)
 
Man nu vet jag att det är måndag iaf :D Och gissa vad!? Det känns jättebra!!
 
 
 
 Hur hamnade vi i hästvärlden? Del 3

När vi köpte Jessikas ponny Mothers Pride så var målet att träna och tävla i hoppning. Vi hade turen att hitta den finaste, snällaste och bästa ponnyn någonsin och jag är verkligen glad över att det blev just honom för bättre läromästare för Jessika i ridningen och för mig att sköta allt runtomkring med kunde vi inte ha fått. En riktig gentleman på alla sätt och tur var väl det för ett blåbär som jag.

Att vi sedan hade turen att få en helt underbar tränare ja det tackar jag min lyckliga stjärna för. Att det finns människor i världen som verkligen ställer upp till 100 % ja det är helt otroligt skönt när man som vi började med detta helt från 0. Vi hade ingen som helst erfarenhet av träning/tävling och inte så mycket hästkunskap heller så det var verkligen behövligt med en mentor. Och det var det Anna Spencer blev för både mig och mina två flickor. Det sägs att det finns änglar på jorden och Anna är en av dom.

Jag kan utan att ljuga påstå att denna underbara kvinna är en på miljonen! Att alltid, och då menar jag verkligen alltid, ha tid för att hjälpa, stötta, uppmuntra allt och alla oavsett var i utvecklingen ekipaget/föräldrarna var, ja det är en enorm förmån att få ha en sådan människa i sin omgivning. Oavsett vad för fråga eller fundering jag hade så fick jag alltid tid att fråga och alltid ett svar tillbaka. När man som förälder inte alltid har kunskapen ja då är det verkligen tryckt med en kompetent, engagerande och empatiskt tränare/vän som alltid finns där och som alltid ställer upp och hjälper till. Det är med en sådan uppbackning som man törs ta steget ut i det okända, ett steg som annars skulle kännas betydligt mer gruvsamt!

Tack Anna för all tid, stöd och hjälp som du gav oss under tiden vi var tillsammans. Tack för alla tips och råd, för alla härliga samtal i stallet eller i ditt kök.  Tack för att du tog båda flickorna under dina vingar, även Sanna trots att hon varken tränade eller tävlade med sin bästa vän Holle. Tack för att du såg dom, stöttade dom och alltid fanns där för dom, tack för att du är den du är, en alldeles särskilt speciell varmhjärtad kvinna som har ett hjärta stort som hela universum.
Fy f-n vad jag är bra!! del 2

Fixade allt med Pyret i dag och det enda som blev fel var att jag lindade för lågt ner så Jessika fick hjälpa mig att linda på och få det högre :D Jag är SKITDUKTIG!! (Ha ha,självskryt är bästa skrytet!) 
 
I morgon får vår lilla kille permis och gå ut ett par timmar eftersom det nu är så mjukt i hans hage så förhoppningsvis kommer det att går bra :) Börjar med ett par timmar och får sedan utvärdera om det går att öka på. Tack och lov för världens bästa stallägare, han är bara super!!
 
 
 
 
 Dagen i dag är en bra dag!

För i dag  ska vi få snusa på vappisarna igen och då speciellt Mulle <3 Det känns bra i mammahjärtat att få träffa honom så här en gång i veckan från födseln tills vi ska hämta honom, för någostans i min hjärna är det så här att när vi väl hämtar honom så kommer han åtmistone ha upplevt oss och känt våra dofter så ofta att vi inte är helt främmande för honom och då kanske, men bara kanske, blir det inte lika skrämmande att lämna mamma och sina kullsyskon <3
 
Men först Hippo och den obligatoriska medlemsstädningen som vi ska göra en gång per år. Gör jag min städning nu så behöver jag inte fundera på det och planera in nästa gång eller gången efter det :) Skönt att ha gjort det för då kan jag lägga bort det ur huvudet och dessutom inte behöva riskera att nästkommande städdagar läggs på dagar när jag redan har någonting annat (roligare) inbokat :)
 
 
 This is my life!

 Vi ägde tillsammans

på ridningen i dag jag och Denver, eller inte ;) Sjukt nöjd över dagens lektion och lärde mig massor och fick flera aha upplevelser. Känns som att mycket nu faller på "plats" allt eftersom och det gör min lyckokänsla än större. Har alltid varit roligt att rida på lördagarna men nu är det ännu roligare eftersom jag märker hur bra utvecklingen går framåt :D  
 
Men blev faktiskt lite nervös när jag fick reda på vem jag skulle rida. För första gången som vi hade hoppning när jag började på Hippo så fick jag just Denver. Nu är han inge farlig på ngt sätt utan det jag inte klarade av var att han sträcker ut ganska mycket (dyker lite) och då första gången så höll jag i tyglarna krampaktigt och eftergift kunde jag inte ens stava till :D och det innebar ju att jag höll på att falla av över huvudet varje gång som vi hoppade :D och blev då skiträdd! (läs:ännu mer rädd) än vad jag redan var. 
 
Men i dag så insåg jag ju faktiskt att jag har utvecklats ganska så mycket och främst balansen som är så viktig i all ridning i allmänhet men defenitivt i hoppningen i synnerhet. Så i dag fick jag verkligen ett kvitto på min egen resa i ridningen för i dag hade jag inga som helst problem med eftergift och balans när vi skuttade över hinderna.
 
Fokus låg på kontroll samt att länga/korta galoppsprången mellan hinderna. I bland red vi på 5 galoppsprång nästa gång skulle vi komma på 4 osv allt för att lära oss att reglera själva och inte att bara åka med. Att komma i trav på ett hinder för att 2 meter senare skritta för att 1 meter senare trava över nästa hinder igen, ja det är inte helt purenkelt, dom vill ju så gärna gasa på eftersom dom tycker att det är så roligt :D Varför bryta av till skritt när jag egentligen vill gasa på, hallå du där uppe, håll i hatten för nu rejsar vi ;)
 
Längtar tills nästa lektion som är hoppning (i dag hade vi förberedande hoppning) Förberedande hoppning har fokus på kontroll och samspel. Mycke övningar som bygger på olika tekninska saker och inte så mycket på höjden. Medans hopplektionerna mer är banhoppning (3-5 hinder) och lite högre höjder samt mer tekninskt svår hoppning, typ kombinationer, hoppa hinder som ligger på böjt spår samt jobba mycket med att ha drivning i svängar och mer fokus på att jag som ryttare rider och inte bara åker med. Lika roligt båda lektionerna och jag är så lycklig över att min hopprädsla är helt borta och att det bara är roliga lyckobubblor som far runt i kroppen :D
 
En av mina fina på Hippo <3
 
 
 
 
 
 Hälsning

från fredagssoffan :)  Hade en liten längre dag på lokalen i dag eftersom jag dels öppnade (06.15) men också hade turen att få åka ner på stan till snöborgen och skulpturerna tillsammans med 4-5 årsbarnen :) Men det innebar ju att jag isf att sluta 12.15 slutade 14.30. Hamnade sedan på kaffe hos mamma och pappa efter att vi plockat upp dom på Nus, dom hade hälsat på Lisbet :) Kom sedan hem, åt middag och somnade sött på soffan. En powernap på sisådär 2 timmar ;) Skönt!
 
Virrigt inlägg :) men nu ska jag natta ;)
 
 
 
 
 Jag undrar

OM det är tekninskt möjligt att gäspa käken ur led en fredag morgon, snortidigt :D
 
 I see you!

 5/2-2014

 Fy f-n vad jag är bra!!

Hur lycklig är inte jag i dag då!! Gissa vem som fixade Pyret helt själv ikväll? Jo JAG!!  Jag tog bort gamla lindorna, rengjorde ordentligt och sedan ställde jag till honom mot väggen (bara det kan vara ett företag för sig) lade upp hans bakben (hö bak först, det är det benet som han vill ha stöd mot en vägg) LINDADE helt SJÄLV (läs: stolt som en tupp) för när det gäller vår lilla kille så är det inte bara att lyfta som på en vanlig häst utan han måste få vila sitt bakknä på ens egen ländrygg (lite tungt) men då går det super :D
 
 
Tada.... och här har ni det snygga resultatet, eller inte ;) Tar ett tag innan jag fixar lika snygga som Sanna eller Jessika, men jag kan jag också nu. Och Pyret tycker att det är helt ok att mormormatte fixar och donar <3
 
 
 
Som ni själva ser är det bra länge innan det ser ut som Sannas ;)
 
 
 Tänk till nästa gång du handlar

Ekologist = bra miljöval!
 

Hittade denna artikel i dagens Dn, väl värd att låta gå ett varv eller två i huvudet :D
 
 Det är inte ofta

vi får tid till familjemiddag men i går föll dom flesta pusselbitar på plats. Saknades gjorde tyvärr Jerry och det var ju lite synd. Hade varit roligt att få ha alla ungdomarna samlade men nu är det som det är. Men gott i magen fick vi och det var roligt att få en stund tillsammans att surra lite inför allt som komma skall :D
 
 
 
 Ännu mer <3

 Längtar

<3
 Sä skööönt

med en löprunda :D
 
 Älskar detta ljus

 
Vissa mornar är det helt magiskt sken ute på himlen. Det är dessa mornar jag önskar att jag bara kunde ta kameran på ryggen och vandra iväg :) Men nu är ju inte livet alltid så lätt att planera. Jag menar, hur ofta är det så här en söndagmorgon? enda dagen som jag inte är på väg någonstans :D Nä jag får passa på att njyta av skenet nu till min grötfrukost...
 
 En runda till

blev det ikväll :) Käntes hur bra som helst och nu blir det lugnt till på torsdag :) I morgon är det personalmöte och på onsdag blir det stallet men på torsdag, ja då ska jag ut igen :D
 
 Mums!!

 Äntligen

kanske mitt helvete håller på att vara över. Har nu under två kvällar tagit dessa tabletter och har nu under två nätter
sluppit en massa snor och en irriterande kliandes natthosta med en massa slem i :/ Hoppas bara att det fortsätter att fungera bra. Så antingen så har min "vad det nu är jag har" blivit bättre eller så har jag fått någon form av allergi som blossat upp nu av den hemska "vad det nu är" som jag dragit runt på i ett år.
 
 
 
 
 
 Jösses amalia

vad tungt det gick på löprundan ikväll :/ Snögloppen och oplogat = tungt!! Men ack så skönt när jag var klar, och på bra tid dessutom (iaf bra för att vara mig ;))
 
 Mulle här

och jag har blivit så här stor, och så här söt :D
 
 
 
 Ja vad tycker ni

om gårdagens invigning av kulturhuvudstadsåret!? Hiss eller diss (hm...inser att det låter som en fjortis där ;)) Själv valde jag att stanna hemma ist för att trängas därnere och i efterhand insåg jag att det var ett ypperligt val :D
 
Känner en otrolig frustration över kostnaden för detta. Är inte på något vis insatt i hur mycket pengar det har kostat, var pengarna kommer ifrån eller hur mycket bidrag vi (läs kommunen) fått. Det enda jag ser när jag läser om detta är en invigningskostnat på 20 miljoner + all annan kostnad (läst siffran 300 milj någon annan stans) vet ej om det stämmer, eller om det som vanligt i nätvärlden, är en summa som tagits ur luften och sedan blivit "sann"  under tidens gång den rört sig fram på nätets vägar.
 
Hur som hyser jag en viss oro över att andra delar i vår kommun kommer att bli lidande för liksom en barnfamilj har även kommunen endast en plånbok med en viss summa pengar att ta ur. Att sedan vissa delar är vikt till olika saker ( som vår egen plånbok är)  så tror jag ändå i slutändan att dom som vi, ibland måste "låna" från andra konton för att kunna finansiera vissa önskemål/behov (i detta fall invigningen/kulturhuvudstadsåret)
 
Men om vi nu bara ser och resumerar invigningen så känner jag en stor frustration över en sak, nämligen språkvalen! Jag tänker så här i mitt huvud! Hur många var det som inte satt hemma eller stod på stan och såg detta? Hur många av dessa var inte lite äldre? Hur många av dessa personer förstår engelska/samiska? Jag menar, det var 90% engelska/samiska och ynka 10% svenska (en liten mening som slank in här eller där!) HALLÅ!! det skriks om diskriminering i allt snart, men vad var då inte detta!? 
 
Men det finns en sak till som gjorde mig så in i helvetet förbannad och det var att dom hade valt samer till allt! och då menar jag verkligen till allt. Lite musik och dans var så att säga "svensk kultur", resten var samer och deras årstider! Nu har jag inget emot samer, fast nu ljuger jag. Jag har någonting emot samer, vissa av dom, dom som bara skriker, gapar, gnäller och dom som " bara ska ha " utan att ge någonting själv . Dvs en liten liten klick som skriker och förstör för sig själv i allmänhet och för alla andra samer i synnerhet! På samma sätt tycker jag väldigt illa om alla andra "små klickar" av folk/grupper som utmärker sig på ett väldigt illa och fult sätt oavsett vad det gäller. Oftast ca 10 % av den stora gruppen oavsett vad för bakgrund/inriktning som dom har/lever i. Den lilla gruppen som förstör för resten av den stora massan.Det är dom jag tycker illa om! Dom som bara är ute efter att förstöra och så split mellan olika grupper/människor/kulturer/länder mm
 
Om vi nu återgår till invigningen och samerna. Handen på hjärtat, hur ofta ser vi någon/några från denna kultur i Umeå egentligen en "vanlig dag" Hur ofta läser vi någonting positivt om samer i tidningen "en vanlig dag" Hur mycket får barnen i dag lära sig om våra svenska samer i skolan! Hur tillåtande är egentligen sverige mot samerna " en vanlig dag"! Närapå noll skulle jag vilja påstå. Men, nu kommer vi till ett stort MEN. När vi ska ha invigning med pompa och ståt och visa upp Umeå som en" exotiskt och vacker stad". Ja vad plockar vi då fram ur garderoben. Joooo, våra "Svenska samer".....Då minsan duger dom, när det gäller att ta fram det där lilla extra, där de finns färg och mystik, sugestiv musik som lockar och pockar på urmänniskan i oss, ja då passar samerna ypperligt! Dubbelmoral anser jag, men det är min åsikt! Behöver inte vara din.
 
Dubbelmoral är någonting som jag har skitsvårt för. Avskyr det som pesten men trillar i den fällan även jag också ibland. I detta fall (invigningen) så skriker det av dubbelmoral så det bara skvittrar om det. Om vi nu var så stolta och ansåg att samerna hade en sån stor del i vårt land Sverige och vår stad Umeå, ja då skulle dom var mer "synlig" i vårt dagliga liv. Dom skulla vara ett naturligt inslag i allt och inte bara få en ynka timme i rampljuset under invigningen av kulturhuvudstadsåret och en vecka på Gamlia varje år för att få visa upp och berätta om sig själva och sin kultur. Nä djävlar anamma, ge lappen den bekräftelse som dom förtjänar. Dom har exakt samma rättigheter men också samma skylldigheter som resten av vår Svenska befolkning !! och det gäller alla årets 365 dagar, inte bara stötvis som en invigning eller en samevecka ger.
 
 
 
 
 
 
 
 Frustration!!

men även små steg är ändock framsteg! Med tiniwini steg går det framåt. Önskar bara att jag hade ett trollspö där jag med en ramsa kunde skynda på det hela. Eller varför inte, kunna göra allt ogjort. Men nu har jag inget trollspö hur gärna jag skulle önska det, så det enda jag kan är att i mitt hjärta, i varje andetag önska och be för att allt ska gå så fort som det bara är möjligt för kroppen att läka och bli frisk igen...
 
Även om du inte kan höra mig just nu så är jag med dig i mitt hjärta.....
 
 "Fences and Gates"

Nytt tema :) Har postat dessa två bilder, har så härliga minnen till dom båda!
 
 
Fick lov att välja en snarlik bild för orginalet gick inte att ladda upp :( var för stor. Men typ så här var den :)
 
 
 Dagens häst :)

Upp med tuppen och for extra tidigt på Hippo för att titta lite på Erik Berggren träningen innan min egen ridning :D Fick en ny bekantskap i dag och det blev verkligen en positiv överrasning. Han heter Lord Wilhelm. Här kan du läsa om honom :) Att jag sedan fick ta över honom från en ryttare i gruppen innan som är betydligt duktigare på att rida än jag, ja det var rena lyxen :D Bara att sitta och njuta av en mjuk och följsam kille. Det tog en stund innan han fattade att den som satt på ryggen nu inte var lika duktig som förra ryttaren så han kunde slå av på tempot lite ;)
 
For sedan vidare till Ström och pållarna våra. Markservice stod på schemat samt prommis för stora gula, rengöring av sår och linda bakfötterna. Allt gick som en dans och det var en glad kille som fick promma en llllite längre samt en annan sträcka nu när snön ligger på backen och gör det mjukare för hovarna, det gillades skarpt av lillkillen (Pyret) :D
 
 
 
 
 
 
 
 Men herre gud!

Kan inte ens få ner vad jag tycker, tänker känner när jag läst detta! Det ena ska inte behöva uteslute det andra, MEN nog kan jag personligen tycka att det finns många andra hål att stoppa pengar i än "kultur" som denna! men det är min egen högst privata åsikt, ingen annans!!
 
Klicka på bilden så kommer ni till artikeln.