God morgon !!     Vårkänslor


Hästen jag red i dag var pigg !! Galopperade på stället och bara ville mer och iväg :) Så roligt att känna av att en ridskolehäst har en glöd och arbetsglädje :) Det gillas !! Kände mig som ett barn som satt på en gunghäst , så var hon i dag, men mjuk och lyssnade på förhållningarna så fint...

Hollenbollen var självklart det bästa i dag, go och glad och delade med sig generöst av sina pussar till mig och dom togs emot tacksamt och med stor glädje :)

Och som slutkläm på dagen så hade vi vår första hopptävling för säsongen i dag. 64 och 60 starter i dom 2 första klasserna :) det ni , blev en hel del fina ritter under eftermiddagen och kvällen.

I morgon börjar det kl 9 men vi som är morgonpigga ska vara där redan kl 8 så det gäller att inte försova sig. Det gillas nog inte ;)

Frode är mkt piggare i kväll och äter sin medicin duktigt eftersom vi gömmer den i leverpastej :) Mums tycker min lilla kille.


Nu lite tv och sedan sängen. Sov gott ....På mittt golv


Har denna flyttat in :)
Utsikten från mitt köksfönster    


Och i detta ska jag rida :)Mitt kök är klart !!

Men det ena leder ju till det andra :) nu vill jag ha nytt kakel och nya lampor. Men eftersom jag kanske vill ha blåa tapeter nästa gång så kommer min älskade kökslampa att packas ner ömt och varsamt. Gick det skulle jag måla om den för jag bara älskar den....

Mitt nya kök :)


Lite andra bilder....

Ha det gott alla så höres vi senare...


Sitter snart i mitt kök :)Tv debut :) Tror jag iafSpola fram till 9 minuter så kommer en bekant profil till oss hästjejer fram.

Ha en fortsatt trevlig dag....Ser väl mysigt ut lr hur :)


Hit har jag och Jörgen funderat på att fara. En terass med pool och stranden ett stenkast bort :)

ME LIKE !!
Och det bästa är att det tar bara ca 4,5 timmar att flyga dit , hur bra är inte det för lilla mig som verkligen inte gillar flygplan med flytvästar :)Att fånga nuet och stanna kvar...                        Känner i mina ben.....


Att det var mkt ridning i går :) I alla fall så gick det riktigt bra. Jobbade mkt i trav nedsittning utan stigbyglar så balansen fick sig en duvning men en otroligt givande lektion. Fick känna hur en skänkelvikning ska kännas eftersom jag lyckades jättebra flera gånger (men misslyckades oftare än lyckades iaf) så nu vet jag hur det ska kännas , nu är det bara att lära mig att klara av det fler gånger :)

Jobbade också med galopp på volt och nu äntligen lyckas jag med att både galoppera , ställa ordentligt samt orka hålla igång galoppen utan en massa avbrott :) Att "lära" mig att rida är det roligaste jag har gjort på länge. Längtar till lördagarna för det är så otroligt roligt att fara dit och gruppen som jag rider i är toppenbra, alla lika goa och glada så byta grupp känns inte aktuellt även om jag skulle önska att lördagen var en vardag och inte en helg dag.
Så här var min lektion upplagd och vi jobbade i båda varven. Galoppen körde vi på två volter så att vi blev jämnt fördelade.

Efter denna lektion blev det en tur med Holle i skogen. Låg bara och rullade fram i galopp så där härligt som det kan vara i det vackra vädret. Toppenskön tur som avslutades med städning på Hippo eftersom det var en av Hippos städ dagar. Passade på att göra bort min och många var vi så fort gick det :)

Nu i kväll bär det av till Hippo igen för nu är det dags att ladda hem nästa tävling som vi har till helgen. Ladda ner och fixa färdigt ryttarmeddelandet samt fixa uppstallningslappar och lite annat smått och gott. Där väntar världens bästa Eleonor och Eva så mycket snack och gofika kommer vi att hinna med oxå, inte bara jobb ;)

Ha det gott alla och njut av att det är blia i dag. Endast 10 minus på Ersboda i dag.....Lyckliga jag.....


Lyckliga jag :)


Titta vad min lilla gumma kom hem med till mig i dag :)

Nya gardiner som passar så fint till min nya fondvägg.

Gissa om jag är glad :) Tack Jessika & Jerry , er omtänksamhet värmer mitt hjärta.


 Oj vad det biter i kinderna...


Kallt är bara förnamnet :) - 23,3 står termometern på.
På med kläder och njut av vintern för snart kommer våren....

Ingen blomma slår denna present !!
   


Jörgen vet vägen till mitt hjärta , är så glad för min lilla fondvägg :)

Ha en trevligRulla på i solen


Känner mig mkt bättre i munnen i dag , kan förstå hur vår älskade Holle har haft det , det är väl värt varenda krona som det kostar att fara in var 3:dje månad för koll. Så ont som jag har haft det så kan jag förstå den smärta Holle hade första gången vi var in. Men nu låter det som om det är jag som betalar alla besök men så är det inte....Det är Sanna som bekostar varenda krona som denna älskade häst kostar. Hon jobbar och gnetar på och lägger i stort sett alla sina pengar på sin älskade Hollenbollen. Som hon brukar säga " min tid kommer sen , så länge jag får ha kvar min Holle så kommer han alltid att vara i första rummet "

Men i dag var det min tur att få pyssla om gammfarfar som vi kallar honom :) Det blev en underbar tur i skogen där vi kunde ligga och bara rulla på i galopp hela vägen. Så härligt det är med solen i ansiktet och bara knarret från hovarna i snön. Känna Holles energi och se han söta spettsade öron när han försöker att tjuvkika runt svängen för att se vad som finns där. Kanske Orrtuppar som ska flyga upp ur snön och skrämma skiten ur oss ;)

Massa pussar på mulen och en hel del godsaker blev belöningen för att han så snällt låter mig njuta av hans sällskap och så tryggt bär mig på sin rygg ( nu när han sköter sig igen vill säga ;) och ger mig denna lustfyllda upplevelse i skogen .

Nästa vecka blir det Hipporidning igen men i dag kände jag att jag bara orkade med en häst så då fick Hippo vara. Känns tråkigt eftersom jag tycker att det är så otroligt roligt att rida lektion och verkligen lära mig att rida men min ork ska räcka till lite mer än ridningen så då fick jag lov att passa denna vecka.

Nu väntar en varm och skön dusch för att sedan vara Taxi Ahlenius till Å-hem och J&J :s inflyttningsfest.
Jag och Jörgen skojade och sa att vi skulle följa med och låta dom njuta av vårt trevliga sällskap :) Hm ...kan inte förstå varför dom inte nappade på det ;)

Ha en skön lördag mina vänner och njut av att söndagen är kvar... 

Min livlina....

Ledsen i ögat...


Har glömt hur ont det kan göra i en visdomstand. Har iaf fått spola rent och fått ut penicilin för att få bort den massiva infektion som jag har fått i både över och underkäken.

Hade tänkt jobba i dag men gud så ont det gjorde. Kände att det bara inte gick.....Har alltid ångat på och bara lagt in en lägre växel och kämpat vidare när det gör ont lr tar emot, men i dag orkade jag bara inte....

Tack och lov för underbara kollegor som bara finns där och stöttar när det suger , och en man som ställer upp i alla lägen. Är så otroligt lyckligt lottad med alla fina i min närhet .

Nu ska jag försöka att ta igen lite förlorad sömn så att jag är pigg och allert till i morgon.

Ha det gott alla
så höres vi senare ...När dagen har passerat revy


Och kvällens eftertanke sätts in. Då kommer funderingarna , tankarna men även förundran över dagen som gått och dagen som kommer.

Vad har jag åstadkommit , vilket fotavtryck har jag lämnat i dag ?? Vad vill jag lämna för avtryck ?? Vad har varit bra och vad har varit mindre bra .....

Det är ganska otroligt vad många tankar som ryms i en människa. Hur många känslor och behov var och en av oss har. Om vi samlade allas behov , önskningar och känslor så undrar jag om det finns ngt ställe i hela universum som det skulle rymmas i.
Bildbomb....Förutom stugbilderna så är resten tagna runt Vilhelmina och mellan Vilhelmina och Åsele.Stugan...          

         Tycker synd om mig själv :(


Feber och ont i magen , fy sjutton och typist när jag ändå är ledig.

Begravning som var fin men jobbig , därav en ledig fredag och en tur till stugan. Min farbror John har somnat in efter ett långt och händelserikt liv. Gör det inget lättare men ger lite tröst över att livet ändå var fyllt med glädje och som livet är ibland också med sorg tyvärr.

Nu har lite fil landat i min mage och det verkar stanna kvar :) febern hålls nere för tillfäligt med Ipren mannen och det tackar jag för. Ser fram emot en bättre morgondag och en piggare Åsa, håll tummarna är ni snälla.

Nu väntar sängen för min galna familj spelar Fia med knuff och det är ingen överdrift att stojjet står högt i tak och det skriks och skrattas beroende på vem som knuffas tillbaka i boet igen :)

Tänkvärda ord , talar till mig , berör mig....

Ha det gott alla mina vänner ,sköt om er och kom ihåg att du är älskad för den du är,
du behöver inte vara någon annan......I morgon bär det av


Till stugan . Ingen nöjeshelg men väl ett besök iaf. Ska på begravning efter en farbror till mig som har gått bort. Känns lite trist att det endast är vid tråkiga tillfällen som vi alla i släkten träffas nu för tiden :(

Ett bröllop eller dop skulle ju inte sitta helt fel , betydligt roligare iaf....


Ha det gott alla , sköt om er och ta tillvara på er dag....