Grattis Anton !!

Till ditt körkort!!
 Tdb

är en riktig guldgruva :) Hittat flertalet bra tävlingar inom både dressyr och hopp på bra pendlingsavstånd (20 mil) 
Nu är det bara vår nya vän som saknas. Men han/hon kommer, förr eller senare :)
 Härlig dag :-)


Redo

För en ny dag :) Hoppas och håller tummarna för Anton i dag, själv önskar jag mig en härlig ute förmiddag med barnen och sedan en lugn och skön kväll. Hoppas på en springtur men annars får det bli en power walk :)
 
 Hm....vackert väder ute

Eftersom dumma jag raderade en massa bilder från datorn kanske jag skulle ägna kvällen till att fylla på lagret lite :) Hade funderat på att springa men jösses så halt det är ute, tror inte att jag vågar trots att jag har dubbar på...men men får se, rätt vad det är så vill kropp och knopp ut och göra av med lite energi :)
 
 
 
Ha det gott och sköt om er...Magen är glad igen

Tack och lov säger jag bara :) Prövade att ta bort mjölken till morgongröten och genast blev det bättre. Har inte haft samma problem som förra onsdagen, då trodde jag att jag skulle få kasta in handduken på dagen. Enda gången jag känt någonting överhuvudtagen var på fredagen när jag dippade grönsaker i gräddfil och i går när jag frossade i Jörgens goda plättar med sylt och liiite glass till :) MUMS!!
 
Har även denna vecka haft samma känsla i kroppen som när man har avslutat en magsjuka. Ni vet så där darrig och svag, typ som om man har mjölksyra i hela kroppen eller väldigt lågt blodsocker. Har funderat hit och dit vad det kunnat vara och mina tankar har gått till min viktnedgång. 
 
Jag har stått helt stilla i 2 veckor, varken upp eller ner. Men fortsatt med min kost och motion. Jag tror att kroppen under dessa två veckor på något vis har balanserat in sig på mitt nya liv och därför har jag slutat att tappa vikt men ser på kroppen att det händer saker ändå. Men nu har jag hux flux tappat 1 kg till på bara 4 dagar. Så jag tror att jag känner mig så konstig i kroppen därför att den nu har ställt om sig och eftersom jag fortsätter med min nya kost och motion så börjar jag att tappa vikt igen. 
 
Så till dagen i dag har jag tappat 6 kg, får se om det blir ngt mer innan lördag för det är på lördagarna som jag egentligen väger mig. Att jag gjorde det i dag var för att jag började att misstänka att jag tappar vikt igen eftersom jag upplever att kroppen "tar" av min övervikt så att säga :) Lite som att intaget är mindra än uttaget igen ;)
 
Hur som är jag lycklig som sjutton över att jag lyckats så bra som jag gjort. Äter fortfarande det jag vill, godis, pizza, doppar mjuksmörgås i varm choklad till kvällsfika (aj aj för magen) men allt i mycket mindre mängd!!
Och det är det som jag tror är det bästa sättet att gå ner i vikt. All mat men i lagom mängd, för då tror jag att det verkligen kan bli en viktnedgång som håller (förhoppnningsvis iaf) Sedan känner jag verkligen efter om jag är sugen och inte "bara" sugen för att det sitter i gamla vanor att äta för ätandets skull.
 
Min frukost men utan mjölk :)
 
 
 
Ha det gott och sköt om er.
 
 En kväll med dom bästa :-)
Stallmys :-)
3 1/2 km

Sprang jag i dag :) utan avbrott för vila/prommis. Jösses vad stolt jag är över mig själv! Och lycklig! Äntligen är jag på g, Sprang denna sträcka utan att egentligen känna mig alldeles slut, det var bara den svaga uppförslutningen på filgr som käntes lite seg, allt annat gick över förväntan bra, lyckliga jag !!  
 
Snacka om att få blodad tand. Springer jag detta 3 - 4 ggr per vecka så blir det milen och lite till, helt ok för mig iaf, ngt mer begär jag inte av mig själv, inte än iaf ;) Men målet är ju den längre sträckan på ca 4,5-5 km och det kommer jag att fixa lätt om det inte blir ngn form av överansträngning av ngt slag. Får vara försiktig och rädd om mig, vill ju att kroppen ska hålla nu när jag väl är igång ..
 
 
Ha det gott och sköt om er..Skit oxå :-(

Raderat en massa bilder från datan av misstag, gråter stora tårar..Fan vad klumpig jag är!!!!
Ogillas i högsta grad.... :-(Vilken härlig dag :)

Söndagar är min favvo dag :) Startade dagen med en tur till Vännäs för att hälsa på Ulla & Torsten. Med mig var mamma och pappa och vädret visade sig från sin bästa sida. Eftersom Ulla & Torsten har flyttat så var det jätteroligt att få se deras nya lägenhet. Där bjöds det på förutom trevligt sällskap kaffe och gofika, tackar jag inte nej till.
 
Eftermiddagen spenderades på Hippo med Sanna och Maria, där var det kombinerad ponny/häst hopptävling. Den första för i år och riktigt roligt var det att få titta på alla fina ekipage. Ett var Sandra och hennes fina häst och det gick super för dom, grattis !!
 
 
 
Ha dey gott och sköt om er...
 
 Jag har blivit beroende

Ja det är tyvärr sant. Jag känner hur suget kommer framåt kvällen och måste ut.....ut för att springa :) I kväll tänkte jag bara gå min power walk runda eftersom jag har haft ett ridpass på morgonen samt fixat markservicen till Pridde plutt åt Jessika eftersom dom var bjuden på middag hos Mona och Rikard. Men när jag väl kom ut och startade så började benen att springa av sig själv...Kunde inte stå emot :)
 
Tänkte bara jogga en liten bit men det ena ledde til det andra och vips så var sträckan sprungen och mitt huvud var tomt och härligt fri från allt vad tankar heter. Det är så skönt att bara låta fötterna jobba och rulla på av sig självt, tömma huvudet på tankar och bara låta andningen och benen synka ihop sig och flyta med.
Att sedan vakna till efter en stund och inse att "jag har sprungit ända hit" utan att egentligen vara medveten om det, utan bara sjunkit in i mig själv och låtit kroppen flyta fram. Det är lycka för mig. Äntligen har jag den där underbara känslan av att lätta lite från backen och bara flyga fram, det kan väldigt lätt bli ett beroende för mig :)
 
Inte fullt så här, men nästan, så känns det när jag springer :)
 
 
 
Ha det gott och sköt om er...
 
 Dagens ridning

Fick en ny herre i dag :) Han heter Lucifer och var så himla härlig att rida. Kunde faktiskt i perioder sitta ner riktigt bra, jag tom "glömde" bort att vi jobbade på volterna i nedsittning :) Det ni, inte ofta den känslan infinner sig för ryttare Ahlenius inte :)
 
Vi jobbade mkt på volterna med att böja och ställa samt att använda oss av ledande tygeltag. Arbetade både i trav lättridning samt medsittning men även i galopp. Felet jag fortfarande faller tillbaka på är att luta mig fram i galoppfattningen isf att luta mig tillbaka och låta höften göra fattningen. Men men, inte gräver jag ner mig för det :) Det är bara att jobba vidare och jag vet att det blir bättre och bättre för varje gång. Har önskat att få rida denna sympatiska herre fler gånger så förhoppningsvis faller min önskan in.
 
Måste också få passa på att lyfta fram våra duktiga instruktörer som vi har turen att få ha på lördagarna. Maria och Moa är helt lysande och superbra på att lyfta, pusha, och få en att känna sig superduktig varje gång, men även på att ge konstruktiv och tydlig kritik som gör att jag förstår vad jag behöver förändra/förbättra för att utvecklas själv. Dom har änglars tålamod och gör att åtminstone jag går därifrån med känslan av att jag kommer att fixa det här med ridning, inte alltid lätt men jag vet att dom tror på mig och jag vet att jag kommer att fixa det med deras hjälp på vägen :)
 
Min nya vän och ridkompis :) Klicka på bilden så kommer ni till info ang honom :)
 
 
 
 
 
 
 Fredagsmys

Med grönsaksdipp och lite gofika till. Kommer att spendera tiden i soffan med sällskap och efter det en god bok innan Jörgen kommer hem efter 21.30 när han slutar jobbet.
 
 
Ha det gott och sköt om er...Ben och lungor i symbios

Ytterligare ett joggingpass avklarat. Sprang ca 3/4 delar av sträckan och under tiden så kom jag på mig själv att spåna på detta blogginlägg. Funderade på hur jag skulle kunna beskriva min känsla som jag har när jag springer för er, försöka att sätta ord på hur min kropp och själ upplever det hela....Kom fram till att jag aldrig skulle kunna sätta ord på hur det känns så att det blir tydligt för er så jag lämnar det där :)
 
Hade lyx i kväll att Traktor Ture stod hemma i garaget alldeles ensammen så snälla jag tog och luftade den på en liten tur till Ålidhem :) Överraskade mamma och pappa med ett besök så där en Torsdagkväll, tillhör inte vanligheterna så desto mysigare var det.
 
 
 
 
Ha det gott och sköt om er....
 
 God morgon världen

Efter en sämre gårdag är det nu hopp om livet. Äter min gröt utan mjölk för om det är mjölken som gör min mage mindre glad så borde det nu bara bli bättre, hoppas jag i alla fall :)
 
I dag blir det fullt ös som vanligt, eller inte ;) Skridskobanan med dom små och backen där väntar på oss. Hoppas på en härlig dag för mig och mina små, men å andra sidan blir dagen till vad man väljer att göra den till. Så härmed förklarar jag denna härliga torsdag som startad....Häng på vetja, ut och njut av en härlig dag i ditt liv, och har du en dålig dag, så tänk så här.....den kan bara bli bättre :)
 
Ha det gott och sköt om er....Ont i magen - igen!

Har under flera veckors tid haft knip och ont i magen. Första gången var nog för ca 3-4 veckor sedan och då trodde jag att det var förstoppning. Beslutade mig för att dricka mer vatten och äta liiite mindre fibrer och morötter :)
 
Har haft samma problem med magen, två gånger till, det senaste i dag. Trodde ett tag att jag hade haft ngn släng av magsjuka pga illamående, lös mag och jätteont i ca 12 timmar alla gångerna.
 
Men nu i dag vaknade jag med lite ont i magen igen. Knip och uppblåst mage och på det äckliga rapar och så denna hemska lösa mage :( Hela eftermiddagen har jag sprungit på toan och just nu så känner jag mig ganska så less och mindre nöjd med livet.
 
Bollade med min man i dag om vad det är som jag har med magen. Känner mig inte riktigt magsjuk, men ont har jag och på toa får jag springa och känner mig ganska så less iaf. Men en sak kom vi på när vi satt och bollade tankar med varandra och det är att jag alltid tar mjölk till min morgongröt. Gröt som jag har ätit varje morgon nu i 4 veckor. Och nu tror vi att vi har hittat boven i det hela. Så nu är det slut med mjölk till gröten så får vi se om mitt magonta ger med sig eller inte. Hoppas på att det släpper så jag slipper dessa dagar när det bara vrider om och jag måste springa på dass hela tiden :) Håll tummarna är ni snälla, hoppas på en ändring för annars blir jag galen....
 
 
 
Ha det gott och sköt om er....
 Vårkänslor i flertal

Var hos en kollega på fm med barnen och hälsade på, och gissa om det var en härlig dag :) Toppenväder och toppenfolk, vad kan man mer begära ;) Fick låna lilla Rufus i dag, tyckte att det var på tiden att han fick öva sig med att vara med mig, dagbarnen och alla dagmammor och inte att förglömma alla hundar som vi har i gruppen :) Vi är lika mycket" barn dagis som hund dagis :) "
 
När vi gick på prommisen hem så kände jag i solen hur varm den har blivit nu bara på ett par veckor, känns som en lisa för själen att det äntligen är på väg mot våren. Men det är nu som den bästa tiden kommer. Fortfarande snö men solen värmer mer och mer och dagarna blir bara längre och längre, hur underbart är inte det!!
 
 
 Hm....en sån här kanske!

 
Klicka på bilden så kommer du till infosidan. Kanske för den satsande ryttaren?
 Ja jösses vad det går bra

Var ute på en power walk/joggingsväng i kväll igen :) Och den här gången var det till och med lättare än förra gången. Sprang betydligt mer i kväll och fortsätter det så här så kommer jag att nå mitt mål innan sommaren isf efter sommaren.
 
Eftersom jag känner av bäckenet efter joggingpassen så har jag beslutat mig för att bara springa en gång varje vecka i 4-5 veckor innan jag ökar på till två gånger/vecka. Har ingen lust att förstöra flytet som jag har nu med skador/smärtor som beror på överansträngning. Bättre skynda långsamt och klara det än att rusa på och det går åt skogen :)
 
Har hitintills tappat 5 kg på 4 veckor. Nu är jag inte fixerad vid hur många kilon jag tappar. Utan det som jag verkligen gläds åt är att jag har hittat ett levnadssätt som gör att jag mår bättre och bättre för var dag som går. Min kropp och själ trivs med mitt nya liv :) att jag sedan tappar vikt är bonus som min kropp i slutändan kommer att må ännu bättre av.
 
Har haft flera "perioder" i mitt liv när jag trott att jag har varit på rätt väg men alltid misslyckats. Men denna gången så är det så lätt. Känner sällan sug efter gotta, men när jag gör det så äter jag också då ngt gott. Gotta i all dess form är inte banlyst hos mig, men jag väljer att äta det goda i mindre mängd och jag känner verkligen efter om jag är ordentligt sugen isf "bara" sugen. Och det mina vänner är verkligen skillnad som natt och dag. För sugen kan jag vara ofta, men "verkligen" sugen är jag bara i bland :)
 
Hur som är jag både glad och stolt över vad jag har lyckats med till i dag. Känner mig otroligt nöjd över det jag gör och jätteglad över att det går framåt och att jag själv känner hur stark jag blir från gång till gång. Att allt som jag gör ger resultat i form av bättre ork och starkare kropp och gladare själ. Klappar mig själv på axeln och säger " Fan vad jag är bra :) " Utan att skämmas över att jag tycker att jag är duktig, utan verkligen stolt över vad jag åstakommer, jag och ingen annan, för detta lyckas jag med helt själv :)
 
 
 
Ha det gott och sköt om er...
 
 
 
 Är du på sadeljakt?

 
Läs då HÄR . Kan kanske vara till hjälp :)Så smart att ha med sig

 
Klicka på bilden så kommer ni till reportaget :)
 Dagen i dag

Har varit full med äventyr :) Skotertur på förmiddagen med Jörgen och Anton, hur mysigt som helst. Solen sken och fikat satt som en smäck i magen :)
 
En härlig eftermiddag i stallet med Jessika och Rufus och Julia. Flickorna red ut på en långtur och jag pysslade i stallet och prommade en längre prommis med Rufus. Han både sopa hela stallet och städa sadelkammaren så den blev som ny igen :)
 
Nu soffhäng innan sängen. I morgon startar en ny vecka med allt vad det innebär. Känner mig trött men nöjd med helgen. Längtar till sängen som vanligt eftersom jag oftast sover för lite :) men vad gör det, sova hinner jag när jag blir pensionär :)
 
 
 
Ha det gott och sköt om er....Äntligen bar det av

På med kläderna, packa fikasäcken och iväg :) Skotrarna stod tankade och klara och bara väntade på oss :)
 
 
 
 
På vägen hittade vi ett nedslag, vi tror att att en rovfågel har slagit en orre för på platsen var det fullt med fjädrar och blod...
 
 
 
Vädret var på vår sida, solen kom fram och lyste så fint på träden..
 
 
 
Vi stannade mellan varven, dels för att njuta men även för att fundera åt vilket håll vi skulle köra. Blev några korsningar där vi valde på vinst och förlust men bra beslut blev det alla gångerna :)
 
 
 
 
Hittade en mysig fikastuga där vi stannade och grillade korv och tog en kopp kaffe innan vi valde att styra kosan hemåt.
 
 
 
 
 
 
 
Vädret var med oss hela tiden. Mötte flera skoterekipage så vi var inte dom enda som njöt av en härlig dag ute..
 
 
 
 
En härlig tur som har gett mersmak. Nästa resa kommer att gå mot havet. Vi är även sugen på Bäcksjön och lite pimpelfiske :) Mysigt med skotrarna här nere och lyx att kunna fara direkt från gården utan att behöva lasta och stöka på, bara packa säcken och dra igång skotrarna och fara :)
 
Ha det gott och sköt om er....Vilket nybörjarmisstag

Jag glömde kameran igår när vi var och firade mamma & pappa på deras födelsedager :( Och mobben var strömlös så den låg också hemma.....Skit också!! Jag som har fått ett sånt fint objektiv som passar så bra på porträtt fotograferingar
 
Men det som är gjort är gjort, inget att gräma sig över. Nu väntar en skotertur bara alla (även mig) blir klara så att vi kommer iväg :)
 
 Grattis på födelsedagarna :)
 Dagens ridning

Var väl så där....Missförstå mig rätt, det var superskoj och det gick i mina ögon jättebra. Men skavsår stort som hela småland  drog ner hela äventyret ganska så rejält :) Men förutom det så var det toppen!!
 
Vi övade att byta om volt. Dvs att vi är fördelade på två mindre volter och ska sedan byta volt med varandra på korrekt sätt och inte att förglömma, försöka att inte krocka med varandra :) Vi var i vanlig ordning superduktiga "host" så det var ju ingen riktig match för oss inte :D
 
Red bästa Lucky, min favvo. Och det är på honom som jag märker att jag verkligen har utvecklats och det ganska så mycket. Blir så glad varje gång eftersom jag så tydligt märker att det går bara bättre och bättre. Hoppas på att jag kommer att hitta "nedsittningen" också för nu märker jag att jag behöver en stadig sits i ridningen bara mer och mer. Hoppas att Sannas nästa häst blir bra att öva på :) Längtar till aha upplevelsen och hoppas på att den kommer snart...
 
Min prins på Hippo :)
 
 
 
Ha det gott och sköt om er....
 
 
 
 Längtar

 
 
 
 
 
 Fredag

Och jag har sovit som en bebis på soffan :-) behövdes kan jag bara meddela intresseklubben. Nu tv och sedan sängen på riktigt. Morgondagen innebär häst, födelsedagsfirande och mellomusik.I dag är jag stolt

över mig själv. Har klarat ett av mina delmål. I kväll har jag sprungit (läs stånkat) mig runt ca halva sträckan av min power walk sträcka :) Och det bästa av allt var att i utförsbackarna och på rakerna upplevde jag den gamla härliga känslan av att benen och andningen hörde i hop och jag liksom flyter fram med musiken i hela huvudet och känner känslan av att kunna springa hur långt som helst. Vilket jag inte kunde eftersom benen efter en stund käntes ganska så stumma, så då gav jag mig för stunden :)
 
Men nöjd är jag, och jag hoppas på att jag till hösten fixar att springa hela min power walk sträcka, det är mitt mål iaf. Och jag kommer att göra allt vad jag kan för att lyckas...
 
Mitt nya jag :)
 
 
 
 
Ha det gott och sköt om er...Det går fort ibland :)

 Hittade denna artikel på nätet. Slutet gott allting gott. Men med trafikvett kommer man långt. Borde alla bilister tänka på när dom kör i rondeller :)

Klicka på bilden så kommer ni till artikeln..
 
 Till alla mina nära och kära

 
 

Där kärleken tittar in genom fönstret, går olyckan ut genom dörren

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ute snöar det

Men här inne råder friden ytterligare en stund skulle jag tro. Har fem små bustroll som sover lunch för att orka  leka senare i dag. I dag när jag var ute på promenad till en kollega så fick två av mina fem åka skoter "bob" bakom mig och de övriga tre satt nerbäddade i vagnen med åkpåse och tjockfilten :) 
 
Då när jag var ute och gick så kunde jag inte sluta att fundera på hur det känns att sitta där i vagnen och rulla fram, vilken tillit barnen har till oss vuxna. Tänk varje gång vi lyfter dom, flyttar dom mellan oss när dom far från den ena famnen till den andra. Och aldrig blir dom rädd, ja menar, vore det jag som lyftes runt bland jättar så skulle då jag bli lite orolig iaf :) Men dom bara ler och sträcker armarna mot en och lugnt accepterar en luftfärd på ett par meter sisådär. Snacka om att vara modiga trots sin ringa ålder :)
 
Har precis kokat en kopp kaffe, ovanligt va :) Och ska nu bara sitta ner en stund och insupa lugnet som är i huset just nu. I kväll blir det stallet och snusa lite häst, alltid ett bra slut på dagen.....Tycker väl bara den som gillar hästar förstås, alla andra har nog minst 100 förslag på bättre kvällsaktiviteter än att mocka skit, fylla vattenhinkar och göra mat till en bajsmaskin :)
 
 
Ha det gott och sköt om er....
 
 Jag är en riktig tråd dödare

Har många åsikter, tycker mycket, men står också för vad jag tycker. Men det tråkiga är att när jag ger mig in i en dialog som förs, så dör oftast den ganska så på en gång. Läser ordet fritt och funderar över vad jag själv tycker och var jag själv står i den diskussionen som förs men när jag väl skriver in och tillför något så får jag ytters sällan mothugg som alla andra utan den bara slutar där. Så antingen skriver jag väldigt bra och nyanserat , eller så är jag så helt ute och cyklar att folk som läser inte ens orkar komentera det skrivna ordet..... Hm....hoppas på det förstnämnda iaf ;)
 
 
 
Ha det gott och sköt om er...Ibland blir det inte

riktigt som man tänkt sig. Då är det bara att bita ihop, börja om och inte ge upp. Förr eller senare så kommer det man väntat på och så är man på banan igen....
 
 
 Med kärlek..
Vår värld

Är som ett halsband full med pärlor. 
Om man tar bort en eller flera pärlor så minskar halsbandet och blir sig inte lik igen. Varje pärla är unik och tillsammans så bildar dom en kedja utan början och utan slut, som ett kretslopp. Alla beroende av varandra för att fortsätta att gnistra och glimma som en speciell juvel som vår underbara jord är  ......
 
Hur vacker är den inte...
 
 
 
Ha det gott och sköt om er....
Gårdagen var Fullt ös medvetslös :)

Och en massa skratt.....Jösses vad jag skrattade speciellt vid ett tillfälle :) Tack Sanna som bjöd på dig själva, du är allt bra härlig :)
 
Kan också meddela att jag har fallit för två bruna fina ögon, öron och tassar som en schäfer valp men i hästformat, ett vaket men stabilt lynne (av det lilla jag sett ) samt ett stort behov av att vara i centrum och social som få :) 
 
Sent som attan blev det och en tidig morgon, men vad gör man inte för konsten som konstnärerna säger :) Nu väntar en härlig måndag med avslut i stallet, tror jag iaf, eller kanske inte ;)
 
 
Längtar till Påsk!!!! Vill ha v:13 NUUU!.
 
 
Ha det gott och sköt om erStallmys

Ett litet bildcollage från vår grillstund i stallet :)
 Söndag morgon i soffan

Bäst att börja lugnt för farten kommer att öka allt eftresom i dag. Ska städa lite, handla inför veckan, mysa i stallet med bästa tjejerna och sedan en liten utflykt på kvällen återigen med tjejerna och Diesel Doris :) 
Men just nu sitter jag i pyjamasen med en kopp kaffe i soffan och bara insuper lugnet....
 
Veckan har gått i raketfart och med raketfart tappar jag mina kilon som jag jobbar med att få bort :) Till i går har det blivit 4 1/2 kg mindre och jag börjar att märka resultat själv nu, men det absolut bästa är att jag på intet sätt upplever det jobbigt att ändra mina matvanor och mitt tänk. Inte än iaf, kommer nog att komma jobbiga perioder framför mig, men det får jag ta tag i då och hoppas på att jag klarar av dom utan allt för mycket återfall......låter som en missbrukare ju, och det är ju som ett missbruk detta med att belöna/trösta sig med gott i munnen vid olika situationer i livet.
 
Vad har jag förändrat då? Ja egentligen inget revolutionerande utan bara mindre portioner (mäter portionen)
gröt till frukost, frukt som mellanmål, och inget kvällsfika....OM jag inte har ätit lite under dagen och rört mig mycket, då tar jag en husmans med ett stekt ägg på eller fine crisp skivor och en kopp the/vatten innan jag lägger mig. En power walk på kvällen med ett litet jogginslag de kvällar som jag inte är upptagen med stallet, det är en sträcka runt 4.5-5 km lång och som passar mig bra att promma med bra musik i öronen. Ja det är allt så förhoppningsvis är det en "diet" som kommer att fungera för livet och inte någon "snabb" diet som oftast sparkar tillbaka i baken igen när man slutar med den.
 
Kanske mitt nya jag, om jag har turen att det går min väg denna gång :)
 
 
 
 
 
Ha det gott och sköt om er..
 
 
 Dagen i dag stavas häst och stan..

Lycklig var jag när jag vaknade i morse och insåg att jag inte hade drabbats av magsjukan from Hell :) Brummade i väg till Jessika och plockade upp henne innan hipporidningen. Ridlektionen bestod av hoppning så lyckliga jag var extra lycklig.
 
Vi jobbade mkt med styr övningar och det kan då åtminstonde jag behöva öva på ;) Men å andra sidan så är det mycket som jag behöver öva på hur som. Red iaf Carisma i dag också och det käntes faktiskt riktigt bra. Är dock ovan med en häst med egen motor så lite oroligt var det just från början. Innan jag insåg att hennes fart är det tempo hon vill ha för att få flytet i hoppningen :)
 
Dagens ridövning, var som sagt super!!
 
 
 
Efter Hippo for vi till Pegasus eftersom Jessika skulle hämta ut en ny hjälm, och jösses vad otroligt mycket fint det finns att köpa om bara plånboken var lika stor som önskelistan är lång ;) men eftersom dom båda inte riktigt är i fas med varandra så blev det till att ögon shoppa i dag...
 
En tur till Pridde blev det också. Jessika for ut och motionerade sin lilla pålle och jag fick vackert stanna i stallet och göra bort all markservice, vilket inte gör mig någonting eftersom det är ganska så trivsamt att pyssla på med radion i bakgrunden :) Med mig hade jag ombyte eftersom dagen inte var slut här :)
 
Ombytta och klar så mötte vi upp Marre på stan och där blev det lite vandrande i några butiker och sedan gofika på Waynes Coffee. Där blev vi sittandes till parkeringstiden skulle gå ut (17.30) surrandes om allt mellan himmel och jord :) 
 
Jag klev ut genom dörren 08.40 och klev in igen 17.45 :) Så nu väntar soffan, tv:n och lite lördagsmella. Tänkte också låta mina öron få upplev lite musik från melodifestivalsomgång nr 2. Men är det samma skit som  1:an så kommer jag inte att se någon fler deltävling. Då bojkottar jag resten och siktar in mig på finalen ist :)
 
 Ha det gott och sköt om er...
 
 
 Sjukstuga på Ersboda

Usch för magsjuka :(  2 av 4:a är sjuka. Själv känner jag mig oförskämt pigg och hoppas att det kommer att hålla i sig. Två mår mindre bra och jag förstår dom helt, fy säger jag bara.
 
Mitt mål är iaf att hålla mig på benen så att jag kan hoppa på Hipporidningen i morgon :) Ska bli attans så kul och längtar grymt mycket :)
 
Till alla sjuka, oavsett vad och var så skickar jag denna bild :)
 
 
Nu jobb, så ha det gott och sköt om er...Det vore väl sjutton

Om inte Pridde stannar kvar innanför detta :) Var till stallet i kväll med Jessika och Ruffe. Blev en prommis med båda och mys och hästsnack som sig bör. Är så otroligt skönt folk i stallet, tänk att jag från början tyckte att det var för stort och för mycket av allt, och nu trivs jag som fisken i vattnet :) HÄRLIGT!!
 
På söndag ska vi grilla, bara en sån sak, att träffas och umgås och bara vara. Hur skönt är inte det, gillas av mig iaf :) Och lördagen går ju i hästens tecken den också. Men kommer att blandas upp med lite Pegasus besök samt en fika på stan. Tackar jag för...
 
Men först blir det fredag och spännande saker kommer att hända då också, mer om detta kanske kommer senare, får se hur det blir med allt, men hur som blir det en trevlig utflykt med tjejerna och Diesel Doris. Jörgen får hålla tillgodo med Traktor Ture i helgen :)
 
Här har ni  Fort Knox ala Pridde, byggd av Jörgen :)
 
 Längtar....
Halleluja moment

Magen mår mycket bättre i dag. Känner mig som en ny människa :) och kunde inte låta bli att tjuv väga mig, är egentligen lördagar som jag gör det, och ser att jag tappat 1 kg till :) Känns riktigt bra kan jag bara upplysa om!!
 
Gårdagskvällen spenderades i stallet med tjejerna och Jörgen. Jörgen byggde Fort Knox till Pridde så nu håller vi tummarna att den lilla busponnyn håller sig på rätt sida av hagen. Efter Holles bortgång har han flippat ut totalt!! Eller så är det en försenad tonårstrots eller ett försmak av pensionärsdjävlar i hästformat :) Själv spenderade jag en del av kvällen i stallet med att följa med en stallkompis och hennes häst ut i skogen. Lite surr och lite motion, precis lagomt vad jag orkade med efter min dåliga dag.
 
Jessika hoppade Pridde på banan för att känna på lite innan fredagens äventyr. Kan väl säga som så att det var mycket tjut och REJÄLA språng från en lätt taggad ponny som inte trodde sina ögon när han kom in på banan och dom älskade hinderna stod där.....Lycka lyste ur ögonen och hans lite trippiga sida av honom kom fram <3 Ni sulle ha sett hans språng över en galoppbom på banan :) så himla söt han var!!
 
 
 
Ha det gott och sköt om er....
 
 Nu bär det av till stallet

Och det står hoppning på schemat. Jessika vill öva upp sina skills innan fredagen, hur nu det skå gå ;-)Alla kräsmagade - sluta läs!!

Har ju under ett antal veckor ändrat min kost och det har till min stora glädje gett resultat på vågen. Med hjälp av mindre portioner, bort med en stor del av allt slisk samt mer grönt och fibrer, så är jag i dag inte lika sötsugen längre och inte lika hungrig.
 
Har även lagt in en ordentlig Powerwalk på ca 4.5-5 km där jag nu också har börjat med ett joggingpass mitt i. Har i dag inskaffat broddar till skorna så nu behöver jag inte oroa mig för att halka när jag är ute, och det tackar jag för. Allt detta låter ju otroligt bra...Men nu till baksidan av allt, och det är att jag mest troligt har fått stopp i magen av att jag äter så mycket mer fiber rik mat , samt snaskar morötter som mellis när hungern sätter in. Tycker att jag har varit duktig med att dricka vatten men tydligen inte nog mycket ändå. ELLER så har jag en väldigt smärtsam magsjuka på gång, ser väl under natten hur det hela utvecklar sig, men skönt är det inte kan jag bara meddela intresseklubben ;)
 
Känner mig som en balong, eller tre just nu :(
 
 
 
Ha det gott och sköt om er....Sitter i köket...Nähä, ovanligt då!

 
Ljuset fladdrar på bordet. Gröten är i magen och kaffekoppen laddad med första koppen. Lite ledsen i ögat i dag för igår fick vi hem papperna som ska fyllas i och skickas till försäkringsbolaget ang Frodeplutt. Längtar tills jag kan se tillbaka på vår tid tillsammans utan att tårarna rinner. När bara det fina kommer upp i själen och inte bara sorg. Just nu ligger gråten fortfarande bara under ytan och pockar på, rinner över titt som tätt när jag minst anar det. Usch vad jag saknar min lilla pälsboll!!
 Oj vad mycket roligt jag ska göra :)

Blåbärshoppning fre den 8/3 på Carisma :) Hur kul som helst, längtar som sjutton faktiskt. Tänk att jag kan tycka att det är så roligt, som när jag började nästan svimmade på hopplektionerna ;)
 
Och sista helgen i April ska jag ner till S-holm först på familjedaghemskonferens och sedan en weekend med gubben efter det, gillas skarpt..
 
Och sist men inte minst så kommer ju en Påsk mitt i allt detta !! Hur underbart är inte det. Och alla barnen kommer att kunna vara lediga någon gång var under veckan så vi får rå om dom lite en stund var :) Gud vad härligt. Och nu kommer det längre dagar ute och varmare kommer det att bli och på det takdropp och snösmältnning, oc vad livet har mycket att erbjuda just nu...
 
 
 
Ha det gott och sköt om er....När det är som finast....
3/2-2013

 
 
 
 
 
 Jag håller på att hitta flytet, tror jag ;)

Dagens ridlektion var förberedande hoppning. Är nu på min tredje häst i hoppningen för i dag fick jag Carisma :) En sur tjej med mycket eget humör och dagen i dag var inte hennes bästa :) Men hon är superfin i ridningen så jag köper hennes surbitchighet för hon är toppen att sitta på. 
 
Denna ridlektion var min andra efter jul uppehållet. Har inte ridit någonting över jul ledigheten eftersom mitt bäcken gav upp innan jul. Blev lite för mycket och för intensivt där ett tag med både extra träningar och tävlingar så det var bara att foga sig i vad kroppen sa och lägga ridningen på hyllan ett tag.
 
Så med tanke på att jag var otroligt ringrostig med endast en gång på ryggen på 1 1/2 månad så är jag jättenöjd med dagens ridning. Balansen bara fanns där utan att behöva fundera så mycket :) Känslan var precis lika magiskt som före jul och det vara bara att följa med och njuta.
 
Men jag kan lugnt säga att jag kommer att få jordens träningsvärk eftersom i princip alla övningar skulle göras i lätt sits. Kan väl säga att när vår ridinstruktör sa att nu gär vi det två varv till innan ni kan pusta, då var jag ganska så mör i benen :) Men oj vad roligt det var, och det bästa av allt är att jag inte är nervös en endaste gång, det är bara roligt!!
 
 
Vi red dennna övning från båda hållen och efter 45 minuter i nästan konstant lätt sits så var då mina ben nöjda med att få kliva av och sträcka ut, känner mig ganska så mjuk i benen ikväll, men nöjd så in i nordens :)
 
Har sagt det förut men jag säger det igen.....Jag har världens bästa ridgrupp!!....Kunde inte i min vildaste fantasi tro när jag började att jag skulle få så otroligt fina ridkompisar :) Jag är så glad att jag fick plats i denna härliga ridgrupp med så enormt fina, roliga, empatiska, vänliga, omtänksamma och underbara vänner :) Tack för att ni finns, det är ni som gör min lördag, är så lycklig över denna dag i veckan.
 
Ha det gott och sköt om er.....Fredag kväll

Ska spenderas med tilltugg och vin hos fina vänner :) Me like!! Morgondagen ska spenderas på hästryggen, om jag inte blir sämre vill säga. Sedan bara latning på hög nivå :) Gillas också!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha det gott och sköt om er...