Reflexer på mina vänner !!


Hösten är här och med den kommer mörkret som dyker upp tidigare och tidigare på dagen. Du som rör dig ute på kvällspromenader, med eller utan hund, du som rider efter vägarna, visst har du reflexer, på dig själv, på din hund och på din häst ??

I bland när jag själv är ute och kör och passerar andra människor med eller utan djur, som knappt syns pga att de inte har reflex på sig , ja då undrar jag hur det står till i deras huvuden !! Förstår inte dessa människor hur dåligt dom syns ? Inser dom inte vilken fara dom utgör för sig själva, sina djur men även för andra i trafiken.....

Så mina vänner se till att du syns. Hjälp dina djur att bli synliga, för det kan dom inte själva. Dom är nämligen helt utelämnad till att du tar det ansvaret. Det är du som ägare som ska se till att ni syns när ni rör er ute efter vägarna. Så på med reflexer, lys upp höstmörkret och ha det skönt på er tur tillsammans oavsett om du går med eller rider på din fyrfota vän.....
 
Ponnytiden går mot sitt slut...


Känns bra att andra tar över, andra som har barn som tävlar och tränar för Hippo. Men samtidigt så är det väldigt sorgligt att vika av och gå in på en ny väg. Men å andra sidan så är många av de ekipage som jag har följt under 5 år borta. Nya har kommit till men riktigt samma gemenskap har det inte blivit, beroende på att jag inte har ngt barn som är med och tränar längre. Många är dom timmar som jag har lagt ner på ponnytävlingarna, men med bästa Eleonor och med Katarina vid rodret så har det aldrig var långt bort med skratt, även om det har berott på trötthet många gånger :)

Nu väntar några intensiva timmar på Hippo igen. Och nästa helg är det den sista tävlingen för min del. Ska vara där som stöd om det blir ngt som går fel, men tanken är att dom nya ska få jobba själva och försöka lösa det som händer allt eftersom. Det bästa sättet att lära är att göra, pröva sig fram och på så vis få nya kunskaper.

Ha en härlig kväll så ses vi senare.....