Reflexer på mina vänner !!Hösten är här och med den kommer mörkret som dyker upp tidigare och tidigare på dagen. Du som rör dig ute på kvällspromenader, med eller utan hund, du som rider efter vägarna, visst har du reflexer, på dig själv, på din hund och på din häst ??

I bland när jag själv är ute och kör och passerar andra människor med eller utan djur, som knappt syns pga att de inte har reflex på sig , ja då undrar jag hur det står till i deras huvuden !! Förstår inte dessa människor hur dåligt dom syns ? Inser dom inte vilken fara dom utgör för sig själva, sina djur men även för andra i trafiken.....

Så mina vänner se till att du syns. Hjälp dina djur att bli synliga, för det kan dom inte själva. Dom är nämligen helt utelämnad till att du tar det ansvaret. Det är du som ägare som ska se till att ni syns när ni rör er ute efter vägarna. Så på med reflexer, lys upp höstmörkret och ha det skönt på er tur tillsammans oavsett om du går med eller rider på din fyrfota vän.....
 Ponnytiden går mot sitt slut...Känns bra att andra tar över, andra som har barn som tävlar och tränar för Hippo. Men samtidigt så är det väldigt sorgligt att vika av och gå in på en ny väg. Men å andra sidan så är många av de ekipage som jag har följt under 5 år borta. Nya har kommit till men riktigt samma gemenskap har det inte blivit, beroende på att jag inte har ngt barn som är med och tränar längre. Många är dom timmar som jag har lagt ner på ponnytävlingarna, men med bästa Eleonor och med Katarina vid rodret så har det aldrig var långt bort med skratt, även om det har berott på trötthet många gånger :)

Nu väntar några intensiva timmar på Hippo igen. Och nästa helg är det den sista tävlingen för min del. Ska vara där som stöd om det blir ngt som går fel, men tanken är att dom nya ska få jobba själva och försöka lösa det som händer allt eftersom. Det bästa sättet att lära är att göra, pröva sig fram och på så vis få nya kunskaper.

Ha en härlig kväll så ses vi senare.....

Tillbaka igen......
Livet leker och solen skiner :) Härlig är dagen....Bilder som rör min själ
Jag andas, jag lever, jag finns......Snart bär det av till Umeå igen. Tillbaka till verkligheten och livet i stan.Längtar redan tillbaka fast jag är kvar i mitt paradis......Frode har ståndskall.....


På skogsmöss och lemlar. Vår hund är en riktig jägare och han är på jakt från morgon till kväll. Runt 20.00 på kvällen däckar han och kliver inte upp fören morgon kommer. Han är ute på sina jaktmarker hela dagarna och kommer bara in korta stunder för att visa matte att han lever :)

Själv har jag roat mig med en tur till Kittelfjäll/Borkan för att fota, vad annars :) Putsat våra fönster i stugan och suttit vid elden vid sjön och grillat korv och druckit kaffe med mor,far Jörgen och en kusin som vi, hör och häpna, sprang på, på konsum i Dikanäs. Och det var inte igår som vi sågs senast så det var ett verkligt trevligt avbrott i lunken här uppe :)

Ha en härlig kväll så ses vi senare......Lördagens ridning var en tripp till helvetet & tillbaka


Början var bra, fick en favvo nämligen Lucky (ovanligt eller hur ?). Men sen, sen började allvaret. Först var det uppvärmning, ska jag vara helt ärlig så kommer jag inte i håg början för resten gjorde att hela hjärnan tappade greppet.

Övningen gick ut på att trava lätt över tre bommar och sedan stå i lätt sits från dessa tre bommar ca 5 meter till nästa bom. När vi hade passerat den sista bommen fick vi sitta ner och bryta av till skritt för att pussta  en stund innan det var dags för trav igen. En ynka långsida fick vi pussta innan trippen till helvetet började igen.

Men vadå !! trav över bommar....hur svårt eller jobbigt kan det vara??? Jo det kan det !! om du ska rida lätt och stå i lätt sits UTAN STIGBYGLAR !!!!!  Ja ni läser rätt !!! Hallå !!! Jag är 44 år gammal med en rumpa som är tung som sjutton och benmuskler som inte har behövt arbeta dom sista 15 åren !!!! Jag led kan jag bara berätta, slet som ett djur för att lätta några ynka millimeter i lätt sits. Svetten lackade och benen , ja benen dom kved så högt att alla på hela Hippo hörde hur dom skrek rakt ut " Ge dig människa, vi orkar inte"

Och jag kände på insidan låren att stigläderna inte låg optimalt utan dom tryckte som f-n mot låren. Aj aj gjorde det men efter en stund så gav det sig. Härligt tänkte jag, nu hamnade jag rätt i sadeln så nu trycker det inge mer. Men tro inte alltid på vad dina ben säger till dig. I mitt fall så domnade dom helt enkelt bort men trycket var kvar :( Nu är jag ägare av 2 st handflatstora blåmärken som tydligt skvallrar om hur mycket det tryckte, inte snyggt kan jag säga .

Som Jörgen brukar säga så där lite ironiskt " och ridning som är så kul" Och det är det verkligen. men i bland så smärtar det lite att ha roligt. Och nyttigt var det kan jag bara upplysa om. Vikten av en bra balans blev otroligt mycket mer tydligt när stigbyglarna försvinner....Bara att öva m a o ;)

Ha det gott .....
Äntligen :)I dag bär det av, 16.50 går min buss till Slussfors :) Pratade med Jörgen nu på morgonen, -3 grader i natt. Nu strålande sol och en massa gula/röda/ löv som bara sprakade i sin färgprakt. I morgon blir det fotografering!! lita på det !

Men nu först lite häst. Börjar med Hippo och sedan blir det Håkis och en skritt tur i skogen med Bästa Holle. Nu kan ju ni som inte känner mig så väl, tro att hans namn är just Bästa Holle men så är inte fallet. Han heter "bara" Holle men eftersom han är bäst så blir det ju självklart Bästa Holle ;)

Lyx har jag i dag också :) Sanna kommer att följa med både till Hippo och Håkis och det innebär att jag har uppgraderats från skogsmulle ryttare till elitryttare eftersom jag har en alldeles egen hästskötare med mig som sköter all markservice. Bara att sitta upp och rida, det ni ;)

Och kanske så har jag Jessika med mig på läktaren som stöd i dag också. Så ofta hon bara kan finns hon där, men med hennes arbete som innebär både lördagar och söndagar så är det sällan det händer men så roligt varje gång hon har möjlighet att sitta där.

Jag har haft en sån tur med min "vuxen" ridning. I och med att jag inte är den tuffaste ryttaren (snarare lite småfeg) så har jag haft ett enormt stöd eftersom Sanna ofta har valt att följa med mig på lördagarna. Bara att hon eller Jessika finns där ger mig ett lugn som jag verkligen har haft behov av det första terminerna.

Men nu känner jag mig betydligt mer hemma i Hippovärlden. Alla hästarna är snälla och välutbildade. Vissa lite mer svår ridna än andra, men och andra sidan så blir det ju då en utmaning att bita i. Det är inte bara att åka runt och tro att hästarna sköter det själva utan det krävs att jag på ryggen i alla fall försöker att göra rätt för att dom ska ställa upp. Kan ju lugnt säga att det inte lyckas alla gånger ;)

Men nu är det frukost som gäller och bara för att, ska jag upp i Sannas rum och hoppa  sängen. Hon ska ju som sagt var följa med mig i dag :) Och har jag tur sittar Jessika där också, kanske hela Team Ahlenius är på Hippo i dag....Vi får väl se ;)

Ha en härlig dag så ses vi senare. Och då är lyckliga jag i stugan !!!Jag längtar till stugan och vedspisen :)För oj vad jag fryser , jag tror att min termostat har lagt av helt :) Vad det beror på har jag ingen aning om, men kallt är det. Sitter med tjocksockar och tjocktröja i soffan och jag ljuger inte om jag berättar att jag har gåshud på hela kroppen :( Usch säger jag bara.....

Men i morgon bär det av. Och i morgon kväll kommer jag att sova i en stuga som håller 26-28 grader varmt....mm härligt!! Längtar efter Jörgen och Frode och efter min älskade kamera ;) Men först ska älgen tas om hand och sedan blir det tid för nöje ...

Ha det gott och dröm sött...
Vilken dagFullt ös och kurs på kvällen. Nu sängen för i morgon blir en tidig morgon....


Sov gott och dröm sött ;)Min viktnedgång, liten uppdatering.....


I dag ställde jag mig på vågen och den visade -2,5 kg på cirkus 2 och en 1/2 vecka :) Känner mig jätteglad över resultatet eftersom jag verkligen har tänkt mig för vad jag stoppar i mig. Känner efter om jag verkligen är hungrig eller om det bara är för att jag är sugen på ngt.

Men för den skull så har jag inte uteslutit något gott utan firat födelsedagar X 2 men inte stoppat i en massa av bara farten utan fikat det jag velat men i mindre mängd och inte tagit om " bara för att "....det är så himla gott ;)
 
Däremot har jag inte satt ngt mål i hur mycket jag vill minska i min vikt. Om jag tappat 3 ,5 eller 15 kg är ovesäntligt. Det viktiga är att det går nedåt och att jag sedan kan hålla den nya vikten. Annars är ju allt arbete förgäves s a s.

Jag resoner som så att oavsett hur många eller få kilon det blir, att det bara är till det bättre för min kropp och för mina leder. Kan ju låta lite oseriöst och luddigt i era öron men för mig är det primära att gå ner lite i vikt, inte antal kilon som försvinner. Att må bättre helt enkelt och att minska trycket på mina onda leder.

Jag vill kunna rida en lektion utan att knäna värker som sjutton efteråt. Gå en prommis utan att fotlederna säger i från. Helt enkelt bara röra mig i mitt jobb och på fritiden utan allt för mycket värk. Om jag sedan har en sådan otur att jag har börjat att känna av lite reumatiskt så får jag ju leva med den värken. Men att plussa på med onödiga kilon gör det ju inte till det bättre för kroppen. Så jag kämpar vidare och får se vad som händer, förhoppningsvis rinner det väl av lite till, det är min förhoppning iaf :)

Så min vänner.... om jag skriver om en smarrig Marabou chokladkaka så är det egentligen ett skalat och klyftat äpple. Min kvällsdrink består av bubbelvatten, och om jag lyxar till det hela så blir det en liten skvätt smak i vattnet. Då är det fest hos Ahlenius ;)

Ha en härlig Torsdag, och vet ni vad.....det regnar INTE !!! :)Behöver hästar Omega-3?

För den som inte äter tillräckligt med fet fisk rekommenderas ofta ett kosttillskott med omega 3. Hos oss människor har omega-3 visats sig ha många positiva effekter som till exempel inflammationsdämpande. Hur är det då med hästarna? Behöver de tillskott av omega-3?

Det är fortfarande inte helt utrett vilka effekter omega-3 har på häst men det verkar som om de är liknande de effekter som ses på människa. Inflammationer spelar en stor roll i flera sjukdomstillstånd och en effekt av omega-3 har därför föreslagits på bland annat fång, hudåkommor, luftvägsproblem och nedsatt fertilitet. Man har även kunnat påvisa effekter hos presterande hästar såsom förbättrad ledhälsa, snabbare sänkning av pulsen efter arbete och lägre halter av kortisol i blodet.

Hästens naturliga foderstat innehåller låga halter av fett så det kan tyckas konstigt att omega-3 skulle ha någon effekt. Det lilla fett som ändå finns i gräs är huvudsakligen omega-3 medan fett i exempelvis spannmål till största delen utgörs av omega-6. Detta gör att den moderna hästen, precis som den moderna människan, riskerar att få en felaktig balans mellan omega-3 och omega-6 i sin foderstat.

Om man vill öka andelen omega-3 i sin hästs foderstat kan tillskott av rapsolja eller linfröolja vara ett alternativ. Om det finns behov av proteinfodermedel i foderstaten är linfrökaka eller rapskaka ett bra alternativ ur fettsynpunkt. Oljefrökakor innehåller, till skillnad från oljefrömjöl, relativt höga halter av fett. Om innehållet av omega-3 i foderstaten ökas bör man även öka hästens intag av vitamin E som är en kraftig antioxidant.

Typ av olja Omega-3 Omega-6
Linfröolja 57 16
Rapsolja 10 22
Sojaolja 7 54
Majsolja 1 61
Solrosolja 0 69
Källa: US Department of agriculture
GrattisJörgen på födelsedagen(Försvann av ngn anledning så nu kommer en ny)Jag gillar att läsa


Och nu har jag snöat in på hästbloggar av olika slag. Allt från elit ryttare till skogsmullar i fjällvärlden. Vissa av bloggarna har så otroligt mycke och intressanta ämnen så det är ett nöje att läsa. Och en av mina favoriter är från vilhelmina fjällen och deras vardag är så otroligt roligt beskriven. Sen att hon forskar i eksem på hästar gör ju inte saken sämre.

Men det jag har reflekterat över när jag har läst många hästbloggar, både dom jag följer och dom som jag har hamnat hos via länkning, är hur ägarna är så olika i sitt ägande av sin häst. Detta har jag även reflekterat över bland alla som jag har sett i verkliga livet. Eftersom jag har döttrat med häst och även rört mig lite inom tävlingsvärlden så har jag stött på dessa "två" olika sorters hästägare flertalet gånger.

Nu är det just dessa två olika ägandesätt som jag tar upp här. Det är bara reflektioner och inte en sanning som står skrivet i bibeln utan bara mina egna tankar utifrån personer jag träffat och pratat med under dessa år som jag har befunnit mig i en del av hästvärlden.

Den ena "sortens" ägare är helt klar med att nästan all skötsel/ridning sker av häst/ponnyägaren själv. Mycket tid, energi och planering läggs ner på ridscheman och i stort sett allt sköts av ryttaren själv som vill ha stenkoll på formkurvor, ev trötthet eller om hästen/ponnyn på ngt sätt känns lite ur form. Vad dom däremot lägger ner mindre tid, energi på är hästen/ponnyns utrustning. Vad jag menar med det är att det finns allt som behövs men inget överdåd av täcken, träns, borstar, skydd, sadlar mm mm. Basutrustning som sköts väl men inget överdåd s a s.

Sedan har vi den "andra" ägaren. Som har hjälp med hästen/ponnyn större delen av tiden. 
Lägger inte ner lika mycket tid på ridningen och skötseln som den första ägaren . Men det som jag har reflekterat över är att mycket av tiden som inte läggs på ridning/skötsel istället har flyttats över på shopping behov. Dessa hästar/ponnysar har flertalet sadlar/träns/täcken/skydd/borstar/lindor/bots mm. Saker som självklart behövs men kanske inte i trippel upplaga eller fullt så många av. 

Nu är detta blogginlägg väldigt 
svart eller vitt i sin utformning. Men alla som rör sig i hästlivet eller vilket annat liv som helst vet att det finns en mängd olika nyanser och allt inte bara är svart eller vitt. Att jag har valt att skriva om just dessa två olika ägare är en slump. Vem vet, nästa gång lyfter jag upp två andra helt olika sätt att leva sitt hästliv. Finns hur mycket som helst att skriva om, det är bara att besöka en tävling/träning/stall så flödar det av intryck och stoff till ett helt inlägg :)

Men var står vi då?? Ja handen på hjärtat så måste jag nog upplysa om att vi är en mix av båda två ;) Eftersom vi är en familj som hjälps åt så sköter vi till stora hela all ridning/träning av hästarna själva. Lite gästryttare som dyker upp någon gång då och då har vi till hjälp. men i dagsläget inga fasta personer och om det blir aktuellt så rör det sig om en dag i veckan. Resten av tiden är vår egen med finpållarna.

Men eftersom vi är flera i familjen som hjälps åt med hästarna så har vi tyvärr ganska så mycket energi kvar . Så liiiite shopaholic är vi ändå ;) Schabrak/täcken/och ludd i långa banor samt reflexer är nog det som shoppas mest. Ett träns eller två eller nya pannband kan också slinka ner helt utan problem ;)

I o f sig så är det viktiga i livet att var och en väljer att göra det som känns bra för en själv. Känns det bra så blir det bra. Att göra ngt för att vara någon annan till lags brukar ofta sluta i katastrof eller till otillfredsställelse, så kör så det ryker. Och kom i håg    Var dig själv.......

Vad säga ??


Hipporidningen sög igen :) men skam den som ger sig. Känner mig ändå glad eftersom mycket annat har släppt. Men Carlotta B är inte den mest lättridna sak hon heller. Varför fastnar jag för stora tunga hästar som är en mardröm att få att jobba rätt och bli lite mer lättriden samt mjuk i sig ??? När man som jag inte kan rida ordentligt känns det som ett steg fram och tre steg bak vareviga gång :)

Men nästa gång ska det vara förberedande hoppning så då sjutton ska det bli roligt. Om allt går vägen blir det Lucky eller Carlotta B som jag kommer att försöka få. Trygga och snälla hästar som bara gör det dom ska utan problem, inget bus utan bara att styra på och följa med :)

Ha en fortsatt härlig lördag :)Skit i långa banorMockat ur huset som Pridde har i sin nya hage. Var MYCKET kan jag säga :/ Fixat och donat så där lagomt och rastat Frode medans Jessika red.


I morgon blir det Hipporidning, Håkis och en sväng med Hollenbollen och sedan klippning av Priddeplutt. Ganska så mycket häst men men, livet håller mig ung iaf ;)


Nu lite tv och sedan sängen. Ha en härlig fredagskväll alla och njut av att det är helg :)GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN !!!Oj vilken Onsdag :)Har glömt hur fullt ös
detta med hästlivet är :) Dagen sparkade igång med snabblunch med till stallet och Sanna. In till Atg med Holle. Väl där vägning och tandkoll : Super båda. Shopping på Pegasus och sedan tillbaka till stallet igen. Fixa allt annat till pållarna och sedan drive in på Frasses. Precis fått mat i magen till 18.00 och då iväg för att hämta Jessika och en tur till Nordmaling.


Vädret var ju inte på vår sida i går kan jag ju bara upplysa om. Var nog inte på någons sida om jag ska vara ärlig så det var ju inte mest synd om oss, men nog kunde regnet ha mattat av liiiite kan jag ju tycka. Har nu hittat det enda negativa hitentills på bilen, och det är att jag upplever att vindrutetorkarna går snäppet för långsamt när jag har snabbaste farten igång. Flera biler gled in precis framför oss  och i den störtskur som kom just på nedvägen i samband med att dom skvätte upp litervis med vatten på rutan vid omkörningen gjorde att sikten bitvis nästan var obefintlig. Värst var tradarna......då var det som att köra i ett vattenfall....och den korta stunden är ganska så obehaglig när det enda som jag såg genom rutan är vatten vatten och ytterligare vatten .


Men förutom detta så var humöret på topp. Bilen är en dröm att dra med och jag kan bara säga: 

                     JAG ÄLSKAR VÅR NYA BIL.

Den är en dröm att dra med, oavsett om det står en häst i transporten eller om den är tom. Oavsett om du kör i stan eller på landsväg......Me like the car !!!!!! Jag säger till bilen som Jörgen sa till Kissekatten " Var har du varit i hela mitt liv"


Jag hade i alla fall bokat 10 balar med mathalm till vårt matvarak Pridde. På med transporten och i väg. Hade hört måtten på balarna och vikten. Ca 70 kg styck och så där lagomt ganska så stora ;) Nästan framme så säger då Sanna som tänker lite högt.......Om balarna väger cirkus 70 kg?? Hur ska det då rymmas 10 st i transporten??
Men vadå säger Jessika snusförnuftigt " Det är ju som Holle typ" (minus ett par hundra kilo) och lägger sedan till" dom är väl bara mera hårdpackade"


Men jag säger då det. Den bonden trodde nog att han hade fått besök av Umeås största dårar med bil. Väl framme så backade jag in transporten i ladan och ner med luckan. Han tittade lite frågande på oss och säger : Var det 10 balar ni skulle ha ?? Yes box sa jag lagomt klämkäckt, nu lastar vi.....


Och då ser vi balarna !!!! Och inser att flugviktaren Jessika, hon kan bara stå och se dekorativ ut för balarna var högre än henne, bredare än henne och djupare än henne och vägde betydligt mer än hennes små kilon !! Summa sumarum rymdes det 4 st balar i transporten och jag och Sanna fick verkligen jobba för att få dom på plats. När vi är klar säger bonden lite försynt : Det brukar gå lite bättre med ett större släp....och det är ju ingen brådska att hämta dom andra balarna. Kom när ni kan......


Oj oj oj vad det käntes fånigt ;) Men en snäll bonde var det så han varken flinade eller dumförklarade oss. Jag sa det att man lär sig ngt nytt varje dag. Och nu har vi lärt oss att halmbalar är betydligt större än höbalar ( även om dessa räknades till små balar)  Men när vi skulle i väg var jag lite orolig. Bilen stod i uppförsbacke på gräs och MYCKET vatten samt lite lera. Tänkte i mitt stilla sinne att nu får dom andra klaffsa runt i vattnet och styra på hela ekipaget när vi ska iväg. Men inte då....in med ettan och så puttrade vi upp ur hela härligheten som om vi stod på plan mark och asfalt under däcken....nemas problemas :) och en lycklig och lättad Åsa vid ratten.


Hem med maten  och lättade och trötta som få så fick vi jordens skrattanfall och om någon hade sett eller hört oss hade dom nog ansett att vi var färdiga för psyket alla tre.Och för att ta det säkra före det osäkra så satte vi på kameran för att ha koll på balarna. Måste ju se så att dom sköter sig. Går inte med bus i transporten inte ;)
En suddig bild på våra 70 kg:s småbalar som bara skulle vara lite mera hårdpackade än vanliga höbalar ;) Det är fyra st som står på högkant. Två på vardera sida.


21.00 klev jag in genom dörren igen. Då hade jag varit igång sedan 10.30 så gissa om sängen käntes som min bästa vän :) Är lagomt mör i dag men i kväll blir det gofika hos Jessika som fyller 20 så det ser jag fram emot.


Ha en härlig dag och som tur är så ser jag blå himmel och inget regn, än så länge iaf :)Han är ju för finNi kan nog gissa vem jag menar :) Holle så klart. Red nedanför Pauls sjö igår och det blev ganska så mkt galopparbete. Priddeplutt ska ju få lite bättre flås så igår la vi in en galopp väg till bara för att öka på mängden lite. En stackars kissare red vi på också. Blev snabba ryck kan jag säga ;)

Holle är en snäll och ärlig häst som gör sitt bästa och sällan hittar på bus. Men när han väl gör det så slår han Pridde med längder. Holles bockar är inte av denna värld och jag kan väl säga som så att det är inte ofta jag sitter kvar när han väl gör en, fast sista gången så gjorde jag det, men tappade mobben ist :)

I dag blir det häst för hela slanten. Och Anton ska lockas med som bärhjälp, hoppas att han är villig att låna ut sina starka armar till oss halmhämtare i kväll. Pridde ska få halmbalar att mumsa på i hagen för att ha ngt att noppa med under dagen eftersom han är liiite matfriskt och alltid tycker att han håller på att svälta ihjäl.....lite som jag och Frode upplever det nu ;)Ha en härlig dag i dag så ses vi senare.....

En röst i nattenFör länge sedan gick det ett tv program som hette så. Var en radioreporter som hade natt sändning där andra människor kunde ringa in och prata om det som föll dom in. Varför som jag kom att tänka på detta tv program är nog för att många gånger som jag skriver här i bloggen, är tidigt på morgonskvisten, ungefär som en röst i natten :)

Dagen i dag kommer att spenderas med en prommis på morgonen men barn, hundar och kollegor. Hundarna i vår grupp har det nog ganska så härligt ändå. Lek kompisar, långa prommenader och barn som gärna matar dom med gott från matbordet och en massa mys och kel. Vad mer kan en hund önska sig. Förutom detta så får dom sova så mycket som dom vill, ett bra hundliv m a o.

Nu väntar det heligaste på morgonen för mig.....mitt morgonkaffe. Utan kaffe är jag en icke existerande person som inte kan orkar eller klarar av ngt ;) Mina dagbarn lär sig fort vem som är kaffetunnan i vår grupp. Men till mitt försvar så är vi flera stycken som är en slav under denna last, inte bara jag ;)


Ha en härlig dag så ses vi senare....Någonting som vi tar för givetHösten är härEn tripp till V-mina bjöd på förutom en vacker och ståtlig ren även på höstfina löv efter vägen. Välkomnar både färgen men även den härliga luften och det mysiga mörkret som bäddar in oss som en kokong och som tillåter att ljusen kommer fram på bordet igen.

Nu är det jobb som väntar och kvällen kommer att spenderas med möte så dagen kommer att bli lång,
men förhoppningsvis kommer den att bli väldigt givande :)

Ha en härlig dag så ses vi senare....Kungen över alla är


God morgon alla sömntutor :)
Tidig morgon och vädret är lite tråkigt. Nu bär det av till V-mina på en snabb tur, kudden är med och musik ska plockas fram.


Ha det gott all så ses vi senare....I dag har ridningen gått bra :)


Oj vilken rolig och givande lektion vi hade i dag. Jobbade i trav och galopp i nedsittning och utan stigbyglar. Eftersom jag valde sist så blev det att ta den som blev över. Och tro inte att jag beklagar mig men när jag först fick veta att jag skulle rida Carlotta så höll jag på att misströsta :) Sist jag red henne gick hon med näsan i vädret och var ganska så stötig. Mitt bäcken sa aj aj aj !!!


Men det var bara att bita ihop och gå ut i sto hagen och hämta henne. Hon är en trevlig dam med har lite bestämda åsikter om div saker....sadlingen bland annat. Men allt kom på plats och ut till lektionen. Lagomt pepp så tänkte jag att sämre än förra lektionen kan det nog aldrig bli.

Vi skulle träna på detta med rakriktning och öva det i både trav och galopp. Allt skulle ridas utan stigbyglar, både traven och galoppen. Hjälp tänkte jag. Jag som inte kan galoppera utan stigbyglar har aldrig gjort det i hela mitt liv och det på en häst som är så himla stötig som Carlotta :/ 

Men oj vilken skillnad  det var denna gången jämfört med förra gången som jag red henne. Hon gick jättefint och var inte alls så där himla stötig som jag minns henne. Och hux flux så hade lektionen gått och jag hade jobbat hela tiden i trav och galopp utan stigbyglar. Och jag föll inte av en endaste gång !! Gud så lycklig jag var!!


Här ser ni övningen som vi jobbade med i båda varven. Det blåa är trav nedsittning och första gångerna var hela övningen i trav. Sedan lade vi in galoppen (det röda på bilden) och det var bra mycket lättare att rida med rak häst i trav än i galopp. I galoppen tappade jag rakriktningen dom första gångerna med sen gick det lite bättre.
 

Jag är i alla fall jättenöjd över dagens lektion och tror nog att jag kommer att fortsätta ett tag till ;) Efter förra lektionen så funderade jag på allvar att lägga av. Men nu har jag fått blodad tand igen :)


Ha det gott så ses vi senare....Nu är det höst hos Ahlenius :)


Nu tänker du inte så mycket....


I går när jag och Jessika var ute och skrittade pållarna så surrade vi som vanligt tokmycket. Det är någonting som jag verkligen har saknat under hennes Priddefria tid.  Hur som haver, fast än vi bara skrittar ut så brukar jag ändå jobba Holle för det är så otroligt givande för mig dessa skritt dagar. Då passar jag på att öva skänkelvikningar , flytta för skänkeln, halvhalter böjningar åt olika håll och annan mjukgörande ridning.

Men det jag vill komma till är att jag tänker för mycket när jag rider. I går när vi red ut och surrade på om allt mellan himmel och jord så hux flux gick vissa övningar bara så där helt super. Och när jag då sa: undrar vad jag gör rätt, för nu går det ju toppenbra ?? Det var då Jessika sa "Nu tänker du inte så mycket" utan rider mer med ryggmärgen och då går det bättre.

Och det är nog det som är en av mina akilleshälar. Jag överdriver min ridning och då blir det fel. Jag jobbar för mycket . När jag inte fokuserar så mycket på vad jag gör utan rider lite med ryggmärgen så går det betydligt bättre. Jag måste börja att tro på mig  själv och tro på att jag kan, då kommer förhoppningsvis den förlösande känslan att kunna rida lite iaf ;)

Hollenbollen är då så himla snäll. Han bär mig och försöker verkligen att vara mig till lags. Han kämpar på med sina referensramar ang dressyr och tycker väl inte att det är det roligaste på denna jord men försöker verkligen förstå och göra det jag ber om :) Snällare hästar än våra får man söka efter.


Våra sötnötar <3

Jag och Världens bästa Holle :)Ha en underbar Fredag så ses vi senare...Det här med vikten....


Är ju ett ämne som alltsomoftast kommer upp till diskussion. I dagens lite ytliga samhälle där lycka ofta är synonymt med bra lön, fina saker, finlägenhet/hus att vara kroppsligt stöpt i samma form som samhället tycker är "fint!, dvs smal tycker jag personligen är helt fel.

Lycka för mig behöver inte vara din eller någon annans lycka. Vi är olika personer och vi har olika drömmar och mål här i livet. Och tack och lov för det, tänk er ett samhälle som är ännu mer stereotypiskt än vad det redan är. Men till samhällets försvar så är det inte riktigt så illa som jag skriver det här och nu.

Men tillbaka till det som jag började med, dvs vikten och då menar jag den kroppsliga vikten. Jag har sedan mitt sista barns födelse lyckas lägga på mig trivselkilo efter trivselkilo ;) Jag väljer att kalla det så eftersom det i mina öron låter  lite snällare :) Och har konstigt nog aldrig haft några problem med det. Jag vet att jag är älskad och omtyckt för den jag är som person och och inte för hur jag ser ut. Låter som en klyscha, ja jag vet, men så känner jag det.

Men konsekvensen av mina "trivselkilon" börjar nu vid 44 års ålder att göra sig påminda. Jag har aldrig känt något behov av att bli smalare för någon annas skull. Men nu däremot börjar jag att känna det för min och min kropps skull. Knän som värker. Har iof haft problem med mina knän sedan tonåren men nu lite mer. Fotleder som spökar så där lite lagomt mycke. Lagomt för att "störa" mitt liv och det jag tycker om att göra.

Och peppad som jag har blivit av mina kollegor som förstår vad det innebär, så har jag tagit tag i saken. Jag försöker verkligen att tänka på storleken på mina matportioner. Mer grönsaker och frukt. Mindre gofika och i stort sett nästan ingen kvällsfika. Men helt fanatisk är jag inte för om detta ska fungera så måste jag ändra mitt tänk ang mat för resten av mitt liv.

Och eftersom det har tagit flera år hit så planerar jag långsiktigt för en minskning för att det förhoppningsvis ska hålla livet ut också :) Men det är inte lätt, för sjutton vad hungrig och sugen jag är på allt. Egentligen är jag inte hungrig med i min hjärna så är det ju sååå synd om mig och då måste jag ju bara bli sugen på precis allt !!

Alla har ju hört  "Sådan husse/matte sådan hund" och i mitt och Frodes fall stämmer det verkligen. För himmel så hungrig hund jag har just nu :) Han bara vandrar runt matbordet  vid lunch, om jag inte ser mig för så snubblar jag på honom för han fullkomligt går kloss med mig och bara suktar efter en liten matportion från oss :) Jag är fullt övertygad om att han känner av, att jag upplever det som om jag håller på att svälta ihjäl just nu och tror att samma sak ska hända honom. Men eftersom vi båda bär på lite "trivselkilon" så är det nog bara i våra hjärnor det spökar ;)

Så för min egen skull och endast för min skull hoppas och önskar jag att att det kommer att fungera. Får ni höra talas om en galen kvinna med en lika galen hund som gör inbrott här på Ersboda för att snatta lite gott så vet ni vilka det är. Då är det bara jag och Frode som har blivit galen efter allt som vi är sugen på ;)