Dikanäs is da shit ♥

 Det vackra i det lilla

 30/3-2015

 Timeout

Precis som rubriken säger så tar jag timeout nu. Inge mer tankar och funderingar. På sin höjd bilder kanske, om lusten faller på.....
 
Ha det......Happy life

 Vilken tur

Jag har som har världens bästa Lucky ♥ Gårdagskvällen spenderades ensam i stallet. Tog allt i lugn och ro ☺ pysslade, pussade och gosade och oj så härlig kille jag har ♥ I går var det gamla vanliga Lucky, dock liiite mer lyhörd än vad jag upplevt honom tidigare. Är så glad att han är tillbaka igen, den där mysgurkan som jag vet finns där inne. Söndagen lägger vi bort, en dag av alla, och fokuserar på alla  bra dagar vi haft ☺
 
 
 
 Hur söta är inte dom här då ♥

 Vad var det som hände???

Blev förvånad i dag när vi gick ut på prommis med killarna i dag. Pga klibbsnön kunde jag inte rida ( han får jordens styltor just nu av nysnön) så vi tog killarna och gick skogsvägen. Halvvägs valde Jessika att promma tillbaka pga att hon inte är riktigt i form än efter sin förkylning men jag & Sanna valde att gå en bit till.
 
Och som från ingenstans så blev Lucky helt kollrig! Han tvärnitade, snurrade runt, drog och backade och det var bara tur att jag kunde hålla honom kvar. Han blev riktigt obstinat ( kan man kalla en häst för det ? ) och stökade och bökade jättemycket. Det tog lång tid innan han lugnade sig så att vi kunde vända. Vi ville inte göra det först när han strulade så mycket så vi valde att vända om när han lugnat sig.
 
Men inte blev han bättre för det inte. Jösses vad han låg på och bara drog och drog och ville hemåt. Jag stannade och stannade honom bara för att han skulle förstå att det var jag och inte han som bestämde takten och att det var mig han skulle fokusera och lyssna på. Men i dag så pratade vi inte alls samma språk tyvärr. Och det är gånger som dessa som det verkligen blir tydligt över hur otroligt snälla dom egentligen är, och hur mycket dom verkligen lyssnar på oss. För i dag hade jag inte haft en chans om Lucky bestämt sig för att dra iväg, jag var som en liten myra bredvid honom där på vägen ☺
 
Tyvärr så är ju jag en sådan människa som då börjar att fundera vad jag gjort för fel. Jag tycker att jag tänjt på gränserna för Lucky och "övat" honom i lagom takt (men vad vet jag?) Nu vet jag ju också att det kommer en "testingperiod" för dom allra flesta, så det kan ju vara det också i kombination med att Lucky upplever det jobbigt att "sära" på sig efter ridskolelivet. Hur som, så kommer vi att fortsätta att öva detta för det var ju verkligen tydligt i dag att det är någonting som vi måste jobba vidare med ☺
 
Förutom detta så var han fin som vanligt ♥ Lite spänd och "på" när vi kom hem till stallet. men efter den prommisen så var det inte så konstigt. Nu får vi ta nya tag, släppa detta och fokusera på allt som gått bra i stället ☺
 
 
 
 
 Tystnaden i köket.....

Många gånger tror jag att vi underskattar tystnaden. Vi är i stort sett alltid omringad av ljud av något slag, så tröttsamt för hjärnan. Att alltid måsta vara på för att sortera och lägga in alla ljud i rätt fack. Men det blir aldrig helt tyst även om jag är helt ensammen i köket och radion är av. Det hörs hela tiden lite ljud från klockan, frysen och fläkten och inte att förglömma ljudet från tangentbordet.
 
Någonting annat som jag också tror underskattas är "egen tid" I min hjärna är det så här att om jag alltid är med andra, ja då är jag aldrig helt med mig själv någon gång. Jag tror att det är viktigt att vara helt själv mellan varven och bara lyssna till sig själv. Hur mår jag ? vad vill jag ? vad behöver jag ? I min hjärna är det lika viktigt att finnas där för mig själv som att finnas där för andra.
 
En tredje sak som jag upplever att många (inklusive mig själv) inte tänker på, är detta med att " man behöver inte alltid göra saker" Hur ofta ser jag inte att folk i min närhet trycker in fullspäckade dagar, men aldrig att jag hör samma personer säga " i dag var vi bara hemma och gjorde ingenting" Det är nästan som om det är fult att bara vara.
 
Vi lever ju i ett samhälle där det ska se bra ut "utåt" Vi köper nya saker som aldrig förr. Vi renoverar och bygger om, byter bilar och köper nytt. Vi bedöms många gånger utifrån "vad vi har isf hur vi är och mår" I detta läge kommer jag tillbaka till vår tjock-tv som vi hade huuur länge som helst, men den fungerade!! Och oj vad många det var som faktiskt riktigt förfasade sig över att vi inte "köpte en ny" för fy så ful den var! Men är det någonting mer som jag skiter i! Fungerar det så fungerar det, jag och min familj var inte en tjock -tv eller en platt- tv, vi är allt utom detta ☺
 
Och i takt med att vårt samhälle blev mer och mer inriktat på det materiella i livet och att det snart håller på att vara så att säga uppfyllt ( vi lånar pengar och spenderar som aldrig förr ) ja då hittar vi ett nytt sätt att visa "hur lyckliga" vi är som person eller som familj. Att ha någonting att visa upp, materiellt eller upplevelsemässigt verkar vara det som synliggör hur "bra vi mår" eller hur "lyckade" vi är som individ.
 
Nu generaliserar jag grovt! Så ha det i åtanke när ni läser detta ☺ Men jag upplever att det är lite så här i samhället i dag. Att det är viktigare det kosmetiska runt omkring, än oss än hur vi mår i själen. Självklart vill vi alla göra saker och uppleva saker samt byta ut och förnya vårat hem. Men när det primära i livet blir detta, ja då tycker åtminstone jag att det kanske är dags att fundera för vem och varför detta har blivit så viktigt. Det finns ju undersökningar som visar att dagens barn redan vid 7-8 års ålder är stressade till max, vem har gjort dom till det? Nä fram för mer egentid, fram för att inte göra någonting, fram för att bara vara ☺ Vi behöver båda sidorna i vårt liv för att må bra och för att uppkatta guldkornen i vår vardag ☺ 
 
Önskar er alla en underbar Söndag ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Vilken fruktansvärd smärta!!

Ingen förutom en kvinna och en ridande kvinna kan förstå och inse vilken hemsk smärta jag har just nu!! Jag har fått någe så djävulska ridsår. Och inte bara ett, utan två!!
 
Hemska tider så ont det kan göra. Red Lucky i (tror jag) förstora ytterbyxor (köp nya människa!!) så jag halkade väl runt och det resulterade i ett modell större skavsår (fram) Har sedan inte suttit i en sadel fören då i dag när jag hade min vanliga lektion på Hippo. Har helt enkelt inte kunnat rida!
 
Så i dag på Hippo så försökte jag då att kompensera lite genom att sitta "lite mer på rumpan" och naturligtvis hade vi nästan bara nedsittning i trav & galopp. Superkul ridlektion, superbra träning men svettigt som f-n!! Och vad tror ni det resulterade i då för "lilla" fru Ahlenius. Jo men naturligtvis!! Fetaste ridsåret mellan skinkorna i röven!!!! Men grattis, du har just vunnit högsta vinsten.....Men tack och bock, preciiiis vad jag vill ha!!
 
Och efter denna lektion har jag ju min finaste prins att ta hand om ♥ Tyckte inte det käntes så förtvivlat mycket, men efter att ha ridit klart och klivit av så inser jag att jag just gjort ett av mina större misstag i livet. Skulle ha nöjt mig med Hippolektionen och jobbat med Lucky på något annat sätt än i sadeln. 
 
Så nu sitter jag här. Men ett underrede som tyvärr är i lite dåligt skick och som grädde på moset så glömde jag inotyol salvan i stallet, fy f-n vad jag är bra ☺ Men förutom denna smärta from Hell så är jag jätteglad över allt som har med ridningen att göra. Fick till några riktigt fina skänkelvikningar i både skritt och trav i dag på finaste Kahléa och Lucky är bara proffs på framdelsvändningar ☺♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Farbror Blå & Jag

Kan jag skylla på gravidhjärna utan att vara gravid? Eller får jag fortfarande skylla på min väggsmäll för typ 100 år sedan ? Eller är jag helt enkelt bara klantig!!
 
Hur förklarar jag annars att tanka bilen och köra iväg utan att betala. Förstå känslan i kroppen när insikten kommer ca 5 minuter senare och flera rondeller bort från macken!! 
 
Hur förklara för Farbror Blå att det var ett misstag?! Vilka ursäkter är gångbara, vilka låter mest logiskt även i någon annas öra? Ja jösses vad jag yrslade till det för att få det rätt, för att få mackpersonalen men även polisen att förstå att det inte var med flit. Att allt var en olycka, att jag vände tillbaka för att betala, att jag verkligen ville göra rätt för mig. Men utan att hamna i fängelset, för det hade jag ingen lust med !!
 

Jag kan ännu känna smaken av min olycka, stressen över " vad händer nu !! "  blir det anmälan ? Vad kommer familjen att säga ? ( Detta kommer jag att få äta upp under hela min livstid ) Oh jösses, HJÄLP MIG!! 
 
Förstå lyckan när jag varm och svettig trasslar mig ur mitt täcke och inser att jag ligger hemmma i sängen och det är fortfarande natt och jag bara har drömt alltihopa!! Herre min gud sån hemsk mardröm detta var!! Jag ryser ännu nu till morgonen när jag tänker tillbaka på alla känslor som rusade runt tillsammans med 1000 tankar över vad jag gjort!! 
 
Det var länge sedan som jag drömt så tydligt som i natt! Usch säger jag bara, snacka om att känna sig totalt utelämnad till andra personer, pga av ett misstag. Fy så hemskt! Vill aldrig uppleva detta någon fler gång. Kommer alltid att tanka med bankkortet hädanefter, aldrig från kassapump!! Tro mig ☺
 
 
 
 Gud vad jag älskar

min fina häst ♥ För varje dag så blir det bara starkare och starkare!! Lucky är som en stooor knähund som, om han kunde, skulle krypa upp i min famn och följa med hem.
 
Och vad han älskar att bli borstad på huvudet. Om jag står på sidan om, så lägger han ner huvudet i min ena arm. Så får jag hålla om, och hålla upp hans huvud, medans han blundar och njuter när jag borstar med mjukisborsten. Och står jag framför honom så sänker han ner huvudet och vilar mulen mot magen och så står han där och myser medan jag borstar hans panna och mjukt bakom öronen. Åh...så mycket kärlek jag har i mitt hjärta för denna häst!! Han är den finaste själen som finns med fyra hovar på vår jord. Men han delar den platsen med Pridde & Pyret, för oj så vackra själar dom killarna också har. Vilken tur vi har som har dessa fina killar i vår familj, världens finaste alla tre ♥♥♥
 
I morgon kommer sadelprovaren ut till killarna våra för en koll. Hoppas att vi kommer att hitta en sadel som passar min fina kille. Vi får helt enkelt hålla tummarna, så känner ni för det så tar jag tacksamt emot all hjälp på den fronten ☺
 
I helgen ska vi förhoppningsvis få komma oss iväg på ett besök ☺ Lite hemligt än men kanske, men bara kanske, har jag lite spännande nyheter att skriva om lite längre fram ☺ Hoppas kan jag ju alltid, men men, framtiden lär ju utvisa om det blir så eller inte ☺ Ännu mer att se fram emot, vilken lycka ☺
 
Nu är det dags att ta en dusch och sedan kvällskissa vovvarna ☺ Har två nakenfisar att bäddaner i sängen ikväll ☺ Så himla mysigt ♥
 
 
 
 
 
 
 
 Dagens häst

Red på lill plan i dag för där är det jättebra underlag 😊 Gick väl så där kan jag tycka. Lucky gör sitt så det är piloten som måste göra ett bättre jobb där uppe.
 
Men med Sannas hjälp så blev det lite bättre ändå,  tack Sanna 😊. Måste bli mer aktiv i min ridning och faktiskt tro på mig själv, då löser det sig 😄 
 
 Bara älskar detta foto!!

 Lyckotårarna flödade i dag

Jag har så lätt till tårar. Lika lätt oavsett om det är av sorg eller av glädje ☺ Men i dag, ja då kom det glädjetårar. För jösses så glad jag var!!
 
När jag kom till stallet så skyndade jag att ta in Lucky för det var helt tomt i stallet, ingen häst inne ☺ Så i dag var första gången som prinsen stod inne helt själv sedan han kom hem till oss. Och coola killen skötte det med bravur! Ropade några gånger efter sina kompisar och vandrade ett par gånger fram och tillbaka men sedan stod han som en filbunke medans jag borstade och klädde på för ridturen. Han bryr sig inte längre när jag sadlar och inte heller när jag drar sadelgjorden, duktiga kille! Han är bara bäst!! ♥
 
 
Sen så for vi ut och i dag var första gången som jag red honom helt själv och han var superduktig ( igen ☺ ) och när jag travade där på honom så bubblade det av lycka i magen. Äntligen så var det bara han och jag ♥ och känslan i kroppen, ja det var ren och skär kärlek. Min fina fina prins ♥ Är så oerhört lycklig över att han fått komma till oss, tänk så många underbara stunder vi har framför oss ☺
 
Tog sedan med mig vovvarna och Pridde plutt på en prommis i skogen. Underbart väder och underbara följeslagare, vad mer kan man önska sig en söndag i Mars ☺ Morris & Rufus sprang runt som ystra små kalvar på grönbete. Så lyckliga över att få rejsa runt på lägdan och busa med varandra, blir så himla glad över att se dom så lyckliga. Känns gott i mattehjärtat ☺
 
 
Efter Pridde var det bästa Pyrets tur att få en liten prommis. Snällt luffsade han med och naturligtvis var vi tvugna att ta den officiella salfie bilden ☺ Även denna gång följde vovvarna med så det är en trött och sliten liten krigare ( Morris ) som ligger i soffan och snarkar just nu ☺ 
 
 
Jag kan lugnt påstå utan att ljuga att även jag själv är väl motionerad efter dagens stallhäng ☺ Och som tur var så hade mamma & pappa middagen klar när jag dök upp hos dom för en kopp kaffe. Skinka med potatis & morotsgratäng satt inte helt fel i magen ☺ Trots att jag fyllt på med en macka mitt på hållet så var jag verkligen hungrig när jag dök upp på Å-hem. Så himla skönt att bara sätta sig vid dukat bord och äta gott ☺ Tack för middagen och gofikat efteråt ♥
 
Nu ska det duschas och sedan väntar sängen. Är ganska så trött i kroppen men oj så lycklig jag är i själen! Sov gott alla, önskar er en fortsatt härlig söndagkväll ♥
 
 
 
 Jag är så fruktansvärt stolt!!

Över att bo i Sverige!!
 
Även om melodifestivalen bara är ett jippo, dock ett trevligt sådant ☺ Är jag ändå så glad över att Jon Henrik blev tvåa i melodifestivalen. Önskar att han fått gå som segrare även om jag gillar Måns låt jättemycket. Men Jon Henrik sticker ut på ett sätt som Måns aldrig någonsin kan göra, hur mycket han än försöker. Måns är bar en i dussinet medans Jon Henrik är one of a kind!! 
 
Det är bara så trist att det "säkra" många gånger får gå först, just för att det känns tryggt för "gemene man" och det trygga överväger alltid det osäkrare kortet, det gäller för alla, även mig!! 
 
Men att rösta fram Jon Henrik som tvåa visar ändå för mig att svenska folket håller på att släppa sitt säkra kort mer och mer. Kanske är vi på väg att slå ut som en stor vacker blomma, våga stå för vad vi tycker och vilka vi är. Vi är ett land med många färger och i min värld är alla färger lika vackra och lika lysande klara i vårt samhälle.....Fram för ett starkt Sverige med trygga människor som tillsammans vågar stå för att "Detta är vi! och det är vi stolta över! Vi är en enda stor vacker regnbåge och vi kommer att lysa i alla våra färger!!"
 
Det är nog ingen som inte har förstått att ett av det värsta jag vet är just rasism! Rasism är för mig inte bara hudfärg och religös bakgrund. Rasism är för mig all orättvisa som finns i världen, och då spelar detta med hudfärg, religion, sexuell läggning mm ingen som helst roll!! Jag anser att en människa ska dömas efter vad den gjort, inte hur den ser ut, var den kommer ifrån, vilken religion den har som sin mm. För mig är en bra människa en människa som värnar om och som ser andra och bemöter andra som den själv vill bli bemött. Då skiter jag högaktnigsfullt i var personen kommer ifrån, om den tror eller inte på en gud eller vem den älskar och lever med. Allt detta är helt ovesäntligt! 
 
Att ställa olika grupper mot varandra är så himla fel!! Varför är den ena gruppen mer värd än den andra? Och vem bestämmer vilken grupp som är mer värd när det är människor som det rör sig om. Har du den rätten? Har jag den rätten? Har någon den rätten?? Av vilken anledning tillåter vi vissa människor att ha den rätten, har tagit sig den rätten? Varför har vi gett dom den rätten? Är det inte dags att vi tillsammans tar tillbaka den!! Är det inte dags att vi visar våra barn att det är Vad vi gör som är det viktiga. Inte hur vi ser ut, eller vad vi tror på, eller vem vi älskar. Är det inte dags att vi tillsammans visar vår nästa generation att alla har lika värde!  Alla, oavsett vem! Har samma rättigheter men också samma skyldigheter, och detta gäller oavsett var i världen vi kommer ifrån. Vi är alla människor, vi är bara lite olika beroende var på regnbågen vi kommer ifrån. Och handen på hjärtat, spelar det egentligen någon roll.......?
 
Önskar er alla en underbar söndag ♥
 
 
 
 
 
 Energin är

Trött och lite snuvig så beslöt jag mig för sovmorgon till morgonen. Jobbar ju allt som oftast 7-17 och sedan stallet på det, gör att jag ibland behöver ta igen mig lite extra på helgen. Vi har tyvärr haft en förkylning som vandrat runt i familjen och fast jag är "frisk" så känner jag mig inte helt 100.
 
Men att få pussa på finaste Lucky gjorde verkligen dagen bättre ☺ Linade honom lite och gick på en prommis i det vackra vädret. Försökte att ta vår första selfie men det gick inte så himlarns bra ☺
 
 
 
Eftersom vädergudarna är med oss så bytte jag täcken på prinsen. Isf ett tjockare innetäcke och regntäcke ute så satte jag på ett våffeltäcke att ha inne.
 
 
Och som yttertäcke blev det ett 80 grams övergångstäcke. Visar det sig att prinsen blir för kall är det bara att byta tillbaka ♥
 
 
I morgon ska det vara samma underbara väder ☺ I morgon tänkte jag rida så det ska bli jätteroligt ☺ Men först en skön sovmorgon ☺ 
 
Nu soffmys med lill ♥-at ☺ Morris och jag myser i soffan med filt och lite karra. Så himla mysigt att bara gona ner sig i soffan och njuta av en lugn och skön kväll ☺Vissa dagar är bara bäst!

Dagen i dag var en sådan ☺ Så nu njuter jag av den och stoppar undan den bland mina andra guldkorn ♥ Önskar er alla en härlig fredagkväll, njut av kvällen och njut av att det är helg!!
 
 Det finaste man har

sätter man på bordet ♥♥ Grattis finaste Rufus på 3 årsdagen ♥
 
 
 I dag är det ingen vanlig dag

För i dag är det lillgrodans födelsedag!!!
 
Grattis lillvännen på 3 årsdagen ♥♥♥
 
 Vem är du Lucky?

Jag vet inte riktigt, det är nog så här för alla hästägare skulle jag tro. Men jag vet ju inte riktigt för Lucky är min första alldeles egna häst, bara min ♥ Men jag får se nya sidor hos min fina vän varje dag, och alla hans sidor är som gjorda i renaste guld. Finare häst finns inte på denna jord. Inte ens för 1 miljon skulle någon få köpa honom. Han är helt enkelt bäst ♥
 
Ja denna häst,  han bara växer och växer och växer i mina ögon! I går så följde en kompis till Sanna med och då blev det så att hon red på Lucky och Sanna tog Pyret medans jag & Priddeplutt kompade ihop ( Gjorde markservicen och så drog vi med Ida på prommis ☺ ) Då när dom är på väg undrade Vickan om dom ska rida in till Stöcke. Vi har aldrig farit efter vägen med Lucky, jag tror nog att det kommer att gå bra, men jag kan ju inte garantera något svarade Sanna. -Ja men då får ju jag premiärturen säger Vickan och så for dom iväg.
 
Själv hade jag planerat att promma med Lucky efter vägen första gången. Hade också beslutat att vänta tills vägen torkat upp eftersom det skvätter så mycket när vägen är full av vattenpölar ( nu var den torr, tack och lov ☺ ) Hade ju ingen aning om när Lucky var efter en väg sist, som på detta sätt som när vi rider in till Stöcke. Men coola killen, ja han bara tuffade på, som vanligt!! Bussar, bilar ja det spelade ingen roll ☺ Så trafiksäker är han verkligen ☺ ( Trodde iof inget annat heller ☺ )
 
Däremot så har jag upptäckt att han inte riktigt är så där superbekväm med hundar än. Så det övar vi på, både med våra egna små killar men även med andras hundar så det kommer att lösa sig. Han är inte superrädd, bara lite osäker och fundersam, men han kommer snart att gilla hundar också  ☺ eftersom vi dels har hundar men även eftersom andra i stallet också har med sig sina vovvar, det kommer att bli ett naturligt inslag i Luckys liv hädanefter ♥
 
Här får Lucky syn på en stooor hund ☺ Min älskade lilla prins ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Äntligen så går det åt rätt håll

Har alltid varit en vintermänniska så länge jag kan minnas. Har alltid älskat snö i mängder, kyla och alla härliga vinteraktiviteter som finns....Ända tills för 3 år sedan, då kom vändpunkten. Den bestod av frusenhet, värk i leder och en segdragen förkylning (som visade sig vara sköldkörtelproblem) och nu är jag omvänd!! Nu är jag en sommarmänniska som älskar allt vad sol och värme innebär ☺ 
 
Just nu är jag sommarmänniska fullt ut! Jag vill ha sol, värme och framförallt vill jag slippa FRYSA!! Så nu är jag sommarmänniska fullt ut ☺ Så därför blir jag så lycklig över sol, plussgrader och ljuset som är på väg tillbaka. Om detta hade varit för typ 4-5 år sedan hade jag nästan fått panik över denna värme i mars, den underbara vintern smälter ju bort, hade jag tänkt då ☺ Nu känner jag bara yes, yes, yes!! Mer värme! Mer tö! Mer våååår!!!! Välkommen våren och sommaren! Ni är efterlängtad av mig!!
 
 Dagen i dag

Har bara varit en jobbdag och inget stall. Först barnen under dagen och sedan möte med kollegorna under kvällen. Men stallet får jag ta igen i morgon i stället, då får jag äntligen pussa på Lucky igen ♥
 
 Heeeelt otroligt!!

I dag när jag for till stallet var målet att ta ner Lucky på ridbanan för att öva att vara själv utan kompisar. Har satt som mål att han ska vara trygg där nere så att jag kan rida honom utan andra hästar med. Men där var en isgata from hell! Så jag tog Lucky och gick på prommis mot Ida och hade beslutat att gå en skogsväg tillbaka. Var efter den vägen för 2 dagar sedan med kompisar men då var Lucky väldigt stressad. Dels blåste det och dels så var hästarna som var med liiite stressade pga blåsten samt pga att dom var lite orastad. Det innebar att Lucky också blev lite stressad och tyckte att vägen var lite jobbig.
 
Så vi traskade iväg och ännu en gång så överraskar Lucky mig rejält ♥ Duktiga killen följde med trots att han vid några tillfällen visade att det var lite olustigt. Men det som känns så himla bra är att han lyssnar och litar på mig ☺ Men när vi kom upp på baksidan av gården, ja då blev det tvärstopp för där stod dom och svetsade en fälg, och det gillade inte Lucky ☺ Men när dom slutade så var det bara att gå förbi och in i stallet, hur cool som helst.
 
Inne blev det borst och mys. Och någon som gillar att mysa, ja det är Lucky. Han kan stå och gosa huuur länge som helst ☺ Han älskar när jag stryker honom i pannan och han kan stå och pilla med mulen på mig hur länge som helst och typ kramas med huvudet. Han stryker det mot mig och lägger det i famnen och vill som hela tiden söka kontakt och mysa ♥ 
 
Sen när vi skulle gå ut i hagen igen så såg jag att dom svetsade ute men tänkte att det är ju bra träning att se det igen ☺ Men jösses vad jag önskar att jag hade kunnat filma Lucky när han klev ut genom första stalldörren och såg att dom svetsade. Han pallnitade och backade tillbaka hela kroppen för att sedan bara sticka fram huvudet förbi dörrkarmen och sedan stod han dör gömd och spanade på dom som svetsade ☺ Efter en stund fick jag med mig han till stora stalldörren och stod där en stund innan stallägaren såg mig och stängde av svetsen. Jag tror att Lucky tillslut hade accepterat svetsen och vi hade kunnat gå till hagen utan problem ☺ Men nu var dom snälla och slutade upp en stund för att vi skulle få gå förbi, men gissa om han var söt när han stod där och tjuvkikade fram bakom dörren ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 Äntligen!!

 Förtydliga mig lite

När jag funderat en stund på mitt inlägg som jag skrev i går så upptäckte jag hur galet skrivet det blev och vill bara förtydliga mig lite för er så att ingen ska tro någonting fel ☺
 
Jag skrev vatt jag använde mig av både rösten och kroppen när Lucky backade och snurrade när flickorna galopperade i väg och Lucky blev lite fundersam/orolig/stressad av det. Och för mig, att använda mig av kroppen, betyder inte att jag slår honom med ngt spö eller på annat sätt gör illa honom. Att använda kroppen för mig är att ha ett tydligt kroppsspråk! Är jag på marken använder jag min kropp för att förtydliga det jag vill. Och när jag sitter på så tänker jag lite samma sak. I går innebar det att jag satte mig tyngre i sadeln, drev med hela kroppen och var stadig och tydlig med mina skänklar, dvs använda mig av en tanke ( gå fram ) som jag fortplantade  i min kropp och med tydligt kroppsspråk tillsammans med rösten blev det lättare för Lucky att förstå att jag ville att vi skulle vara kvar och att det var ok ☺ Det var bara det som jag ville få fram, så att inget blir missuppfattad på något sätt ☺
 
Dagen i dag ser helt underbar ut ☺ Strålande sol, ljust kl 07.00 och - 0.8 grader ute. Gillas skarpt av mig. Utgång med barnen och Morris på fm och sedan ser vi vad dagen bjuder på. Slutar 17.10 i kväll och då blir det stallet som vanligt ☺ 
 
Önskar er alla en underbar Måndag ♥
 

 
 
 Oj oj!!

I dag var verkligen Lucky super på alla sätt ♥ Det började med att han för första gången sedan han flyttat hem inte höjde upp huvudet i taket när jag skulle tränsa ☺ Har alltid fått lov att använda pall eftersom han full i fasen alltid kört upp skallen, men inte i dag ☺ Guldstjärna till min prins ♥
 
Sen hade vi turen att kunna rida nere på lillåkern och det var faktiskt hyffsat underlag. Skrittade fram till sommarbetet och tillbaka och finaste Lucky tuffade på som om han alltid gått där ( helt nytt ställe i dag ) Nu hör det ju till att det varit väldigt lugnt i en vecka pga storm och is, is i överflöd och därmed skitdåligt underlag. Så motionsfaktorn har inte varit hög kan jag ju säga utan att ljuga ☺ Men bästa killen är hur cool som helst. Pigg och nyfiken, ja visst ☺ men alla hovarna på backen och helt enkelt bara super!! 
 
Andra gången prinsen var superduktig var när flickorna galopperade i väg på åkern och jag och Lucky skulle vara kvar i början och jobba vidare med vårat, hade jag tänkt ☺ Lucky tyckte annorlunda eftersom dom andra hästarna ( mina kompisaaar ) for iväg utan honom. Det har han lite jobbigt med så då börjar han att backa och snurra runt och fundera vad sjutton händer nu då. Men i dag så tryckte jag fram honom och sa med både röst och kropp att " dit ska vi inte! " och jag fick övertala honom i någon minut innan han insåg att det var jag som var piloten och inte han, och så slutade han att tramsa på i sin oro och gjorde som jag bad om ☺ Hur duktig är han inte min fina vän då ♥ 
 
I morgon är jag själv ( flickorna har sina medryttare ) så då ska jag och Lucky jobba vidare med att vara själv nere på ridbanan och så ska jag lina honom lite på den " lilla plätten " som vi har nere vid hagarna. isen är snart borta och marken har mjuknat upp uppifrån så det kommer att bli super ☺ 
 
Bjuder på en bild som Jessika tog i stallet i dag. Inser att mina ridbyxor är på tok förstora. Har aldrig tänkt på hur jag ser ut eftersom jag aldrig ser mig själv men har bestämt att om jag inte gått upp i vikt till nästa vinter, ja då blir det att köpa nya några storlekar mindre. Surt eftersom dom fortfarande är hela och inte nötta på något vis. Ogillar att måsta byta ut innan det är riktigt utslitet men inser faktiskt att det inte ser riktigt bra ut som det är nu ☺ Men skit i det, jag bjuder på det ändå ☺ ( Det är efter ridturen därav hjälmen kvar, frippan efteråt är inte så snygg ☺ )
 
 
 
 
 
 
 
 Det är ta mig tusan inte sant!!

I bland överraskar livet en ....
 
I bland är det som om det fanns någon där uppe som hör min bön och som bestämmer sig för att tycka " men nu är det väl ändå hennes tur" att få lite som hon vill ☺ Och det tackar jag och tar emot bugandes ända ner till marken ☺
 
För vad ser jag i dag ute !? Jo en stooor fet som som behagar lysa där jag bor.....Happy Face!! ♥ Är så himla less på denna vinter, detta väder och denna slaskiga skitvinter!! Ja, jag vet. Jag upprepar mig, och det gör jag när jag blir riktigt upprörd ( även annars också tyvärr ☺ ) Men i dag ska jag njuta av dagen, endast liiite blåsigt, + 3.1 (just nu) och sol. Vad mer kan en stackars frysande solälskande sommarlängtande kvinna önska?? Jo att lillplätten i stallet är fullt ridbar i dag så att jag äntligen kan få komma mig upp på Luckys rygg ☺
 
Vi höres senare ☺
 
 
 
 
 
 
 Vad jag är nöjd ☺

Vilken dag!! Världens bästa ridlektion på Hippo. Fick en ny bekantskap i dag, nämligen en tjej som heter Fortunas Favourite Oj vilken fin häst! Mjuk och lätt i munnen, jättetrevlig att rida och gav verkligen mersmak. Ser fram emot nästa helg för då får jag nog mest troligt henne igen ☺ Vi brukar få ha samma häst två gånger, ibland har det hänt att jag fått samma tre gånger, men inte ofta ☺
 
Lucky mår super, jag hoppas verkligen att vi kan få oss en ordentlig tur i morgon ☺ Är så innerligt less på isen som frodas överallt. Kan inte bara skiten tina bort snart!! Dessa stunder med is, storm, regn osv då saknar jag verkligen ridhus, men bara då ☺ Annars så är jag faktiskt hellre ute, tror nog att både ryttare och häst, framförallt hästen gillar det bättre ☺
 
Måste också få ge en stor eloge till Jörgen. Han har börjat att träna ute i vårt gym som vi har på området och jösses vad han är idog! Och att det ger resultat, ja det har vi båda fått kvitto på ☺ Från att knappt orkat springa 500 meter är han nu uppe i 3 km och bara mer verkar det bli ☺ Så himla glad för hans skull! Och det gör ju att även jag peppas att haka på så nu är även min träning igång igen ☺ Det är bara att tacka och ta emot ☺
 
Gick ut på en prommis med Morris ikväll och där under promemnaden så plockade jag upp en massa övningar som vi gjorde på lydnadskursen i höstas. Har inte aktivt tränat med Morris på ett tag så gissa vem som blev som en fågelholk i kväll ? Jo jag !☺ Gud så duktig lillkillen är. Allt, och då menar jag verkligen allt!! satt kvar som en smäck ☺ Och jösses vad Morris blir glad när vi tränar. Jag såg ju det förut också men trodde att det mer satt i själva omgivningen ( hundar, andra människor, tränaren, belöningarna osv ) men snacka om lika glad även om vi bara var han och jag. Då studsar han fram bredvid mig och lyckan riktigt lyser om honom. Det var verkligen en stolt och glad matte som hade världens bästa vovve ikväll ♥ ( Som alltid egentligen ☺ )
 
Mitt hjärta som är absolut bäst!! ♥
 
 

 
 
 
 
 
 

 
Jösses vad det blåser

Nu väntar Hippo ☺ Och efter det blir det Ström och finaste killarna där. Men herre jesus vad det blåser här på Ersboda i dag! Och än värre verkar det blåsa i Ström enligt YR i alla fall. Blir nog bara en prommis i dag skulle jag tro. Å andra sidan är våra killar stencoola när det gäller blåst, men hur mysigt det är att rida ute en dag som i dag, ja det vet jag inte ☺
 
Höres sen då ☺
 
 Allt jag gör, gör jag med hjärtat!

Har fotat Lucky lite eftersom man ( läs jag ) lätt blir hemmablind när man ser sin häst varje dag ☺ Kommer att ta "månadsbilder" på Lucky precis som vi har gjort med dom andra killarna bara för att kunna se förändringar som kommer smygandes, både på gott och ont ☺
 
Jag vet att Lucky kommer att förändras, han går mindre nu än förut. Han äter i dagsläget 16 kg hö, kommer att höja om jag ser att det behövs mera, men just nu är vi på dessa antal kilon per dygn. Jag vet också att jag ridmässigt inte är på en sån nivå att jag jobbar honom rätt, dvs i rätt form osv. Men det har jag tack och lov flickorna till hjälp med samtidigt som jag naturligtvis hoppas att min egen ridning i sadeln successivt kommer att utvecklas åt rätt håll. Jag har hippoinstruktörena till hjälp, flickorna samt att jag även kommer att börja rida för en instruktör på Lucky hemma på gården ☺ Så förhoppningsvis kommer Lucky att bli bra riden ändå, trots mina egna brister på den fronten.
 
Nu är det ju så att för mig är Lucky den absolut bästa, finaste och underbaraste häst på jorden!! Allt jag gör, gör jag med hjärtat. Vet jag inte eller kan jag inte så frågar jag alltid om hjälp, oavsett vad. Jag har inga som helst problem med att visa min okunskap på något vis. Jag vill att min häst ska ha det så bra som det bara går och där min kunskap tar slut, tar någon annans vid. Att "äga" ett djur är ett stort ansvar. Det är jag som ska se till att min bästa vän både mår och har det bra. Och vi i familjen har tillsammans ägt hästar nu under många många år, trots det kan det bli galet ändå, fast hjärtat är med. Det finns inga garantier, det är någonting vi lärt oss under resans gång ☺
 
Nu är ju Lucky också en "välkänd" häst, och jag vet att många följer min blogg nu när han flyttat till oss ☺ och det är jag & Lucky jätteglad för, tro mig ☺ Så om ni funderar över någonting så hör gärna av er till mig, allt som lyfter oss framåt som ett team är jag jättetacksam för. Vi har börjat en resa tillsammans och alla som vill vara med är hjärtligt välkommen ♥
 
Lite färska bilder på prinsen ♥
 

 
 
 
 Suck, så trögt det kan gå...

Det finns alltid två sidor av samma mynt!
 
Likaså är det att vara hästägare, att vara hästägare och att vara sjuk är inte det enklaste i världen. Inte det svåraste heller i och för sig, men liiite tyngre än vanligt är det att vara i stallet med feber.
 
Men då har jag en Jörgen ♥ Medan jag mockade 1 st !! box och fyllde några ynka höpåsar. Ja då powerwalkade han med 3 hästar, fyllde vatten i tre hagar, körde ut lunch och natthö till alla hagar samt powerwalkade med båda hundarn ☺ Fast nu luras jag lite.....Jag kollade igenom alla hästarna när han kom i med dom så att vi såg att dom var hel och ren, skor på plats och utan skada. Så om man ser till arbetsfördelningen borde det vara han och inte jag som slocknade med hundarna på soffan vid hemkomsten ☺
 
Men trots stalldag och feber så känner jag mig mindre sliten i kväll än vad jag gjort de senaste dagarna, alltid något positivt ☺ Nu soffmys med dom finaste (Jörgen & Morris) och sedan en tidig säng. Det bästa mot sjukdomar är att sova, vilket jag aldrig har haft något emot ☺
 
 
 
 
Sov gott alla ni där ute ♥
 
 
 
 Säg den lycka som varar!!

Ibland så bara djävlas det! Och det med besked också! Ogillar när livet slår undan fötterna på mig så här!! 
 
Men förutom feber och ganska så ont i halsen så är det väl bra. Tycker att det är lite olustigt att få feber och förkylning igen. Blir lite orolig att det som jag hade förut ska komma tillbaka. Inser att det är helt ologiskt tänkande för jag kan ha en helt vanlig förkylning, precis som alla andra utan att det ska stanna i flera år ☺ Men efter förra svängen är jag liiite känslig ang förkylningar ☺ Men som sagt, allt behöver inte börja om igen, tack och lov ☺
 
Nu till någonting roligare, nämligen Lucky ♥ Han mår super, har lagt på hullet lite och är hur fin i benen som helst ☺ Ikväll när vi lämnade Jessika & Pyret vid hagarna så trodde jag faktiskt att han skulle vilja stanna och vänta in Pyret när vi gick vidare, men det gjorde han inte ☺ Han följde med mig helt utan funderationer ☺ detta var första gången som han inte visade någon som helst behov av att ha med sig någon från flocken, utan jag dög precis lika bra, LYCKA ♥♥♥
 
Nu ska jag krypa i säng med lilla Morris ♥ och jag hoppas verkligen att vila är det enda som behövs så att jag är på G snart igen. Fryser som en hund ( värre än vanligt ) och halsen känns som om den består av sandpapper, avskyr att vara sjuk!! Har inte tid!! Har ju finaste prinsen i stallet som bara står och väntar på lilla mig ♥ 
 
 
 
 
 
 
 
 Vilken underbar dag

Spenderat den med mamma, pappa, Jörgen och Sanna ☺ Kan inte bli bättre! En sån där dag som blir ett guldkornsminne ♥ Jag samlar speciella minnen (guldkorn) i mitt liv. Stunder som jag brukar blunda och tänka tillbaka på, stunder som ger kraft och energi när det kan vara lite tungt och uppförsbacke i mitt liv...
 
Har skypat med Anton i kväll och han har verkligen haft en härlig helg med många vänner och trevliga upplevelser. Känns så bra i mammahjärtat när ens barn mår gott i livet, när dom är där det är som bäst för dom ♥
 
Nu väntar sängen för i morgon är det en ny dag och tyvärr verkar det som om en förkylning ev håller på att bosätta sig i min kropp, hoppas att den ger sig iväg för jag har inte tid att vara sjuk ☺ Jag har ju världens bästa Lucky som troget väntar på mig ☺
 
Sov gott alla där ute ♥
 
 Det blåste som f-n

Men ut for vi på en skritt och travtur i dag, jag och flickorna. Värdelöst underlag i stort sett överallt, men vi kunde köra lite backträning i trav ett par vänder ( 3 st ) Fortfarande har Lucky lite svårt när vi vänder om. Som nu när vi måste rida samma väg fram och tillbaka flera vänder.  Då vill han backa och försöka vända tillbaka mot stallet igen, ungefär som om han tänker " Men va! är vi inte klar och ska hem igen "
 
Första gången det hände så fick jag lite hjärnsläpp. Eftersom han backade och jag ville stanna hans backning så tänkte jag helt galet. Jag tog tyglarna och skulle stanna, precis som man gör när hästen går rakt fram och jag vill stanna. Tror ni Lucky fattade vad jag ville? Nä tror inte det ☺ När sen Sanna sa att jag skulle lätta och driva framåt, ja men då föll ju poletten ner för fru Ahlenius ☺ Gu så dum jag är!! Och tänk stackars Lucky, hur lätt är det för honom då att förstå mig när jag gör helt galet där uppe på ryggen.
 
Vi vände om fler gånger för att kunna trava om samma sträcka och andra gången gick lite bättre, och den gången låg vi först hela vägen ända upp för backen och han var verkligen superduktig min fina Prins ♥ Jag känner hur han som segar fast lite när vi kommer för lång fram och dom andra kommer efter men det är bara att trycka på och berömma honom när han lyssnar och då gör han det även om jag känner att han inte riktigt än är helt bekväm i sin nya omgivning. I dag hade vi ändå vädret emot oss ( som det varit sedan han kom till Ström ) storm nanting och en helt ny väg på det och finaste Lucky tuffade på som ett litet godståg med öronen spetsade rakt fram och schvung i stegen ☺ Han är bara bäst ♥♥♥
 
Det känns så bra i mattehjärtat att det fungerar så bra för oss och jag ser verkligen hur Lucky landar mer och mer för varje dag ☺ Ett stort tack till Sanna, Jessika, Pridde & Pyret som hjälper Lucky så fint att komma till ro i sitt nya hem, det är guld värt för oss båda ☺ Tack ♥
 
 
 
 
 
 Han ju aldrig

skriva om gårdagen ☺
 
Jag och Jörgen for till stallet efter jobbet. Gjorde bort alla sysslorna till alla tre hästarna. Tog sedan med mig Lucky själv ner på ridbanan. Han stannade först en gång och ville inte lämna gårdsplanen. Talade om för honom att det visst var ok, han skulle följa med mig! Så då gick vi vidare och mötte sedan Bella & Pontic som kom ridandes in på gårdsplanen från skogen. Stopp igen eftersom Lucky ville vända om och följa med Pontic hem till tryggheten i flocken ☺ Men talade om ytterligare en gång att det var mig han skulle följa och att det var helt ok.
 
Lite fundersam var prinsen, för i går var första gången som jag själv "provocerade" honom att lämna sitt trygga avstånd från flocken. Och det gick superbra! Lite fundersam, liiite orolig eftersom han var helt själv men oj så duktig han var. Jobbade med lite övningar nere på ridbanan innan jag valde att avsluta och gå tillbaka till stallet. Min duktiga kille ♥ 
 
Finaste Lucky är en så otroligt vänlig själ. Han tittar på mig med sina kloka funderasamma ögon " ska vi verkligen göra detta?" och när jag säger - Det ska vi! Ja då följer han med även om jag ibland ser att det inte än känns riktigt hundra för min fina kille ♥ Men han gör allt jag ber honom om och försöker verkligen att göra sitt bästa i alla lägen efter det förutsättningar som erbjuds ♥ han är så superduktig och den finaste killen som går på 4 hovar ♥ 
 
När jag tänker efter vilken otrolig förändring som han fått uppleva de sista veckorna så blir jag mer och mer stolt över honom. Att ha gått från sin skyddade värld som ridskolan ändå innebär till att leva som han gör nu. Ja det är som om vi skulle flytte till Kina och inte ha en susning om deras språk, seder och bruk. Helt utelämnad till att undersöka och uppleva allt som vi inte skulle fatta ett dyft av! Och tänk då att någon står där och försöker förklara på deras språk allt du upplever och ser, och inte fatta nada! Inte lätt inte!!
 
Min prins är bäst ♥