Visst är han väl för söt

Min lilla pälsboll :-)


Snart har ytterligare ett år gått i mitt liv

Kanske blir att ta en titt i backspegeln och fundera över var som skett. Kommer dock inte att avge något nyårslöfte för jag har än inte under mina 45 år klarat av att genomföra ett enda så inte tror jag att jag fixar det i år heller :-)

Morgondagen kommer att firas med gomiddag på Hotell Granen, var där förra året med de mina och Göte med barn och det var supermysigt så vi gör om det i år också :-)

Ha det gott och sköt om er....En dröm

Jag vill ha en bit av världen
som bara jag känner till.

Jag vill ha en bit av världen
där bara jag når in.

Jag vill ha en bit av världen
som bara är min.

Jag vill ha en bit av världen
där jag känner att jag räcker till....Natt fotografering 27/12-2012
Hur härligt är det inte

Att sitta i stugan och titta ut och njuta av månsken och en kopp the :-) Vedspisen knastrar och govärmen sprider sig i stugan, gud så bra jag har det....


God morgon


Att bara vara ledig...

Ja hur skönt är inte det. Att inte ha någonting inplanerat utan att bara ta dagen som den kommer. Älskar att bara vara, och att göra det i stugan är det bästa.

Har skickat hem tre femtedelar av min familj för dom måste jobba. Jag och Sanna är kvar men även lilla pälsbollen (Frode) är kvar, vi får njuta av lugnet en stund till innan allt återgår till det vanliga hemma i stan.

Ha det. gott och sköt om er ...Lite bilder från Julen 2012

 
 
 
 Att få möjligheten .....

Vilket inte alla är unnade, att få träffas hela familjen alla tillsammans, ja det är det som är Julen för mig. Sedan all den goda maten och alla fina julgåvor,  det är bonusen... I år har vi verkligen haft tur. Att alla skulle kunna vara lediga så att vi fick möjligheten att åka upp till Dikanäs är inte helt självklar i vår familj. Med många inom vård och omsorg, serviceyrke samt handels så förstår ni själva att det inte är tvärenkelt att få ledigt till alla. Vård och omsorg och handels har inga röda dagar utan endast arbetsdagar.
 
Gårdagen bestod av mat i långa banor, Kalle Anka, gofika, Julklappar men bäst av allt en helkväll med mycket prat och skratt. Tackar vår lyckliga stjärna att vi valde att bygga stugan med den öppna planlösningen som vi har. Så många som vi är och alla ryms utan att trängas, man kan vara med ändå oavsett var i storstugan man väljer att sitta...
 
Dagen i dag kommer att vara en blandning av skoterkörning, mat, prommis med hundarna och surr med alla, släng sedan in lite fotografering , film och snöskottning så har ni vår dag i dag. Gud så skönt vi har det :)
 
Ha en fortsatt trevlig Jul alla ni där ute....
 
 När jag var barn

Så var vi i Högland hos mormor och morfar och firade jul där. Det var heligt och ve den som föreslog någonting annat. Jag kommer än i dag ihåg känslan i magen som jag alltid fick när vi närmade oss och jag fick en första skymt av deras hus. Då när jag var liten var det stort som ett slott och innehöll massvis med spännande saker att utforska.
 
Om jag blundar och känner efter så kan jag fortfarande ta fram dofterna som strömmade emot mig direkt när jag först klev in genom dörren, det var någonting absolut speciellt med den doften. En blandning mellan vedspis, rengöringsmedel och juldofter. I mitt minne var granen superstor och jag vet att jag tyckte att julstjärnan var den absolut vackraste på hela granen :)
 
Deras trappa upp på övervåningen var så nerslipad att det i mina ögon då var som sammet, lika mjuk och len. Ofta satt jag en bit upp och lyssnade på dom vuxna som var nere i köket och surrade på om allt möjligt. Där ensammen i trappen med alla dofter och vetskapen om att julaftonen var på väg , ja det var verkligen härligt...
 
Att julen är barnens stund är verkligen sant. Det finns inga som det lyser så mycket om som det gör om barnen dessa dagar. Förväntan, glädjen, spänningen och förundran som glittrar i ögonen, ja det är magiskt. 
 
God Jul till er alla från oss alla....På väg


Som hämtad ur Hitchkock


Bra början på Julen

Spenderat tiden mellan att  slutföra den sista handlingen, städat och skrubbat toan samt varit och hejjat på mina ridkompisar som hoppade julklappshoppningen i dag på Hippo. Bjerre red bästa Lucky och det gick super. Såg jättebra ut, bra tempo, fina vägar och ingen handbroms ala Åsa Ahlenius ;)
 
Jennilie och Ann klev upp ett snäpp och gav sig på 70 cm och det gjorde dom med glans :) Dom var jätteduktiga och blev 2:a samt 4:a i dagens klass. Ser ju att mitt nästa mål defenetivt ska bli 70 cm. Hoppas att jag klarar det och inte måste backa på vägen..
 
Nu bär det snart av ner på stan för lite gomiddag med ett gäng ungdomar samt lite gamlingar :) Kommer att bli både roligt och gott för det kurrar lite i min mage och Kina mat sitter aldrig fel. Åtminstone tycker inte jag det iaf :)
 
I morgon rullar vi mot stugan men kommer att göra ett stopp i Lycksele för att fylla på lite förråd till stugan. Dollarstore kommer att få ett besök, och beroende på hur full bilen är så får vi se hur mycket som får följa med vidare mot Dikanäs :)
 
Ha det gott och sköt om er.....Så storslaget vackert....

 
Hittade detta på Aftonbladet, så vackert och så varsamt valen undersöker denna spännande individ som har dykt upp på deras bakgård :) Vad är traditioner

Och vad betyder dom för dig?
 
Traditioner finns i alla länder, traditioner bygger de samhällen vi lever i oavsett var i världen vi bor. Traditioner är viktiga och inger trygghet och känslan av samhörighet för de personer som lever tillsammans. Traditioner för mig är oerhört viktiga. Jag är stolt över de vi har och för mig ger de en enorm trygghet och är någonting som jag ser fram emot och lever upp av...
 
Alla som känner mig vet att jag verkligen går All in när det gäller Jul och Julpynt, älskar att leta julklappar och att köpa (Denna gång är den enda gången som jag verkligen skulle önska mig en större plånbok) Att få ge en gåva är bland det roligaste jag vet, och jag funderar (till min mans stora förtvivlan) både länge och väl innan jag köper en julgåva för att verkligen vara övertygad om att den är (då i mina ögon naturligtvis) en bra gåva till den personen som det gäller. 
 
Att jag kommit att fundera på detta med traditioner bottnar i alla dessa statusar som florerar runt på Facebook just nu. Allt från att gilla Negerbollar (får gud bevars inte kalla den för Chokladboll) till nu sist detta med det som Walt Disney valt att klippa bort från Tomtens julverkstad där han och nissarna tillverkar julklappar till barnen.
 
Jag själv (kan bara prata utifrån mig själv)  inte förstå riktigt denna folkstorm som det har blivit. Ja menar, vad spelar det egentligen för roll för dig eller mig om ca 5 sekunder klipps bort.....För mig är själva traditionen  stunden framför Kalle med alla mina nära och kära, gofika (är en obotlig gottegris) och myset runt omkring. Om sedan ett bortklipp på dessa stackars sekunder får andra i världen att må lite bäättre så ser jag det som en bonus för världen och för att vi är medkännande och empatiska människor som bryr oss om andra än mig (sig) själv.
 
För handen på hjärtat. OM det är så att innehållet i Kalle Anka är traditionen så har den brytist flera gånger om. Precis varenda jul om vi ska vara ärliga. För vad är det som läggs till år efter år??......JO, en ny sekvens av en film. Och den kan jag lova, är betydligt längre än dessa stackars sekunder som har klipps bort och som det nu är en sån fruktansvärd reaktion mot........Och för mig personligen så behöver jag inte dessa stackars sekunder för att uppleva jultraditioner med allt vad det innebär...
 
Nu säger jag inte att det är fel att tycka någonting annorlunda. Är dessa bildsekvenser viktiga för dig så ska du självklart tycka till. Men att gilla statusar på Facebook leder ingenstans utan gör den bara (i mina ögon) helt verkningslös. OM du verkligen tycker något så skriv och berätta dina åsikter till de som det berör. Och då menar jag allt, inte bara detta med Kalle. Mycket ang våra traditionener ( psalmer, kyrkan, lucia mm) är just nu på tapeten. Och det med rätta!! Vi ska inte behöva ge avkall på det som är viktigt och som betyder någonting för oss, men igen....OM du tycker någonting, vänd dig då till de beslutsfattare som har bestämt vad vi får och inte får. Det är till dessa personer våra tankar och åsikter ska framföras. Då och endast då, kan det kanske leda till en förändring. Att "gilla" statusar på Fb visar bara din åsikt i frågan, men leder tyvärr ingenstans.....
 
Ha det gott och sköt om er....Utan denna sång ingen Jul :)

 Nu är det jul hos Ahlenius

 Ja nu var det jul lov

Sista ridningen på Hippo för denna termin. Trodde allvarligt att jag inte skulle fixa det i dag eftersom mitt bäcken blivit riktigt dåligt nu i höst. Hoppas att det blir bra av lite vila från ridningen så satsar vi på nästa termin med nya tag :)
 
Vi fick ha hoppning på avslutningen, precis som vi önskat. Så därför var det bara att proppa i mig lite smärtstillande och försöka så gott det gick. Trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle bli en hoppryttare :) Men gud vad roligt det är, och mer ska det bli. Lämnar nu 50 cm och går vidare mot högre höjder. I dagsläget kan jag inte riktigt tro att jag för några terminer sedan tyckte att 50 var som att hoppa över hus ;) nu känns det som att trava bommar typ :) Men med tryggheten kommer ju möjligheten att gå högre - det tackar jag mina ridlärare, hästar och min ridgrupp för...TACK!!!!
 
Ha det gott och sköt om er......Att skriva gör livet lättare

 
Att  få ner alla känslor i ord, läker inte, tar inte bort smärtan och sorgen, men gör den på något sätt mer verklig och lättare att hantera men ändå så mycket mer sorglig och smärtsam.....
 
När tankar blir till ord finns ingen återvändo. När orden är sagda är det overkliga verkligt, då går det inte att gömma sig längre bakom en mask. Då rämnar allt och det enda som återstår är en sorg som klöser i ens inre och en smärta som nästan får en att bli tokig...
 
 Sommar och vinter i en mix

 Ögat är själens spegel

 
Vackrare insida finns inte....
 Bilder finns

Att se på Team Ahlenius :)
 
Ha det gott och sköt om er....Håll i hatten

För i dag kommer det att gå undan :) Häst och häst och häst blir det hela dagen. Kameran ska med och har jag tur blir det några bilder. Är sämst på att fota när det är lite mörkt men jag ska göra ett tappert försök :) Blir det några bilder från dagen så kommer de upp i kväll. Önska mig lycka till för jag vill verkligen få till några bilder iaf :)

Ha det gott så kanske vi ses senare i kväll....Min resa i livet.....

Vart har det fört mig? Vad har det gett mig ,men det viktigaste av allt.....vad har jag gett livet ? Insåg när jag klev ur duschen och skulle kamma mitt hår att jag hade konstiga vita hårstrån lite här och lite där  :) ja ni vet (gråa) hår ;) och ganska många dessutom tillråga på allt!!
 
Nu stör jag mig inte på mina gråa strån. Inte ens att dom är ganska så många heller, det är ju en del av livet och på något vis är jag faktiskt lite stolt över dom. För mig representerar det visdom som livet självt har lärt mig. Både bra och mindre bra erfarenhet som jag samlat på mig under min vandring som jag gör - här och nu.
 
Men iaf så insåg jag att jag faktiskt har levt mer än halva mitt liv nu, precis bara så där framför spegeln på toaletten kl 22 en helt vanlig lördagkväll. Har som inga förhoppningar om att bli 90 år, skulle bli glad om jag fick bli så gammal men eftersom jag är realist så besinnar jag mig lite och siktar på runt 75-80 år. Allt mer än det ser jag som bonus :)
 
Men hur som, där jag stod och studerade min spegelbild så började jag att fundera över mitt liv. Vilka förutsättningar som jag har haft, hur jag har förvaltat denna gåva som kallas för livet, vad jag har lyckats bra med och vad jag försöker att glömma att jag överhuvud taget trodde på och stod för tidigare om åren. Misslyckanden som lärt mig läxor men även misslyckanden som gett mig någonting positivt att ta med mig i min livsryggsäck.
 
Inser också att jag inte skulle vilja vara 20 år igen med allt vad det innebar av osäkerhet och famlande i livet. Alla försök att hitta en trygg och fast plattform att stå på när livets resa var som kvicksand där fötterna sjönk mest hela tiden :) Men, det finns alltid ett men.....jag skulle hemskt gärna har fysiken och styrkan som min kropp hade som 20 åring, men med de erfarenheter som jag i dag har efter 45 år på min resa i livet. Det, skulle jag inte tacka nej till :)
 
Men eftersom min kropp redan nu består av div krämpor av de olika slag (tyvärr) så får jag göra det bästa av situationen. Har bestämt mig (gjorde jag också framför spegeln i kväll) för att jag ska bli en sån där pensionärsdjävel (Har ni nog sett på tv:n) som gör livet spännade och oförutsägbart för omgivningen. Jag ska ha en pimpad rullator och den ska vara smord och lättrullad, för jag lovar dyrt och heligt att ingen kommer att kunna gå säker när jag sällar mig till rullatormaffian här på Ersboda.
 
Det är nästan så att jag längtar, men det får bli en annan dag :) Just nu är jag bara 45, med ganska så många gråa hårstrån, lagomt slapp kropp och diverse rynkor lite här och lite där ;) kämpar med mina första par progresiva glasögon, och äter ett piller eller två när det värker lite för mycket i kroppen. Går för egen maskin men ser nog lite lustig ut ibland när lederna låser sig och vägrar vara med mig utan bestämmer sig för att vara mot mig....
 
Men det jag vill komma till är att jag ser fram emot resten av mitt liv. Inser att jag har fler saker att förverkliga som jag inte hunnit med än. Mer att upptäcka, mer att lära mig och fler misslyckanden att göra som i slutändan ändå kan leda till någonting bra att stoppa ner i min ryggsäck som konstigt nog aldrig blir full, tänk så praktiskt va :)
 
Ha det gott och sköt om er....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Att vara älskad

Är den största gåva en människa kan få. Är man inte älskad är man bara en halv människa, undrar hur många halvor det finns i Umeå, Sverige, världen ? Som tur är blir två halvor en hel, tillsammans är vi stark.....

Sov gottUte är det mörkt

Men inne  i köket fladdrar ljuslågan stilla och kaffedoftern sprider sig i rummet. Hur skönt är det inte  att sitta i mörkret med endast ljuset som lyser, känna tystnaden med alla sinnen och bara vakna till. Veta att dagen i dag är en gåva som aldrig kommer tillbaka men som fortfarande ligger framför mig som ett oskrivet blad. Njuter av lugnet både i huset men också i min själ.....
 
 
 
Ha det gott alla och sköt om er....Minusgrader

Ute och jag bara myser :) Dom flesta klapparna är klara och faktiskt det mesta inför julen är klart redan nu :) Älskar att ligga i framkant för en gångs skull ! Längtar till stugan och vedspisen samt att få träffas och umgås alla tillsammans......Så HIMLA härligt det kommer att bli. Och hästhjälp har vi också till pållarna, vilket toppenstall vi står i :) Allt bara löser sig så där supersmidigt :)

Ha det gott och sköt om er....En liten lurvboll i mitt hjärta

 
 
 
Ha det gott och sköt om er...Vad vore livet utan ljus....

 
 
 Magic och jag :)

 
 
Lördagens Hipporidning innebar hoppning och det var hur roligt som helst. Vi hoppade en bana på 5 hinder, absolut inte högt eller särskilt svår :) Men för mig är det inte höjden som räknas utan känslan. Hittar jag bara rätt känsla, balans och tro på mig själv så kommer höjderna med tiden. Och nu är jag verkligen på väg mot ett av mina delmål som jag har satt upp för mig själv, nämligen att hitta galoppen och balansen i själva hoppögonblicket. Att inte hoppa av före eller att komma en tiondels sekund efter, utan att vara i samma rytm som hästen och bara vara följsam och ge eftergift i precis rätt ögonblick. Ja jag vet, det är lättare sagt än gjort. Men det är oerhört viktigt att alla dessa moment stämmer för att jag ska kunna börja hoppa lite högre och det ska bli bra. Fuskar jag nu blir det surt sedan ist, så lika bra att skynda långsamt och göra rätt på en gång :)
 
Min lilla Magick som precis som Lucky hjälper mig på min väg mot nya mål :)
 
 
 
 
 
 
Ha det gott och sköt om er...
 En vanlig lördag i mitt liv :)

 
Väckarklockan ringer kl 8 och gissa om sängen känns som skönast just då :) Har jag tur får jag frukost sällskap av min man men lika ofta ligger han och sover sin skönhets sömn när jag kliver upp :) Är Sanna hemma så frullar vi tillsammans för hon har nog varit med mig i stort sett alla gånger ända från start. Det är bara om sjukdom eller arbete varit ivägen som hon inte varit med, hon räknas som en i gruppen hon också :)
 
Runt kl 9 rullar Diesel Doris mot Hippo och min lektion där. Rider i en grupp 3 och har min ridtid från 9.55 och 45 minuter framåt. Måste bara säga det igen (har sagt det 1000 ggr tidiger) men det tål att upprepas, att börja på Hippo har varit en av dom bästa saker jag gjort. Köpet av min älskade Diesel Doris har varit ett annat men hon är såå mycket dyrare tyvärr, har strulat lite men oj! vad hon är underbar att dra med :)
 
Min ridgrupp består av idel sköna människor. Snacka om att jag blir peppad och får ett underbart stöd från min ridkompisar. Jag har dom att tacka för otroligt mycket i min ridning. Bla hoppningen....från dag ett har dom stöttat, pushat, och bara funnits där som ett helt super stöd. Min ridgrupp är inte dryg på ngt sätt, alla stöttar alla, och ingen och då menar jag verkligen INGEN, är stor på sig utan alla och då menar jag verkligen ALLA är ödmjuka, empatiska och superfina ridkompisar.....Tack för att ni finns, ni gör min ridning 100 ggr roligare :) Har också turen att ha mina döttrar som stöd & experthjälp när jag kommer med alla mina 1000 frågor :)
 
Runt 11 är jag klar på Hippo. Då blir det oftast lunch i cafeterian och sedan bär det av till Ström och våra pållar där. Vi står i ett toppenstall med jättetrevliga människor och hästar. Stallet är som en gott & blandat påse med en mix av olika inriktningar. Där finns allt från travhästar till ridhästar till Western hästar och islandshästar. Har även haft körekipage men just nu är det ingen som kör för tillfället. Ålders spannet är från 3 till 23 år på hästarna och på människor är vi allt från 9-10 år till 50 + are :) Vår stallägare är super och ingenting är omöjligt när vi ber honom, är det möjligt för honom att fixa det vi ber om så gör han det, utan snack...
 
Från stallet i Ström brukar jag fara runt tre tiden på eftermiddagen. Då känner jag mig ganska så nöjd med ridning för den dagen :) men jag vill absolut säga att utan detta skulle jag ha ett bra så mycket torftigare liv (i mina ögon iaf) För helt utan hästar kommer jag nog aldrig att klara av att vara, finns inget som doftar så gott, som ger så mycket både till knopp och kropp som just ridning gör :) Men när det har varit lite väl intensivt med ridningen så känner jag av det i min kropp, tyvärr :( Men just nu ger jag järnet och det går så länge som det går. När kroppen säger ifrån får jag väl gå till att bli en sån där "staketryttare" som alla bara äälskar.....eller hur ;) Eftersom jag ofta lämnar av Jessika på Ålidhem, på vägen hem så brukar jag passa på att få en välbehövd kopp kaffe hos mor och far innan jag rullar hemåt för att kliva in genom dörren som jag klev ut genom runt 9 på morgonen.
 
Väl hemma så är det superhärligt att få kliva in i en varm dusch och sedan äta middag. Är min man ledig så är det bara att sätta sig till dukat bord. Ja jag vet, otroligt lyxigt, men sååå underbart skönt efter en aktiv dag med häst :) Annars så blir det någonting väldigt lättlagat för orken är lite låg och blodsockret ännu lägre ;) Och efter det mina vänner så dör jag av i soffan, kliver bara upp för att kissa Frode en sväng och sedan efter tv och lördagsmys så vill jag lova att sängen känns bra så mycket skönare än vad den gjorde på morgonen, och redan då tyckte jag, att den var den skönste platsen på jorden :)
 
Ja så här ser oftast min lördag ut, enda skillnaden är att om Jessika jobbar så hinner jag mellanlanda hemma tills det är dags att plocka upp henne och lilla Ruffe 16.15 för vidare färd mot stallet. Då äter vi tidig middag och lördagsmyset blir lite senare än annars. Men lika skön är sängen på kvällen, oavsett om jag kommer hem runt 16.00 eller 20.30. Jag säger det igen, det jag har sagt många gånger förr.....sängen är en av mina bästa vänner.....speciellt på lördagskvällar :)
 
Ha det gott och sköt om er....