Ännu mera Globen...
Helgen i bilder :)


Ja vad kan jag säga inte mer än att det var en väl spenderad helg :) Det enda som var minus var starten som inte gick som den skulle. Dörren stängde inte ordentligt så det blev att vända tillbaka till Umeå, kolla läget och tanka upp och efter startsignal från S-holm fick vi lyfta igen. Denna gången gick det bara bra och en timme försenade landade vi i den stora staden Stockholm...

Hemvägen  blev även den försenad men bara en ½ timme denna gång. Försenade anslutningsflyf (pga stormen) samt snö som gjorde att vingarna skulle få sig en dusch gjorde att det drog ut lite på tiden innan vi kunde lätta och styra kosan mot Umeå igen. Trötta men nöjda landade vi ca 22.00 och förutom lite turbulens i starten så gick hemresan bara super, inget att klaga på där :)

Här kommer de tävlingar som vi såg under helgen. Om ni klickar på klasserna så ser ni resultatlistorna på dom tävlande och även då vilka som vi har sett på plats. Kan bara tala om att se på tv och live går inte att jämnföra. Att vi sedan hade nästan första parkett hela helgen gjorde ju inte saken sämre :)

Stafetthoppning

1.40, Two phases, both against the clock.

1.45, Two phases both against the clock.

FEI Ponnykür

FEI Grand Prix

  Agility

Stor och Liten

1.40 against the clock, no jump off Art

1.15. Against the clock, no jump off.

1.50 with one jump off against the clock
 
 

Lite bilder från helgen.

 Jösses vilket tryck!

Jag säger bara en sak.....Stockholm horse show är värd varenda krona :) Hur bra som helst och hur mycket som helst att titta på och att KÖPA ;)
Bor på ett vandrarhem granne med Drottninggatan och T-centralen. Ganska så centralt mao. Gillas av oss alla, nära till butiker och ca 15-20 minuter från Globen, nära till allt med andra ord. Att sedan Sl kortet gör att vi kan åka hur mkt som helst under tiden vi är här gör ju inte saken sämre.
I morgon blir det sovmorgon till kl 8 ....YES!! Sedan globen mellan 9.30 och cirkus 12.30. Därefter blir det att vandra till Gamla stan och deras mysiga butiker innan de sista pengarna ska handlas upp innan hemfärd. I Gamla stan ska det finnas en julmarknad som vi hade tänkt oss att besöka, mysigt mysigt och en massa kort sla fotas till barnens stora förtret ;)
Nu vill mina fötter att jag intar liggläge så nu tackar jag för mig och hoppas att ni har en lika härlig helg som vi oavsett var i Sverige ni befinner er...
Natti natti.....Yes!!


Nu lättar vi snart. Hästar shopping och en massa annat skoj :) Kan det bli bättre? Tror inte det ;)Nu bär det av :)


Ska bli så roligt !!Ett djupdyk i mig själv ..


Inser att jag håller på att bli äldre :) har hittat en musik kanal på datan som bara spelar dansbandsmusik. Det  är väl gamlingspoäng om ngt ;) Har ju redan en klocka som slår i köket (gamlingspoäng även där) så snart är det väl dags för stödstrumpor också :)

I alla fulla fall så började tankarna att vandra i takt med musikens gång. Kom fram till att jag gärna skulle vilja att min kropp var 20 igen men absolut inte mitt sinne. En kropp som fortfarande hade samma ork som då men med de livserfarenheter och den kunskap som jag har i dag.

Har inte någon form av ålderskris :) den enda "krisen" som jag själv har känt av hände redan när jag fyllde 25. Då tänkte jag " är detta livet ? 3 underbara, men ack så sjuka barn som tillsammans pga sina besvär krävde sin kvinna lr man hela tiden" Då tänkte jag att: ska mitt liv vara så här? Allt gick ut på mediciner, sjukhusbesök, arbete som jag aldrig var på pga sjuka barn, ett kaos som jag inte i mitt liv hade kunnat föreställa mig. Inte ett kaos till det yttre utan mer på insidan , min själ grät och förbannade livet som jag upplevde så enormt orättvist. Både mot mig själv men även mot mina barn. Ingen, och då menar jag verkligen ingen borde få dessa underbara småbarnsår så söndertrasade som vi fick. Småbarnsår ska vara fulla med mys och upptäckarglädje, inte ett enda långt behov av att andas, sova och överleva.

Men det som inte dödar det härdar sägs det ju. Och härdad blev jag, men en dag tog livet slut helt utan förvarning. Men utan att ljuga så kan jag bara säga att det var det bästa som hänt mig iaf. Ur askan föddes jag på nytt och klev rakt ut i livet  med en helt annan syn på både mig själv och omgivningen. Säger inte att det var lätt, men det gav mig styrka och mod att förändra mig själv och mitt liv. Lite i taget har det gått framåt, lite i taget har jag upptäckt mig själv igen, lite i taget har jag hittat tillbaka till livet.

I dag kan jag säga att allt som hänt mig, både på gott och ont, sedan den dag jag föddes för 44 år sedan har format och gjort mig till den person jag är i dag. En del av er avskyr mig, vissa tycker om mig och en del är helt enkelt likgiltiga. Men så är livet och det är ingenting som jag varken kan eller vill lägga några värderingar i eller någon energi på att försöka förändra. 

Men i dag så kan jag tänka som så, att om livet tog slut i morgon så är det ingenting som jag ångrar. Jag har tack och lov ett liv som ger mig tillfredsställelse och lycka, ett liv som känns bra trots det motgångar som seglar upp i horisonten med jämna mellanrum. Det är inte perfekt men det varken kräver eller förväntar jag mig heller, bara ett liv som skänker mig glädje blandat med sinnesro att leva som jag vill och att leva det liv som jag behöver för att må bra.

Det enda smolket i bägaren är att kroppen åldras men inte sinnet :) Nu när jag har så mycket som jag vill uppleva och förverkliga, tiden att göra det och ett liv som ger mig möjligheten, ja då börjar min kropp att bråka!
Det mina vänner är inte roligt, men skam den som ger sig. Det finns inga hinder som inte går att ta sig runt, det gäller bara att hitta andra sätt att göra det på :) Så här är jag....mitt i livet med en underbar familj runt mig och en massa tid och möjlighet att leva livet, är glad att jag inte är 20 igen, utan 44 och med en hel massa kvar att göra, uppleva och undersöka  i mitt liv....                                                      Ha det gott....
 


Våran helg :)Premiär

 

 • Invigningsceremoni
 • Invigningsprogram med magisk touch
 • Stjärnstafett - hoppning med stjärnor från scen och stall
 • Internationell hoppning - Leksands Effekt Trophy
 • Internationellt Shownummer - Jean Marc Imbert
 • Internationell hoppning
 • Internationellt shownummer - Lorenzo
 • Julavslutning

 

Lördag: 09.00 - cirka 14.00

 

 • Domarceremoni
 • SIHS Ponny Kür Final presenterad av Minitryck
 • Reem Acra FEI World Cup™Dressage - GRAND PRIX 

FAMILJEMATINÉ - med Owe Sandström.

Lördag: 15.30- cirka 17.00

 

Föreställningsvärd:

 • Inledningsprogram med magisk touch
 • Ryttar-Agility med landslagsryttare och deras hundar
 • Magiskt med Islandshästar
 • En hälsning från Lorenzo
 • Torneamentum - Riddarspel
 • Internationellt nummer speciellt för barn med Jean Marc Imbert
 • Shetland Steeplechase
 • Stor o Liten fyrspann
 • Julavslutning
 • mm. mm

Söndag: 09.30- cirka 12.00

 

 • Internationell tidshoppning - Leksands Knäcke Rundan
 • Prins Carl Philips Pris - ponnyhoppning uppvärmningsklass
 • Presentation av Grand Prix-banan
 • Stockholm Grand Prix - internationell hoppning
 • Meetingpris VW

Förutom detta tänkte vi hinna med shopping av en massa hästsaker, vandra i alla butiker på Drottning gatan, Gamla stan, middag ute på lördag kväll, träffa trevligt folk och bara ha en myshelg Jag och alla barnen :)
Till mina barn, en sommar i bilen :)

Ballerinan och Pelle Pajas.

Mitt Lilla Putte-Tuffe-Tåg

Vi Leker En Sång.

Ticketicketick.

Ett Rött Litet Hjärta.

Krokodilen i bilen.

Krille Krumelur.

Fortfarande saknas det några andra godingar. Men vem vet, kanske kommer dom fram en vacker dag :)
Tills dess, lyssna och njut...
Ja se det snöar, ja se det snöar :)                               Känner att det går framåt...


Många bitar som håller på att falla på plats :) Upptäckte att sitsträningen barbacka förra gången verkligen har hjälpt mig i galoppen. Då fick jag uppleva rytmen i galoppen på ett helt annat sätt än med sadel och oj vilken aha upplevelse det blev. I dag när vi galopperade på volt så kände jag verkligen att min sitts har förändrats och bara till det bättre :) Hittade en helt annan rytm och känsla så gissa om jag är glad...

Men det enda som tyvärr strular nu är att jag tappar stigbyglarna i nedsittning och lite i galoppen också. Men jag är fullt övertygad om att det kommer att lösa sig ändå. Jag är så glad över min ridning och längtar verkligen till varje lördag :) Och som grädde på moset har jag anmält mig till julklappshoppningen på Hippo och nu ska vi sikta mot höjderna, hela 50 cm har vi anmält oss till ;) Hoppas bara att allt går i lås så att jag kan vara ledig :)

Och för ni som undrar så är det självklart Bästa Lucky som jag har valt att hoppa med.....blev ni förvånad ?, eller inte  :)

Ha det gott....Att leva gör ont ibland..


                                                         Ha en härlig dag alla där ute...                       Men vad vi kan....


Kompade ut i dag och for med Sanna till stallet. Där tömkörde vi Holle i skogen och Frode fick följa med :) Han var inte så pigg eftersom han hade varit ute hos en kollega och busat i nästan 2 timmar på förmiddagen.

Nu är det soffan och slapp som gäller för i morgon bär det av till badhuset med några barn. Alltid lika roligt men oj vad trött i huvudet jag är efter en dag där.

Ha det gott....Det här med att byta ut


En hund, häst eller ngt annat djur när det enligt ägaren inte håller måttet.  Hur går tankarna då hos den personen ? Vad är det som gör att vissa personer klarar av den känslomässiga biten som det innebär att sälja/köpa nytt när den första "varan" så att säga inte stämmer överrens med vad personen vill ha ?

Är det så att vissa kan stänga av lite/bortse lite från känslorna ? Naturligtvis är det inte negativt att klara det om så är fallet. Men om jag bara går till mig själv så kan jag, går det inte att göra så .

Ta vår hund som exempel. Han har gett mig enormt mycket arbete sedan han klev in genom vår dörr för snart 8 år sedan. Oräkneliga är de timmar som jag spenderat ute i när/yttermiljön för att ge honom den miljöträning som han missade som liten, timmar av träning för att få honom någorlunda trygg som individ. Iof sig så har jag långt ifrån lyckats ;) han är liiiite annorlunda fortfarande men har blivit så enormt mycket bättre än vad han var som ny hos oss.

Men inte sjutton skulla jag klara av att sälja/ge bort/ta bort honom för att få en ny hund som skulle få ta hans plats som familjemedlem hos oss, den tanken är ju för mig helt befängd....

Och lika så är det med våra hästar. Nu är ju inte dom mina så jag har ju ingen bestämmande rätt över dom som så. Men att bara byta ut för att dom inte kan ge det vi kanske vill ha känns ju helt fel, för mig iaf. Nu hör det ju till att våra är ju lite äldre än normalgenomsnittet ;) så vi är ju inte riktigt i samma sitts som många andra i samma situation.

En annan sida av saken som jag tror, är att om personen som äger djuret ifråga inte får ut vad han/hon önskar av sin relation med sitt djur så blir den känslomässiga sidan inte inblandad på samma sätt. Ägaren till hästen/hunden blir besviken på hela situationen. Hans/hennes mål och önskningar/förhoppningar grusas och allt känns inte lika roligt längre. Jag säger inte att personen inte tycker om sitt djur men jag tror att det blir lättare att bortse från sin känslor eftersom önskan att få sträva vidare mot sina uppsatta mål hägrar där framme. Eller så är det inte lättare utan det är bara vad jag tror .....

Vi låtsas att detta händer,  då kanske det är bättre att djuret får komma till någon annan som uppskattar det på ett annat sätt....en person som bara har som mål/ambitioner det som djuret klarar av att uppfylla...I stället för att inte kunna jobba vidare med sin första ägare pga olika anledningar så blir den med den nya ägaren helt perfekt
eftersom den uppfyller alla de önskningar som den personen har i livet just nu....

Men om det nu är så, varför känns då tanken på att byta ut så jobbigt för mig ?? Kan jag inte särskilja på känslor och förnuft ? Vågar jag inte ta steget ? Är jag egotrippad ? Eller är jag bara helt enkelt trofast, dom jag älskar/tycker om håller jag fast vid till sista andetaget............Kosta vad det kosta vill.....

Ska jag vara helt ärlig så har jag inget svar. Hur jag än söker och känner efter i mitt inre så kommer jag inte fram till varför jag känner så här, vad det är som färgar mitt sätt att tänka/känna.....

Ha det gott.....
Sovdags....


Trött som ett troll vill ha snö nuuuuuu!!

Sov gott alla där ute...Jösses vad svårt det var


Detta med stilmallar o dyl är inte lätt. Men är nöjd över bilder som är mina. Bilder som betyder mycket för mig :)
bilder från mitt andningshål som fyller min själ med lust och ork....

Ha det gott....Det rör på sig :)Ändrat färg på rubriken från rosa till grå, vet inte om jag är nöjd så men tills vidare blir det så. Har även ökat textstorleken så att det ska bli lite lättare att läsa, att ha för liten text upplever jag själv som jobbigare att läsa, kan det vara åldern tro ;)

Nu ska jag ut på en prommis med Frode och kanske får vi sällskap :) Hoppas på det....Ännu ett mål i min ridning avklarat....Teori i dag, uppsutten sådan som gav mersmak :) Sittsträning var det, vi blev linade och fick rida barbacka för att hitta balans och känna närheten till hästen. Rörelser blir så tydliga utan sadeln mellan mig och hästen.

Red i alla gångarter med och utan händer på gjorden. Har nu ridit i alla gångarter utan någonting som stöd, inga händer inga fötter i stigbyglar. Ridit med händerna rakt ut i luftan utan att trilla av......i galopp :) Men avsaktningarna klarar jag inte av utan ett litet stöd i handtaget på gjorden, men känner att min balans kommer mer och mer. Lycka :)

Nu middag och sedan
bästa Holle och en tur i skogen. Blir bara skritt eftersom han och Sanna var i Sikeå i går och hoppade lite. Duktig kille var han som skötte sig super som vanligt, Sanna också så klart ;)

Ha en bra dag....
Dagen i dag.....Jobba

Möte

Handla

Tävling i Sikeå med Sanna

//Ha en bra dag//Omgjord...Ja med lite nya bilder, annan bakgrundsfärg och annan färg på texten så kanske jag får den som jag vill ha den :) men eftersom jag inte är den duktigaste eller den snabbaste så får det ta den tid det tar. Bara att byta ut bilderna mot mina egna blir ett litet företag i sig :)
Tack och lov för datasnillen.....
Tack Anton för all hjälp :)Detta med bloggen.....


Blir så less på mig själv.....Ser hur jag skulle önska att min blogg var gjord rent utseendemässigt, men vet inte hur jag ska fixa till det. Och nu törs jag inte ens ändra den igen......morr !!

Har en bild i mitt huvud hur jag vill att den ska se ut. Vill ha en meny rad där jag kan lägga in bilder i olika kategorier tex naturbilder, djurbilder, porträtt, och en allmäntflik. I menyraden vill jag också ha flik en för ridnig samt en för länkar till det jag tycker om/gillar att läsa...

Vill ha en diskret och stilren blogg, färger och typsnitt spelar egentligen ingen roll bara det inte sticker ut så mycket. Bara så där lagomt utan att skrika :) Ja ni ser.....inte lätt särskilt när detta medt html koder och stilmallar mm inte är min starka sida.

Har hittat en sida där det finns en färdig blogg som liknar mitt önskemål lite, får se om jag fixar det i helgen. Och med den som grund kanske jag kan fixa till den som jag verkligen vill ha den, hoppas på det iaf ;) men rätt var det är så blir det bara kaos och går åt skogen :)

Denna vecka har varit super för det mesta. I morgon är det fredag och jag ska följa Sanna och Bästa Holle till Sikeå för en liten liten hopptävling. Holle kommer att älska det, för bland det bästa han vet är att fara ut och röra på sig. Då lyser han upp som ett solsken och bar glider fram som en kung :) Trots sina 22 ½ år......

Ha en härlig dag.....
Vad är det med hund & häst folk....


Okej nu sticker jag ut hakan igen :) Vet att många kommer att reagera, vissa hålla med, men dom flesta kommer att bli skit f-b !!! Men en sak som jag har reflekterat över under dessa år i hästvärlden, men även i hundvärlden, är att allt med dessa djur (kan bara uttala mig om dessa, har ingen annan erfarenhet av andra djur) blir så oerhört personligt för dom flesta. Inte för alla men för bra så många iaf....

Vad är det som gör att många reagerar med taggarna utåt, att gå i försvarsställning, eller att snäsa av någon annan person som kommer med synpunkter ang en frågeställning/fundering om någonting som har ställts av den vederbörande personen ifråga ?? Om jag ställer en fråga om någonting som jag funderar över, kan vara precis vad som helst. Om jag lyfter upp den med andra personer och får deras uppriktiga åsikter/tankar och funderingar tillbaka, men som inte går hand i hand med min egen....varför då reagera med ett surt och fult sätt tillbaka till den/de personer som jag nyss lyft min frågeställning med ??

Jag vet att jag generaliserar nu. Att jag drar många över en och samma kam. Men tyvärr upplever jag att det är så här och har sett detta hända många fler gånger än vad jag skulle vilja ha gjort. Och visst, jag kan ha sprungit på dessa undantag till folk som reagerar på detta vis fler gånger än motsvarande både när det gäller hästar och hundar. Men är det så med djur att det blir så stora och kraftiga känslor att det påverkar oss på ett helt annat sätt själsligt än om vi prata om något annat intresse som inte har levande varelser involverade ?? eller andra djur som tex möss, reptiler, marsvin mm.

Nu är det ju också så att jag själv nästan aldrig har varit inne i en sån där diskussion (tack och lov) utan bara har fått uppleva den som andre person. Har vid flertalet gånger (fler än vad jag skulle önska) fått uppleva detta när personer börjar att bolla tankar och funderingar på allmänt plan men som fort urartar till att upplevas som personliga angrepp med påföljande obehagliga diskussion som följd.

Vad har jag  lärt mig av detta då ?? Jo att vara väldigt försiktig med att uttrycka min egen åsikt. För även om den frågas efter från början så är det inte så säkert att det leder till någonting bra ändå. Rätt vad det är så blir det helt fel och så blir någon skogstokig för att mina tankar/funderingar inte alls stämmer överens med vad personen själv ifråga
tycker/tänker/anser.

Nu är detta MINA tankar och funderingar. Mina upplevelser som jag varit med om under mitt häst och hundliv. Med detta vill jag inte på något sätt påstå att detta är sanningen och inget annat är rätt. Detta är mina åsikter och om dom inte stämmer överrens med dina så kommer jag inte att bli skogstokig för det ;) Om du däremot är av en annan åsikt och vill/vågar bolla dina tankar och funderingar med mig så hoppas jag på en givande diskussion som inte urartar till någonting tråkigt  .....

// Ha en härlig dag //

Och här tänker politiker dra ner på resursernaSkulle du vilja råka ut för en situation liknande den här ??

Skulle inte tro det, åtminstone vill då inte jag det !Vad jag saknar


Min lilla pällsboll. Kommer på mig själv med att fundera över vars Frode är, nu ska vi gå på en prommis mm. När jag kommer in så väntar jag på att en liten grå sak ska komma springandes och vifta på svansen och vara så där glad som bara han kan vara.

Vad fort dom kliver in i ens hjärta och betyder så mycket. Att vara så vilkorslöst älskad som man blir av ett djur, det är någonting magiskt över det. Dom förlåter en utan att kräva en förklaring och det dom ger är äkta utan några baktankar. Dom räknar aldrig ut någonting eller gör någonting för att få vinst av det själv. Dom bara är, dom är sanningen i dess renaste form. Människor kan svika en flera gånger om men det skulle aldrig ett djur göra.

Personligen så har jag svårt för att lita på andra människor. Att få uppleva svek av dom jag har trott på och litat på gör att jag i dag inte släpper in nya människor på samma sätt som förut. Vilket tyvärr gör att andra känner och märker det. I dag måste nya vänner visa mig att dom förtjänar att vara min vän. Och inte med att ge saker eller smöra eller göra sig till på något sätt. Det enda jag söker är tillit och sanning....Du behöver inte tycka som jag, eller vara som jag, men du ska vara ärlig mot mig och säga vad du tycker till mig och inte om mig.....

Ett djur är alltid ärlig i alla situationer. Ljuger aldrig och lever verkligen här och nu. I deras värld finns inte lögner, skitsnack och elakheter av annat slag. Där finns bara ärlighet och sanning, vi har mycket att lära av våra djur som bor med oss och som finns i våra liv....Nu och för alltid......
Aldrig trodde jag att någon skulle bry sig...
Aldrig trodde jag att någon skulle förstå...
Aldrig trodde jag att någon skulle ge...
Aldrig trodde jag att det fanns någon som du...

Dagen i dag


Kan inte vara bättre, i alla fall inte för mig :) Ridningen gick super, inte för att det var högt det vi skuttade, inte för att jag red särskilt snyggt eller bra....utan för att mycket håller på att falla på plats och för att det är så himla roligt  .....

Inser nu att jag kan göra flera saker samtidigt och att jag kan slappna av lite i min ridning och bara vara.....njuta av det är så kul och att jag faktiskt fixar det :) Har hittat knapparna för galoppen och har insett att för mycket undertempo gör allt så mycket svårare. Har också insett att bara för att det går liiite fortare så fixar jag det ändå. Jag kan, jag vill och jag kommer att lära mig mer och mer för varje gång :)

Men det underbaraste av allt är att all oro/rädsla/osäkerhet är borta. Det om något är min absolut största seger i ridningen. Allt som jag nu kommer att lära mig är bara bonus och ridningen just nu känns som julafton varje gång. Bara glädje och en enorm tacksamhet att jag är där jag är i dag, och en lycka som bara bubblar i min kropp, från fötterna där nere till hår rötterna där uppe....

Nu blir det tidig middag med Anton och sedan Bästa Holle och en tur i skogen med Jessika & Pridde. Kanske klippning av Priddeplutt, och om inte, så får det bli en annan dag. Dagar har vi gott om så när det blir spelar egentligen ingen större roll.....

Ha det gott // ÅsaNär nätterna blir långa


Och tystnaden lägrar sig tar tankarna fart och snurrar runt i en dans som bara jag kan dansa. När nätterna blir långa och känslan av orättvisa smyger sig på sätts överlevnadsinstinkten in.

När nätterna blir långa och tankarna mal runt kommer också beslut. Beslut som betyder att jag är färdig med det jag är i dag. Beslut som betyder att när tiden är mogen kommer förändringen, förändringen som kommer att hjälpa mig att att ta steget ut i det okända....

När nätterna blir långa........Me like....


Blev ingen hoppning i dag, eller hoppning var det men vi travade bara över. Missbedömde lite på höjden på både hinder och häst ;) Lucky bara travade över :)

Men det gör ingenting för den härliga lyckobubbelkänslan var där i magen iaf. Ingen nervositet eller rädsla före utan bara en megastor längtan till att få hoppa upp och rida. Så nu har jag egentligen nått mitt mål i hoppning, att inte tycka att det är otäckt utan bara roligt.

Men det hindrar ju inte mig från att längta till Lördag och hoppning igen, och förhoppningsvis blir det högre då. Det vet jag att det kommer att bli för när vi tränar hoppning är det det. Skulle tro att vi ligger runt 50-60 cm så liiiite högre blir det ju iaf :) Men å andra sidan så är jag nöjd oavsett höjd. Jag är nöjd bara för att jag tycker att det är så himla roligt !!


En bild på bästa Lucky. Lika fin som pållarna våra i Håkis :)

I morgon är det dags....


Är ledig i morgon för att göra någonting som jag tycker är jätte roligt. För 2 år sedan var det inte ens aktuellt, fanns inte ens i min världsbild, att göra det jag ska göra i morgon.....eller någon annan dag heller.

Som dom flesta vet vid det här laget så har jag börjat att lära mig att rida isf att åka häst. Jag kom in i en grupp som redan hade ridit 2 år tillsammans och bevisligen även börjat med att skutta lite enklare hinder, typ sockerbitar...
Inte högt med andra ord men jag som då var oerhört hopprädd, feg i ridning överhuvud taget, missade börjanbiten och fick kliva in på en gång utan invänjning utan bara pang på !

Utan att ljuga kan jag berätta att första gångerna som jag hoppade (skuttade) över pyttesmå (är fortfarande pyttesmå) hinder så glömde jag att andas så jag höll på att svimma flera gånger på hästryggen. Ni vet hur det känns när man får tunnelseende och ljudet bara försvinner längre och längre bort, så var det typ dom 4 första gångerna. Min ridlärare såg hur det var fatt så hon fick påminna mig om att andas så jag inte skulle tuppa av.....vilken tuffing jag är va ;)

Men så hittade jag min vän och klippa på Hippo. Han heter Lucky L och han har gett mig den trygghet som jag behöver för att komma över denna oerhört jobbiga hopprädsla. Han är minst 1.70 hög men lika snäll som stor. Han lottsar mig genom ridlektionen som en gentleman. Hoppar allt som jag styr på oavsett hur tokigt jag rider eller hur dumt det blir. Stannar aldrig, viker aldrig av, har bara öronen framåt och ger mig ett lugn som jag aldrig har fått uppleva förut.

Med Lucky är jag aldrig rädd eller osäker. Det är bara roligt och det är en helt underbar känsla detta med att våga någonting som man aldrig trott sig med att klara av. Från att vara dö rädd till att känna lyckobubblor i magen är en helt obeskrivbar känsla. Önskar att alla människor någon gång i livet får uppleva denna magiska stund. Nu behöver det ju inte vara någonting med ridning utan kan ju vara vad som helst som upplevs som skrämmande/svårt men som sedan övervinns och man märker att jag fixar det, jag kan.....

Så i morgon ska jag vara med på Blåbärshoppning på Hippo. Och vem som jag har önskat förstår ni nog eller hur ;) Och HELA 30 cm ska vi "hoppa" :) Som Jessika sa : Bättre lågt och du tycker det är roligt än högre och det blir fel. Och hon har alldeles rätt, för jag har redan klarat av det mål som jag har satt upp för mig själv. Att hoppa och tycka att det är roligt är viktigare för mig än hur högt jag hoppar/skuttar. För jag är fullt övertygad om att med säkerheten/tryggheten kommer också önskan/lusten att utmana mig själv att sakta men säker komma högra och högre upp. Men blir det aldrig högre än 30 cm så är jag nöjd med det också. För nu gör jag det för att jag tycker att det är roligt, och att kommit så här långt är bara det en seger för mig....alllt annat blir bonus som jag bara kommer att njuta av.......Och allt detta har jag en enda underbar vän att tacka för......nämligen Lucky......han som är lika snäll som han är stor....