Stockholm i mitt hjärta

 En liten häst med stort hjärta

Hur tungt ska det inte vara att gå skilda vägar så här, efter att ha upplevt så otroligt mycket tillsammans..
 
 
 Jag kan flyga, jag är inte rädd

 Oj säger jag bara

Helgen kan sumeras som en riktig lyckträff. Har haft det jätteskönt och bara njutit. Vi har spenderat den mesta tiden på vandring runt om i S-holm. Kan säga att det finns mycket att uppleva och många fina vandringsstråk att undersöka. Eftersom vi kanske har en valp nästa sommar när vi tänker vara i Stockholm så har vi börjat att träna på prommisar ;) Med en liten kille/tjej med oss får vi lägga om planeringen lite, lite kortare turer kommunalt och desto längre turer med apostlahästarna :) Och eftersom Stockholm har allt så har dom även en guidebok med masssssor av vandringsförslag, allt från korta city förslag till längre mer naturinspirerade idéer.
 
Vi bodde på Clarion på söder och det var ett jättebra hotell med superläge. Deras foaje var som ett vardagsrum/bar där det var skönt att sitta en stund på kvällen och spana in alla som kom och gick. Och jösses vad många människor med en massa olika nationaliteter det var som passerade förbi :) Kan lätt tänka mig att sova där flera gånger, bra sängar, god frukost och nära city, mer än väl godkänt.
 
 På väg hem igen

Sitter just nu på Arlanda och väntar på att flyga hem. Har fått mat i magen och känner mig oerhört nöjd med helgen. I morgon väntar en vanlig tisdag men vad gör det :-) Efter alla härliga upplevelser i helgen kan det behövas en "vanlig" dag för att smälta allt :-)Rosendals trädgård
Fotografiska
Mina fötter kvider :-)

Har varit på vandring i dag också. Blev en prommis runt Kastell holmen plus lite till. Jättefint var det och vädret var med oss. Blev också en tur till Vitabergs parken så nu är våra fötter helt nöjda med att få ligga i högläge :-)
 Lite shopping :-)
Dagen i bilder
Kvällsmys
Dagarna två

Har snart gått mot sitt slut. Efter hotellbyte, middag och ett glas vitt blev det högläge för fötterna :-) I morgon väntar stan med fotografiska, lite presentinköp till lilla Bernard och sedan middag hos Frida och Benjamin :-) Mys!!
 På toppen av berget
Dagens frukost :-)
Gårdagens middag
Spökvandring i gamla stan
Härligt
Sol :-)
Snart bär det av

Vår tur till stockholm. Jösses vad jag har längtat efter denna helg. Inte sommarvärme men väl ett miljöombyte :-)Vad är rätt och vad är fel

Var går gränsen för det moraliska i vår hästhantering? Hittade denna artikel på nätet i morse. Håller med i mycket och känner en enorm sorg över människans stora behov av att skaffa sig pengar i överflöd. Visst, nog vill jag också ha hur mycket pengar som helst, det sticker jag inte under stolen med. Nog har jag drömt om att vinna denna lottovinst på över 100 miljoner :) Jösses vad jag skulle shoppa då :D 
 
Men till vilket pris!? Och gäller det bara hästsporten? Alla djur i djurparkerna, cirkusdjur, tamboskap, hundar, katter osv osv, som bara finns där för att vi vill det och till syfte att tjäna oss på olika sätt. När man lyfter näsan ovanför vattenytan så blir allt genast betydligt större och mer komplext än vad det kan synas vara från början. Nu säger jag inte att jag tycker att detta som beskrivs i artikeln är okej! Men det jag vill få fram är det är mycket större och mycket mer omfattande och då gällande allla djur som finns på vår planet, inte bara hästarna! 
 
Däremot så tycker jag att det är viktigt attt vårt arbete ang djurens bästa alltid utvecklas och aldrig får stanna upp. Det är på vårt ansvar att göra så att våra djur, vilka vi än har i våra liv, har det så bra som möjligt. Sen ska man också ha i åtanke att detta sker på olika sätt utifrån de förutsättningar och möjligheter som var och en har till buds. Men det är också oerhört viktigt att det finns tydliga och djurvänliga regler på vad som är ok och vad som INTE är okej ang hur våra vänner ska ha det i sitt liv. Och detta regelverk för att göra det så bra som möjlligt får ALDRIG stanna av, det finns hela tiden förutsättningar tilll att höja ribban för hur deras liv ska vara  både omsorgsmässigt och moraliskt!! 
 
Våra älskade vänner som vi försöker ge så bra och fina liv som möjligt. Efter våra förutsättningar naturligtvis :)
 
 
 
 
 
 
 Gårdagen gav mersmak

Både på sommar, grillning men även att få umgås med härliga vänner. Tack Verra och Stig för en jättemysig kväll, full med god mat, trevligt sällskap och jättefina bilder :) Gör jag gärna om, men för att underlätta för er kan vi ju vara hos oss nästa gång :) Att sedan alla våra barn och ert barnbarn kunde närvara, ja det är en enorm bonus eftersom alla har egna liv med arbete och annat :)
 
Än en gång, Tack för en supermysig afton :)
 
 
 
 
 
 Nu äntligen!!

Känner jag att det äntligen går åt rätt håll ang min förkylning/infektionsastma. Har fått ut egen medicin via läkaren på Vc så efter Stockholmshelgen kommer jag att hämta ut det, lever just nu på lite för gammal Symbicort med det fungerar så det räcker för mig :) Har kännt att det blivit bättre och bättre men efter inhaleringen på Vc samt betapredkuren så är det en stor skillnad i dag :) Längtar tills det är över och jag kan ta upp min jogging/luffsande i gen.
 
Någonting annat som glädjer mig oerhört är min viktminskning. Har till idag tappat 11 kg och jag känner själv hur bra det är för min kropp och mina leder :) Denna gången har jag fixat det utan ngn som helst form av diet. Förra gången som jag tappade mycket var det via viktväktarna men då (för många herrans år sedan) var matrecepterna som jag skulle följa ganska så äckliga och ingen annan i familjen gillade det så till slut orkade jag inte med olika maträtter hit och dit eftersom jag också i mitt arbete hade allergimat så ibland blev det 3-4 olika maträtter. Blev för tungt och gav upp..
 
Men nu har jag tagit hjälp av en kollegas tips och kör med deciliter modellen, dvs mindre mängd men äter allt ändå. Och nu äntligen fungerar det. Inga konstiga matrecept utan det vi alla äter men uppmätt på tallriken :) Kan berätta att vår mat innehåller både grädde och creme fraich i både stor och liten mängd. Men med mindre portioner går både jag och Sanna ner ändå. Det enda är att jag har blivit kännslig mot mjölkprodukter så ont i magen kan jag få pga av det. Men har nu beslutat mig för att gå över till Laktosfria produkter så då kommer även det att försvinna.
 
Har som sagt var fortsatt att gå ner i vikt även fast jag inte har kunnat motionera något som helst nu under 8 veckor :) Visar ju att min kost fungerar bra ändå. Tänk vad det kommer att ge resultat när jag väl kan börja att luffsa igen :) Längtar!! Trodde att detta skulle bli en supertung resa, men eftersom jag lade ribban ganska så lågt så har jag faktiskt bara en enda gång "fallit" tillbaka och tyckt att det var tungt, annars har det gått över förväntan. Eftersom jag inte "plockat" bort ngt utan unnar mig allt men i betydligt mindre mängd hoppas jag på att detta kommer att vara ngt som följer med mig i livet och hjälper mig att ge min kropp de bästa förutsättningar som jag bara kan :) Lycklig är jag i alla fall :)
 
 
 
 
 Puss säger Pyret
Vad har livet gett just dig?

En ganska berättigad fråga en söndagmorgon som i dag. Är du nöjd med livet? Är du nöjd med känslan som kommer i din själ när du känner efter hur du mår i denna stund, just nu!?
 
Om det inte känns bra, vad kan du då förändra?, kan du förändra någonting alls eller är det yttre omständigheter som gör att en förändring inte kan komma till stånd? Är det verkligen så eller lutar du dig mot det för att slippa ta tag i en jobbig situation och göra det som behövs!
 
Kom i håg att just du har samma rättigheter som alla andra i din omgivning. Att du är viktig som person, men om du inte älskar och respekterar dig själv så kommer ingen annan att göra det. Tro på dig själv, sätt dig och ditt välbefinnande i första rummet. För om du mår bra så kommer alla andra i din omgivning att må bra, det kommer att spridas som ringar på vattnet. Att se om sig själv betyder inte att vara egosistisk och elak, utan det betyder att  att vara sann mot sig själv. Att lyssna inåt i sin själ är att visa sig själv kärlek och respekt för ingen kan vara viktigare för dig själv än just du själv...
 
 
 
 
 
 
 Visste jag inte att jag behövde :)

 
Finns att köpa här webbshopen Snailit.se.
 
 
 
 
 
 
 
 Norrländsk sommar :)
Dagens ridning :)

 
I dag föll det lite  pusselbitar på plats igen :) Hittade vikten samt mina sittben ordentligt, äntligen..Jobbar vidare med galoppen eftersom det är min riktigt svaga sida :) Hittade även här en bättre viktfördelning så jag är verkligen supernöjd med dagen. Inte snyggt, inte proffsigt med gu va roligt!!!
 
 
 
 
 
 
 
 Hur ser dagen ut i dag då?

Ja det är lördag, då blir det först Hipporidning :) Sedan bär det av till Pridde plutt för att fixa och dona lite där i det soliga men ngt blåsiga väder :) Vad mer?? Ja planerar inte längre än så, mina helger har varit ganska så späckade nu ett tag så nu tänker jag faktiskt inte planera in ngt mer. Spontanitet får avgöra hur resten av dagen kommer att se ut :)
 Lite tvärtom problematik

Hej! 
  
Jag har en sjuårig hopphäst som hoppar bra på utomhustävlingar. Men så fort vi kommer in i ett ridhus blir han helt plötsligt jättetittig och rädd för allt, han blir även väldigt stark och försöker bara springa ifrån. Vad kan man göra? Rider honom idag på ett vanligt tvådelat som jag tycker att han annars funkar bra med. Kan tillägga att på framhoppningen i ridhus är det aldrig problem.
 

Anita Sandes svar:

 
Hej!
  
Många hästar är svåra inomhus, det kan ta lång tid att vänja dem vid att tävla i ridhus. Det är viktigt att starta små klasser till att börja med så att hästen är lugn på banan, tänk inte för mycket på att faktiskt tävla förrän hästen slappnar av. Det är superviktigt att hästen är lugn och på små hinder är det enklare att ta ner tempot och se efter hästen mer, så att det blir helt avslappnat. 
  
Jag utgår ifrån att du åker till andra ridhus än de hästen är van vid för att träna och att du då också tränar själv i ridhuset. Hästen måste lära sig att vara ensam utan några andra hästar, eftersom det är så det är på tävling. På utomhustävlingar ser hästen oftast andra hästar vid sidan om banan och då är inte problemet med att de blir spända lika stort. 
  
Om hästen aldrig är ensam i ridhuset under träning är det inte så konstigt om den spänner sig och blir tittig på tävling, det kan också förklara varför hästen fungerar på framridningen - där är det oftast andra hästar inne samtidigt. Hästar är flockdjur, det är lätt att glömma bort detta grundläggande faktum när vi jobbar med våra hästar.Vem behöver en doktor :)

Har googlat på nätet och tror med all säkerhet att jag är drabbad av mykoplasma :) Tror ni dom skriver ut medicin om jag ringer in på Vc och berättar min diagnos :)
 Äntligen...
Har nått ett av mina delmål

Vägde mig i morse och såg att jag nu har tappat 10 kg sedan starten. Känner mig jätte nöjd, inser hur lätt allting har blivit och förstår att det kommer att känns ännu bättre när jag tappat resterande kilon som finns på min kropp :)
Hoppas på att snart kunna börja jogga igen nu när det verkar som om min sega förkylning sakta med säkert släpper sitt tag om mina lungor :) 
 Har fått svar :)

Om vi vill och allt går som det ska, planeras en parning till hösten, runt nov. Har fått ok på en valp så VILL vi så är det bara att fundera vad vi söker i vår nya vän. Är ju ett år bort så vi hinner verkligen känna efter om det är rätt beslut. Just nu vet jag faktiskt inte, men det lutar åt en ny vän som förhoppningsvis flyttar in hos oss nästa vår :) Naken eller pälsad spelar ingen roll, helst en hane som vi kommer att kastrera men det viktigaste är mentaliteten, ska fungera med allt vad mitt arbete innebär, och det liv vi lever...
 
 
 
 
 
 
 Hm...

Kanske skulle köpa denna till mina dagbarn :)
 Tack Anton

The City Limits from Dominic on Vimeo.

 Har skickat en förfrågan

Gäller en ny liten vän, får se vad dom svarar och om dom planerar ngn valpkull till :)) Det är iaf uppfödaren som Rufus kommer ifrån. Hoppas på ett snabbt svar, lite nyfiken och spänd är jag allt :)
 
Charmkillen nr 1 :)
 
 
Känner samtidigt lite skuld gentemot Frode :( Vet att det är helt galet att känna så men känslor rår man inte på. Mer älskvärd och mysig hund får man leta efter trots alla hans fel och brister, för perfekt var han aldrig men älskad så otroligt mycke, och lika mycke saknad....
 Har finfrämmande i dag :)

Han heter Rufus :) Och ska sova över tills i morgon, då vankas det prommis med dagbarn och hundkompisar (hoppas vi iaf) Önskar mig samma härliga väder som vi fått njuta av i eftermiddag.
 
I dag har flickorna fixat inbjudningarna till Ström hoppet som vi kommer att ha den 9/6 i stallet. Blir 4 klasser och dom höjderna är Klass 1 : Bommar på marken. Klass 2: 20 cm. Klass 3: 40 cm och sista klassen blir 60 cm. Vi kommer att ha rosetter till alla med felfri runda och bjuder på fika eftersom det kommer att ingå i startavgiften som blir 40 kr/klass. Eventuella vinstpengar kommer nog mest troligt att läggas i en tävlingskassa inför framtida tävlingar :) Funderar redan på nästa tävling, en dressyr skulle inte sitta fel. Måste bara klura på en domare och hur vi ska kunna arrangera det hela :) 
 
Har varit på Pegasus efter jobbet för att fixa lite nya borstar och boots till Pyret. Som den dressyr häst han är så är han täckad till tänderna och kommer att ha skydd och boots i hagen :) (som en riktig dressyrhäst alltid är) eller hur ;) Nu är han en olycksfågel och känslig som sjutton så för att inte behöva bli olycklig nästan varje dag så blir det skydd på som gäller. Haha, gissa vilka som tills i dag har skrattat lite åt dessa "skyddade" hästar i hagarna, och nu har vi en egen. Bara att svälja stoltheten och göra avbön mao :D
 
 
 
 
 
 
 Usch så svårt!!

Saknar Frode så det smärtar och tårarna rinner fortfarande som små bäckar bara jag tänker på honom. Trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle sakna honom så otroligt mycke som jag gör!! Saknar ljudet av tassarna på golvet, nosen som puttar lite försiktigt för att påkalla min uppmärksamhet, tassen som han allt som oftast la i mitt knä, en varm liten boll i soffan och en vän under bordet i köket. Ser honom fortfarande i ögonvrån och kan känna hans doft som en snabb snabb förnimelse under en kort sekund.
 
En vän som alltid fanns där lika glad oavsett dag, lika lycklig varje gång som han förstod att han skulle få följa med mig och dagbarnen ut på en promenad eller för en stund i lekparken. Alltid lika tålmodig satt han där vid vagnen och var bara nöjd med att få följa med. Ställde aldrig några krav utan var lycklig för det lilla...
 
Under så många år var det vi, i ur och skur, i med och motgång för nog var det motgång vid fler än ett tillfälle. Otaliga var dom timmar som jag lade ner för att få honom till den hund som han tillslut blev. Många timmars promenad ute efter Ersbodas gång och cykelvägar för att vänja honom vid folk, bussar, cyklar, barnvagnar, ja allt som rördes runt oss :) Jag glömmer aldrig första gången vi mötte en människa mmed en stooor dunjacka med huvan på huvudet....det var superläskigt enligt Frode. Hade han kunnat då sa hade han sprungit som en kanin och jag är fullt övertygad om att han hade sprungit fortfarnde :) Eller när en buss passerade för första gången och stannade och pös så där som dom gör :) SKITLÄSKIGT!! :) Och när han såg en barnvagn för första gången, eller en cykel! Ja jösses vad det var mycket som var läskigt. Och då har vi inte ens pratat om alla barn runt oss :) 
 
Men en lugn och fin kille blev han tillslut. Lite hundelak mot vissa hanhundar och skällandet när det kom folk fick jag aldrig ur honom. Hans vaktinstinkt gentemot mig var alltid lite för stor, och han blev liiite för mycket min hund. Men annars var han en guldgruva som gav oss många glädjestunder och hans kärlek till oss tog aldrig slut, vi som var hans familj och flock.
 
Saknar hund jättemycket, fast egentligen är det Frode som jag verkligen saknar. Saknar så mycket att det gör ont. Men tankarna har börjat att komma om en ny vän, en ny liten kille som kanske kan vara den som vill bo hos oss och omslutas av vår kärlek och omsorg. En ny liten kille som vill följa med på promenader med dagbarnen, leva husvagnsliv och springa lös i stugan och jaga råttor och få godis hos mormor och morfar, busa med Rufus och springa i stallet och följa med på våra ridturer :) Ja jag vet inte, tål att tänkas på för om det kommer en ny liten vän så ska han älskas för sin egen skull, inte för att han ska ersätta och fylla ut tomrummet efter Frodeplutt, så elak vill jag inte vara. Då får det hellre var, då är vi utan en ny liten pälsboll....
 
Alltid älskad aldrig glömd <3
 

 
 Känner orken tryta

Tycker väldigt illa om denna förkylning eller vad det nu är. Orken tryter, humöret dalar och jag är fruktansvärt less på att hosta lungorna ur mig. Less på att inte få sova ordentligt och rejält förbannad över att det aldrig släpper! Fan vad jag är less !!  BLÄÄÄÄÄÄ!!
 Tur idag igen :-)
Lyx vs budget

 
 
 Jin Stirrups superlätta aluminiumstigbyglar på ca 350 gram är originalet och är gjorda i högkvalitativt alumium och har dessutom resistent färg. De breda räfflade plattorna ger dig bra grepp och stöd i foten. Kostar 1675 kr och finns blandannat här.
 
 
 
 Nu har Börjes Tingsryd precis lanserat en copy-cat, även den i aluminium, dessa väger dock 100 gram mer, dvs 450 gram. Dessutom informerar man om att de "kan tappa färg med slitage". Däremot så är priset bara en bråkdel av  originalet, nämligen 388 kr.Så vackert att det skär i hjärtat

 
 
Klicka på länken " Titta på Youtube "Vill ha !!!

Hur snygga är inte dessa då!!!!
 
 
Dessa snygga läderskydd med karbonförstärkningar,kommer från italienska Selleria Pariani.
 
 Usch för regn
Har glömt

Att berätta...nu har jag startat med power Walk igen. Bara försiktigt, men oj så härligt :-)
God morgon

Älskar måndag morgon, tror jag iaf. Får känna efter när jag vaknat ;-)Söndag kväll

Och jag sitter i soffan och känner lugnet :) Har haft Rufus här så det har blivit en långprommis mitt på dagen i dag i det vackra vädret. Har hunnit städa och tvätta lite stallkläder som en viss sötnöt i Ström  " inget namn:) host! " fixade åt mig igår ;) Har även hunnit med en sväng till pållarna ikväll och hämtat upp Sanna på vägen hem. Handlat till lokalen i morgon och fixad lite annat smått och gott :) En produktiv dag i dag igen, fast jag tycker att jag inte gör så mycket ;)
 Dagens häst :)

Hippolektionen gick super, vi arbetade med serpentinbågar i skritt och trav. Red Denver och jag måste säga att jag är jättenöjd med vad vi åstakom under dessa 45 minuter. Efter hand kunde jag slappna av, börja finlira och känna skillnaden med dom små små små förändringarna som jag gjorde. Jättenöjd och glad är jag :)
 
Mellanlandade hemma och åt en gröt till lunch innan det bar av till Ström och våra egna pållar. Fixade markservicen samt hade stallmöte och prommade sedan med Pridde medans Sanna provade Pyret på hacket, jag tror Pyret gillar hacket och dom gjorde flera jättefina galoppfattningar ute :) Klev ut genom dörren 09.00 och klev in igen ca 17.30 och då väntade en toppengod middag på oss. Nu soffmys med Ruffe som ska vara hos oss i natt :)
 
 
 Ja vad säger ni

Behövs detta? och vad ger det egentligen?!
 

Läs här....Fredag kväll

Och jag har just landat i soffan efter en härlig arbetsdag och sedan stallet med Jörgen. Där fixade vi bort allt tråkigt arbete för att sedan få gå på en supermysig prommis med pållarna våra :) Underbara killar som är sååå himla mysiga. Vädret var super och vindarna vårvarma, vattenpölar sol och vårdofter i luften....äntligen börjar jag att tro att våren snart kommer med mera sol och värme...
 
 Hej hopp

Skakar som ett asplöv, hej våren och astma medicin :) Men bara det hjälper är jag nöjd och glad...Gillas skarpt av mig

 
Denna strumpa är till för att skydda sår. Den fungerar som en extra hud när du vill hålla sår rena och minskar risken för tryck eller skav. Med sina fem meter är det även 
enkelt att använda till behandling även på knän och hasor. Den kommer frånKentucky Horseware och finns blandannat här för 349 kr.God morgon

I dag vankas det Pizza till lunch :) Lite vardagslyx kan man väl kanske kalla det, ungarna kommer då att gilla det till max! Får sedan trevligt besök, så i dag kommer det att bli en bra dag :)
 Att samsas utan revirmarkering

Går det ? Eller är det en utopi... Som dom flesta vet så har jag ett stort intresse och det är hästar. Ja jag tycker om hundar också, och att läsa, springa, bo i husvagn, vara i stugan, ja det är mycket som jag lägger min fritid på :)
 
Men i detta inlägg specifikt är det djurvärlden som jag kommer att lyfta. Och det då speciellt detta med revirpinkning mellan olika grenar. Vad är det som gör att vuxna människor blir lite (eller ganska så mycket) blind för att det finns en mängd olika sätt att utöva sitt intresse på utan att något av dom är fel?!
 
Ta detta med hästar....Följer en del bloggar både inom rid och körning. Och det tråkiga är attityden som vissa har  gentemot andra som inte utövar sitt hästintresset på samma sätt som den som skriver i sin blogg/status gör. Det går mode i allt, och då menar jag verkligen allt, även djurvärlden. Och då är det inte färg och form på utrustning jag menar utan även djurhållningen med allt vad det innebär. 
 
Att utveckla och förbättra är aldrig fel. Det jag tycker är fel är när någons åsikter trycker ner någon annans sätt utöva sitt intresse. Förutsättningar, möjligheter och intresse ser olika ut hos oss alla. Mitt sätt är inte bättre än ditt sätt och tvärt om ! Att brinna för någonting är inte fel. Men att brinna så mycket att det bara blir svart eller vitt, utan alla de nyanser som det egentligen består av, ja det är både dumt och farligt anser jag. 
 
 
 
 
 
 Dom lovade sol i dag

men ute är det mulet :( Hopas på att det klarnar upp eftersom vi ska grilla ute med barnen i dag. Nu bryr dom dig ju inte så mycket i vädret våra små, det är mest vi vuxna som har en stark åsikt ang detta med moln och sol kontra nederbörd av de olika slag ;)
 
-8.8 ute är det iaf. Men men, rätt som det är så lättar allt och solen tittar fram. Kaffet på gång i mitt kök och jag sitter mest och bara latar mig. Se där, nu kommer första till frukostbordet :)Yes!!

Andra gången som jag rider Pyret :) Och i dag travade jag också, och vilket STEG!! Wow vilken svung han har, mycket!! att rida :) Me like!!
 Längtar
Nu är det vår :-)
Gårdagen då ?

Toppen förstås :) Slutade tidigt, blev ett besök hos optikern för att fixa mitt glas och köpa solbriller att sätta utanpå mina egna glasögon. Väl värt varenda krona. kanske inte det snyggaste men gud så skönt att slippa kisa i vårsolen :) Lite mer shopping på lite olika ställen innan vi brummade hemåt nöjda och glada..
 
Vi uppgraderade oss från vandrarhem till Hotell när vi åker till S-holm i slutet på månaden. Blev ett på Söder med bra pendling åt alla håll :) Hörs innehålla en riktig brakfrukost och vem gillar inte Hotellfrukostar :) Tydligt väldigt innehållsrik beroende på att många inom flyget bort där, därav en väldigt varierande meny för att täcka alla smakinriktningar beroende på nationalitet :)
 
 
 
 Härliga morgon
Lite bilder på våra Pållar

Den ena firar vi på hans 21 års dag och den andra firar vi att vi har fått rå om han i en hel månad nu. Båda lika fina med hjärtan av guld och genomsnälla och vänliga till sina sätt. Vi är verkligen lyckligt lottade när det gäller våra hästar :)
 
 
 
 
 
 Jag och Pyret

Stort tack till Verra, Jennifer och Mikaela för dom fina bilderna samt en jätte trevlig stund i stallet. Ett stort tack till Alicia också för all rid och mock hjälp :)
 
En liten bön innan ridningen :)  (Det kommer att gå bra, han är snäll......)
 
 
Det går ju faktiskt bra :) (Han är ju jättesnäll ..)
 
 
 
Lite fix med längden igen :) (Gäsp tycker Pyret, ska vi aldrig bli klar ngn gång..)
 
 
Tror nästan jag fixar det här (Åtminstone i skritt..)
 
 
 
Me LIKE!!
 
 
 
 
 
 
 
 Premiärtur

I dag hade jag min premiärtur med Pyret :) Och som tur är så är han lika snäll som stor, och stor är han verkligen vill jag lova. Och när han sträckte på sig för att spana in någonting i skogen och blev 2 decimeter högre, ja då klev jag av :)
 
Men han är mjuk som smör att rida. Lyssnar superbra och är verkligen känslig för ryttaren. Sanna har gjort ett kap för denna fina häst kommer att lära henne hur mycket som helst. Och eftersom Sanna är en sån generös person så vet jag att jag kommer att få rida jag också. Bara mitt hjärta har landat på rätt ställe och det inte känns som om jag kommer att svimma av rädsla bara han rör på sig ;) Tack tjejer för att ni tror på mig. Sanna för att du alltid är mitt stöd på ridskolan och Jessika för att du alltid gör våra turer tillsammans så roliga och icke skrämmande :)
 
 
 
 
 
Vill även skicka en stoooor Grattis puss till Pridde Plutt som fyller 21 år i dag....
 
GRATTIS!!
 Blåbärshoppning 5/4-13
Mys med sötis
Otur i starten

Carisma som jag skulle rida på Blåbärshoppningen i dag gick inte riktigt rent fram så det blev ett snabbt och snopet avslut efter ca 10 minuter. Helt ok i skritten men oren i traven så det blev att kliva av och ta in henne igen. Men men, det löste sig :) Fick ta Magic ist och det gick ju precis lika bra!
 
Banan var så här :) och förutom en del missar så gick det superbra. Var som vanligt jätteroligt och om jag kan så kommer det en film från hoppningen (skuttandet) senare på bloggen :)
 
 
 
Jag och Magic :)
 Dikanäs :)

Hittade denna artikel på vk, vårt lilla Dikanäs är på pränt :)
 Sliten krigare

och jag sitter och äter frukost. Jörgen den lyckosten äter snart hotell frukost, liiite orättvist kan jag ju tycka. Men å andra sidan kommer jag att få sån lyx när vi själva är i Stockholm. Vi ska dit på Familjedaghemskonferans i slutet på April och på fredagen flyger Jörgen ner och vi kommer att stanna till måndag kväll innan vi tar flyget hem, längtar :)
 
Nu på fm blir det bus och lek ute hos en kollega i det vackra vädret. Helt underbart att vara ute just nu, har längtat efter sol och takdropp så länge nu, så att att vara ute är för mig bästa sättet att spendera denna torsdag fm på :)
 
 
 
 
 Natti natti


Att ha ett arbete

som man trivs med är guld värt. Men att också ha kollegor som gör det ännu bättre, ja det är lyx!! Har haft en jättehärlig fm ute med korvgrillning, skoterkörning (barnen) samt supertrevligt sällskap och det är mitt jobb!! Hur lyxigt är inte det!!
 Klockan tickar

Och ute är solen på väg upp :) Har laddat med första koppen kaffe och skickat Jörgen till Stockholm med flyg. Kommer att få besök av kollegor i dag och som det lät så kanske vi ska grilla korv ute i det vackra vädret :) Snacka om bra jobb, vara ute med dom bästa barnen och grilla sin lunch. Det ni, alla ni stackare som måste vara inne en dag som i dag. Skulle önska att alla fick uppleva en dag som i dag i mitt jobb, lyx stavas det!!
 
Lite annan lyx :)
 Vardagen rullar in

Tisdag morgon och jobbet har knackat på dörren igen :) Solen kommer att lysa och sinnet känns lätt, vad mer kan man önska sig.
 
Min förkylning som jag har dragits med nu i 4 veckor håller äntligen på att närma sig sitt slut, men trögt går det. Men sista 1 1/2 veckan har det mest varit min astma som strulat. Tack och lov hade Sanna med sig Mollipect till stugan så då kom äntligen vändningen. Fick börja sova hela nätter när luftrören öppnade sig så andningen gick bättre och den fördjävliga hostan som jag hade försvann nästan helt. Gud vare lov och tack för denna medicin, skulle inte klara mitt liv utan den !!
 
Ska ge det lite till innan jag tar upp min löpning igen. Känner mig nöjd bara över att jag inte har gått upp någonting i Påsk, för ätit har jag, både smått och gott har slunkit ner i magen min :) Inge begränsning hade jag och grötfrukost har jag inte ätit på hela tiden, och godis har det blivit samt all god mat :) Mums för Påsk ;)
 
 
 
 
 
 
 En fisk!!

 
 
 
 
 Lite smått och gott..

EcoGold gör sadelpaddarna som blivit lite av en snackis bland toppryttarna. De kanadensiska paddarna är gjorda i ett antislip-material som sägs andas extremt bra och de innehåller även Memory Foam Triple ProtectionTM (memory foam är sådant som bland annat används i bäddmadrasser nu för tiden). 
Här är det Linda Algotsson som visar sin padd. 
- De är super, hela landslaget använder dem, de klarar mycket svett och ligger still även när de blir genomsvetta, de andas riktigt bra också, säger hon.
 
 
 
Finns att beställa här!