En hälsning från våren
Sänkt ungdomslön - vad tycker ni....


Folkpartiet vill att Umeå kommun tillsammans med facket ska införa ungdomsavtal för att minska arbetslösheten. Avtalet innebär bla sänkt lön med 25 %.

Flera kommuner i landet är på väg att införa detta avtal som innebär att ungdomar under 25 år får minst 75 % av lägsta lönen i riksavtalet.

Britt-Mari Lövgren från Folkpartiet i Umeå ser inga som helst problem i att det också kommer att gälla för de som har utbildning i botten, allt för att minska arbetslösheten.

Ja vad säger ni ? Är detta verkligen rätt väg att gå? Själv tycker jag att det ger arbetsgivare tillgång till bra men nästan gratis arbetskraft som kommer att pressa undan en vanlig anställning med avtalsenlig lön som jag anser att alla oavsett ålder har rätt till att få i dagens Sverige 2012.

Ha en fortsatt härlig dag....Min helg mitt liv


Att få njuta som jag har gjort i helgen känns nästan lite kriminellt, ja jag vet, låter sjukt men så känner jag det iaf :) Lördagen spenderades först i stallet med Jörgen, Morfar och Frode. En liten prommis blev det också innan det blev en sväng förbi Ullas kondis och en påse gofika fick följa med hem till mormor där kaffet väntade.

Kvällen spenderades sedan hos goa vänner med en helt underbar kväll. God mat, gott att dricka och trevligt sällskap, vad mer kan man önska sig? Djupa samtal blandade med mer lättsamma funderingar och en massa härliga skratt däremellan. Det är det som ger själen lite härlig bubbelpåfyllnad :)

Söndagen har varvats med några inköp och stallet. Anton har hämtad spegeln som han beställt och jag har köpt en ny kudde som jag hoppas ska vara bra för min nacke som tyvärr vill strula lite i bland. Stallet och ridturen är en historia för sig.

Det började på vägen dit med att vi höll på att bli påkörd men Jessika fixade det galant, som tur var. Men jag kan säga att vi blev båda lite varma i magen av upplevelsen, obehagligt men vi klarade ju oss iaf. Tror nog att chauffören i den andra bilen blev minst lika varm i magen som vi ;)

Under dagens ridtur har vi passerat en bil med 5 stora galna hundar i. Dom levde rövare så hela bilen (som stod parkerad) samt släpvagnen bara skakade och krängde på plats. Dom skällde och kastade sig mot bakdörren och fönstret bak så jag tror att tassarnas klor har förstört bra så mycket av inredningen. Eftersom vägen var smal (infart till ett hus) så hade vi ca 1 meter mellan snövallen och bilen att passera på. Tur att vi har cola hästar för det var ett liv utan dess lika när vi red förbi, både bort och hem.

Förutom denna bil så har vi under vår ridtur träffat på skotrar, hundar med hussar och mattar på prommis, stavgångare, barnvagnar, skidåkare, träningscyklister mm. Kan väl säga som så att förutom ett träningspass för kroppen så blev det ett ordentligt träningspass för knoppen på våra pållar i dag. Men det var trevliga människor vi mötte och långa samtal blev det med en del i det vackra vädret :)

Som kronan på verket i kväll så upptäckte jag att jag har en helt annan tur på mitt schema i morgon än vad jag trodde att jag hade ;) Skulle vara snyggt att dyka upp 3 timmar senare än vad jag egentligen skulle, blir nog inte så poppis hos mina kolleger då skulle jag tro :)

Ha det gott och sköt om er.....
God natt alla där uteEtt ögonblick i livet full med känslorHärliga lördag är här


Snart stallet men först andra koppen kaffe :) Lång och lat morgon i dag, härligt kan jag bara upplysa om :) Men snart bär det av till stallet och pussa på pållar eftersom både Sanna och Jessika njuter av en behövlig vilodag med bara långkalsonger och lugn.

Ha det gott// ÅsaMed ljuset kommer orkenSnart startar en ny dag upp. Det är så härligt nu när ljuset har återvänt och våren står och stampar runt hörnet och bara väntar på att blomma upp och överskölja oss med nya sinnesintryck.

Med risk för att låta som en gammal 80-årig tant så kan jag härmed avslöja att den är efterlängtad av mig i år. Denna vinter har jag frysit konstant och haft betydligt mer värk än vad jag brukar. Så lite sol och värme på "lilla" mig är bara behövligt just nu ;)

I natt har vi haft en liten nattgäst som i går berättade att jag blir mormor snart. Den kommer nog att födas om ca 2½ vecka och förhoppningsvis blir det en liten naken kille med toffs på huvuvdet ;) Frode kommer att bli galen och känna sig betydligt äldre än sina 9 år när denna lilla pälsboll kommer in i vårt liv.

Ha en bra dag alla och sköt om er....I bland säger det klick
Detta med tekniken och framtiden


Satt till morgonen och kollade igenom lite reklam från Mediamarkt. Där fanns bland annat reklam för I Pad. Kom då att tänka på ett Prima möte som jag var på tidigari i år där två förskolar visade upp sitt matematikarbete och berättade hur dom har jobbat och hur dom tänker ang matematik.

Där var det en av grupperna som jobbar mycket med I Pad med sina barn , bla matte spel, pussel mm. Finns otroligt mycke bra arbetsmaterial att finna, men många av alla dessa Appar är också bara skit tyvärr. Hur som haver så gick min hjärna igång lite och började att fundera på detta med pussel. Pussel traditionellt som vi är van kontra pussel på I Pad eller på datan.

Just detta med data tekninken till mindre barn och i skola/förskola har ju bara funnits aktivt i ca 10-15 år (rätta mig om jag är ute och cyklar) aktivt menar jag då i skolarbete och på förskolor i tema och åldersindelat arbete där datamaterial har ersatt andra former av arbetsmaterial.

Där min fundering hamnade var hos pussel. Hur påverkas barnens inlärningsförmåga och logiskt tänkande när traditionella pusselbitar som barnen kan känna formen på, vända och vrida och undersöka med fler sinnen än bara ögat byts ut mot ett data pussel där bilden blir platt och inte går att undersökas på något annat sätt än med ögat.

Ett pussel på I Pad/datan blir i mina ögon väldigt platt och inte lika konkret som ett gammaldags pussel där alla bitarna finns att både smaka, känna, lukta på och undersöka med alla barnets sinnen, och där kommer då min fundering. Tappar barnen någonting i sin inlärning, som vi inte ser nu men kommer att märka i framtiden av att inte få pussla med "riktigt" pussel ? Nu gäller ju detta enbart pussel. Men hur är det med andra upplevelser för barnen där det går från "ta på, känna av upplevelser" till "titta på" upplevelser via I Pad /Data ?

Nu verkar detta inlägg som att jag är en riktig bakåtsträvare när det gäller utveckling och nya verktyg till lärande. Men så är det inte ;) Det jag funderar över när det gäller ny teknink är att vi nog inte ska ha så bråttom med att byta bort det ena för det andra. Jag tror på ny teknik och nya arbetsverktyg men jag tror också på att låta dom arbeta hand i hand under en längre period, en mjuk övergång där det ena inte utesluter det andra utan där dom olika teknikerna kompleterar varandra...

Lite tunga funderingar en torsdagmorgon, men ibland styr jag inte över min hjärna :) När det kommer tankar så kommer det och just i dag var det dessa tankar som flög genom min hjärna.

Ha det gott och sköt om er....
 Ska skriva på min "att köpa lista"                                   


Bilder fotade med dessa filter finns här (starfilter) och här (Close up)Ganska så otäckt egentligen


Hittade denna artikel när jag zappade runt i cyber rymden. Känner mig otroligt glad över att våra pållar har så många utfodringstillfällen och att Pridde plutt har fri tillgång på halm att noppa med när högivan ligger i magen.

Vet att det för många är svårt att trycka in fler fodringar än 2-3 ggr dag, och att en del har väääldigt lätt för att bli lite för rund och go om lilla magen om dom får för mycket hö. Men om det går så är ju halm jättebra att ge extra för då har ju hästen någonting att pilla och äta på när höet är slut.

Nu kan jag bara utgå ifrån Pridde. Men jag ser på hans halmnät att han äter av det under natten och ute där han har fri tillgång så får vi fylla på med jämna mellanrum. Och det bästa av allt är att ibland när jag kommer ut i hagen för att hämta honom så står han och vilar fast än det ligger hö kvar av sista utfodringen. Han hetsäter inte på samma sätt längre sedan vi la till halmen till hans mat. Känns skönt i mammahjärtat att se det :)

Så i dag  hissar jag halm som extrafoder till alla matglad pållar som tyvärr blir lite för rund om magen av fri tillgång på hö. Finns ju många andra lösningar men för Pridde har då halmen fungerat super iaf :)

Ha det gott och sköt om er .....Denna ska flytta in hos oss :)Bild lånad härifrån
Våren smeker min kind


Dagen i dag har gett mig så otroligt mycke både i form av vårväder ute, men också en avslappnad känsla i min själ. Har beslutat mig för att försöka leva i en parallel värld när det känns tufft och någonting upplevs jobbigt och tungt. Och vet ni vad....Det fungerar!! :) Hur bra är inte det !!!

Känner längtat till våren med takdropp, sol, längre dagar och alla härliga dofter (vissa godare än andra) En dag som i dag gjorde att jag kände mig som en blomma som öppnade mig för solen och lapade i mig alla ljuvliga förnimmelser som bara en uttorkad växt kan.

Att få uppleva detta med balans om det så bara är för några dagar tas emot med tacksamhet. Att vakna upp på morgonen och känna att i dag kommer det att bli en bra dag, ja det är helt underbart. Och tänk, just nu är det så jag känner det, en obskrivlig lycka som spritter i kroppen lik en vårbäck som sakta men säkert öppnar sig i värmen.

Ha det gott alla där ute och sköt om er.....

 Vår nya hall...Jordskreds seger för Anton :)


I starten var vi alla lika :)

Sedan låg vi lite sämre till :)


Efter en stund förlorade vi :(

Då ville vi inte spela något mer.......
70 + 70 = 140


Den åldern har mina föräldrar tillsammans <3 Firandet har pågått i dagarna tre och nu är både mat magen och fika magen fylld med gottigheter :) Nöjd med livet är jag och i morgon är det fredag och kanske blir det en tur till stallet med flickorna, får se vad jag vill och orkar, kan inte riktigt bestämma mig nu ;)

Ha det gott och sköt om er alla där ute...Lite matnyttigt


En hemsida som jag tittar in på då och då. Mycket matnyttigt och en massa kom i håg, som i bland försvinner men behöver lyftas upp med jämna mellanrum...Gulligt visst - men var är hjälmen ?
Det kan inte vara lätt....


Hur mycket kritik har inte detta bolag fått ? Kan inte vara lätt att vara anställd här, tror nog att många anställda mörkar sin arbetsgivare ;)

Nu till någonting roligare :) Jag brukar roa mig, liksom många andra hästintresserade, att läsa Havrepappans blogg mellan varven. Han har ett roligt sätt att skriva och träffar många gånger mitt i prick. Om du inte har tittat in på hans blogg redan så kan jag varmt rekomendera den. Det sägs ju att ett gott skratt förlänger livet och här serveras det många goda skratt.

Lite mer humor :) 

Färja mellan Helsingborg och Helsingör

Två tjejer ~14 går in på damtoaletten.
Tjej 1: Asså, jag kissar aldrig på offentliga toaletter.
Tjej 2: Varför då?
Tjej 1: Jo, jag har hört att man kan få hybris eller vad det heter.


Buss 873 mot Nyfors, Stockholm

En kille ~25 sitter bakom en kvinna ~60 på bussen. Killen lyssnar på Death Metal i sin iPod och hörlurarna läcker en hel del ljud. Kvinnan blir märkbart irriterad över detta och vänder sig om till killen för att prata med honom. Killen i sin tur får ta av sig hörlurarna för att höra vad hon säger.

Kvinnan: Du vet väl att du hamnar i helvetet för det där? Du är medveten om det, va?

Killen (efter en kort stunds tystnad): Ja, bandet heter DevilDriver så annat vore väl lite av falsk marknadsföring?Tåg mellan Jessheim-Oslo, Norge

4 tjejer ~14 sitter på tåget och pratar om en resa de ska göra tillsammans till Spanien.
Tjej 1: Åh, när vi kommer dit måste vi äta sån där… eeh… ni vet, deras nationallrätt? Pa… pa…
Tjej 2: Ja, ja jag vet ! Det är skitgott… Vad heter det? Pa… paa…?
Tjej 3: Ja, men ni tänker på… PAPAYA!
Tjej 1 och 2: Ja! Ja just det, åh papaya…!
Några i vagnen ler åt dem.
Tjej 4 (försöker tysta ner dem): Nej, så heter det inte!
Ha en fortsatt härlig kväll....
När vi ändå är inne på detta med sjukdomar


Hittade denna artikel på nätet. Ja vad tror ni/tycker ni ? Är det ett samhällsansvar att vaccinera sig ? Skrämselpropaganda eller kan det verkligen bli så oerhört stora konsekvenser av att vi inte ställer upp och vaccinerar oss ?? Väcker funderingar i mitt huvud iaf, har inte ens tänkt i dessa banor utan mest bara sett till mig själv. Kanske dags att lyfta näsan från vattenytan och titta mig omkring i stället.....Detta skrämmer mig, räknas inte inlandet ?


Hur obehagligt är inte detta, och vad kan konsekvenserna bli ???Känner luften flöda runt mig


Energin rinner ut och jag kan inte stoppa den. Energi tjuvar som finns runt en är inte bra, tar mer än vad dom ger, suger energi och lust och i bland skulle jag önska att jag vågade ställa mig upp och säga : NU RÄCKER DET !

Men till vissa skulle det inte spela någon roll. Dom inser inte och ser inte hur mycket dom tar, märker inte sitt eget mönster, tycker sig ha rätt i allt och märker inte hur dom förminskar andra i sin omgivning, eller så är det jag som låter mig förminskas, vad vet jag....

Många tankar snurrar runt i mitt huvud och jag känner att jag är på väg mot ett vägskäl, vad det sedan leder till vet jag inte riktigt än. Känner bara mer och mer att det är jag själv som jag måste vara rädd om och för att lyckas är det kanske bara en helt annan riktning som är det bästa....

Ha det gott och sköt om er alla där ute....Tiden går utan att egentligen märkas


Att få fira en generation som fyller 70 år gör att jag inser att tiden går även om jag själv inte riktigt "ser/märker" det. Gårdagen bestod av god mat, skönsång? :) trevliga människor att umgås med och inte att förglömma vårat härliga jubileumspar :) Att nu mor och far har uppnått den aktningsvärda åldern av 70 år är både roligt men också lite vemodigt.

En kväll som gårdagskvällen gör att åtminstone jag inser att tiden inte är som en klocka som har stannat utan den tickar på sakta men säkert där i bakgrunden. Vad jag sen som person väljer att fylla min tid men är ju upp till var och en. Men jag kan lugnt säga att , att använda sig av tiden med trevligt sällskap och god mat som i går, ja det är väl spenderad tid som fyller både mage men än viktigare själen med underbara minnen och ett härligt mågott rus som för alltid kommer att finnas kvar och kunnas plocka fram och återupplevas.

Det är sån här "själspåfyllnad" som är bra mycket viktigare än allt annat som går att köpas för pengar. Minnen av härliga stunder och samtal med äkta och genuint intresse ja det är så mycket mer värdefullt än allt vad pengar och materiella saker är. Det är sånt här som jag brukar kalla för själens gåvor, och för min del så har jag hellre det i mitt liv än gåvor köpta för pengar.

Nu låter det som om jag inte uppskattar saker som jag har fått, visst gör jag det. Men att kunna plocka fram ett minne, återuppleva de dofter och dom känslor som finns i det minnet, ja det är någonting som finns kvar hela livet. Det slits aldrig ut eller försvinner utan stannar alltid kvar och kan återanvändas hur många gånger som helst. Det är någonting som åtminstone jag uppskattar oerhört mycket, sen älskar jag också blommor, alla former och alla färger, kan aldrig få nog ;)

Gårdagskvällen är för mig en själens gåva. Denna härliga kväll kommer för alltid att finnas kvar i mitt minne. När jag blundar kan jag höra sorlet från alla som satt och pratade om allt mellan himmel och jord. Jag kan känna dofterna från ljusen som fanns i hela rummet, olika kryddor från maten,  parfymer som lätt lätt böljar förbi och den lätta citrusdoften från en del glas.....Doften av gemenskap, kärlek och mycket mycket mer....

Ha det gott alla där ute och sköt om er ....


Har sagt det förut och jag säger det igen..


Några av dom bästa i mitt liv....

                                               När man är ett blåbär


Är det verkligen lyckosamt att dom man håller på med är lugna och trygga individer som kan hjälpa en och lotsa en genom allt nytt och alla svårigheter.

När vi påbörjade vår karriär inom hästvärlden var tjejerna för liten för att kunna ta ngt riktigt ansvar så det blev på mig allt vilade. Kan säga att jag mer än en gång tvivlade på mig själv och det käntes allt som oftast som om jag hade tagit mig vatten över huvudet.

Jag har sedan unga år varit förtjust i hästar, i bland med en skräckblandat förtjusning. Har i stort sett lärt mig att "åka" häst på egen hand och med mer eller mindre snälla hästar. Kan säga att en upplevelse som jag råkade ut för har gjort att mitt förtroende för hästar inte riktigt är 100 % Men allt går att jobba med så och detta.

Så när jag och flickorna tog steget in i hästvärlden så tvivlade jag ganska så mycket på min egen kapacitet att dra i land allt det praktiska runt om kring detta med hästliv. Det är mycket som man ska och bör kunna ang hästar och deras välbefinnande, foder, sjukdomar, veterinärvård, vaccinationer, tränings scheman, att dra en transport, i och urlastning, tävlingar, säkerhet och mycket mycket mer.....

Det som har varit min stora räddning eller trygghet iom att jag själv inte hade fulla kunskaper ang detta med hästägandet är den tränare som min yngsta dotter fick när hon tog steget in i tävlingsvärlden med sin ponny Pridde. "Vår" tränare ställde upp till 100 %. Ingen fråga var för dum och hon såg till att jag verkligen hade förstått vad hon menade när det var någonting som hon hade förklarat. Till henne kunde jag vända mig när som helst om vad som helst och få en bra förklaring om vad det var jag funderade över.

"Vår" tränare ställde alltid upp långt mer än vad hon var skylldig till och fanns alltid där för sina flickor eller för oss föräldrar som bra nog ofta inte hade en susning om vad som gällde. Ingenting var omöjligt, att gick att lösa det var bara att hitta den rätta lösningen så ordnade det sig :)

Så jag och flickorna "övade" på med hästarna. For på tävlingar med en darrandes hysterisk mamma vid ratten :) Alltid 2 timmar före så att vi kunde lasta ur och jag fick liiiite tid på mig att vända runt ekipaget för hemfärd. Att flickorna inte blev avskräckta redan första gången förstår jag inte :/ för fy så jobbig jag var :) Att jag bara hade dragit transport en gång i hela mitt liv gjorde ju inte saken lättare ;) Att jag överlevde är för mig en gåta faktiskt, och vi håller på än i dag trots alla svårigheter som vi har upplevt tillsammans.

Men utan våra fina och lugna killar hade det aldrig gått. När min mage gjorde frivolter av stress och oro så tittade dom bara på mig med sina kloka ögon precis som om dom sa : Men lugna ner dig, vi ska bara ut och åka en sväng. Om du bara kör så står vi snällt stilla i transporten tills vi kommer fram. Andas nu ett djupt andetag så kör vi .....Det kommer att gå bra....lita på oss...och bra gick det...alltid. Aldrig att vi har haft något problem, snällt går dom på, snällt står dom stilla och lugnt kliver dom av. Dessa underbara killar har lärt mig så otroligt mycke och jag är så enormt tacksam för att dom klev in i vårt liv och har låtit oss  få uppleva alla dessa underbara stunder som vi har haft tillsammans.

Nu är jag lite mindre ett blåbär :) Men ju mer som jag håller på med hästar ju mer inser jag att jag aldrig kommer att bli full lärd. Att hålla på med hästar är att lära hela livet, varje dag är som ett oskrivet blad som när dagen är slut har gett mig helt nya kunskaper och en helt ny inblick i hästarnas värld. Men tillsammans med Holle och Pridde är det lugnt :) när jag gasar igång tittar dom bara på mig med sina kloka ögon och säger : Andas människa, det här fixar vi tillsammans.....Lita på oss....

Ha det gott och sköt om er.....Test :)
Vacker dag trots kyla


Lite humor en kylig Februari dag :)

Det krävs i grunden tre saker för att en man ska attrahera (och passa) den inbitna hästtjejen:

1. Han ska tycka om hästar

2. Han behöver ha en ordentlig plånbok

3. Han måste se bra ut i jeans

Om inte dom här tre grundkriterierna uppfylls så är det inte rätt man för dej. Men för att sedan förhållandet ska fungera i längden, krävs ytterligare saker (förutom de självklara!!). Här är ett bra tips till singeltjejen: Du bör förmå honom att skriva under nedanstående kontrakt först, så finns förutsättningar för ett långt och lyckligt äktenskap.

Förbindelse mellan NN (mannen) och hans tillkommande NN (kvinnan)

 • Jag inser att hästens utfodring alltid är viktigare än min middag
 • Jag förstår varför ett hästtäcke får kosta mer än en ny herrjacka, och varför hästen får två par nya skor varannan månad men inte jag.
 • Jag accepterar att hästens boende är lika dyrt som vårt
 • Jag är villig att stiga upp före gryningen på helgerna för att hjälpa till med lastning av häst
 • och jag lovar att inte svära eller komma med hotelser i dessa situationer
 • Jag kommer att tycka att det är roligt att göra picknicklunch till tävlingar, och sitta på en dressyrläktare en hel lördag
 • Jag kommer att lära mej de grundläggande fackuttrycken och alltid ha sockerbitar i fickan
 • Jag vill trösta dej när det går dåligt på tävlingar, och fira med champagne när det går bra
 • Alla aktiviteter såsom släktmiddagar och liknande måste planeras utifrån TDB
 • Att det kommer att vara sågspån i hallen, och vojlockar i tvättmaskinen är ett faktum, och jag kommer inte att klaga över hästhår på mina kashmir-tröjor
 • Självklart kommer hästens välbefinnande i första rummet, och jag ska inte visa svartsjuka
 • Jag kommer aldrig att klaga över räkningar till veterinärer, ridlektioner, utrustning etc
 • Jag kommer inte att insistera på en egen, dyr och tidskrävande, hobby.
 • Min fru är alltid den vackraste kvinnan, särskilt i ridkläder (även om det finns enstaka halmstrån i håret)
 • Alla skämt om hamburgare, dressyrnördar och liknande uppskattas INTE.

…………………………………… (ort, datum och namnunderskrift)

Om han inte är villig att skriva under det här ”äktenskapsförordet”, så är han troligen inte värd att satsa på, och kan förmodligen heller inte omvändas.
Naturen när den är som vackrast
Söndag kväll


Dagen i dag har spenderats med lite nyttiga saker samt lite mindre nyttiga men desto roligare. Förmiddagen ägnades åt städning, handling och matlagning. Men inget av detta gjordes före uppstigning och det skedde inte fören kl 10.00 :) Skönt med sovmorgon!!

Har också hunnit med en lite mindre kall ridtur i I:20 skogen i kväll. Pållarna var sugna på lite mer fart än bara skritt som det nu har varit under flera dagar pga kylan. Så med bara -20 grader så blev det en härlig galoppsväng så dom äntligen fick sträcka ut och göra av med lite energi :)

Har ju under en lång tid frysit som f-n och känt mig kallare än ett kylskåp men inte riktigt hittat orsaken till det. Men av en ingivelse så ställde jag mig på vågen för att se om jag rört mig ngt och upptäcker då att jag tappat flera kg i vikt. Har inte bantat på ngt sätt mer än att dra in på lite onyttigt och eftersom jag kännt av lite magkatarr så har det nog blivit så att intaget varit lägre än vad jag har tänkt på eller trott själv

Nu tror jag ändå att min frusenhet beror på lite mer än bara några mindre kilon, men men å andra sidan så mår kroppen bra av att lätta lite så det är ju inte helt fel. Men att frysa som jag gör är inte normalt :/ ytterkläder på inne samt ett täcke för att bli varm är inte som det ska, hoppas bara att det släpper snart :)

Ha det gott och sköt om er...
Hurrvas!!


-28 var det i kväll när vi lämnade gården. Blev bara en liten sväng i alla gångarter. Inget fotande pga kylan :)

Ha det gott och sköt omer..Och i kväll ska jag rida....


Minus 21.9 på mätaren :/ Kan bara gissa hur kallt det är i Håkis!! Kommer att bli en kall tur i kväll :)Att vandra vidare med hjälp på vägen..


En dag som trots allt blev bra, hade inte riktigt förväntat mig det men blev positivt överraskad :) Förutom arbete  så blev det ett besök hos goa vänner, länge sedan sist men alltid lika trevligt att ses en stund :)

Kylan ute gör att jag som alltid fryser nu för tiden fryser ännu mer :( Jag som älskar snö och har varit en riktig vintermänniska längtar mig nästan sjuk efter våren och lite värme. Har aldrig någonsin frysit som jag har gjort denna höst och vinter, känns som om min termostat i kroppen har hängt sig eller gått i baklås :/

Morgondagen ger mig en lång och skön sovmorgon, stänger på lokalen så då blir min arbetstid 10.45 till 17.45. Efter arbete blir det att hämta Jessika när hon slutar 18.15 för vidare färd mot stallet och pållarna dom bästa. Galopparbete står på schemat men väderleken får väl avgöra hur passet kommer att bli :) Men en liten galopp kommer det att bli iaf :) länge sedan sist eftersom jag mest har haft skritt turer nu på slutet. OM jag kommer ihåg ska jag försöka att fota lite, men eftersom jag har minne som en guldfisk (inget mao) så kan jag inte lova att jag i morgon kväll kommer i håg det ;)

Nu ska jag in i en varm dusch för att få upp kroppsvärmen och sedan blir det ett tjockt täcke och soffmys som gäller.

Ha det gott och sköt om er ...
Ingen mask i magen


På vår lilla vovve. Har nu under många år använt mig av kolla masken på våra hästar och nu även på vår hund. Känns jättebra att verkligen kolla upp om det behövs en avmaskningskur och vilken kur isf och inte bara göra en avmaskning bara för att.

Nu kostar det ju en liten slant (ca 350 kr) per häst/hund, så att "bara" avmaska blir ju billigare än att kolla upp behovet och sedan avmaska om det behövs. Men för mig känns det bra så mycket bättre att först kolla om det verkligen behövs och inte bara spruta in avmaskning på rutin som det gjordes förut.

Betydligt snällare mot djurets mage och betydligt bättre eftersom det blir mindre riskt för resistenta parasiter i framtiden om det bara avmaskas vid behov och med rätt medel och inte bara för att....

Nu väntar sängen för dagen i dag har varit väldigt rolig men lite lång och full av tankar och funderingar och bollandes av olika åsikter och ideer...

Ha det gott och sköt om er alla där ute...