Sänkt ungdomslön - vad tycker ni....

Folkpartiet vill att Umeå kommun tillsammans med facket ska införa ungdomsavtal för att minska arbetslösheten. Avtalet innebär bla sänkt lön med 25 %.

Flera kommuner i landet är på väg att införa detta avtal som innebär att ungdomar under 25 år får minst 75 % av lägsta lönen i riksavtalet.

Britt-Mari Lövgren från Folkpartiet i Umeå ser inga som helst problem i att det också kommer att gälla för de som har utbildning i botten, allt för att minska arbetslösheten.

Ja vad säger ni ? Är detta verkligen rätt väg att gå? Själv tycker jag att det ger arbetsgivare tillgång till bra men nästan gratis arbetskraft som kommer att pressa undan en vanlig anställning med avtalsenlig lön som jag anser att alla oavsett ålder har rätt till att få i dagens Sverige 2012.

Ha en fortsatt härlig dag....
Min helg mitt liv


Att få njuta som jag har gjort i helgen känns nästan lite kriminellt, ja jag vet, låter sjukt men så känner jag det iaf :) Lördagen spenderades först i stallet med Jörgen, Morfar och Frode. En liten prommis blev det också innan det blev en sväng förbi Ullas kondis och en påse gofika fick följa med hem till mormor där kaffet väntade.

Kvällen spenderades sedan hos goa vänner med en helt underbar kväll. God mat, gott att dricka och trevligt sällskap, vad mer kan man önska sig? Djupa samtal blandade med mer lättsamma funderingar och en massa härliga skratt däremellan. Det är det som ger själen lite härlig bubbelpåfyllnad :)

Söndagen har varvats med några inköp och stallet. Anton har hämtad spegeln som han beställt och jag har köpt en ny kudde som jag hoppas ska vara bra för min nacke som tyvärr vill strula lite i bland. Stallet och ridturen är en historia för sig.

Det började på vägen dit med att vi höll på att bli påkörd men Jessika fixade det galant, som tur var. Men jag kan säga att vi blev båda lite varma i magen av upplevelsen, obehagligt men vi klarade ju oss iaf. Tror nog att chauffören i den andra bilen blev minst lika varm i magen som vi ;)

Under dagens ridtur har vi passerat en bil med 5 stora galna hundar i. Dom levde rövare så hela bilen (som stod parkerad) samt släpvagnen bara skakade och krängde på plats. Dom skällde och kastade sig mot bakdörren och fönstret bak så jag tror att tassarnas klor har förstört bra så mycket av inredningen. Eftersom vägen var smal (infart till ett hus) så hade vi ca 1 meter mellan snövallen och bilen att passera på. Tur att vi har cola hästar för det var ett liv utan dess lika när vi red förbi, både bort och hem.

Förutom denna bil så har vi under vår ridtur träffat på skotrar, hundar med hussar och mattar på prommis, stavgångare, barnvagnar, skidåkare, träningscyklister mm. Kan väl säga som så att förutom ett träningspass för kroppen så blev det ett ordentligt träningspass för knoppen på våra pållar i dag. Men det var trevliga människor vi mötte och långa samtal blev det med en del i det vackra vädret :)

Som kronan på verket i kväll så upptäckte jag att jag har en helt annan tur på mitt schema i morgon än vad jag trodde att jag hade ;) Skulle vara snyggt att dyka upp 3 timmar senare än vad jag egentligen skulle, blir nog inte så poppis hos mina kolleger då skulle jag tro :)

Ha det gott och sköt om er.....