Längtar upp.....

 Lite lek med bilder :)

 
 Klimatresan fortsättning...

Finns att läsa i dagens Vk. Vad är et som händer, och hur blir följderna? Tycker att det är mycket som har accelererat på sista tiden. Oroande eller kan vi luta oss tillbaka och ta det lugnt???
 
Ha det gott och sköt om er....Regn ute

Men vitt på backen. Blev så lycklig igår nar jag var i Ström och pysslade om hästarna. För där just då föll det stora vita flingor sakta dalandes mot backen. Värsta julkänslan kom krypandes och jag kunde inte sluta att le så där fånigt som det kan bli ibland.
 
Började att nynna på julsånger och pysslade på med ett lätt hjärta och vetskapen om att snart kommer den. Den härliga underbara vintern. Med snöflingor stora som lapphandskar, knarr under skorna, skritt tur barbacka i kylan och en stjärnklar himmel ovanför, ja gud så mysigt vintern är..Har man bara riktiga kläder på sig så att man slipper frysa häcken av sig så finns det inget som slår den årstiden. Sommar i all ära men vintern är kung!
 
Ha det gott och sköt om er....
 
 Men gissa hur nöjd jag är

Med dagens hopplektion....Är så glad över att känslan av att det fortfarande är roligt. Hoppar inte högt men det är inte höjden som räknas för mig utan känslan och framförallt att balansen är där den ska :) Som jag har försökt att hittade det, och nu äntligen känner jag att jag är på väg mot rätt håll :) Me like!!
 
Längtar till Fredag och Blåbärshoppningen. Ska bli så roligt att hoppa igen (50 cm) och har ju turen att få rida Magic då också. Känner mig mer och mer säker i sadeln så just nu känns det bara hur lyckligt som helst, tänk att till detta hade jag aldrig trott att jag skulle komma :) JAG ÄR SÅ GLAD!!!
 
Ha det gott och sköt om er....
 
Ps: Vi har världens bästa ridlärare!!I dag är jag glad....

För i dag har jag min extra lektion i hoppning :-) ska bli så himla roligt, längtar!!!

Hoppas att jag få hoppa med Magic eftersom jag ska hoppa honom på Blåbärshoppningen på fredag. Oj så mycket skoj att se fram emot :-)Oj så mycket ridning...

Ja var ska jag börja...Kanske med fredagens afterwork ridning på Hippo med min kollega Carola. Två nervösa ryttare anlände till Hippo. Spelar ingen roll att jag rider där på lördagar i vanliga fall, nervös var jag ändå ;) Men väl där så släppte det tack och lov. Fick våra hästar, Carola hade Yster och jag Carlotta B och tillsammans fixade vi och trixade så vi var klar i tid.
 
Carola som var lite mer nervös eftersom hon inte hade ridit på många år var superduktig. Hon fixade allt i både skritt, trav och galopp :) Hur bra var inte det!! Jag själv harvade runt lite och det var inte mycket som stämde men roligt var det iaf :)
 
I dag så var det min vanliga lektion och jag red Carisma igen, samma som förra gången. Kan väl inte säga att det gick super men det går framåt i alla fall och det tackar jag för :) Myckat har fallit på plats men nedsittningen jobbar jag fortfarande mycket med. Så länge inte det fungerar så hakar tyvärr mycket med det är bara att ge det tid och öva på :)
 
For sedan till Ström för att pussa på mularna där och och göra markservicen och promma med dom fina i det vackra vädret. Tackar så mycket för det fina vädret och bugar till vädergudarna för lite uppehåll i det regn och rusk som har varit nu i höst. Så som ni förstår så var det häst mellan 9-15 och sedan var det nog för mig :) Efter middag i magen har det varit soffmys för hela slanten...Och i morgon blir det en härlig tur i skogen med Holle igen :) Då ska jag och Jessika rasta hästar samt piggishunden Ruffe. Hoppas på lika härligt väder då som i dag...
 
Men inte nog med det.. På måndag så har jag extralektion i hoppning på Hippo för att få lite mer träning. Ni som har följt med mig på min resa i ridningens värld vet ju att jag har jobbat med min hopprädsla nu under flera terminer och att det äntligen har släppt, så bäst är att smida medans järnet är varmt så att säga ;)
 
Denna extra ridning hoppas jag kommer att göra att Blåbärshoppningen som jag ska vara med på med Magic på fredag kommer att kännas så där härligt roligt som jag nu tycker att hoppning är ( bara det inte är för högt ;) Vi kommer att hoppa hela 50 cm men det är bra mycket högre än vad jag och min favvo Lucky hoppade förra gången, då travade vi hela 30 cm ;) Så ni ser, det går framåt, sakta men säkert...Och efter det så är det ju lördagsridning samt pållarna i Ström som vanligt. Så just nu är det väldigt mycket häst i mitt liv :)
 
Fortsättning följer och kanske om jag har tur så får jag min andra rosett på fredag :) Om inte så är det roligt iaf, bara det att jag utvecklas och kan och vågar mer, är värt alla rosetter i världen!!
 
Ha det gott och sköt om er....
 
 
 
 
 
 Vem? Jag?
Tumma aldrig och ta erfaren hjälp- viktigare än du tror!

 
Hittade detta på nätet. Hur ofta har inte jag sett och hört ryttare diskutera detta med utrustning och då är det främst sadeln jag tänker på. Även om jag är en bra ryttare med lång erfarenhet av detta med hästar så kan jag aldrig ha den kunskap som en utbildad erfaren sadelmakare/utprovare har. Det är så många faktorer ang sadelns uppbyggnad, storlek mm och hur ryggen på hästen ser ut som har enorm betydelse för om sadeln passar eller inte passar och det är dom små små nyanserna som avgör om det är en sadel som är bra eller dålig.
 
Men det räcker ju inte med att få en sadel utprovat och sedan tro att nu är det bara att tuta och köra. Alla som håller på med hästar vet ju att dom formar om sig hela tiden. Byger muskler, faller ur, växer osv osv i det oändliga. Så lika viktigt är ju att med jämna mellanrum kolla att sadeln fortfarande passar, att den är rak och om den måste bytas ut eller stoppas om mm.
 
Sen kan jag alltid ha oturen att få tag på en oseriös eller en person med lite och ingen erfarenhet som gör att det blir en felaktig sadel till min häst. Jag säger inte att bara för att dom har denna yrkestitel att dom kan allt och vet allt. Men chansen att det blir ett bra köp anser jag iaf ökar om du tar till erfaren hjälp av en person med bred och lång erfarenhet.
 
Kostnaden som blir när jag tar hjälp för att söka en bra sadel är mikroskopiskt liten jämfört med vad det kan kosta om jag rider med en felaktigt anpassad sadel med allt vad dessa skador kan innebära för hästen. Sedan ska ju också det psykiska lidande som hästen får av en illasittande sadel också vägas in. Hur många hästar har du inte sett som reagerar mot att bli sadlade, behöver inte vara för att den har en felaktig sadel. Men å andra sidan så kan ju inte hästen prata med dig heller och berätta  vad som är fel.....
 
Ha det gott och sköt om dig....Är så glad

Över den nya torra och fina halmen som vi fick tag på :) Nu har vi 10 torra balar som vi kan öppna när som. Sedan har vi också 4 jätteblöta balar som vi spar till vintern och minusgrader :) När kylan kommer så förstörs den ju inte så fort :) Så glad att pållarna i stallet får lite mer tilltugg än bara höet. Spec bra för matglada små vänner som gärna äter jämnt men som då också blir som små julegrisar ;) Hallå Pridde...HÖR DU MIG!! Det är dig jag talar med ;)

Ha det gott och sköt om er....Vem säger att

 
Inte en annan kan :) I helgens derssyrtävlingar på Hippologum tog ett Fjordingsekipage , Jessika Sundström & Lyckängs Dajm en seger i en av helgens msv c- klass och kom 3:a i den andra :) Det hade jag velat se!! Hur snyggt var inte det tror ni :) Oh vad jag grämer mig över att ha missat ett sånt härligt ekipage, tycker själv att fjordingar är superfina hästar, vackra, stolta och pampiga med världens finaste lugg och pigga vakna ögon.
 
Synes .....
 Ja, ibland undrar jag..

 
Vad det är som gör att vissa människor går igång så det bara sprutar om det. Vad är det som gör att adrenalinet gasar upp i höjden och det egna tänkandet helt minimeras. Vad är det som gör att det logiska tänkandet helt faller utanför de ramar som är naturligt?? Har inte ord ibland :)
 
Ha det gott och sköt om er...Hösten när den är som bäst..

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 En dag att leva på

Underbar ridtur med sol på himlen och bästa sällskapet. En härlig galopptur med frustande och nöjda hästar. Holle blev lite taggad när Julia och Lillan kom upp närmare rumpan med bara så att jag kände att han tog i lite mer. Absolut inte busig eller tävlingstaggad, bara nöjd och glad och ville lite mer och lite fortare. Men som den gentleman han är så är det bara att krama tyglarna lite så samlade han upp sig och fortsatte i samma tempo, duktiga kille <3
 
Några mobilbilder från i dag. Dålig kvalla men bättre än ingenting :)
 
 
 
 
 
 
Ha det gott och sköt om er......Tycker synd om mig själv ikväll :(

Fredagsmys och soffmys. Känner mig förkyld och väldigt sliten. Trött in till benen i kroppen, länge sedan som jag var så glad över en Fredag. Men i dag är jag verkligen det.
 
I morgon nya tag med livet och allt vad det innebär :) Men i kväll tänker jag bara tycka synd om mig själv och slappa i soffan
 
 
 
Ha det gott och sköt om er ....Och nu till ngt roligt :)

Måndagen den 29/10 så har jag och några vänner till mig bokat en privatlektion i hoppning, hur kul kommer inte det att bli :D Vi ska rida kl 15 men vi kommer att först bygga fram de hinder vi ska använda oss av samt göra iordning våra hästar så en stund före det måste jag vara på plats. Har bytt tur på måndagen så jag öppnar och då slutar jag runt halv två, kan gå tidigare om jag behöver så det blir ju perfa :D Hur som.....Jag längtar som ett barn på julafton!!!
 
Ha det gott och sköt om er.....
 
 Del två i min blogg

 
Vet inte om det är så att det är just del två men i min blogg blir det iaf det :) Fortsätter att plocka in Klimat reportagen från Vk här, för jag anser att vårt klimat och stabiliseringen av klimatet är ett av dom viktigaste projekten som vi har att arbeta med. Utan en balans så är vi snart inom en ganska så greppbar framtid lite  illa ute. Och det är ju så att när det väl har gått  för långt så är det näst intil omöjligt att vända tillbaka till ursprunget. Det kan bli bättre men aldrig lika bra som det en gång var...
 
Ha det gott och sköt om er....I väll blir en rolig kväll

För i kväll är det dressyrclinic på teorin. Jag och Sanna ska dit  och titta och i morgon är det info om den nya B behörigheten som ska komma på körkortet. Hippo två kvällar på raken med andra ord.
 
Förutom detta bjuds det på regn på längden och på tvären. Min förkylning frodas och jag mår allmänt skit. Inskolningen börjar att släppa och det tackar jag för, annars så finns det inte så mycket att hurra för just nu. Känns ganska så tröttsamt för kroppen och huvudet är väl inte riktigt med :( Hoppas på en snar förbättring för orken tryter lite och humöret är väl inte riktigt på topp nu....
 
Ha det gott alla och sköt om er.....Ibland

Är det det enkla i livet som är det bästa :) En god bok och en skön soffa :)

Ha det gott och sköt om er.....Mitt rika liv.....

 
Red lektion på Hippo i dag. Red på Carisma och det gick super :) Är så glad över dagens ridning, allt bara flöt, balansen, rytmen och nedsittningen i traven :) Att sitta ner är fortfarande min akilleshäl, men vad gör det när jag känner att det går framåt.....Galoppen var magisk och tänk att jag för 1 1/2 år sedan knappt klarade av att sitta på henne pga mitt bäcken, och i dag var hon den bästa av alla hästar som jag ridit. Må vara han hon försökte bita mig 3 gånger, hon är en dam med humör, men super att rida :) Hoppas att jag får henne nästa gång också :)
 
For sedan till Ström och killarna våra. Förutom markservice så stod det en prommis på schemat. Hittade en ny väg att ligga och rulla på. Jämn och fin och torr, tro det eller ej. Så nu har vi ytterligare en galoppväg att njuta av :) inte illa!
 
Efter Ström bar det av till Droskan och middag där. Vi blev allt som allt 16 st som samlades för en trevlig stund med god mat och en massa surr :) Görs gärna om, eller hur!!. Kvällen avslutades hos kära bror med gott vin, päron konjak, bildvisning och en massa massa surr om allt mellan himmel och jord. Tack alla fina för en otroligt trevlig stund tillsammans, gammal som ung ;)
 
Nu väntar sängen men jag lägger mig med ett stort smile på läpparna, en dag som i dag är en av dom guldstunder som jag vårdar ömt. Tar fram och återupplever när det känns tungt, det är stunder som dessa som ger styrka när livet annars känns segt som sirap ....
 
Ha det gott alla och sköt om er....
 
 
 Bättre start på helgen går nog inte att få

En härlig tur i solnedgången med ljuset fortfarande kvar. Lugnet infann sig, huvudvärken blåste bort i galoppen och munnen ville aldrig sluta att le :) Perfekt med andra ord :)Jag kan inte låta bli

Att oroa mig för detta med vårt klimat och all miljöförstöring som pågår för fullt på vår planet här och nu. Samtidigt är detta med vårt klimat en väldigt laddad fråga. Kan kanske bero på att många väljer att göra som strutsen och stoppa huvudet i sanden och låtsas som att ingenting händer och sker med vår miljö som vi lever och andas i.
 
Man behöver ju inte vara särskilt smart för att räkna ut att vårt leverne sätter sina spår och avtryck på vår planet. Jag menar att det var ju ganska länge sedan som det bekräftades att vi tar mer från jorden än vad den hinner återuppbygga i våra naturresurser. Och den ekvationen kan ju bara sluta med elände. Ungefär som när hushåll/länder använder mer pengar än vad dom har, slutar bara med elände och tomma plånböcker. Samma sak är det med vår planet, tar vi mer än vad den hinner återskapa står vi snart med en tom jord som faller i sär och gud vet mer....
 
Vad är det som gör att ett stort antal människor har så stora problem med att försöka förstå ,att tänka i andra banor och försöka se lite längre än näsan räcker....är det pengar, rädsla, okunskap eller ett stort behov av att bekräfta sig själv, som är boven ? Hur som så blir jag väldigt olustig när jag läser den ena rapporten efter den andra som bara visar mot samma sak. Och vad är det värsta som kan hända om dom råkar ha fel då, om du och jag och resten av världen jobbar mot samma mål, en friskare och sundare miljö som inte förstörs i den utsträckning som görs nu. Ja det värsta som kan hända är att vi får en ännu bättre miljö med bättre klimat att bo och leva i. Är i mina ögon inte något nedköp precis, snarare tvärt om, så häng på vår resa mot en friskare och sundare jord. Gör det du kan, tänk på att en liten förändring är bättre än ingen förändring alls......all förändring börjar med ett litet steg, som sedan växer och växer. Tänk på att just du kan göra skillnad, du är viktig precis som jag är....tillsammans kan vi förändra, tillsammans kan vi göra gott.....
 
Läste detta i Vk i dag, känner olusten komma krypandes. Fler och fler signaler om att jordens naturliga balans rubbas, törs vi vänta eller är det dags att ta upp huvudet ur hålet och försöka göra ngt??
 
Ha det gott och sköt om er....
 
 
 
 
 
 
 
 Härlig dag :-)
Vad mycket en uppehållsdag gör

För livet och den egna känslan. Sitter och tittar ut genom köksfönstret och riktigt känner hur ljust sinnet blir när det är ytterligare en dag med sol och uppehåll ute. Det är ganska otroligt vad vädret påverkar ens sinne egentligen. När det som nu i höst har varit både mycket regn och ganska så blåsigt tillsammans med mörkret som kommer, ja då går åtminstone jag ner lite i sparlåga. Känner att det är lättare att reagera och uppleva allt lite negativt och tröttsamt jämfört med om det är fina höstdagar med sol, klar kall luft och lite regn.
 
Har i alla fall blåbärshoppningen att se fram emot :) Har avancerat från 30 cm till hela 50 cm ;) men den största förändringen är att jag har bytt häst också. Jag har klivit av mitt säkra kort (Lucky) och valt en helt ny häst. Iof så är Magic (Min nya) en riktig gentleman han också. Han gör det han ska och om jag bara sitter kvar och styr mot rätt hinder så fixar han resten, enkelt va :)
 
 Ha det gott och sköt om er....Sitter och tittar efter

en ny husvagn....Vår älskade vagn är från 82 så den har några år på nacken ;) Jag bara älskar den trots vinröd färg på tyget på dynor, mörk träslag i alla dörrar, samt en mörk matta. Men vad gör det när den är det bästa som finns och betydligt större och rymligare än många av dom nya som finns idag.
 
Men tom jag inser att tiden går och vagnen blir ju inte yngre med åren. Bara lite mer inkörd, mer omtyckt och ännu mer älskad. Har ialla fall börjat att titta runt efter något som är liiite nyare än 82 ;) Men så himla dåliga planlösningar det är :( Ju nyare dom är ju trängre blir dom pga allt som ska stoppas in för vår bekvämlighets skull. Men ta bort hälften av all skit som stoppas in och frigör lite yta och rymd istället!!  Och kräsen som jag är så är det ingen som riktigt faller mig i smaken. Skulle önska att jag kunde ta det bästa från flera olika vagnar till en egen mix som tilltalar mig.
 
Eller så skulle jag vilja ha riktigt mycket pengar så att jag kunde beställa efter eget huvud, men då hanmar prislappen runt cirkus 6-700 000 kr och eftersom jag inte har en egen sedelpress under sängen så är det bara att fortsätta att drömma om en sådan egentillverkad vagn ;)
 
Sköt om er....
 
 I går slog jag mitt

hopp rekord :) I går på ridlektionen hoppade jag och Magic 80 cm :) Och det som är absolut bäst är inte höjden, utan känslan av att jag har balansen på rätt ställe och att jag vet vad jag gör. I går kände jag att det inte var någon skillnad mellan att hoppa 40 cm eller 80 cm :) Jag kan nu också säga utan att ljuga att jag har gått från att vara hopprädd och nybörjare till att bara vara nybörjare i hoppning, och det mina vänner är ett av det mål jag hade satt upp för mig själv när jag påbörjade denna resa på hästryggen.....att våga, att vilja, och att tycka att det är roligt!!
 
Och en annan sida av saken är att jag i dag hoppar andra hästar än min älskade Lucky. Jag har hoppat Klossen, Carlotta och nu Magic och det känns lika bra med dom som med Lucky. Tack vare honom fick jag den trygghet som jag nu även har med andra hästar. Så ett råd till er som tycker att någonting är läskigt. Försök att hitta någon som ni känner er trygg med, då kommer säkerheten med tiden, och där efter lyckan!! Lycka till....
 
Ha det gott alla och sköt om er...
 
 
 Men hur roligt då...

Att rida i ösregn!!! Snälla vädergudar, om ni inte vill sluta med nederbörd, ge oss då i fast form isf regn....SNÖ SNÖ SNÖ....eller ännu bättre, inget alls!!!

Ska äta och sedan ut i regnet med bästa Holle, hoppas att jag slipper tugga grus denna gång ;) Men med mig kan man aldrig vara säker :)

Ha det gott och sköt om er...Fredag i dag...

Och det öser inte ner, vinstlott mao :) Nu jobb och sedan Hollenbollen. Ha en bra dag alla....Just nu känns

Det lite trögt vill jag bara säga. Lite tråkigt väder ute (och jag är väldigt väderberoende) Känns som om sommaren vände i dörren (fast jag egentligen haft en härlig sommarsemester) men någonstans på vägen upplever jag att sommaren bara skymtade förbi pliktskylldigast så där som den tyvärr gör ibland (men det var längesedan sist måste jag nog ändå medge)
 
Så vad göra?? Ja jag vet inte riktigt....tips och förslag mottages tacksamt :) Ska iaf försöka med ljus & the terapi, brukar fungera ibland men det jag främst av allt ska sysselsätta mig nu på kvällarna med är att dansa snö dansen. Får jag bara snö ute vet jag att jag kommer att vakna till och pigga på mig. Med snön kommer ljuset tillbaka och allt blir så mycket lättare. För jag törs inte riktigt tro på att vi kommer att få några sådana där fina underbara härliga höstdagar framöver. Känns som lite sent att det ska komma nu i Oktober, men vem vet, dom kan ju stå och lura där runt hörnet :)
 
 
 
Ha det gott alla och sköt om er....Roar mig

Gillar att pyssla med bloggens design :) Lär mig lite mer för varje gång. Glömmer lika fort men har lärt mig att ingenting händer så länge jag inte sparar ändringarna. Så därför provar jag mycket men är försiktig med att spara, vill verkligen se att det blir som jag har tänkt mig innan jag klickar på publicera ändringar :) Nu senast har jag gjort ramarna runt bilderna lite större med lite mer skugga runt samt ett hjärta i rubriken :)

Ha det gott alla och sköt om er....Ja vad ska jag säga

Mer än god morgon då :) 10 grader varmt ute men usch så tråkigt höstväder. Behöver några fina dagar nu så att jag kan fylla på med lite energi och ljus i mitt liv :) Så jag beställer klara fina höstdagar med klar och kall luft och solsken, komsi kom nu....