Hösten sprakar av färger

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Hjulen på bilen

Snurrar oss mot Umeå. Det regnar ute men alla färger blir bara klarare då. Musiken spelar i högtalarna och lugnet är som en varm filt som sveper in oss i värmen....Känns som en evighet sedan...
Guld dag med mersmak

Har spenderat dagen med dom bästa i dag. Har varit på kyrkogården och gjort höstfint hos våra kära. Tycker om att fixa till det och samtidigt kunna byta lite tankar. Har också träffat Anderssons i Sjöland och det var en sån här guldstund som jag samlar på mig och stoppar som ett vackert minne att kunna plocka fram och mysa med senare när det är en sämre dag :-)
 
Har också hunnit fota lite, bilder kommer men här uppe är internett så segt att det inte går att lafda upp några. Kommer när jag anlänt till umeå igen. I morgon bär det av hem igen men denna helg har verkligen gett mig enormt mycket och jag känner mig så glad och nöjd med livet....
 
 
Ha det gott och sköt om er....Nu åker vi

Yes!!!!!God morgon världen

Regn och ca 8 grader ute idag. Sista dagen att arbeta för denna vecka för i morgon är jag ledig och bilen rullar mot Dikanäs och stugan!! Yes vad jag längtar. Hoppas på fina färger och lugn för själen. Lite trevligt surr med släkten och en eller två kaffekoppar på det. Att sedan lillkillen är uppe från S-holm gör ju inte helgen sämre :)

Ses sen, tills dess, ta det lugnt och sköt om dig....Foton, foton och foton

Har jobbat som en tok för att få det att fungera. Men jag och datorer är inte kompatibla, det bara är så. 3 försök innan jag fick det att fungera!! Herre gud så galen jag höll på att bli. Men nu är det klart, hoppas bara att det kommer att fungera för dom som ska få det också :) annars får jag göra nya tappra försök och skicka det via post.

Nu sängen för gissa om jag är slut, inte i kroppen bara i knoppen. Men på fredag är jag ledig och vi styr kosan mot fjälls för att köra upp vagnen innan vintern kommer. Och det är på tiden för i dag har det snöat där uppe. Längtar upp, längtar upp, längtar upp, hajjar ni vad jag menar ;)

Ha det gott alla och sköt om er....Berör
Har nog sett

En och annan hoppbana i mina dar :) Sitter och tittar på tävlingar och roar mig med att hitta vägarna innan dom rids och inser att jag är ganska bra på det :) Har inte sett banskissen men vet vägarna ändå, lite hjärngympa så här på morgonkvisten ;) Kul iaf...men helt värdelöst vetande....intresseklubben antecknar.....or not ;)Lyxhustru.....

Smaka på det ordet.....skulle inte vara helt fel, eller hur :) Fast å andra sidan så tror jag att det blir lite tråkigt i längden. Men just nu, just i dag skulle det inte sitta helt fel att vara det. Kan väl säga som så att dagen i dag var lite för gungig för min smak, men det är bara att andas och fixa var sak efter varandra. Till slut löser sig det mesta men just nu känns det liiiite för mycket för min smak.
 
Sittar i köket och bara andas lite och samlar mina tankar och känner att lite av spänningarna släpper efter dagen. Är grymt trött och helt slut i huvudet, men jag vet att jag kommer att ro iland detta också och när det är över kommer jag att fråga mig själv varför jag var så orolig över att inte fixa detta, precis som det alltid har varit och precis som det alltid kommer att bli..
 
Ha det gott och sköt om er...Dagens häst

 Varför !! ?

 
Kan jag inte få dessa ryck lite oftare. Varför är jag en människa vars favoritord är "sen" Tänk vad lätt det är när man gör det man ska på en gång....och skita i det där ordet "sen"
 
Har tagit tag i lekrummet i dag. Rensat bort leksaker som inte leks med utan bara sprids runt golvet. Gjort det mer "åldersindelat" eftersom jag får lite förändringar i min barngrupp nu. Tagit tag och fixat sådant som legat och pyrt i bakhuvudet och tagit en massa energi från mig, och som så fort blev klart bara jag fick tummen ur och började. Så nöjd med dagen som är  i dag :)
 
Jag är och förblir en väldigt lat människa som gärna väntar in i det sista innan jag gör det jag ska. Jag är en drömmare som hellre sitter med näsan över en god bok än lever i det verkliga livet ;) Tur att jag har min man som sparkar mig i ändan mellan varven och ser till att jag är i det verkliga livet ibland och inte alltid uppe i det blå :)
 
Ha det gott alla och sköt om er...... 
 
Ps: Ibland är "sen" bra också, men inte just i dag ;)
 
 
 
 God morgon

Vackert väder, kaffekoppen i handen och frulle i magen. Nu är jag redo för en ny dag. I dag blir det hemma pyssel samt stall och ev en tripp till Nordmaling :) See you later......Tack och lov

Så var Holle helt ok i benen, som det syntes i skritt och trav iaf :) men Sanna märker ju i morgon om det är ngt galet som inte syns utan ryttare :) Hoppas på tur!

Nu blir det snart middag i magen och sedan soffmys med karra och tv:n . Har varit igång mellan 8.30 till 15.30 så nu vill magen ha mat och mina fötter lite avlastning, vad passar då bättre än lite tv och mys med fötterna i högläge :)

Ha det gott alla och sköt om er....STALLET

Hej hopp nu bär det iväg :) Hoppas bara att Holle inte har ont i sitt ben efter gårdagens insident .....Ja nu är det fredag....igen....

 
Är ju en ganska yr person, jag vet :) För i dag sa jag till en arbetskollega " Hur har helgen varit" och hon började att asgarva, tog ett tag innan jag insåg att det var fredag isf måndag. Av ngn anledning så har jag lokaldagar som måndagar och bara måndagar. Innebär ju iof att mina veckor blir ytterst korta. Måndag och måndag igen, allt däremellan försvinner som ;)
 
Någonting annat som jag alltid säger nu för tiden är "vad heter det nu" Kan du ge mig, vad heter det nu, brickan tack. Eller någonting annat, kan vara vad som helst, och i den meningen kommer det alltid "vad heter det nu" och det håller på att göra mig tokig. Och det värsta är att jag ibland inte ens märker det! Håller jag på att bli tokig eller håller jag på att bli tokigare än vad jag redan är :) Blev snurrigt det här, fattar ni så fattar ni annars så får ni grunna på det en stund ;)
 
I kväll blir det stallet iaf och bästa Holle. Fick reda  på att jag tydligen har honom på lördagar också, trodde att jag hade bytt lördagar mot fredagar men det var nog bara i min hjärna som det blev så, men vad gör det. Kan ju passa på att ta Pridde lite på lördagar med så får Jessika också ngn avlösning :) I kväll blir det ett pass på banan så håll tummarna att det går bättre för mig än vad det gick för Sanna sist, men det tror jag att det kommer att göra, för jag kräver inte lika mkt så då är Holle lite mer medgörlig, vilken tur jag har. Eller " vilken tur Holle har " ;)
 
Ha det gott och sköt om er.....
 
 
 
 Gillas...
En droppe som sakta försvinner
Behövs inga ord

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Höstens färger lugnar....
I dag föll jag tusen meter

Och jag kommer att falla tusen meter till. I dag fick jag en käftsmäll som lyfte upp ångesten till ytan och jag känner mig som om jag sprungit tusen mil och samtidigt vet att jag har tusen mil till att springa. Mitt hjärta rusar och slagen hoppar hit och dit. Och allt detta för att jag mötte någon ur mitt förflutna, en någon som egentligen inte betyder någonting men samtidigt allt!!
 
Om ångest kunde dofta skulle min kropp utsöndra det så hela världen kunde  förnimma det just nu. Jag vet att jag lever för hela mitt system skriker, men det är bara jag som hör det. Jag vill bara krypa ner under täcket, radera dagen och kliva upp pånyttfödd igen och göra om, göra rätt......Känna styrka i stället för svaghet... Jag vill sluta falla.....
 
 
 
 
 
 
 Mitt hjärta i päls

 
 
 
 
 Detta trodde jag inte för 3 år sedan..

Vad då ? Jo att jag frivilligt väljer att åka 5 mil enkel väg för hopplektion :-) För ett tag sedan skulle det ha varit ett svepskäl för att få hoppa över en sån lektion.
 

Känner mig supernöjd med dagens hoppning trots att jag höll på att falla av eftersom jag inte hade väntat mig att hon skulle hoppa med ryggen så mycket. Men sedan tog jag med det i beräkningen och då gick det super. Jag hoppar inte högt men jag har hittat min balans och hittat rytmen så det går framåt med stormsteg, så himla roligt. Vad mycket roligare det är när det inte känns som att jag ska falla av varje gång, nu kan jag bara ägna mig åt att känna " hur " det ska kännas och inte oroa mig så mycket att få tugga grus :-) 
 
Nu ska jag mysa ner mig med en kopp kaffe och en jättebra bok som jag lånat av Sanna, det är en lyx att ha vagnen så här nära Umeå, så skönt. Och våra grannar spelar riktig bra musik trots att dom är lite äldre ;-) och tre kompisar till Frode finns det också.
 
Ha det gott och sköt om er......Livet leker i regnet

Sitter här och har det bara skönt. Känner lugnet och lyssnar på våra nya grannar som håller på att ställa till sina vagnar. Förutom oss så är det ytterligare fem stycken så det är verkligen lugnt och skönt här :-) Frode ligger och sover i sin korg under bordet i förtältet, han gillar verkligen detta med husvagnsliv han också.
 
I morgonbitti kommer jag att rulla in för ridningen men sen bär det av ut hit igen. Så skönt att det är så nära att pendla om jag känner för att rida och inte hoppa över en gång :-)
 
 
 
 
 
Ha det gott och sköt om er.....
 
 Kvällen är ung

 
Men jag viker snart in vingarna och knoppar. Ska öppna i lokalen så det blir lite tidigare än normalt att stiga upp i morgon. Iof så slutar jag tidigt då också, 12.15 närmare bestämt, inte illa en fredag :) Speciellt när vi styr kosan mot vagnen och Bottis för vår sista helg i vagnen :( Men men, det kommer en ny sommar om bara några månader..
 
Sov gott och dröm sött.....Fika & trevligheter

 
Var det senare på kvällen för att fira att bästa Jörgen fyllde år. Härligt sällskap och många skratt blev det under kvällen och allt från hundar till arbete till tapetsering och målning samt dörrbyte avhandlades under kvällen :)
 
I dag blir det utgång med dagbarnen på fm och lite handling inför helgen på kvällen. För i morgon bär det av till vagnen och Bottis för sista gången denna sommar. Sista helgen i Sep bär det av upp till fjälls för längre än så törs vi inte vänta med att köra upp vagnen eftersom vi inte har några vinterdäck att sätta på :)
 
Ha det gott och sköt om er...Många grattiskramar från oss


 
 
 Färg som förgyller

   

 
    

                             

 
 
 
 
 
 Vuxenpoäng till mig

Har fixat Swedbank i mobben :) Med hjälp av barnen vill säga ;)Känner mig låg och Pms:ig

Ingen bra kombo, tror att det är mörkret som gör mig lite stingslig och MYCKET trött :( Men men, har efter litet utbrott och mycket svärande cyklat och handlat till baket så nu är en kladdkaka samt en blåbärskaka klar :) Att jag sedan var utan elvisp är bara en del av händelsen. Tack Verra för lånet av din, fungerade super :) Nu ska jag städa bort och krypa i sängen.

Natt natt alla fina i min värld, tack för att ni finns och för att ni står ut med en bitch som jag ;)
Trött men nöjd

Är jag med helgen som varit. Mycket häst och mycket byggande. Men nu närmar vi oss slutet på hästhusen iaf.

Jessikas födelsedagsfika var jättetrevligt och det var så roligt att få träffa alla och sitta ner och uppdatera varandra en stund :) Mer sånt tycker jag ;)

Ha det gott alla och sköt om er...Happy face

 
Finns inga ord som kan beskriva den lycka som bubblar i min mage nu ang ridingen. Känner att mer och mer faller på plats, balansen, rytmen och känslan samt mitt bäcken ni nedsittnigen. Är så lycklig så jag bara bubblar och går på stora fina rosa moln :)
 
Och bättre blir det för kl 14 vankas det gofika hos vår lilla gumma som fyller 21 år i dag.
 
Grattis Jessika
 

Ha det gott alla och sköt om er....Kylan biter i mina kinder

 
En höstmorgon som ger mersmak fick jag nu till morgonen när jag och Frode var ute på vår morgonkissrunda. Känner livsandarna återvända och glädjen spritta i kroppen. Hösten är en av mina favoritårstider. Den höga klara luften. Allla vackra färger, även dom bruna nedruttna färgerna är fina. Dofterna som fortplantar sig i luften på ett helt annat sätt. Ja det mesta med hösten är härligt.
 
Det jag har svårast för när året går in i sep, okt och november är att ljuset försvinner. Men har vi tur kommer snön tidigt och då blir det betydligt lättare att ta tillvara på dagarna och det upplevs ljusare för sinnet. Min absoluta skräck är regn regn regn och åter regn. En regning, blåsig och mörk höst kan verkligen ta knäcken på mig. Det är inte roligt! Att tända ljus och mysa inne i värmen räcker inte för mig. Jag vill kunna vara ute och fylla på mitt energiförråd och det är liite tungt på den fronten om vädret bara är emot mig..
 
Men nog med dysterhet nu, jag har önskat ett kall, klar höst med soliga dagar, och lagomt med kyla och snö till november, hoppas bara att vädergudarna gillar mitt förslag och håller med. Det får framtiden utvisa, hoppas bara på tur och att det blir som jag önskar :-)
 

Ha det gott alla och sköt om er....
 
 
 
 Vackert
Vad säga??

En ny underbar morgon, eller not! Regn regn regn, vore jag gjord av socker hade jag smält bort för länge sedan. Nästan så att jag önskar att det kom snö ist (Jag skrev nästan) ;)

Ha en härlig dag alla där ute....En kväll i soffan

Behövs efter en 10 timmarsdag med en liiten föraning av en förkylning som lurar i bakgrunden. Gillas inte men kan inte göras ngt åt i nuläget.

Myser med värmande dryck och en glass eller två ;) Bra vid ont i halsen har doktorn sagt, så det så :)

Ha det gott alla och sköt om er....Mys
Me like

Är så glad :-) äntligen börjar ridningen att lossna. Längtar till nästa gång jag får sitta på hästryggen igen!Är så glad

 
För att jag tog upp ridning på ridskola. Blir lika lycklig varje gång som jag upplever att ngt faller på plats i min ridning. Har ju fastnat för den mest lättridna hästen på hippo *host* så om det fungerar med honom så blir det betydligt lättare när jag rider ngn av dom andra :)
 
Lyckan bubblar i magen och jag kommer att leva på min höger galopp på volten. Att sedan den i vä varv sög skiter jag i :) Känslan jag fick i hö varv slår allt annat!!
 
Nu soffhäng och mella innan sängen. Ha det gott alla och sköt om er....