Bottismys :-)
En kväll i stallet
Sommar :-)
Hm....vill ha!!

       
 
 
 
Finns att köpa här 
 
 
 
 
Dessa finns att köpa här 
 
 
Källa
   Härliga sommar
Älskar min kamera

Älskar att fota....
 
 
 
Att beröra
Sommarens skönhet berör

 
 
 Min härliga dag

Igår var helt super :) Först en härlig eftermidddag i Bäcksjön med gofika, fotografering och underbart sällskap :) Kan inte bli bättre.. Kommer att titta igenom bilderna ikvälll och kanske blev ngn så bra att den går igenom miitt höga krav på en bra bild ;)
 
For sedan till stallet med jessika och hade en helt superhärlig kväll där också. Kvällen finns att läsa på flickornas blogg, ser fram emot fler men kan skippa pallincidenten ;) eller hur Jessika :)
 Grattis alla mammor

I dag är det morsdag. Alla mammor kan sträcka på sig lite extra, för utan oss stannar världen :) Har spenderat dagen med besök på Sävar marknad tillsammans med mamma :) smörgåstårta och jordgubbstårta :) mums!!
 
Har haft tur och fått fint till mig själv. En ny hjälm som inte märks på huvudet och som sitter som en smäck :) En ny baden baden till altanen. En härlig solsäng som ska invigas på momangen samt blommor och en mickro till vagnen :) Hur tur har inte jag då!! :)
 
Solen är fortfarande närvarande så solskyddsfaktor 10 har inhandlats till mitt ömma skin för att inte bränna mig allt för mycket. Har provat ett nytt märke, Nivea, och peppar peppar så verkar det gå bra. Åtminstone de gånger jag har provat fram tills nu. 
 
Dagens vackra blommor :)
 
 
Tack alla som har gjort min dag till en härlig födelsedag <3Dagens ridning 25/5-13

Säger bara ett ord : SUPER!! Vilken toppenlektion det var i dag :) Och jag fick min favvohäst Lucky. Men när jag såg dagens övning så tänkte jag : Oj, detta kommer jag inte att fixa med Lucky. Han är stor, behöver yta samt mycke drivning och min ork är inte vad den har varit pga min långvariga hemska förkylning.
 
Men till min stora förvåning så gick det SUPER :) Jag är jättelycklig och känner mig skitnöjd med vårt resultat på banan idag. Vi fixade övningen hur bra som helst och jag fick verkligen kvitto i dag på att jag har utvecklats oerhört mycket i min ridning, Är så LYCKLIG!!
 
Min ridgrupp är den bästa! Har sagt det förut och jag säger det igen. Det är mina ridkompisar som gör största delen av min lördagsridning. På det jättebra hästar och sedan har vi superinstruktörer, kan bara bli lyckat!! Lever för mina Hipporidningar och världens bästa ridkompisar :) Dom är bäst :)
 
Övningen bestod av 3 sockerbits hinder med 15 meter i mellan. Vi skulle komma på i galopp, hoppa sockerbitshindret för att 2 galoppsprång senare lägga en volt och sedan hoppa andra hindret, 2 galoppsprång och en volt igen för att sedan hoppa tredje sockerbitshindret ut ur serien. Detta gjorde vi i båda varven. I höger varv red vi  i lite uppförsbacke. När vi sedan bytte till vä varv blev det lite lite utförsbacke och det blev lite lättare för hästarna att rinna iväg, men vi fixade det, och med mycket väl godkänt anser jag :)
 
Vi red på framridningsbanan, så jag kan lugnt säga att det var varmt och det var jätteskönt att ha solbrillorna på. Nya hjälmen var superskön och Jessikas säkerhetsväst satt som en smäck . Hur tur har inte jag då :) som jag har provat västar i minut och parti och så hittar jag den bästa i stallet, snacka om flyt :) 
 
Övningen ritad av superjag :) Snyggt va ;)
 Mys i bottis :-)
Så praktiska

Dessa cykelkorgar är :) Kommer nog att köpa när lillpyret kommer, tryter orken är det bara att komma upp och vila benen lite.
 
Finns att köpa på http://www.petster.eu
 
                                             
 Detta med bloggdesign

Försöker att lära mig men ack så svårt det är.Har en vision om hur jag vill att min blogg ska se ut men får inte till det. Enkel och stilren med bra droppdownmeny i jordiga mjuka ljusa färger med en snygg header. Ja suck, bara att fixa, lr hur ;)
 
Kämpar på och snurrar runt på nätet för att få inspiration och tips men alltid faller det på ngt. Vad det egentligen sittar i är att min kunskap är för liten och min önskan för stor. Men att ge upp finns inte på min världsbild så jag letar vidare.
 
 
 Till vår nya vän

Blir kanske att införskaffa en "resesäng" till lilla vovven :)
 
 
 
Finns att köpa här Så skönt säger Rufus
Dagens Vk

Sitter och läser att i Peking har det blivit beslutat att alla gruilltillstånd på gatorna ska förbjudas. Kinas ledare har vidtagit en ny åtgärd för att råda bot på den dåliga luften. Med andra ord anser dom att det är grillningen som är en bidragande orsak till den dåliga luften :/ Ja vad säger ni, är det inte att sila mygg och svälja kameler...
 
 
 
                 
 Nu är det sommar :)

 
Jessika och Julia får ett försmak av sommaren. Sanna filmar och sköter hund under tiden :) Nere vid fjärn bara en bit bort från stallet :)
 
 
 
 
 En tuff tant!

det är jag det :) Skrattade så att jag fick ont i magen när jag hörde lillkillen säga det med mycket respekt i rösten när han såg mig dra av hjälmen på Konsum :-D 
 
For direkt från Lokalen där jag jobbar måndagar och fredagar till Hippo och årets obligatoriska städning. Eftersom bilen var upptagen blev det den blåa moppen som förde mig fram och tillbaka. Har underbara moppar som vi till vår lycka får köra på cykelvägarna. Går fort och sparar enormt mycket tid när man ska frakta sig mellan punkt A till punkt B.
 
På vägen hem for jag via Konsum för att handla lite bröd och pålägg. Missbedämde farten lite och när jag skulle bromsa på parkeringen så gnällde bromsarna på moppen ganska så ordentligt (dom låter alltid mycket)
Detta resulterade i att ett gäng yngre killar tittade på mig och moppen när jag klev av och parkerade den. Och det var när jag tog av mig hjälmen och dom såg en 46 årig "tant" som gnällde in på parkeringen som en av killarna sa   " Vilken tuff tant som kör moppe" med lätt beundran i rösten. 
 
Vet fortfarande inte om jag ska skratta eller gråta åt det hela ;) Kul att överraska men samtidigt!!  TANT!!  Vet inte om jag gillar det riktigt. Vadå, jag är ju bara 46 om några dagar, då är man väl inte en tant va ???? Eller är man det ;-) Hm...får fundera på det en stund, vet inte riktigt om jag kan ta på mig Tantkostymen än. Men varför inte, om jag får vara en tuff tant är det ju ändå inte så illa, egentligen.. Tant Åsa :-D
 
 
 
 
 
 Som alla vet

så är ju vi galna i schabrak :) Dessa fina finns att köpa HÄR 
 
 
 
Tipset fick jag härifrån Njutningsfullt

Ligger här på bryggan och bara njuter. solen lyser från en klarblå himmel och det fläktar så där lagomt så att det blir varmt och skönt men inte för svettigt.
 
Jag hör fåglarna sjunga och långt långt bort förnimmer jag en motorsåg och några som pratar och i vattnet slår en fisk i strandkanten. Känner lugnet och inser hur bra jag har det..
 Dagens ridning 18/5-13

I dag blev det uteritt som stod på shemat på Hipporidningen. Jag fick bästa Lucky, och hör o häpna så var han inte skadad  denna gång:-) 
 
Vi jobbade i skritt och trav. Blev inget galopp arbete och det är nog, nog så bra. Hästarna är lite mer känsliga på vårens första uteritter än på höstens. Och ingen är nog sugen på att tugga grus :-) 
 
Ute i Hipposkogen, finns det en plats som är lite mer öppen och där jobbade vi självständigt med lite ofroad i skritt och trav med fokus på lösgörande arbete.
 
Lucky var superfin och på hemvägen var ryggen verkligen i ordentligt arbete, och inget gummiband hade jag utan min egen ridning och övningen i sig gjorde den fina ryggen :-) Äntligen

är allt klart. I år tog det verkligen tid. Normalt är vi klar med uppsättning av tält och inredning på ca 30-45 min och i dag tog det typ 3 timmar. Undrar om det beror på att det är 24.5 grader ute och strålande sol 
 Framme! :-)
Nu blir jag F-b igen !!

Ska sluta att läsa Vk på morgonen. Vet inte vad det är som gör att jag går igån så förbannat mycket på alla i mina ögon de DUMMA idéer människor runt om i vårt land har.
 
Läser hur politiker, i detta fall moderaten Edward Riedl blir hotade pga sitt politikeruppdrag. Men va sjutton är problemet!!? Våra politiker har vi svenska folket själva valt. Dvs majoriteten av de svenskar som bor i landet har valt nämnda person till att vara en av dom som leder Sverige, FINE
 
Har jag som person problem med detta så kan jag ju välja att göra någonting mer konstruktivt för att förändra än att hota nämnda person. Jag kan ju tex välja att rösta isf att vara en soffpotatis som många väljer. Syns ju tydligt i andelen procent som röstar. Jag kan ju också engagera mig i ngn form av politisk förening och jobba den vägen. Ja det finns många betydligt bättre och mer logiskt genomtänkta alternativ isf att hota personen ifråga, som i mina ögon inte leder till någonting konstruktivt utan bara till olust och oro för oss andra men främst för personen ifråga och hans/hennes familj.
 
 Nä usch och fy för fega personen som gömmer sig bakom hot och våld och anonymitetens ansikte isf att våga stå upp för sin åsikt och jobba för en förändring. Usch för alla gnällspikar som bara gnäller och gnäller men inte orkar eller vill ta tag i problemet och i alla fall försöker göra en förändring. Sluta och gnäll och engagera dig istället, men just ja.....det blir ju jobbigare än att bara sitta på ändan och tycka en massa, för herregud, då måste jag ju engagera någonting mer än munnen.....
 
 
 
 
 Sommarens första riktiga kväll

Spenderade jag i stallet. Så härligt att få känna ljumma sommarvindar isf kyla och blåst. Hoppas på många fler kvällar med sol och värme :) I morgon blir det Hipporidning och sedan Bottis med vagnen, längtar :)
 Glädjer mig!!

Åh vad glad jag blir, är så oerhört lycklig över att så många reagerar på detta som hänt. Att det finns många fler än jag som anser att det är fel och att det borde komma en ny lagstiftning som bättre bestämmer utgången av ett våldtäcktsfall än vad som finns i dag.
 
Hittade denna artikel på Vk i dag och jag måste säga att den visar klart och tydligt den vanliga människans (dvs samhällets) syn på det hela, den avsky och förtvivlan som gemene man upplever, inte bara offret, i denna hemska fars. Känner ett hopp för världen i allmänhet men kära Sverige i synnerhet. 
 
Höj din röst, använd dig av den för att uttrycka din ståndpunkt. Tänk aldrig, vad kan jag göra. Om alla tar ställning och uttryckligen talar om det så kommer våra åsikter att fortplanta sig sakta men säkert högra och högre upp i hierarkin. Tillsammans är vi starka, tillasmmans kan vi förändra, tillsammans kan vi göra skillnad!! 
 En dag att minnas

Sovmorgon till 07.30, inte illa :) Sedan på med stallkläder och iväg. Fixade med en fikasäck och kaffe, alltid bra att ha med på äventyr. Började dagen i stallet med att fixa allt till pållarna och så glada vi blev när vi såg att Pyrets ben var ännu bättre i dag än i går. Det blev också en prommis med båda med lite grönbete som bonus.
 
Gjorde i ordning Pyret och så lastade vi och for. Han är världens snällaste häst att dra, står som ett ljus och trampade bara om 3 ggr på hela vägen, annars märkar man inte att han finns därbak. Väl framme inkvarterade vi honom i en box och serverade lunchö till världens bästa Pyre. Eftersom vi var i god tid  (ahleniusdrag ) så han vi ligga på bakrampen i en 1/2 timme och sola lite samt fika, och gissa vad kaffet smakade bra :)
 
Däremot så blev vi en sadel fattigare (lämnat Sannas till försäljning) men ingen ny sadel rikare tyvärr. Den som passade Pyret käntes inte bra för Sanna. Men vad gör det :) Pyret var superfin när Sanna red honom :) Lycka!! Så det blev att lasta och fara hem och i morgon beställer vi en barbackapadd som kommer att få ersätta en sadel tills vidare. Har bokat ny tid i Juni och hoppas på bättre tur då :)
 
Det blir nog en sån här som vi beställer, finns att köpa HÄR.
 Halleluja!!!!!

Har läst halva Vk och blodtrycket är fortfarande normalt. Har nu iof andra delen kvar så inga garantier lämnas ;-) Men hoppas på en morgon utan allt för mycket skit i tidningen. Funderar allt som oftast var och när ! hela vårt samhälle började att falla sönder, för i mina ögon håller det på att göra det.
 
Vår sociala trygget håller på att urholkas å det grövsta. Det finns människor i vårt land som både är fattiga, sjuka och helt utanför på ett eller annat sätt utan att få någon form av hjälp. Det skrämmer mig fruktansvärt, för utan att jag kan göra någonting åt det, så oroas jag väldigt mycket över hur mina barn och barnbarns framtid kommer att se ut. Vad är det vi lämnar över till våra barn ? Ett samhälle där den största och starkaste överlever till priset av den svaga ? Är det verkligen så vi vill ha det ? Nä inte jag i alla fall !
 
Men nu till någonting roligare :-) Jag och Sanna ska fara med Pyret till Sonja för att se om dom kan hitta en sadel som passar både Pyret och Sanna, hoppas på tur och ber en bön att den inte behöver bli allt för dyr :-) Men iof så spelar det ingen roll, utan sadel är det väldigt svårt att både träna och tävla, tror inte Sanna blir godkänd om hon rider in på tävlingsbanan barbacka :-) Men fixar man hela programmet utan att falla av så tycker jag att det är skäl nog för placering :-)
 
Benet blir bara bättre och bättre så nu håller vi tummar och tår för att det hela ska gå vägen och alla krämpor ska försvinna i backspegeln där vi vill ha dom. I går red Sanna Pyret i ca 30 min och på kvällen såg benet bara fint ut, får se nu när vi kommer dit till morgonen om det fortfarande är llika fint :-) hoppas på det iaf för då drar vi in !! Yes!!
 
Våra finaste :)
 
 
 
 
 
 
 Hur länge överlever

dessa tro :-) 
 
 Nu djävlar blir jag

Förbannad!! Jag ska sluta att läsa Vk på morgonen. Har blivit så in i helvetet ARG nu sista tiden på hur galet det kan vara i vårt samhälle.
 
Hittade denna artikel i dagens Vk och ord som smakar illa i min mun är är : Gärning jämförbart med våldtäkt, tom vinflaska i flickans underliv, inte ställt bortom rimligt tvivel att ett brott har begåtts, Flickans berättelse har bedömts som mycket trovärdig, men eftersom det råder oklarheter huruvida hon samtyckte till gärningen eller inte så frias alla tre killarna . Rätten tycker att det var "utomordentligt omdömeslöst" men att det inte fanns något uppsåt att skada flickan vid tillfället.
 
Är det ett sånt här samhälle vi vill ha? Vad skickar det för signaler till våra barn och ungdomar? Hur skulle du känna det om det var din dotter/son som blivit utsatt för någonting som detta? Men det värsta! Hur skulle det kännas att vara förälder till en dotter/son som gjort någonting så empatilöst och fruktansvärt mot någon annan människa, helt utan respekt för en annan människas kropp, vilja och integritet...
 
 En härlig dag

Jobbat med dom bästa. Sagostund med gofika. Toppenväder ute nästan hela dagen. Stallet och snusat häst. Duschat och fikat kvällsfika. Nu sängen för i morgon blir det en till bra dag :)
 Vår :-)
Kanske Team Ahlenius :)

Catagos helskodda ridbyxa kan du beställa med brodyr. Kanske ditt namn eller hästens namn :) Byxorna kostar 439 kr och broderingen 80 kr och du kan beställa dem hos blandannat Cheval.
 
 
 
 
Läs här Är detta verkligen rätt väg att gå!

Jämställdheten är och har varit på tapeten under en lång tid nu. Och jag anser att det mesta i vårt samhälle går att få jämställt till 100 %. Oavsett om du är man eller kvinna, religöst troende eller inte, bi homo eller heterosexuell, var i landet du bor, stor liten osv osv, ska vi alla bemötas och respekteras på samma sätt oavsett kön.
 
I Vk i dag hittade jag denna artikel. Och ju längre jag läser ju mer illa smakar det i munnen. Är det denna väg som ska bana fram lika lön för lika arbete så blir jag lite orolig. Straffskatt eller "mansskatt" som det diskuteras i olika inlägg, ja är inte det en form av diskriminering så inte vet jag. I min värld är det lika lön för lika arbete som gäller. Inte högre lön till ett visst kön och sedan straffskatt på det, rimmar dåligt tycker jag. Och absolut fel väg att gå när det gäller jämställdhet, vilka signaler skickar inte det.
 
Jämställdhet för mig, är lika bemötande, behandlig, lön, förutsättningr, skylldigheter, rättigheter mm oavsett kön. Sen att det är skillnad mellan könen går inte att komma ifrån. En man är en man och en kvinna är en kvinna. Vi är olika både fysiskt och psykist men det ska ändå inte påverka jämställdheten i samhället. Oavsett om du är man eller kvinna så kan vi i stort sett göra samma saker, det är ytters få situationer i livet där vi inte klarar av det. Och dessa få gånger klarar vi nog av att det ser olika ut för oss utan att känna oss åtsidosatta eller dåligt bemött.
 
Nu är det här en väldigt stor fråga. Den löses nog inte på direkten och mycket jobb återstår, men jag är fullt övertygad om att det kommer att bli bättre. Jag tror på ett jämställt samhälle där var och en fyller en viktig funktion efter sina egna förutsättningar och inte efter vilket kön jag råkar födas med. Oavsett om du är man eller kvinna behövs du här och nu, tillsammans kan vi förändra och utveckla, tillsammans kan vi göra skillnad...
 
 
 
 Sommarfint

Eskadrons nya Next Generation-kollektion är här! Kollektionen går i grönt, blått och rosa - färger som står stort denna vår.
 
 
 
 
 
 
 
 
Inlägget finns att läsa här Att prova sig fram

Har skickat in några bilder till en foto grupp på fejjan som jag är med i. Temat denna gång är Still Life och det är dessa bilder som jag har skickat in :) Det finns så otroligt duktiga människor ute i världen som tar superfina foton, funderar både en och två gånger innan jag vågar posta ngt :) Märker att jag har mycket att lära, men oj så roligt det är att se andras tankar och tolkningar ang olika teman.
 
 Våren lever
Bilder från dagen
Dagen i dag

Har innehållit en tur till Kittelfjäll. En kort stund lyste solen men annars var det grått ute och molnen gick lågt. Nu ska vi bjuda Farfar och Göte på äkta fläskpannkaka, farfars favorit :-) 
 Nu, äntligen

Är vagnen klar. Städat både ut och invändigt :-) bara att dra hem den och ställa i ordning allt inför sommaren, längtar..
 
 
 Vår stuga, mitt paradis

Att vara här, är det bästa som finns. Vår stuga är mitt andningshål. Den är inte den modernaste, inget rinnande vatten, diskmaskin eller dusch inne. Separett är den toa som finns att tillgå och dricksvatten från byn i 20 liters dunkar med husvagnspump till.
 
Men oj vad jag älskar att vara här. Många kaffekoppar har vi druckit med nära och kära och alla vänner på vår altan med utsikt över sjön och fjällen där borta. 
 Ja se det snöar
Nu

Säger jag god natt alla vakna själar, höres i morgon :-)
 
 Lite kärlek och omsorg

Behöver en vagn från 82. Längtar tills den står i Bottis :-) 
 Hard work work

I lilla Dikanäs :-) Har skrapat friggis men fick ge upp efter en tag pga regnet som envisas med att ramla ner från skyn. Jörgen har oljat in golvet på vagnen så nu är det som nytt igen. Har även roat oss med att hämta vatten från byn eftersom isen inte bär och pumpen inte kan startas än :-)
 
 Ta tag i saken kanske

Börjat med att packa inför resan till stugan i dag :) Vi har mycket att göra men det kommer att bli så himla roligt. Vi ska skrapa och tvätta friggis för att sedan kunna måla direkt när vi kommer upp på semestern. Pga alla flygfän måste vi passa på direkt så att vi slipper få en massa döda lik fastkletade på väggarna :)
 
Vi ska också olja in husvagnen underifrån, Jörgens jobb med andra ord ;) Tvätta den och fixa lite med styrdosan till värmen som inte riktigt jobbar som vi vill. Stoppa in den nya frysen och försöka att hinna med lite socialt liv och kanske doppa kroken en stund :)
 
Men först i dag ska vi grilla hos en kollega med dagbarnen. Sen ska jag kolla om det är ok att lämna över mina två barn för vetten kommer att komma till Pyret i dag igen för hans bakben vill inte det vi vill, nämligen blli bra :) Men optimist som jag är så ser jag ett slut långt där framme, det är bara attt åka med tåget för förr elller senare koommer vi till slutstationen ooch kan kliva  av :) Gäller bara att ha tålamod och inte deppa ihop totalt. Ja så ser min dag ut  i dag. Önskar er alla en härlig Onsdag och en supermysig "mitt i vecka" ledighet i morgon...
 
 
 
 
 Vill du vara med och förändra..

Här har du möjlighet att tycka till om nya Tr. Ta din chans att göra din röst hörd, sen vart det leder går ju inte att sia om. Men du har iaf fått föra fram det du tycker och tänker :) Lycka till....
 Hur komplext som helst!

Vad är egentligen god hästvälfärd? Den frågan har filosofen Petra Andersson ställt till ett antal hästägare.
 
Hennes slutrapport finns att läsa här 
 
Om man orkar läsa igen den så kommer det fram klart och tydligt hur komplext hela frågan är och att det inte är bara svart eller vitt utan består också av en hel massa  nyanser av olika tolkningar och argument...
 
Tillsammans är vi starka, tillsammanskan vi uträtta storverk, tillsammans kan vi gör skillnad...
 
 
 
 
 
 Välkommen in i mitt kök

En riktigt uppmärksam läsare hör bryggen i bakgrunden porla så där härligt som den bara gör på morgonen när första pannan rinner ner i kannan. Den känner också doften som sakta sakta letar sig fram i luften, dom där härliga kaffeångorna som luktar som godast just denna stunden på dagen.
 
Klockans tickande låter så där sövande som bara en väggklocka kan. Och när den slår på hel eller halvtimme så ljuder slagen med samma rytm gång efter gång och man kan tro att ni är på besök hos pensionärsparet Ahlenius (och det är ni också)
 
VK ligger fortfarande oläst på bordet tillsammans med min bok som jag för tillfället läser (Stormvarning av Michael Katz Krefeld) och förutom en blå duk så är bordet tomt. Tystnaden ligger som ett duntäcke över hela huset och det är bara fläkten och klockans tickande som hörs i hela huset.
 
God morgon mina vänner, hoppas att ni får en bra morgon och en härlig dag. Hos mig är det växlande väder ute och 4.2 grader varmt. Biblioteket väntar och jag vet att i dag kommer det att bli en bra dag i dag...
 
 
 Söker kontakt

Med stugan men den svara inte. Får kolla om det är ngt galet när vi kommer upp. Som tur är så är det ju inte snorkallt ute så det kommer ju att gå bra ändå :) Längtar tills det bär av och längtar tills vagnen är på plats. Gillar att värmen är på väg och tro det eller ej men jag gillar mycket i mitt liv just nu :) Ogillar min huvudvärk, spänningen i käken samt min hemska luftvägsproblematik som inte riktigt vill ge sig...
 Jag skrattar ihjäl mig

Eller inte, men behövligt som tusan. Bara att bita i hop och se glad ut
 Verkar vara bra :)

 
 
Finns att köpa på HööksÄntligen

Är vi tillsammans igen, jag och min cykel :-)
 Firandet har nått sitt slut

Vilken dag vi har haft i dag. Alla nära och kära på besök, ett sammelsurium av människor med vitt skilda intressen och liv :) Gillas skarpt av mig...
 
Min träningsvärk i benen tar nästan kål på mig. Känns mer som smärta än värk. Funderar på om alla promenader i S-holm samt min förkylning och min motion i helgen helt enkelt har tagit lite för hårt på mig. Men oj vad jag är nöjd med allt, så gnäll är det inte, bara ett enkelt konstaterande..
 
Ni blire kudden för i morgon öppnar jag så det blir en tidig morgon, och eftersom jag öppnar så har vi naturligtvis möte på kvällen igen :( Lite bortkastat med en ledig eftermiddag, men men kan ändå ingenting göra åt det. Men nästa termin ska det rullas på och inte bara vara måndagar som det i stort sett har varit denna gången, annars sparkar jag bakut och det ordentligt!! ;)
 
Sov gott!!
 
 
 Kommunikation!

Är A & O när det gäller allt här i livet. Öppen och tydlig kommunikation är viktigt, för ingen, vare sig människa eller djur, är tankeläsare och kan läsa det du kanske rent av automatiskt ibland tycker borde vara underförstått och helt kristallklart.
 
Här är en låt som jag tycker jättemycket om. Kan med lite modifiering passa väldigt bra i mitt inlägg, att jag sedan gillar den jättemycket, ja det är bara bonus :)
 
 
 
 
 
 God natt :-)
Varför tror du det

Jag inte bara tror, jag vet. Att våren och sommaren är på väg, äntligen :) I dag har vi varit och köpt ett nytt tak till uteplatsen, blev blått i år. Vi cyklade eftersom bilen var borta och Sanna:s fortfarande är trasig :( Men det är skönt att cykla så det är inga problem där inte. Har även köpt nya dynor till mina 2 stolar på framsidan, gråa blev det så jag är jättenöjd. Färgsättningen på altanen kommer att bli en blandad historia som vanligt hos oss, får se om det blir att köpa in lite nya dyner eller om jag helt enkelt skiter i det :)
 
Nu blir det soffhäng med gubben och Rufus resten av kvällen. Är lite trött och känner fortfarande av den förbaskade förkylningen/astman eller whatever det är jag har i omlopp i kroppen. Vila är vad min kropp vill ha och vila är vad den ska få :)
 
 
 Förberedelser :-)
Dagens ridning 4/5-13

I dag var det hoppning som stod på schemat. Fick dagen till ära en helt nya häst som jag aldrig ridit förut. Det var en i mina ögon väldigt liten häst, hon heter Kahléa och var framåt men väldigt mjuk, lyhörd och känslig :) Behövde bara krama tyglarna försiktigt, absolut inte ta ngn förhållning, utan hon lyssnade jättefint och det behövdes bara små små kramningar för att få en tydlig reaktion :) Jättefin.
 
Hon är också väldigt känslig på ryttarens vikt och tyngdpunksförändringar. Upplevde att hon vinglade lite i början men forstod då snabbt att det var på min lite obalanserade ridning som hon svarade på. Fick ett tydligt kvitto på det när jag satte mig lite djupare ner (så gott som jag nu kan) samt verkligen tänkte på att sitta mitt över henne och rama in henne med mina skänklar (så gott jag nu kan) och då blev hon stadig som tåget, gick som på räls. Det visar ju tydligt hur mycket jag som ryttare påverkar hästen jag sitter på och hur viktigt det är att jag som ryttare så gott det nu går efter mina ridkunskaper verkligen tänker på detta med min egen balans och följsamhet. Känner mig otroligt nöjd över den tydliga känslan och min egen aha- upplevelse. Vet vad jag ska sträva efter att klara av med dom som jag kommer att rida efter denna lektion :)
 
Vi började med två kryss efter läktarlångsidan i trav för att sedan övergå till trav in och sedan galopp ut. Kryssen blev tillslut till ett räcke in samt oxer ut. Mellan hinderna skulle vi ha 5 galopp språng, och så mycket enklare det blir när jag vet hur många språng jag ska rida på. Vet då när jag och hästen ska hoppa av och behöver inte fundera så mycket utan det räcker med att räkna och sedan justera fram eller tillbaka beroende på hur det ser ut när vi närmar oss det nya hindret :) Lyckades inte alls perfekt men jag börjar att få en känsla för detta med rytmen och om det blir stort eller litet in och huruvida jag då ska gasa eller bromsa till nästa hinder. Vet inte om jag gör rätt men det känns bra iaf och det blir så mycket mjukare och mer rytmiskt hela ridningen :)
 
Tog också till mig Jessikas råd igår. Nämligen detta med att snabbt räta upp mig och komma tillbaka i sadeln direkt efter landningen. Blir så otroligt mycke mer stabilt hela ridningen. Upplever att jag får bättre kontroll samt att jag kan finlira lite mer vilken väg jag vill fortsätter på efter landningen. Likadant där, bättre rytm, balans och tempo och det tillsammans gör en enormt stor skillnad i känslan när jag rider. Och bättre känsla ger en större trygghet för mig själv som ryttare :) Jätteglad över min egen utveckling som ryttare. Har miljoner saker att bli bättre på, men jag känner att jag är på väg. Men utan min vän hästen hade det inte gått, känner en stor ödmjukhet inför detta tålmodiga och vänliga djur som ger mig detta förtroende varje gång som jag sitter på  dennes rygg. 
 Snart :-)
Grattis Anton

På din 20:års dag...
 Nattfunderingar

Låg i går kväll innan jag skulle somna och funderade lite på ditt och datt :) Just den där stunden innan jag ska somna brukar det skvalpa runt lite olika tankar och funderingar. Det är lätt att ta sig tiden till det, när tystnaden lagt sig och jag just krypit ner i sängen och slappnar av innan det är dags att sova :)
 
I alla fall så så hamnade jag i tankarna ang nyanser. Först var jag i stugan och funderade på lite olika tapeter och vilka färgnyanser som jag tycker om. Har en önskan om att fräscha till lite och har nästan bestämt mig för att tapetsera om där i sommar. Har aldrig gjort det förut men Jörgen kan så han får väl hjälpa mig :)
 
Men efter hand så hamnade jag i tankarna på hur en del människor bara ser allt i svart eller vitt. Att livet i sig består av en hel rad nyanser verkar vara svårare för vissa att ta till sig. Vad det beror på är ju svårt att sia om men livserfarenhet tror jag en förklaring bland många. Personlighet en annan, även var i livet man är just för tillfället. Det är små faktorer som spelar in hur var och en ser på livet och dess innehåll.
 
Just livserfarenheten som kommer med åren gör att det blir lättare och lättare att se alla dessa "nyanser" som böljar genom livet. Om allt bara bestod av några få olika val så skulle livet vara bra så mycket lättare. Men så enkelt är det inte, det finns alltid en massa andra aspekter att ta hänsyn till och det viktigaste av allt, förståelsen för andras känslor och mitt eget handlande i olika situationer.
 
Det finns ett talesätt/ordspråk som lyder så här : Att tala är silver men tiga är guld...och det är någonting som jag tycker är viktigt att ta till sig. Att fundera på om det jag just nu säger kommer att leda till någonting bra och konstruktivt eller om det bara ger mig möjligheten till att lyfta mina åsikter utan tanken till att det ska bli bättre eller leda till någonting bra.
 
När jag var ung, dvs ett antal år sedan :) Var det mesta i mitt liv tyvärr svart eller vitt. Och vad enkelt allting var, det jag brann för lyfte jag upp, ofta utan tanke på "hur" det framfördes och kunde uppfattas av andra. För så är det väl?? Det man brinner för är i alla lägen Ok att framföra, utan en tanke på hur det kan uppfattas av den motsatta partern ? Eller har vi var och en ändå ett ansvar för hur vi framför det vi tror på så att mina åsikter kommer fram klart och tydligt men utan att såra/fördömma/förminska mottagaren....Det är kanske då man som person börjar ser nyanserna som böljar fram i livet, och inte bara färgerna svart och vitt.... 
 
 
 
 
 Soffhäng :-)
Vackert i skyn
Jag har börjat att inse

att jag faktiskt är trygg i mig själv. Hur skönt är det inte att vid min ålder (fyller 46 i år) plötsligt får insikten i att jag faktiskt duger som jag är :) Har under alla mina år haft stort behov av att vara "perfekt" för annars har jag mått dåligt som sjutton. Varför jag har haft dessa krav på mig själv kan jag inte förstå egentligen. För jag sätter inte så höga krav på ngn annan i min omgivning, inte medvetet iaf.
 
Hur som, nu när jag äntligen "tror" på mig själv så blir ju mitt eget liv bra nog så mycket lättare att leva :) Men men, det är bara att tacka och ta emot och vara glad över att den insikten kommer nu och inte när jag är 50, 60 eller gud bevars ännu äldre :/
 
Känner mig jättenöjd, mitt i livet som jag nu är. Inser att jag har sååå mycket att glädjas över och är verkligen tacksam över vad jag har fått och vad jag nu har. Låter som en klyscha men jag njuter verkligen av mitt liv just nu. Innebär ju inte att det inte finns både toppar och dalar, men allt blir så mycket lättare att staga upp med ett nöjt sinne :)
 
 
 Riktigt fina & praktiska :)

 
 
 
Finns att köpa HÄR
 Ibland blir jag så ledsen..

Känner mig som en djurplågare, utpekad som en sån som är elak mot djur i allmänhet men hästar i synnerhet. Jag VET att vi ger det bästa som går till våra hästar. Jag VET att vi ALLTID tillkallar vetten i alla lägen, det talar vår plånbok om för oss, klart och tydligt. Jag VET att vår hästar mår bra, och har det bra. Jag VET det och jag blir så förbannad rent ut sagt för att det vi gör med kärlek, tid och omsorg ska svärtas ner och förfulas så till den grad att jag snart ber om ursäkt för att vi har djur i allmänhet med hästar i synnerhet.
 
Jag vet också att det inom allt här i världen förekommer det som är bra och det som är dåligt. Vi föder upp hundar som vi avlar hit och dit för människans skull. Inte har hundarna själva bett om att förvandlas för att fylla våra olika behov. Korta svansar, långa svansar, överloppshud som böljar på kroppen, nosar som inte fungerar som dom ska, tikar som inte kan valpa utan måste snittas osv osv. Likadant med katter, tamboskap mm mm. Överallt där människan far fram förekommer det också girighet på alla nivåer, för det värsta djuret på vår jord är just Du och Jag!
 
Just nu är i stort sett det mesta inom hästvärlden omoraliskt såvida du inte har hästarna på lösdrift, barfota, inte rider eller använder dom på annat sätt samt alltid frågar dom om det är okej det du ber om. Missförstå mig rätt nu, det är aldrig ok att vansköta, misshandla eller på annat sätt utsätta en häst för obehag . Och detta gäller alla djur, inte bara hästar. Men i och med att vi har tagit in hästen i vårt liv så lever den inte "naturligt" på något vis. Och att ursäkta sitt hästägande med att "min häst lever ett naturligt liv" genom att inte sko, stalla upp, hobbyrida är bara BULLSHIT anser jag. Det är inget "naturligt" i hästens liv bara för att den lever så, det naturliga för hästen är att leva fritt utan inblandning av människan, ingenting annat.
 
Så vad ska vi då göra? Släppa lös alla våra hästar och sitta och rulla tummarna när vi ser hur dom dukar under en efter en. För skulle vi göra så kan jag lova utan överdrift att det är det som kommer att ske. Det är få av våra hästar som skulle klara av att leva det vilda fria underbara liv som många tydligen anser att dom ska leva. Varför då, kan man ju då fundera. Ja kan det kanske bero på att de hästar som vi nu har i våra liv har "av vildats" under så många tusentals år att deras naturliga instinkter till mångt och mycket har trubbats av och fallit i glömska för dom. Våra tam hästar kan aldrig jämföras med vildhästarna som strövar runt på vår jord, dom få som finns kvar.
 
Just nu debateras det för fullt efter Scandinavium-veckan. Det är Djurens Rätt samt Kutte Jönsson som går hårt ut mot hur tävlingshästarna "tvingas" att utföra det vi ber om. Och visst, nog kan jag hålla med om att jag under mina år inom den sk "hästvärlden" sett mycket som jag ifrågasatt. Men det jag också har sett är den stora mängden kärlek, omsorg och omtänksamhet som ryttare, stora som små har gett till sin bästa vän hästen. Att det sedan finns rötägg inom hästvärlden, ja det är jag fullt övertygad om, likväl som att det finns på andra ställen i vårt samhälle.
 
Men kasta inte skit på oss alla andra som sätter våra hästars välbefinnande i första rummet, TROTS att vi gud bevars både skor, stallar upp och på det RIDER våra hästar med sadel och träns. För jag är fullt övertygad om, att om var och en använder sunt förnuft blandat med en stor skopa kärlek och kunskap inte på något sätt vare sig tvingar eller utnyttjar våra vänner så till den milda grad att det kan kallas för misshandel eller omoraliskt på något sätt. Isf är ALL form av hästägandet otänkbart och bör förbjudas omedelbart, och då anser jag att det ska gälla alla djur som vi människor valt att ta till oss. 
 
Jag älskar våra hästar. Jag kommer att fortsätta att rida även i framtiden trots det hårda vindar som blåser runt detta med hästarnas vara eller icke vara. Det jag kan göra, är att vara en bra förebild för andra genom att alltid sätta de hästar som jag har i min omgivning i första rummet. Att ha deras bästa för ögonen och aldrig tumma på mina egna krav, att hela tiden samla på mig kunskap och använda det i praktiken. Ja det finns mycket som du och jag verkligen kan göra, för att göra det så bra som möjligt för vår vän hästen.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Valborg 2013

Spenderades i stallet med dom bästa. Jobbade till 16.30 och for sedan direkt med Jessika till pållarna för att pyssla och kolla Pyrets ben :) I stort sett alla var där samma tid så det blev mkt surr och jag inser att en tripp till Barcelona måste det bli :) 
 
Väl hemma igen runt 19 blev det dags att börja med middagen. Jörgen hade precis kommit från jobbet så ugnen var igång och lite annat hade jag redan förberett innan stallet. Det blev älg gryta med klyftpotatis, sallad och gott att dricka till. Med oss var Jessika och Jerry samt Rally Ruffe, Sanna var ute i buschen och partade och stackars Anton JOBBADE! Hur roligt är det då!!
 
 
Från stallet igår :) Full rulle med glada människor och hästar..