-0.1 grader ute :)

Om ingen har fattat det vid det här laget så bara läääängtar jag tills snön kommer. Vill ha vitt ute, ljuset tillbaka och december månad. Helst skulle allt detta ha kommit redan igår :D Hemska människa kanske du tänker nu, men det bjuder jag på ;)
 
Dagen i dag kommer att spenderas på Ersboda kyrkan med barn och kollegor. Har aldrig varit där förut på en träff som denna så det kommer att bli en trevlig upplevelse som förhoppningsvis ger mersmak.
 
Kvällen kommer att spenderas i stallet både i Ström och på Hippo :) Träning för Pyret & Sanna står på agendan samt lite dusch och muggbehandling. Finns bara ynka pynka mugg kvar, typ 0.5 cm stort men det sista är segt som sjutton så det är fortfarande bara att schamponera och se glad ut :)
 
 Min andra bild

till temat i min fotogrupp :)
 
 I huvudet på

en lätt förvirrad kvinna :) Har varit i stallet ikväll och tömkörde Priddeplutt och det gick verkligen super. Leker mer och mer med tanken på att köra in honom :) Kommer att kontakta en tjej som jag känner lite sedan tidigare och se om hon kan hjälpa mig lite på vägen :) Tänk va coolt att brumma fram efter Pridde i en rockard (?) och ha Sanna & Pyret baki :D snacka om turbo isf! Och då kan Ruffe följa med på färden. Ju mer jag tänker på det ju mer taggad blir jag :D
 
 
 
 
 Mörkt ute

men ljust och kaffedoft inne. Nu sparkar vi igång ytterligare en ny och givande dag :) Håller på att ha lite julstämning pga mörkret. Men än är det en stund bort. Längtar dock!
 
 Nöjd med dagen

Jobbet har varit en lite annorlunda eftersom vi har varit i lokalen både i dag och kommer att vara där i morgon också :) Träningen med Pyret blev inställt pga sjukdom hos ryttare men eftersom jag har bekanta med häst på Hippo så blev det en Hippokväll ändå , tackar jag ju inte nej till :D 
 
Höres mer i morgon....
 
 Förvirrad är bara förnamnet

på jag och min dotter i dag :) Var nog inte tänkt att det skulle bli en lättsam morgon inte. Om ni tänker er två förvirrade individer som går om varandra runt runt i hallen så ser ni oss båda klart och tydligt :D Med andra ord inte riktigt vakna innan vi satte våra kroppar i rörelse, hjärnan sov fortfarande ;)
 
 
 
 
 
God Tisdag morgon önskar jag er.
 Lite lek en måndag kväll

 
Och efter fotandet så var jag ju tvungen att offra mig och äta upp det, stackars mig ;)Yes!!

Har varit ute på en liten runda i kväll. Joggade ca 2.5 km och prommade resten :) Känns super och jag hoppas verkligen att det är på väg åt rätt håll nu. Känner fortfarande av höften lite, men ack så mycket mindre, så det verkar vara att stretcha musklerna i hö ben som behövs :D Hoppas nu bara att astman håller sig på plats för annars blir jag GALEN!
 
 Med ålder kommer

vishet och respekt! Eller? Ett av mina barn har ett yrke där kontakten med många kunder tillhör vardagen. Åldern på kunderna är allt från ungdom till pensionärer och spännvidden på kunskapen är från noll till lite mer :)
 
Det är här min frågeställning kommer in. Man kan ju tycka att ju äldre en människa har blivit ju bättre borde ju den personen kunna föra sig, Jag menar, att uppföra sig, använda sig av bra språk och bemötande mot andra, med andra ord att visa respekt bör ju inte vara allt för svårt. För som vuxen har man ju fått öva lite under sitt liv, eller hur!?
 
Varför är det då så svårt att visa varandra respekt, att bemöta andra som man själv vill bli bemött. Hur svårt kan det vara!? Nu menar jag inte att alla måste gå omkring och vara perfekta människor som aldrig gör fel, alla gör vi misstag, även jag själv. Jag har både varit plump, dum, nonchalant, ironiskt och mycket mycket mer mot mina medmänniskor mer än en gång i mitt liv så jag är inget undantag!
 
Vad jag syftar på är när vuxna människor medvetet är dum mot någon annan människa. Att prata illa om, att inte svara på tilltal, att dumförklara med ord eller kropps språk, att inte "se" personen ifråga och mycket mycket mer. Detta betende/bemötande jobbas det hårt med innom skola/barnomsorg för det har ett ord, nämligen Mobbing! Och när barnen gör det så slås det på stora trumman, MED ALL RÄTT! För det är fruktansvärt FEL!  Men hur kan det komma sig att vi vuxna anser att det är så fruktansvärt fel när barn/ungdomar gör det men tydligen anser att det är helt ok när det sker bland oss vuxna? Men är det egentligen det? Är det någonsin okej att bemöta en annan individ oavsett vad denne tycker, tänker eller anser med någonting annat än respekt? I min värld så behöver man inte tycka om alla, men det hör till god ton att visa andra respekt och ett gott bemötande. Vilka ska lära alla våra små hur man ska vara mot sin medmänniska? Jo vi vuxna! Och om inte vi kan leva som vi lär, varför ska barnen göra någonting annat då? Ett barn gör inte som vi vuxna säger, ett barn gör som vi vuxna gör! 
 
 God eller inte

kan inte bestämma mig. Tycker om höst men inte regn :) och i dag regnar det ordentligt ute. Har haft en skön sovmorgon, tackar jag för. Och snart sparkar jag igång dagen med jobbet men först lite mer kaffe, blogga lite och sedan fixa mig själv innan det bär iväg :)
 
Ni får gotta er åt en lika blöt men härligare bild av vatten än vad jag får i dag när jag tittar ut genom fömstret :D
 
 
 
 Jösses

Vilken härlig dag :) Priddeplutt fick gasa och leka i dag vilket gav en rosett och lite strålkastarljus :D Härligt för en gammal 21:åring.
 
Pyret och Vickan hade sin debut i dag och jösses vad duktiga dom var. En riktig dressyrkilla ända ut i hovspetsen visade en kämpaglöd utan dess like och gjorde verkligen sitt bästa i dag :)
 
 
 
Och inte nog med hästar så hade vi två fina maskotar med oss denna dag. Rufus och hans kompis stöttade till 100 % och var verkligen jätteduktiga dom också :D
 
 
 
 
 
 
 Vilken dag!

Ja vad kan jag säga mer än HÄST! Hipporridning på bästa Lucky. Lunch i cafeterian. Kaffe på språng och ett besök hos Jessika på buketten. Ridlektion i Ström för Ida & Palle. Markservice till våra pållar. Inkörning av ponny till Hippo och sedan kaffe och fika på Å-hem. Taxi Ahlenius vid båten 17.30 . Middag i magen och nu soffmys :)
Klev ut genom dörren 8.45 och klev in igen 18.00 :) Tror att jag ska avsluta dagen med ett glas vin, för det är jag värd ;)
 
 Sköna fredag

Lite besök på Hööks, köpt ett blomarrangemang till altanen. handlat mella och nu soffan. Helt själv iof eftersom Jörgen jobbar natt i helgen, men fredag är det och mysa ska jag :D
 
 Babang

nu sparkar jag igång dagen med kaffe och lite blogg :) Vilken originell start på dagen lr ;) Höften känns varken bättre eller sämre efter gårdagens lilla joggingtur, tackar jag allra ödmjukast för :D Ha det gott alla och tänk på att det är fredag och sedan lite ledigt om dagen känns tung för er...
 Ja vad ska man säga?

En dag som bestått av både rosor och törnen. Har insett en sak iaf och det är att jag äntligen ser till mig själv och värnar om det som jag tycker är viktigt för mig.
 
Har också fått ett samtal från en härlig vän som gjorde min kväll. Det och en joggingtur har gjort mig gott så nu säger jag
 
 Tema djur

är det i en av mina fotogrupper och vad passar inte bättre då är lilla Räser Ruffe <3 Min lillgroda är den mysigaste som finns och lyser verkligen upp dagarna hos oss :D
 
 
 
 
 Regn ute-gillas inte!

 Nytt tema igen :)

Nu är temat Round Things och jag har valt denna bilden som nr 1.
 
 
Alla får posta 2 bilder var, och jag kan inte riktigt besluta mig för nr 2. Har jobbat med denna i kväll eftersom jag hittade dessa läckra "runda" kulor på Expo :D Älskar detta med teman och att få låta fantasin flöda :)
 
 Är så glad

att jag lyckas beröra med mina bilder. En av mina bilder fick en Honorable Mentions i temat Childhood Memories, känner en sån glädje över att mina bilder betyder någonting för en annan person. Att dom inte bara är betydelsefull för mig utan verkar slå an en sträng hos andra också :)
 
 
Några bilder

som jag har postat i den fotogruppen som jag är med i. Temat är minnen från barndomen och för mig är den tiden mycket förknippad med alla stunder hos min mormor och morfar i Högland. Dessa bilder är även fotade i Högland vilket gör att dom blir ännu mer känslomässiga för mig !
 
 
 
 
 
 Dagens ridning

Var hur härlig som helst. Jag och Pyret lullade på där bak och dom små ponnysarna trippade på framför oss. Eller trippade, det var det bara en som gjorde, Pridde är ju lite som en sengångare han också precis som Pyret ;)
 
Höst solen lyste och allt var bara härligt. Vad skulle jag göra utan mina stunder i stallet eller promenaderna med Rufus! Jag skulle inte klara av att leva utan djur, det är dom som gör min dag många gånger <3 Hoppas nu att parningen har tagit och att dom växer och mår bra så kanske vi har en ny liten vän lagomt till februari. Håller tummarna!
 
 
 Så härligt

Hittade detta reportage och kan bara inte låta bli att dela med mig :)Kont tur och retur

I dag packade vi fikasäcken och for till Kont för att grilla korv, dricka kaffe och fota naturligtvis :D Med oss var mamma och pappa samt lillgrodan Rufus :)
 
 
Medans Jörgen och pappa gjorde upp en eld så gick jag och mamma med Ruffe på en liten prommis :)
 
 
Lillgrodan hittade mycket att snusa på och hade fullt sjå att fara runt som en duracell kanin :)
 
 
 
Gofikat plockades fram och en korv eller två slank ner med både varm choklad och kaffe till :)
 
 
 
Vädret var fint och eftersom vi hade en gapakoja att sitta i så gjorde det inget att det blåste lite. Vattnet hade börjat att frysa på sjön men solen lyste och mycket av höstfärgerna fanns fortfarande kvar.
 
 
Vissa försökte att gömma sig undan kameran, men se det fungerar icke ;)
 
 
Ett gott skratt förlänger livet, och visst är det sant :)
 
 
Mycket han avhandlas mellan korven och bullen, och Ruffe försökte verkligen att få gobitar han också :)
 
 
Att vara ute så här och sitta vid en värmande eld med gofika och trevligt sällskap är bland det mysigaste som finns. Detta är verkligen livskvalite och ibland är det de enkla som ger mest, men ofta glömmer man bort det mitt i stressen att "göra" så mycket. 
 
 
 
Ha en härlig lördag....
 
 
 Härliga fredag

Som har spenderats i soffan efter en mega god grillmiddag :) Lillgrodan sover hos oss i natt och ev så blir det Kont och grillning i morgon, får se hur vädret är :) Hur som kommer kameran att följa med mig för jag har även en dejt med Pridde plutt i morgon samt lite markservice till lillpyret :) 
 
 
 
 
 
 Nu mina vänner

Är vintern äntligen på väg. I dag är det - 5 grader ute just nu i skrivandets stund. Vi har börjat att mata småfåglarna och lekparken ser så där frysen och tom ut som bara en lekpark kan göra på hösten innan snön faller och mjukar upp den lite. Andra snöfallet hade vi i går för i år men det ligger ju inte kvar, men snart så :)
 
 
 
 Jag är fast

åtminstone några avsnitt till :) Verkar jättebra och det enda dåliga med den här är att jag måste binda upp mig på torsdagkvällar kl 21.00. Känns lite drygt eftersom jag inte har följt en enda serie på över ett år. Men men, fortsätter den att vara bra så är det värt det :) Sjävklart är det den här jag pratar om :D
 
Blacklist
 Jag brukar säga

att man inte kan köpa lycka för pengar. Men oj vad det underlättar att ha möjligheten till att unna sig något. Vad det sen är som man vill unna sig är ju naturligtvis upp till var och en, men för mig är min älskade kamera en av mina lyckobubblor.
 
Hade turen att springa på Verra i dag och fick supermycket hjälp med inställningar och dylikt.  Jättetack !! :) Har även hunnit fota lite och jösses vad nöjd jag är. Ni får ta mina bilder för vad dom är. Är som en nybörjare igen men det kommer att komma bättre resultat när jag och kameran pratar samma språk. Just nu är vi inte riktigt i fas med varandra :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kylan biter
Det närmar sig

Råkade ut för löparknä för ca 3 veckor sedan. Hade rejäla smärtor på utsidan hö knä och det tog en stund innan jag insåg vad det var för fel. Med en massa stretch så gick smärtan över. Iof så skulle man också stretcha muskeln som är fäst över höftkammen och det gjorde jag duktigt från början men upplevde efter en stund att det nog var lite överkurs. Men oj så fel jag hade!!
 
Var och sprang i söndags och fehundan så ont jag fick. Alltså det gjorde så ont så jag trodde att ngt gått sönder i höften :/ Men nu har jag varit "duktiga" Åsa och stretchat som en psyk och snart har det gett sig. Fy sjutton vad lätt det är att få inflamation i muskelfästen enbart pga lite för korta muskler som ligger och smådrar i fästet hela tiden. Och jösses vad onte det gör när det triggas igång :(
 
Inser nu också hur mycket mina för korta muskler i hö sida av bäckenet påverkar min ridning!! Har alltid upplevt att mitt bättre varv är hö och det sämre är vänster. Har resonerat som så att jag är starkare i hö och svagare i vä. Men så är det ju bevisligen inte! Jag är mjukare i vä sida och mer "låst" i min hö sida därför upplever jag hö varv som bättre eftersom jag kan ställa om min vä sida så mycket mer. I vä varv hindras jag av min stramare och mer låsta högra sida av bäckenet. Analyserat och klart, tack för det :D
 
Just nu består mina dagar av stretching hela tiden. Små korta stunder samt Ipren för att smärtan inte ska göra att jag spänner mig i onödan. För just spänning gör att musklerna jobbar och drar i hop sig mer än vad som behövs för att skydda sig och försöka "komma" undan smärta. Fungerar så för mif iaf :) Så i morse var jag helt smärtfri när jag vaknade och får bara lite känning när jag använder mitt hö ben. Så på rätt väg är jag helt klart :) Vad skulle jag göra utan Google ;
 
 Och vindarna viskar mitt namn ;)

eller inte :D Har haft en supersoft kväll. Tidig middag med gubben, suttit i soffan med kameran i ena handen, instrktionsboken i den andra och glasögonen omväxlande på näsan och på huvudet. OJ så många finesser min nya vän har!!
 
Surrat 1 timme i telefon med en härlig vän och vi han avverka det mesta i ens liv på denna timme :D helt sjukt att det kan finnas så mycket att prata om ;) och ännu längre hade vi nog kunnat surra om inte mörkret gjort sitt intrång. Har man djur så har man och dom kan inte vänta, så är det bara :)
 
Nu är det sängen som väntar för mina ögon känns inte helt ok kan jag väl säga utan att ljuga. Trött som en gnu är jag och jag vill ju ha sovit min skönhetssömn så jag ser hyffsat presentabel ut i morgon när gubben kommer hem efter sin arbetsnatt och vi ska dejta vid frukostbordet :D Sov gott...
 
 
 Vilse på vägen

Varför tappar man som individ fokus ibland?. Vad är det som gör att man glider av vägen ner i diket?. Varför är det så otroligt svårt att hålla rak kurs! Det är ju bara att styra mot målet! Eller inte....
 
 
God morgon....En måndagkväll

som ska spenderas på jobbet , nja inte det roligaste, men eftersom vi är på väg mot nya horisonter så är det alltid bra.
 
Har nyss ätit gomiddag "gröt" eftersom jag fortfarande är kvar på lokalen, då passar det bra. Känner inte för att stressa hem för att sedan vara tillbaka till 18.00, blir bara ett flängande på cykeln. Hoppas på en givande kväll och sedan blir det boken i soffan när jag kommer hem :D
 
 Så himla skönt

Var ute på en joggingtur i kväll och jösses vad bra det gick. Springer fortfarande bara mellansträckan (ca 3.5 km) och bara 1-2 ggr per vecka eftersom min förkylning precis har sagt hej då så jag tar det väldigt lugnt :)
 
Men oj vad bra det går. Andningen är på plats och nu har jag även lagt in tre ökningar där jag pressar mig lite extra för att öka kondisen ytterligare. Det är vid två uppförsbackar och dom sista 300 meterna innan det är klart. Det bästa av allt är att jag har orken + lite till efter mitt pass. Men jag skyndar långsamt (har jag ju sagt hela tiden) så nu nöjer jag mig med att vara här där jag är men på sikt kommer jag att växla mellan 3.5 sträckan och 4.7 sträckan. Det är mitt mål fram till jul :) 
 
Känner i min vardag att jag har lättare för allt som jag gör och att kroppen känns smidigare och mer följsam i det jag vill göra. Mina leder mår bättre och egentligen mår hela jag bättre och det tackar jag för. Viktmässigt står jag kvar på mina 73 kg men det är av mindre vikt anser jag. Det viktiga för mig är att må bra och att jag hitentills tappat 14 kg har gjort underverk med min kropp. Tappar jag några till är det bara bonus och underlättar ytterligare för min kropp, men det är inte mitt största mål längre. Mitt stora mål nu är att kunna springa åtminstone 3-4 ggr per vecka och få vara hel och frisk och kunna njuta av mina kvällsturer. Det är kvalitetstid för mig :D 
 
 Umeå - Kont via Ström

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 It glows with color

 
 
 Love the feeling <3

 
 
 Happy face:)

 
 
Min nya vän :) Men mycket att lära sig!! Längtar till söndag!Kamera mys :)

 
 
 10/10-2013

 
 
 
 
 Vad vill media egentligen?

Vill dom informera genom sina artiklar eller vill dom sälja tidningar? Vad är medias uppgift egentligen? och vilka krav på innehållet och sannings halten SKA dom hålla och vad KAN vi begära?
 
Har alltid ansett/trott att typ Aftonbladet/Expressen är en form av "vi lägger till och drar ifrån så får vi bättre artikel och därmed säljer vi mer" tidningar. Har köpt och läst med tagit det mesta med en nypa salt och tänkt " Ja ja, och det tror jag till 100 på? Nej tyvärr!" Men att Vk, som i mina ögon alltid har varit en tidning med väl underbyggda artiklar och där jag upplevt att deras bild av vad som hänt ganska så väl har stämt överrens med vad som egentligen skett (har trott det iaf) att dom också lägger till/drar ifrån, ja det skrämmer mig lite. 
 
Nu har jag bara 4 händelser att gå efter så egentligen borde jag inte döma Vk efter så få gånger, men jag resonerar så här. En gång är ingen gång, men gånger är en vana, och det är det jag har svårt att acceptera. Nu har jag haft första parket på två av dom och varit involverad i dom andra två så jag jag har därför två helt olika sidor av samma händelse. Dels den/dom jag själv varit nära, samt Vk:s sida av samma händelse. Och tyvärr ser jag samma form av journalistik där som jag sett hos de jag kallar för skvaller pressen (Aftonbladet/Expressen) 
 
Jag anser att alla tidningar är skylldiga till att ta reda på fakta och vad som egentligen har hänt och skriva det och inte lägga till/dra ifrån eller tro en massa. Vet jag inte till 100% så tar jag reda på rätt fakta innan jag publicerar en artikel. För det vet vi alla hur fort ett rykte sprids och hur fort paniken kan komma för oss alla som är involverad på något sätt. Alla vill vi skydda oss och alla är vi rädda om det som står oss nära. Nu tänker jag specifikt på Vk:s artikel om att Umeå Ryttarförening har Kvarka, igen. Hur fel vart inte det! Ja visst, en häst har en streptokock bakteri, det stämmer. Men att det är kvarka bakterien, ja det vet dom inte än. Det tar flera dagar att odla fram vilken specifik bakterie det är. Men det glömde/visste inte/valde dom att inte skriva i sin artikel. Hur sjukt är inte det! Är dom ens medveten om hur mycket oro som dom startar igång?. Självklart ska dom informera om allt som händer, bla sjuk häst på Hippo. Men ta för sjutton rätt på fakta innan ni publicerar en artikel! Hur svårt kan det vara att ringa kompetent och kunnigt folk för att fråga upp om detta med bakterier/förkylning/kvarka mm hos häst innan ni skickar en artikel i tryck. 
 
Här kan ni läsa dagens artikel i Vk där dom tar tillbaka att det är Kvarka som hästen har. Eftersom ingen vet än pga att det tar lite fler dagar innan den avslutande odlingen är klar och vi faktiskt kan få veta vilken form av strptokockbakterie det är..
 
 I ran thru the wall

Såg en dokumentär i kväll om en ung kille som fick en stroke som förändrade hans personlighet totalt. Själv sökte han en förklaring till sin totala förändring och var fullt övertygad om att det var just stroken som var orsaken till det. 
 
Jag köper hans tankegång helt och fullt. När det inträffar en skada, typ stroke, så kopplas vissa kontakter bort, och hjärnan själv löser detta till viss del genom att skapa nya vägar för signalerna att ta sig fram. Och det är när dessa nya signalvägar byggs som man tänker/agerar/upplever/känner och beter sig annorlunda. Allt detta beror ju på att den hjärna som jag hade innan olyckan/sjukdomen inte är exakt lika som den som har blivit efter det att den försökt läka sig själv. För hjärnan kan vi inte gå in i och reparera, utan det måste den försöka att ordna själv så gott det går.
 
För ca 10 år sedan så rasade min värld samman och jag började en resa som jag fortfarande befinner mig på. När jag fick näsan ovanför vattenytan och började registrera min nya värld så insåg jag efter en tid att den Åsa som jag varit före "den dagen" inte var den Åsa som jag var efter. I stort sett varje vecka "upplevde" jag nya delar av mig själv. Jag tänkte annorlunda, upplevde mina känslor på ett annat sätt. Var också tvungen att lära känna mitt nya jag, dvs min nya hjärna. För den var inte som jag var van. Tankar och ord gled iväg som en blöt tvål i handen. En doft eller ett föremål i min hand kunde glänta på en dörr i min hjärna som i nästa sekund kunde stängas med en smäll så jag bara han förnimma minnet som var knutet till det
 
dag, 10 år senare så är det fortfarande likadant. Min egen hjärna vill inte alltid det jag själv vill. Ord försvinner, minnet är teflonbelagt så det mesta rinner bort. Det som var självklart för Åsa innan "den dagen" är inte att tänka på i dag. Många tårar har runnit i förtvivlan över att vardagliga saker känns som att bestiga Mount Everst, dvs näst intil helt omöjligt. Sorg, ilska och förtvivlan har varvats till en enda röra av känslor som ibland känns så djup att jag nästan drunknat i dom.
 
Nu efter alla år har jag äntligen insett att jag aldrig kommer att bli "Åsa" igen. I dag är jag en helt annan människa och jag måste acceptera mitt nya jag, eller egentligen min nya hjärna ;) För vissa av mina säkringar har gått sönder, och det är bara att bita i det sura äpplet och vara nöjd med den hjärna som jag har nu, en hjärna som har kämpat för att läka sig själv med nya vägar för kroppen och själens olika signaler. Min kropp är den samma. Men mitt "jag" är ett nytt "jag" och den gamla har jag äntligen sagt farväl till. Jag är den jag är och kommer aldrig att bli den jag var, en gång, för länge sedan, typ 10 år sen .....
 
 
När jag vandrade...
 
Och när jag vandrade vägen fram,
 
stannade jag upp vid en spegel och 
 
förundrades över en kvinna jag såg.
 
Vem var hon? Vad ville hon?
 
Vad gjorde hon här?
 
Och plötsligt insåg jag,
 
det var ju jag!
 
 Krock på cykel

Trodde jag nästan var omöjligt. Men till morgonen så mötte jag en bevingad själ som hade lika dålig GPS som jag har :)
Kom på cykel i full far och gissa vad jag möter? Jo en fågel. Som kommer i ssamma full fart mot mig som jag var mot honom/henne. Höll på att bli en riktig stjärnsmäll där på gång och cykelvägen :D Och jag blev så ställd så jag väjde inte utan bara fortsatte rakt fram och tänkte " Japp, nu smäller det" men precis framför mig serden eller får tillbaka tänket så då viker den undan och flyger åt sidan :) Vilken morgon!Fy fan vad jag

är stolt, igen!! I min fotogrupp så fick jag en brons medalj för min bild från Dikanäs :D Känner mig oerhört hedrad för alla i den gruppen postar så otroligt vackra foton. Som sagt, dagens höjdpunkt är när jag får sitta ner i lugn och ro och titta på alla fina bilder och se hur andra tänker ang ett visst tema. Snacka om att få ett vidvinkelperspektiv, finns lika många tolkningar som fotografer :)
 
Min Brons bild från mitt älskade Dikanäs :)
 
 
 Yes!!

Har varit ute och sprungit ikv :) Tog mellansträckan på ca 3.6 km och det gick super!! Så nöjd och glad. Bara nu knäet håller och förkylningen inte tar om eller något annat skit. Vill komma igång igen eftersom jag faktiskt älskar att springa. Musik i öronen, fötterna som går av sig själv och tankarna uppe bland molnen, ja det är ren och skär njutning !!
 
 Lite bling

har det blivit på min hjälm :) Har inspirerats av flickorna som är tokig i allt vad bling bling heter och på stallet vill dom ju att vi ska märka våra hjälmar och vad passar då inte bättre än lite bling ;)
 
 En lördag i bilder

Som ni redan vet om ni läst bloggen i dag så har jag och tjejerna åkt med Kommunals buss till Sundsvall :) Det blev en sväng på Ikea och några saker ville följa med hem :)
 
På bussen tidig arla morgon. Jag hade sovit bra men tjejerna hade varit vaken betydligt längre än jag. Den ena kom visst hem runt 24.00 och den andre ramlade in runt 02.30 lagomt rund under fötterna. Så när jag knuffade liv i dom 05.45 var dom lagomt yrvakna :D
 
 
 
 
 
Solen stod inte högt när vi lämnade Umeå
 
 
 
I Ö-vik passerade vi detta bygge, ganska så tufft hus :)
 
 
Vagnen började att fyllas på :)
 
 
Antons skrivbord hittade vi i gång 33 :) Tungt som sjutton, rejält med andra ord!
 
 
När vi betalat ut oss och lämnat sakerna i bussen var vi snälla och tog tillbaka vagnen, tjejerna kunde ju inte motstå en möjlighet till lite lek :D
 
 
Sedan var vi ju naturligtvis hungriga. Det tar på krafterna och energin att shoppa, tur att det då finns god mat att stoppa i magen :)
 
 
Hade sån tur att Sanna överraskade mig med en present i dag <3 :) Denna fina höst klänning fick följa med från Indiska. Vad är det med mig och Indiska egentligen ;)
 
 
 
 
Efter en bussresa med film, skvallertidningar och mella så möttes jag av denna syn när jag klev in i vårt kök, så himla fint det blev!
 
 
 
 
Är så nöjd med hur det blivit i köket :) Tänk vad lite kan göra mycket. Nytt kakel, målat handtagen och nya bänkskivor summa sumarum ca 1600 kr för allt. Väldigt billigt med tanke på resultatet, nu ligger några fler projekt och väntar men vi får ta en sak i taget :) God natt och sov gott, för det kommer jag att göra iaf ;)
 
 Trötta men nöjda

Rullar vi nu hemåt. Fyndat på Ikea, ätit gott, shoppat på Cubus (flickorna) fyndat en superfin höstklänning på Indiska (tack Sanna <3) och hunnit med Hööks och en kaffe på språng :-) Fötterna är nöjda så och kropp och själ. Nu lite mella och ett par skvaller tidningar medans bussen rullar hemåt.Fika stopp

Vid höga kustenbron. Macka med dryck samt kaka till, tackar vi för. Nu är det bara några mil kvar och sedan kommer fötterna att få jobba :-)Och hjulen på

bussen snurrar runt. Har glömt hur skönt det är att åka buss, generöst med utrymme, toa och bra utsikt :-) Tankarna kan bara vandra iväg och kroppen blir så där härligt avslappnad :-) Ha en skön morgon mina vänner..
 Ny header bild

 En annan variant :)

 Fryser just nu

Längtar hit! :)
 
 
 Morgonrådnaden

färgar himmle och det är 2.6 grader ute till morgonen. Kaffedoften går att förnimma och gubben har precis klivit ut genom dörren för en dag på jobbet :) Själv är jag i lokalen i dag och jobbar då 9-16, tackar jag för :) 
 
I morgon blir det en tur till Sundsvall och IKEA samt lite andra affärer. Har bokat plats på buss via Kommunal och det blir vi tjejer som far, killarna håller ställningarna hemma och ser efter hästarna :) kallar jag bra fördelning, eller hur ;)
 
Söndagen kommer förhoppningsvis att spenderas med att ta det lugnt och som det känns nu så kommer inte många knop bli gjorda, bara det vanliga söndagspysslet :)
 
 
 
 
 
 Lite hjälp

Tror att jag har fått liv i min kamera :) Jörgen googlade runt och hittade ett fel som vissa av min kamerasort kunde få. Kontentan blev att det behövdes en uppdatering av vissa drivrutiner. Nu visade det sig att jag redan hade den version som felet skulla vara åtgärdat på men det gick till sig iaf med hjälp av min son, Tack Anton <3
 
Men om det nu inte fungerar i längden så blir det att bita i det sura äpplet och kolla efter nytt. Funderar då på en sån här eller att bara köpa detta kamerahus eftersom jag redan har flera objektiv, vad är smartast tycker ni som kan? Fungerar mitt kittobjektiv från 1000D samt mitt 55-250 som jag redan har på detta kamerahus? Eller ska jag satsa på 600:an med två nya objektiv ? I-landsproblem, javisst ;) Men det är mycket pengar och eftersom jag redan har en dyr hobby till (ridning) och inte badar i pengar vill jag ha en sån bra lösning som möjligt. Dvs, mest valuta för pengarna :DDärför älskar jag hösten :)

 
 
 
 
 
 Någon som vet?

Varför det hux flux har blivit så här ?? Hjälp mottages tacksamt <3
 
 
 
När jag fotade så använde jag mig av stativ samt utlösare. har upplevt tidigare att bilden hakat sig lite men trott att det berott på displayen, har aldrig blivit bildfel så att säga, fören nu :( Kan det ha berott på batteriet ? Hjälp!!
 God morgon

Var igår och skulle fota lite men gissa vad som hände ! Jag fick slut på batterier!!  Ja, jag vet. Världens I-landsproblem, men ändå!! Så surt!! Och precis när det började att bli som vackrast också, både med dimman och färgerna, fehundan också!! 
 
Ett annat problem som uppstått med min kamera är att den så att säga fastnar i en färg, typ 2/3: delar av bilden kan ha som ett grönt filter över sig, hoppas att det berodde på att bateriet var dåligt för annars gräver jag ner mig!! Jag kan inte leva utan en riktig kamera (och min fyller den funktionen mer än väl) I-landsproblem igen, jag vet, men ändå, SUCK!! Ska prova i dag igen, håll tummarna att den fungerar bra annars kommer jag att fälla många många tårar :(
 
Min bästa vän i vått och tort ;)
 
 Rufus den vilde :)

 
 Nytt tema

"The Beauty of Landscape" och detta är en av bilderna som jag har valt. Har inte beslutat mig för den andra än
:D
 
 En ny erfarenhet rikare

I dag så var det dags att foga igen dom fula hörnen i köket. Hörnen blev än synligare när listerna blev vit så med lite vit fog så trollades skarvarna bort lite :)
 
 
 
 
 
 
 
 Var är vi på väg!?

USA har kris, hittade denna artikel på nätet från Aftonbladet. Har vi överhuvudtaget ngn ekonomi i världen? Och hur kommer detta att drabba oss!? För märka av det kommer vi att göra, på ett eller annat sätt är jag fullt övertygad om..Snoret rinner

och det har börjat att släppa ur halsen :) Med andra ord var det ett bra beslut, hoppas jag iaf :)
Lilla Ruffe har hållit oss sällskap i natt och till morgonen var det morfar husse som fick kliva upp :D Jag sov som en lusegris! Hos oss kliver Ruffe alltid upp runt 7 men hemma hos J & J får dom dra han ur sängen runt 10 :/ Hm....kan det bero på att vi är lite snällare ;) Eller har ett vekare hjärta för dom små söta bruna ögonen <3