Fusk eller ??


Har lånat div foto tidningar nu under en längre tid eftersom jag bara älskar att fota som ni nog vet vid det här laget :)

Men det som gör mig inte bara lite utan väldigt mycke förvånad är att det är mer regel än undantag att det flesta bilder "görs" om i olika former av bildredigeringsprogram !!

Men om man gör om sina bilder så kan man ju inte ärligt påstå att man har fotat den bilden.....originalbilden har man fotat men slutresultatet är ju faktiskt en dataprodukt baserat på den bild som togs från början...
Men men , rätt vad det är så upptäcker jag vitsen med det , ligger lite ovanför min horisont än så länge, så då kanske jag också börjar att fixa och trixa :) Vem vet....

Ha det gott så höres vi senare...******************************************Häst helg

Hippo på lördagen och sedan Håkis med Holle och Pridde plutt som var på besök i helgen. Advents middag hos mamma och pappa i dag innan det bar av till Hippo igen med Pridde och Jessika för dressyrträning :)
Bara häst hela helgen och den har varit super :)

Ha det gott alla och ha en skön arbetsvecka till veckan...Härliga advent.....


Häst häst häst. Först Hippo och Zandro. Sedan hämtade jag och Sanna Pridde och drog honom till Håkis och när Jessika hade jobbat klart for vi ut på en tur i skogen för att återuppliva gamla minnen.

Och nu i kväll har vi julpyntat ala Ahlenius. Dvs rött och mycke tomtar och ljus.....

Och i morgon blir det adventsgröt och skinksmörgås hos mamma och pappa innan vi ska dra in Pridde och Jessika för dressyrträning på kvällen. Snacka om härlig helg :)Ha en fortsatt trevlig kväll.....Lycka !!


Behövs inga fler ord.....

Torsdag och mys

I dag blir det badhuset med dom stora barnen.....TOPPEN !!Har följt denna intressanta dialog....

I VK har det under en tid på ordet fritt ventilerats detta med 15 timmars dag för barn som har föräldralediga mammor och pappor hemma med småsyskon. Föräldrarna vill själva få bestämma antal timmar och när på dagen dom vill ha sin tillsyn till det äldre barnet. Nu har det i dagens Vk beslutas av För och grundskolenämnden att inte tillåta föräldrar att själva bestämma de barnomsorgstider som det äldre syskonet ska ha vid föräldraledighet.

I alla inläggen på ordet fritt fanns det otroligt många bra argument både för och emot att ha kvar de äldre barnet när lillsyskonet kommer. Föräldrarna vill ge sitt äldre barn möjlighet till kompisar och pedagogisk stimulans och lite egen tid med det nya barnet för att få lära känna det i lugn och ro.

De som var mer för att äldre syskon ska vara hemma under föräldraledigheten menade att dessa år under barnens liv är så kort att det kan vara skönt med en lite lugnare tid för alla och bara en schans till att få njuta och rå om varandra en liten stund till innan alla tider och måsten börjar om igen. När valmöjligheten till att ta det lite lugnare minskar och, för många försvinner helt, när arbetslivet springer igån igen.

Många föräldrar upplevde att de äldre syskonen blev lite ensamma hemma eftersom de flesta andra barnen var inom barnomsorgen på dagarna och lekparkerna gapade tomma ute i områderna.
De som förespråkade att barnen skulle må bra av att få vara hemma menade om alla var hemma med sina äldre barn under ledigheten så skulle detta med tomma lekparker aldrig uppstå på samma sätt som i dag. Alla stora barn skulla vara med sina föräldrar ute och på så sätt skulle detta med kompisbiten lösa sig genom alla vänner som naturligt skulla finnas där.

Som det verkar i VK så är sista ordet inte sagt i denna följetång. Ni som har missat ordet fritt tycker jag ska börja att kasta ett litet getöga dit. Under årens lopp har det diskuterats många olika ämnen och jag har fått en hel del aha upplevelser och i flera fall fått omvärdera mitt eget tänk och mina egna åsikter.

Ha en fortsatt trevlig fredag och njut av snön och det härliga vintervädret.....


Så härligt.....


Har varit och tränat på Tenton med Sanna och det är verkligen härligt nu när jag har kommit igång igen. Orkar bara mer och mer både kondismässigt och styrkemässigt. Känner att jag är på rätt väg med att ta tag i min gamla och svaga kropp (Låter som om jag är 100 år) och att det ger resultat har jag verkligen märkt. Är mkt starkare i kroppen och har mindre värk i både rygg och axlar och det tackar jag för :)

Kommer verkligen att försöka att hålla fast vid denna träningsform eftersom den hjälper mig i jakten på värken och när det går tungt och trögt får ni gärna peppa mig ;)

Ha en jättemysig kväll och njut av all den vackra snön som har dalat ner från himlen.....
HärligtDet snöar ute !!! HÄRLIGT !! ME LIKE !!

Kunde vara mina ord.....

Satt vid matbordet och drack morgonkaffet och läste tidningen när jag kom till en artikel ang utbrända människor och det problem som uppstår efter en sådan kollaps.

När jag hade läst hela artikeln som grundar sig på en forskning som Agneta Sandström gjort på 67 patienter som sökt hjälp för utbrändhet så kände jag att det lika gärna hade kunnat vara mina egna ord som skrevs där i artikeln. De har genomgått personlighetstester, neuropsykoligiska tester och undersökts i magnetkamera. De har jämnförts med "vanligt" deprimerade människor och helt friska kontrollpersoner.

Det var vanligt att personer som blev utbrända hade väl fungerade arbeten och familjeliv innan de blev sjuka. Ställde däremot höga krav på sig själva och var ofta på höga nivåer när det gäller begåvning och lyckades bra när de får använda "gamla" minneskunskaper i frågor av typen "Vem var Olof Palme".

Däremot har det svårt att hålla sig uppmärksamma och alerta och presterar dåligt i tester som kräver bildminne och planering för att komma igång.

De mätte också bla stresshormonet kortisol hos försökspersonerna . Utbrända hade en avvikande dygnskurva jämnfört med de båda andra grupperna. Kortisolet gick inte upp och ner i flera faser utan låg hela tiden på en hög nivå hela dagen. " Kortisol i höga nivåer vet man sedan tidigare att man får dåligt minne av säger agneta "

Vid en test av arbetsminnet med magnetkamera visade det sig att de  utbrända inte använde sig av frontalloben på samma sätt som friska el deprimerda gjorde. Om de här förändringarna i hjärnans funktioner är oåterkalleliga vet dom inte. Men dom ser att patienterna blir bättre men väldigt vanligt är att om belstningen ökar så blir dom sjuka igen. Jämfört med deprimerade som får medicin och blir friska verkar de aldrig bli riktigt tip-top igen.

Hur mycket annat skadar hjärnan är det forskat om . Men hur stress och och andra upplevelser påverkar hjärnans funktioner är inte lika utforskat söger Agneta Sandström.
" Det vi ändå har kunnat visa i avhandlingen är att det finns biologiska korrelat till vad de utbrända  patienterna beskriver. Det är inga gnällfior, det har faktiskt hänt något i deras huvuden"

Jag har alltid försökt att förklara min känsla som jag har i mitt huvud sedan jag blev sk "frisk" efter min sjukskrivning ungefär som om att det gått några säkringar i mitt huvud. Jag har känt det som om några ledningar har gått av och mina tankar får försöka att hitta nya vägar (ledningar) för att fungera.  När jag ska lagra någonting i mitt minne så försvinner det på vägen mellan tanken och "lagringsplatsen" eftersom vägen är av och det finns inte någon alternativ väg att fortsätta på.....

Men det som är absolut värst för mig det är att jag har insett att jag aldrig blir samma Åsa igen. Personen som kunde hålla 14 bollar i luften samtidigt. Stenkoll på allt som skulle fixas och full koll på allt runt omkring mig. Kunde spotta ur mig tider som låg veckor frammåt och kom ihåg allt som hade bestämts i arbetet eller privat. Glömde aldrig någonting och var nästan som en datadisk med allt sparat.

Nu får jag skriva upp allt som är av vikt. Kan glömma mellan huset och konsum vad det var jag skulle köpa. Kan lägga bort en sak och ha glömt var jag la den 5 minuter senare. Virra runt och söka handväskan när jag är på väg eller i värsta fall få lov att springa in från bilen för att hämta den trots att jag har hängt fram den. Ska ringa ett telefonsamtal under dagen men det försvinner på vägen i min förbanade hjärna som inte vill det jag vill !!!

Har väntat och väntat under alla åren efter min sjukskrivning på att jag en dag ska vakna upp och känna , Yes I'm back !!! Men jag börjar att inse att den dagen mest troligt aldrig kommer , jag måste börja att acceptera den jag är i dag och försöka att hitta andra verktyg för att klara av min vardag och mitt liv.

Det är inte bara minnet som spökar för mig. Tinitus när jag har haft en stressig dag eller om det har varit mycke surr runt mig. Trötthet i kroppen som kommer inifrån själva skelettet, så där förlamande som om kroppen är helt uttömd på energi. Orkeslös i nacken , känns som om huvudet väger 3 ton och jag har tappat alla mina nackmuskler. I början av min sjukskrivning var jag tvungen att sitta och stötta upp huvudet för jag orkade inte hålla upp det med hjälp av mina muskler. Så illa är det inte nu med känslan är ständigt återkommande beroende på hur trött el stressad jag är. Men mest jobbigt av allt är att min familj har fått ta över mycket av de ansvar som egentligen borde vila på mig. Dom har lärt sig att dubbelkolla att jag har gjort det jag ska göra och inte "glömt" något och det frestar på ska ni tro......

Det som känns skönt iaf är att jag inte är ensam om att ha dessa problem kvarstående efter så många år. Och att det börjar att uppmärksammas hur "skadad" hjärnan ändå är efter en riktig väggsmäll. Att det inte är så förbannat lätt alla gånger och att det inte är med flit som det blir fel , viljan är god men kroppen sviker ibland. Samtidigt är jag fullt övertygad om att med mer forskning  så kommer det att finnas bättre hjälp att få med tiden. Ökad kunskap leder till bättre vård , och förhoppningsvis till bättre förebyggande resurser.

Ett långt och lite rörigt inlägg i dag och ni som orkade härda ut gjorde det bra :) Hoppas att ni får en fortsatt trevlig Tisdag.....


Ledig dag i dag


Blev helt ledig i dag. Några sjuka och några lediga, innebar att jag kl 8.00 insåg, att i dag kommer det ingen...Att sedan Jörgen var ledig i dag det var en riktig bonus :)

Det blev att handla på Barnens hus till dagbarnen , Ö&B , kaffe hos Vickan och Matte ,Jula för att köpa ett nytt minneskort till kameran som hade pajjat och sedan stallet med Sanna och Mindy.

Sanna tränade komandon för att styra Mindy från ryggen och jag var med som stöd om det inte skulle fungera. Men hon skötte sig super som vanligt så allt gick bara bra. Blev en prommis på ca 5 km och det var ett otroligt vackert månsken som lyste upp skogen.....riktigt julmotiv var det.

Nu blr det dusch och sedan en bok framför tv:n......
Morgonprommis med FrodeMörkt ute


Längtar till  Ha en bra måndag.....Foton från dagens tur med Holle och Frode


Kan inte säga nog många gånger hur mycket jag älskar min kamera.....I dag blir det


En prommis med världens bästa Holle och Frode. Eftersom Holle tävlade två klasser i går kommer jag bara att promma med honom. Han behöver få reka igång sina muskler och bara mjuka upp sig utan ngn på ryggen.

Det mina vänner innebär att min älskade kamera får följa med ut  iskogen !! Så om jag har tur så hittar jag kanske några fina motiva att fota av. Tur att modellerna Holle och Frode följer med....kommer att bli värsta Topp Modell ute i Håkis ;)

Kika in senare så kanske det finns något fint att vila ögonen på ....vi får se....


Ha en toppenmorgon nu och njut av lugnet innan dagen startar igång.....Är så glad i dag


Ridningen gick SUPER !! Har äntligen fått ihop detta med stöd på yttertygeln och ställningen. Hyffsat iaf :)
Galoppfattningarna gick hur bra som helst och vad lätt det är när man sitter som man ska (Läs JAG)

Håller oxå på att få ihop det när jag gör en avsaktning från galopp till trav. Kämpar som sjutton för att orka sitta kvar och inte falla fram i avsaktningen. Går bara bättre och bättre. Kan ju iof bero på att jag fick rida denna mysiga häst i dag : )

Sedan fika hos mamma och pappa som grädde på moset , hur bra dag har har inte jag  haft det då !!
Och snart ska jag få snusa bebis och sedan härligt främmande i kväll. ÄR SÅ GLAD !!

Ha det bra alla , hoppas att eran dag har varit lika bra som min....Att ha en riktig vän.......Ni vet , en vän som du kan anförtro allt till. En vän som ställer upp för dig när orken och energin tar slut. En vän som du kan luta dig emot när det är tungt och du vet att du får lite lyfthjhälp frammåt i livet.
En vän som inte skvallrar vidare din tankar och funderingar som du har lyft upp.
En vän som fyller dig med positiv energi och du känner glädjen när ni lämnar varandra. En sån där vän som om ni inte träffas på flera veckor så är det som om ni sågs igår.......En sådan vän ska du vara rädd om ifall du har förmånen att ha en sådan vän....

Vänskap är bland det finaste man kan ha. Och vänskap måste vårdas , det är ingenting som man kan ta förgivet. Och i vänskap så ges och tas det åt båda hållen. I en vänrelation där den ena bara får bära och ge, och den andre bara tar där kommer också vänskapen att ta slut en vacker dag. Orken och engagemanget kommer att tryta och sakta ebbar vänskapen ut och dör.....

Visst har ni också någon gång kännt denna otroliga lyckokänsla som man får när man träffar en ny människa och upptäcker vilken otroligt trevlig och mysig person denna nya bekantskap är. När man känner att man är på samma våglängd så att säga. Och när man skiljs så känns det som om man har känt varandra hur länge som helst men att man har hur mkt som helst att prata med varandra om :) Då blir åtminstone jag så där superglad och i magen bara bubblar det runt av härliga kolsyrebubblor av glädje. Och man vet att här har jag fått en ny vän att lära känna......Ha en underbar dag.......


 Börjar att förstå


Jörgen har alltid tyckt om att kliva upp lite tidigre än vi andra på helgen. För att dricka kaffe och läsa morgontidningen i lugn och ro.

Jag har alltid funderat över denna vana och inte riktigt förstått vad han har fått ut av det. Men nu kan jag verkligen förstå hur skönt han har haft det. Eftersom jag ofta börjar före resten av familjen nu för tiden så har jag börjat att uppskatta denna lilla lugna stund för mig själv i köket med kaffekoppen och morgontidningen.

Jag ställer tom klockan lite tidigare så att jag får 20-30 min alldeles egen tid innan mina små busungar tittar in. Och jag kan bara hålla med Jörgen ,kaffe tidningen och lugnet i köket är underbart på morgonen när det är dags att vakna till en ny dag.

Att titta ut på mörkret och stjärnorna och sakta se gryningsljuset komma smygandes på horisonten det är som balsam för själen och min kropp vaknar så där sakta och skönt som man kan se katter vakna ,långsamt och njutningsfullt.

Om ni fryser så blunda och känn hur värmen strömmar ut från brasan och lyssna till ljudet. Så otroligt rogivande och lugnande för själen....

Ha en bra dag alla och njut av att det är fredag och att vintern är här :)Min son gör mig så stolt..


Att som förälder få uppleva den känslan är helt underbart.
Kan inte med ord nog beskriva hur glad jag är....
Tack för att du är den du är.Vad det är härligt att skratta


Tack alla underbara människor som finns där ute....När tiden inte räcker till

Det är många bollar i luften i bland. Då känns det som om dygnet innehåller alldeles för få timmar.
Dåligt samvete och känslan av att inte räcka till blossar upp som ett brev på posten.

Det är då som prioriteringen kommer , bara för att jag väljer bort ngt betyer det inte per automatik att jag är dålig , inte älskar nog mkt eller att jag är lat. Det betyder att jag för att få det att gå ihop tids och själsmässigt behöver prioritera någonting lite mer för en stund men när tiden räcker till så kommer jag att ta upp/ spendera mer tid till det som jag för stunden måste dra ner lite tid/engagemang på.

Men innan jag kommer till detta beslut så mal tankar och kännslor runt som en salig röra i kroppen , ungefär som betong i en betongblandare. Btw så såg jag en jättesöt gul liten blandare på Jula igår. En sån ska jag ha när jag får en gård/ett hus och mer pengar än vad jag kan göra av med :)
Hur söt är den inte!!! Vill ha !!!
Vintern är vacker....
                      


                       


                      


                      


                       


                       


Älskar vintern och dess ljus....Tick tack tick tack


Klockan tickar 06.30, kylan biter ute - 9,8 grader. Frode kissad och jag kaffe :)
Glada hundmänniskoer har vi redan hunnit träffa ute och glada vovvar på det....

Ha en bra dag alla så ses vi senare....

Nästa gång fyller jag jämnt


Säger min dotter Jessika helt gravallvarligt och låter som om hon är nästan 100 år :)
Min andra dotter är i stallet och rider världens bästa Holle som är lite mörkrädd när inte pannlampan fungerar :)

Själv slappar jag och bara har det skönt i lugn och ro framför Tv:n.....


Anton myser uppe och Jörgen är i byn och hälsar på....

Ha det gott alla......Det är bara hundägare som är ute


Kl 06.00 en måndag morgon. Vad dom andra missar egentligen....tystnaden, lugnet och alla snöflingor som sakta dalar ner mot backen. När det är mörkt ute känns det nästan som om världen är inlindad i bomull.
Allt är mkt tystare och även om det kommer en bil så låter den mkt mindre än på dagen. Öronen får sakta vakna till liv av det lilla ljud som finns tidigt en morgon.

Go mat i magen

Pratat gamla minnen, ätit supergod sallad med toppenbröd till, och änglamat till efterätt, MUMS !!
En toppendag som startade i stallet med en ridtur på världens bästa Holle och en glad Frode springandes bredvid.

Hem och slappa eftersom världens bästa Jörgen hade städat så då slapp jag det :) Det blev en dusch och bok i stället innan det bar av till Å-hem för middag och trevligt sällskap.

En skön helg som har gått i Hästens tecken och sköna sovmornar och lite shopping på det, vad kan en kvinna mer önska sig :)

Ha det gott så ses vi i morgon.....
Kroppen och knoppen

Är nöjda och glada.
Hade teori på Hippo och vi gick igenom detta med bra/dåliga sadlar för ryggen. Sadelinpassning på väldigt låg nivå. Vi fick känna på och titta på en sadel som var anpassad för just den hästen och sedan lade vi på en "dålig" sadel och fick känna och jämnföra skillnaden i hur den låg på ryggen.

Det var verkligen en aha upplevelse , och att få jämnföra bra/dålig på samma häst och efter varandra gjorde att det blev så tydligt var den dåliga sadeln var fel kontra den bra sadeln. Med detta vill jag på intet sätt påstå att jag har kunskapen till att prova ut en sadel men det var otroligt givande att få känna på jämnförelsen.

Sedan blev det en härlig tur med Holle ut i skogen. Vi var ute en timme och jösses vad tiden gick snabbt. Jag jobbade vidare med att flytta undan för skänkeln/skänkelvikning. Och jag hade hela tiden Sofias ord i huvudet. "Det ska var små hjälper , du ska nästan bara tänka skänkelvikning..." och gissa vad mkt bättre det gick. Jag har jobbat för mkt tror jag, använt min kropp åt skogen för mycket och stort (Hoppas att ni fattar vad jag menar)
 Men med mindre hjälper gick det faktiskt mkt bätter. Men å andra sidan så har jag lååååångt kvar på min väg som aktiv ryttare och inte bara som passagerare.

En kaffekopp väntar och främmande har klivit in genom dörren :) Så ha en bra dag alla ni där ute , nu ska jag surra lite med vårt främmande och sedan bär det av till Willys för att handla lite till kylskåpet (Råttorna sitter på hyllorna och gråter)

Ha en underbar lördagkväll , njut av snön och ladda era batterier till nästa arbetsvecka :)
Vi har blivit med Tv....En stor!! platt sak :) ME LIKE !!Känner mig så här i dag

Så nöjd med dagen och fridfull i själen ....

Men i förrgår var det så här :(Med Pms besvär......Tänkvärda ord....
 Kärleken

- Kärleken är vårt livs största glädje och vårt livs största sorg. Den är livet.
   /Franskt ordspråkMe like !!!!!


Äntligen kommer det lite snö , som jag har längtat :) Ska bli roligt att ta med barnen till kullen och låta dom åka lite där...

Mindre roligt blir det när jag läser detta vill inte ha det så här för då blir det mindre snö och mera regn :(
Men som sagt, det är under en kort tid som mätningarna har gjorts men 2 grader varmare överlag är ganska så mycket även om det inte låter så mycket

Enligt SMHI's snödjupstabell för förra vintern fick vi inte ordentligt med snö fören den 15/12 så jag hoppas att vi får en vit December tidigare i år iaf :)

Lite värdelöst vetande så här på morgonkvisten piggar väl alltid upp , eller hur ;)

Ha en bra dag nu där ute i ovädret :) Kör försiktigt om ni ska ut och röra er på vägarna och glöm inte bort att man blir aldrig för stor för snögubbar eller stjärtlappar.....
Mörkt just nu ...


Slingrar sig som en orm i mitt inre. Bultar och bankar och vill in....

Håller igen för att klara mig......

VILL INTE !!!!!Kylan biter i mina kinder


Minus 11,6 ute och Frode är nyrastad. Det är ett ganska så skönt sätt att vakna till innan arbetet  med att gå ut med Frode :) Han är alltid pigg och glad och själv vaknar jag till ganska så fort när kylan åker in med första andetaget ute.

Rimfrosten glittrar som diamanter ute och stjärnorna håller oss sällskap på promenaden. Den lilla snö som ligger på backen knarrar så härligt under skorna för varje steg som jag tar. Samma hundägare möter jag varje morgon också och det har blivit lite av en rutin att han med sina hundar och jag med Frode stannar och byter några ord. Som två skepp på ett hav blinkar vi med lamporna och passerar förbi , dag efter dag.....

Det är otroligt vad många möten man har här i livet. Möten som bara sker utan att man tänker så mycket på det. Vem är det jag träffar ? Vad har han/hon för livsöde ? Familj ? Arbete ? Fritid ? Glädje/ sorg ?????
Tänk så lite vi vet om våra slumpartade möten  som vi hejar på och byter några ord med lite nu och då.


Ha en underbar dag så kanske vi hörs igen innan dagen är slut.... 
Håller med :)
Så sant så !!

Sannas egna ord....

Kan bara hålla med ....
Vår prommis i dag ....

        


        


        


En otroligt mysig prommis som varade i nästan 2 timmar , jag Frode och Holle njöt för fullt av det vackra vädret. Holle snäll som väntar tålamodigt under all fotografering. En liten suck hördes mellan varven men annars så väntade han snällt. Lite fundersam var han när jag kröp runt iskogen för att hitta rätt vinkel till rätt motiv :)
Men som den gentleman han är så väntade han snällt på att jag skulle bli klar...

Det sket sig rent bokstavligt....

Hade tänkt krypa till kojs sedan jag kört Sanna till jobbet nu på morgonen. Men då hör det till att Frode har varit dålig i magen i natt så han har skitit på mattan och den behöver då av naturliga skäl tvättas.

Ut i tvättstugan och tänkte boka en tid till i eftermiddag /kväll efter stall och handling men ser då till min fasa att enda lediga tid är nu på morgonen :0 !! Ja det var ju bara att slänga in mattan och invänta att få hänga den , så det sket sig ju totalt med en mys stund med kudden :(

Hur som haver så är det ju bara att gilla läget och bota grusiga ögon med ett par koppar kaffe till och se ljust på saken :) På tal om ljus så är det vackert väder ute i dag , solen är på väg upp och det är här hos oss - 2,8 grader på tempen. Blir nog en fin dag för att vara i stallet med bästaste Holle....

När jag tänker på hästar så känner jag vilken träningsvärk som är på väg att blomma upp i benen :) Att ha uppehåll från ridning och sedan rida två ggr på samma dag är som upplagt för att känna av det . Men som sagt så är det jätteroligt att äntligen få lära mig att rida och inte bara åka häst. Det enda som känns lite surt är att min rygg inte blir någe bättre :( Fick ju höra av doktorn att mina problem som jag fick efter avåkningen från Holle för 4 år sedan bara är muskelärt och att det ska bli bättre med träning av muskelaturen i ryggen.

Sagt och gjort. I augusti löste jag kort på Tenton och började att styrketräna sedan jag hade fått hjälp av en instruktör med ett bra program som ska hjälpa mig att stärka axlar, rygg , mage och bäcken, de ställen på kroppen som jag har problem med.

Och resultat ger det , nästan alla värk i axlar och bäcken är borta. Det är bara vid snedbelastning och vid vridmoment som jag kan känna av det fortfarande. Men ryggen !! Den blir f-n inget bättre !!

Efter varje träning känner jag av det nere i korsryggen och över dom tre kotorna som jag slog när jag trillade av Holle. Känner även av det efter ridningen och då speciellt om vi har galopperat mycke.

Nu tänker jag ge det ett tag till , har alltid haft problem med, och svag rygg. Men har det inte blivit bättre till sommaren trots träning så kommer jag att be om en anna form av röntgen bara för att utesluta att det inte är ngt annat fel än i musklerna. Känner att det är viktigt för mig att få det utrett ordentligt med tanke på mitt arbete som jag verkligen vill jobba med ,och eftersom jag har en önskan om att fortsätta med hästar och ridningen.

Lite bilder....

Jessika som har överraskat med en vacker blommaHimlen runt hörnetHa en bra dag så ses vi senare....
Oj vad jag är nöjd med dagen :)


Red som vanligt på Hippo i dag. Vi hade hoppning och jag fick världens bästa hoppare :)
Att dessutom galoppen börjar att komma bara bättre och bättre gör det ju inte sämre precis :)

Iaf så när jag var klar gick jag och tittade på Micke Schultz träning som var i lilla ridhuset och jösses vad full i skratt jag blev :) Där kom jag skitstolt över 30-40 cm och dom hoppade bana på 1m till 1.10 !!
Men en vacker dag ska jag också segla över hinder så där superlätt som det ser ut...vänta bara ;)

Sedan bar det av till världens bästa Holle och en skritt tur i skogen. Övade skänkelvikning , halter , ryggning och taskiga framdelsvändningar. Inte något illa ska falla på Holle utan det var helt och hållet ryttarens fel att det gick åt pipsvängen i bland :/

Gofika hos Maggan och Paul innan det bar av för att hämta Jessika som slutade sitt jobb kl 15 på Buketten. Hem och fixa middag och nu väntar soffan och tv:n på min hela uppmärksamhet :) Inte så tungt kan jag avslöja och ngn ska ju göra detta jobb också , eller hur ;)Glädje och sorg blandas...


NÄR JAG DÖR ÄR JAG ALLS INTE BORTA

FAST MIN KROPP BLIVIT ASKA MIN VÄN.....

TY MED ALLTING SOM SUSAR OCH SJUNGER

SKA JAG KOMMA TILLBAKA IGEN.......

GENOM FÅGLARNAS KVITTER I TRÄDEN

GENOM FJÄRILARS FLADDRANDE SLAG

GENOM FLINGORNAS DANS PÅ DIN RUTA

SKA JAG GE DIG EN HÄLSNING VAR DAG......

OCH NÄR BJÖRKLÖVEN SPRICKER OM VÅREN

OCH DU KÄNNER EN VARMARE VIND

SKA DU ANA MIN SJÄLS ODÖDLIGHET

NÄR JAG DUNLÄTT KYSSER DIN KIND.......

OCH DÅ VET DU JAG ÄR INTE BORTA

NEJ MER NÄRA ÄN DU KAN FÖRSTÅ....

GENOM ALLTING SOM SUSAR OCH SJUNGER

SKA MIN HÄLSNING MED KÄRLEK DIG NÅ.


  
Sol och lite snö


Nu väntar Hippo och efter det Hollenbollen the King :)

Höres senare....Yes !!!!


DET SNÖAR UTE !!!I morgon blir jag kanin för en dag :)

Ska ha maskerad på lokalen och jag tänker vara kanin :) Gjorde mig öron i kväll av kartong på diadem och kommer att måla näsa och morrhår - thats it ;)

Har suktat efter bebis och längtar tills jag får snusa :) Men den som väntar på ngt gott väntar aldrig för länge sägs det ju...

Kollat mitt blodtryck och det var som jag misstänkte...ngt för högt. Ska tillbaka om 14 dagar för en koll igen och är det fortfarande lika högt så blir det att träffa doktorn för ett samtal , men pulsen var jämn och bra , alltid ngt ;)

Prommat med Frode och Jörgen och köpt fina lampor till julen , längtar till första advent när vi får sätta upp dom :)
Denna blev det till vardagsrummet :)Ha det gott alla så höres vi senare.
I dag har jag blivit gammal :(


Känner mig som typ 100 år i dag. Ska nämligen i väg på VC och kolla blodtrycket....
Jag som alltid har haft på gränsen till undertryck har nog mest troligt för högt undertryck nu :/

Kan ju kanske vara en förklaring till all huvudvärk och yrsel som jag har haft nästan hela hösten.
Var hos Farmor i V-mina och kollade på hennes mätare som jag har gjort i alla år, och hoppsan så dåliga värden det var. Alla lika förvånad så batteribyte blev det " för det måste ju vara det som är fel"

Men inte då , samma taskiga värden även med nya batterier så i dag blir det att knata iväg till syster på Vc och kolla. Genast klev jag från unga 43 år till typ 65 och färdig för pensionen , usch !!

Men som jag brukar säga " Det är bara att gilla läget" kolla och se om det blir en liten pillerburk av ngt slag.
Hoppas iaf på det bästa , att det bara var tillfälligt så att det är bra nu iaf....

Ha det gott så höres vi senare....
Glad glad glad !!


Fick besök av storken i dag , ja inte jag personligen men en nära vän blev Mormor i dag .....
Ha det gott alla......Min vackra dotter :)


Det är på faderns sida som hon brås på ;)Ännu mera nostalgi !!Finns ännu mera att söka fram , bara fantasin sätter gränser när det gäller en nostalgitripp :)Tjejer....kommer ni ihåg :)


Blunda och dröm er tillbaka....Sol , brems , myggor , och 5 veckor i stugan :)
Lata dagar med pållarna på dagarna och det okända på kvällarna....Herre gud vad jag skrattade :)20 is the new 70

Systembolaget, Gällivare

Pojke ~5 kommer fram till en försäljare.
Pojken: Vettuva? Nästa år börjar jag skolan och då är jag stor. Då ska jag komma och handla här, för här får bara stora handla.
Försäljaren: Tyvärr, du får nog vänta en så där 15 år innan du får handla här.
Pojken (med ett förgrymmat uttryck): Va?! Vad är det här för pensionärsbutik egentligen?
Oh !! Kommer ni ihåg :)

Dom bodde i min skolbänk :)