Kan inte bli bättre :)

 Påskafton

Har fått en ny tradition . Vi träffas hos oss nere i Åern för att grilla korv, fika och umgås och till det har vi även en tipspromenad med priser till alla. En del kommer till fots, andra i bil och vissa med skoter. Alla, gamla som nya, är hjärtligt välkommen och hitintills har vi alltid haft turen att det har vågat komma några nya varje gång :) 
 
Lite bilder från 2013 års träff
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Lill grodan
Grattis!!

 
 
 
 
 Dagar fyllda med

Fiske, skoteråkning, korvgrillning och surr med vänner. En ganska så vanlig Påsk hos oss. Vi har varit ute på fiskeäventyr nu 2 dagar på raken. Solat lilla näsan, fiskat upp storfisken ;) och krypit runt med kameran. Vi har även övat Rufus med skoteråkning och den färdigheten tror jag han hade i generna redan från början. Mormors lilla groda har varit superduktig så han får följa med fler gånger :)
 
I dag är det Påslafton så i dag har vi den årliga tipspromenaden här hemma på vår gård. Och eftersom vädergudarna verkar vara med oss så lyser solen från skyn, bara att tacka och ta emot :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kvällen kommer

Och lugnet lägrar sig. Nu blir det soffmys och sedan sängen :-) I morgon är det en ny dag och dom har lovat sol och vackert väder :-)

Sov gott....Det blåser på månen

dag har vi bara varit hemma och pysslat. Har haft kaffegäster så det har sörats lite. Vi har också tagit upp vatten från sjön och då fick Rufus springa med efter skotern och det klarade han galant :) Jösses vad han älskar att springa! Nu runt 2 ska vi åka till Slussfors för att hämta Sanna som kommer med bussen kl 14.45. Tror att Ruffe ska få följa för han kommer att bli superglad när Tant Sanna kommer :) 
 
Morgondagen lovar sol sol och sol så då blir det nog att packa fikasäcken och fara ut och fiska lite. Lite fiskande men mycket fikande vid elden brukar det bli ;) Ska bli mysigt hur som och kaffepannan är laddad och klar i fikalådan..
 
 
 Fikat är bäst :)

Har varit och hälsat på Frida, Bernard och Göte i dag. Lilleman har vuxit otroligt mycke och blivit en riktigt reslig karl :)
 
Har även grillat till lunch i dag :) Och kokat kaffe över öppen eld, gott gott. Jörgen gjorde upp elden med det tändstål som Jessika valde efter att ha "gått" tipspromenaden med Marre i går kväll. Duktiga var dom, efter mycke tankemöda fick dom 16 rätt av 22, tycker jag var duktigt gjort :)
 
 
 
 
 Statusuppdateringar på Fb

I går morse såg jag på min fejja att det var en artikel ang detta med att allt för positiva och supernöjda statusar kunde vara en symtom på att skrivaren hade ngn form av störning, som jag uppfattade det, behovet av att visa att han/hon hade ett bättre liv än vad personen ifråga kanske har i verklighetent.
 
Det jag kan reagera på isf är var alla dessa nu "sjuka" människor fanns förut. Eller är det någonting nytt som blommat upp i och med Facebooks intåg. Har många människor burit denna sjukdom/problematik innom sig och som nu har blommat ut?!.....nä, jag tror inte det iaf :) Däremot blir det skrivna ordet betydligt lättare att analysera sönder, tolka, missuppfatta eller störa sig på, av varje enskilt läsare. Kom nu ihåg att detta är mina tankar & funderingar. Mina åsikter och vad jag tänker/tror. Min sanning, behöver inte vara din sanning :)
 
Någonting som jag däremot berörs väldigt illa av, är när det antyds av ngn annan, att den som skriver positiva, glada, taggade statusuppdateringar/blogginlägg, ljuger, överdriver eller på annat sätt förstorar sin status/blogginlägg mm. Det tar jag väldigt illa vid mig av. 
 
Vad är det som gör att vissa personer tar illa vid sig/blir irriterade på att andra verkar ha ett bra och härligt liv??
Varför störs dom av andras inlägg? Vad är det dom går igång på och reagerar på? Att en människa reagerar negativt på vad någon annan skriver om (så länge det inte är om andra människor vill säga) säger i mina ögon mer om den personen än om den som skrev det i första början. Ja visst finns det dom som ljuger, överdriver och går med halvsanningar. Men den andelen människor är försvinnande liten, i det stora hela så är den största delen full med människor som trivs i sitt liv och som i sina ögon har det väldigt bra och som är tacksam och lycklig över det.
 
 
Är någonting bra, din lycka glädjer mig och jag hoppas att min lycka kan glädja dig. Tillsammans kan vi skapa en bättre värld, tillsammans är vi starka....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 En härlig dag

Bestående av skoterkörning, fiske och fika vid elden :) Hundarna skötte sig super och ca 130 st tusenbröder drog vi upp på tjärnen :) Himlen har varir blå med några få moln som skuggade solen ibland. Kinderna är lagomt röda och skinnet känner att sol och vind har tagit på :)
 
 
 
 
 
 
 
 Morgonstund

Har guld i mund :) Hundarna kissade, vedspisen brinner och kaffet är på gång, kan inte bli bättre. Jo i dag när vi sitter på fiskesjön och drar första fisken (läs:abooren) förstås.
 
Gårdagen spenderades med en del förberedelser blandat med korvgrillning. Skotrarna tankades, kälkarna iordningställdes och i dag ska det handlas maggot innan avfärd :) Alla klara för vår lilla fisketävling, vi tjejer mot Jörgen ;)
 
En gammal bild från stugan :)
 
 
 En härlig dag :-)
Framme och eldad

Framme i stugan. Varmt och gott har vi, ca 26 grader inne och vedspisen fylls på med jämna mellanrum. Stopp i Lycksele för shopping och lite mat för vidare färd mot stugan efter några timmar.
 
Halka på vägen samt väldigt tungt lastat bil gjorde att tempot efter Lycksele blev betydligt lägre än vad det varit tidigare under färden. Men fram kom vi utan att åka av vägen och nu med middag i magen samt lite kvällsmella så är det snart dags att nanna kudden. Känner mig nöjd med dagen och ser fram emot morgondagens korvgrillning och pyssel här i stugan :)
 Hoppas på bra och sevärd tv

Kanske blir det flipp eller så blir det flopp. Hur som ska det bli spännande att se hur detta tv program kommer att utvecklas. Ingen blir gladare än jag om det blir bra eftersom mitt intresse som ju alla vet är ganska så stort ;)
 
Vad programmet kommer att handla om ? Bilden ger en ledtråd :)
 
Mer att läsa här 
 Ett av mina hjärtan
Just nu kan jag äta en elefant!

Är konstant hungrig!! Chokladsugen till max (ägglossning) och färdig för ett mentalt sammanbrott :(  Usch känns inte roligt för fem öre....
 
Det positiva i allt är att jag har blivit så mycket bättre i magen sedan jag gick över till laktosfri mjölk :) Inget ont annat än när jag fuskar och tar vanlig mjölk. Det lilla minuset i det hela är att jag har blivit ännu känsligare på mjölkprodukter än förut, eller så känner jag det onda mer nu än förut, vet inte men det går bra så länge jag håller borta allt för mycket mjölk.
 
Har nu prövat flera olika sorter och tycker bäst om denna, minst söt och det gillas av mig. Har nu Norrmejeriets laktosfria men den är så söt att det känns som om jag har socker i kaffet när jag dricker en kopp och eftersom jag inte gillar sockersött så går den fetbort tyvärr :(
 
 
 
 
Hoppas att mitt sug efter att stoppa mat i munnen kommer att ge sig för annars blir jag mer galen än vad jag är. Vet inte varför jag känner så, men det är skitjobbigt och jag gillar det inte alls!!!!
 Saknaden är stor

Du fattas mig!!
 Har haft sova över kompis i natt
Planering, strukturering och gott om tid

Var våra ledord när Jessika & Pridde var igång under deras tävlingskarriär. Dom tränade efter ett träningsschema  som vi följde i stort sett slaviskt. Inför alla tävlingar var allt packat,kollat och iordninggjort så att vi visste att allt var ok. Och på tävlingsklubben var vi på plats i god tid så att vi i lugn och ro kunde lasta av, göra i ordning och värma upp innan klassens start. Många gånger skrattade vi åt vårt pedanta beteende men oj vad det lönade sig i längden.
 
Vi upplevde i stort sett aldrig stress eller kände oss efter någon gång, hellre en timme för tidigt än 20 min för sen. Vi var som ett väloljat maskineri där var och en visste sin uppgift, och utan att egentligen behöva prata med varandra så fixades allt på ett litet kick och utan stress flöt dagen på. Vi hade stenkoll på startider och pauser, var alltid noga med att skritta fram Pridde för hand i lugn och ro. Jessika fick gå banan utan att stressa och när det var dags för henne att kliva upp i sadeln hade Pridde prommat i ca 20-25 minuter utan hets och jäkt.
 
Viktigt att tänka på också är att fylla på i magarna. Utan bränsle och energi försvinner orken och med orken far det glada humöret som är så oerhört behövligt med en heldag på tävling. Mat och dryck kontinuerligt under dagen är lika viktigt som allt annat, både för häst, ryttare och teamet runt omkring. Goda härliga matsäckar är ett måste under en tävlingsdag, tro mig ;)
 
 
Hittade denna artikel i dag på nätet och inser när jag läser den att vi inte var så pedantiskt tokiga utan att vi hade ett ganska så bra och logiskt tänk när vi var i tävlingsvärlden. Nu när det blir dags igen för Sanna att njuta av träning och tävling så är det bara att damma av våra gamla kunskaper och olja upp vårt maskineri igen, kan utan att ljuga erkänna att jag längtar tills det blir dags igen för ett nytt äventyr ute i tävlingsvärlden. Nu med en ny häst och en ny gren, men oj vad roligt det kommer att bli.....LÄNGTAR!! :)
 
 
 
 
 
 
 
 Jag brukar skoja om

att om jag hade hur mycket pengar som helst så skulle jag sluta och jobba och bara lata mig. Brukar också säga att jag är en väldigt lat person i grunden, en person som inte gör så många knop mer än nödvändigt :) Och visst, jag är lat mellan varven. Det är jag den förste att erkänna helt utan omsvep och det står jag för till 100 %
 
Men samtidigt är jag så oerhört tacksam över att jag har ett arbete som jag trivs så otroligt bra med. Missförstå mig rätt nu, även jag har bättre och sämre dagar i mitt jobb. men det beror aldrig på barnen utan uteslutande på min egen formkurva för dagen. Som just nu när jag har varit förkyld i en vecka och mår kasst som sjutton, tacka tusan att det går lite trögare. Men det beror ju på andra omständigheter än mitt arbete, omständigheter som jag på intet sätt kan påverka.
 
Men att som jag, sällan och aldrig ha koll på vilken veckodag det är, anser jag vara ett bra betyg på att jag trivs med mitt arbete. Att på fredagen inse " men sjutton också, det är fredag idag "  eller på en söndag inse att " men jösses, i morgon är det måndag och arbete " det är ganska skönt. Att aldrig behöva uppleva måndagsångest, ja det är verkligen rikedom för mig :)
 
Men OM jag vann mycket pengar. Ja då skulle jag resa oerhört mycket. En båtfärd på Nilen, eller en tur till Grönland skullle inte sitta fel. En djur safari i Afrika, eller varför inte lära mig att dyka i Australien. Ja det finns många ställen på denna jord som jag gärna skulle besöka. Kanske inte så mycket charter utan däremot ut i det vardagliga livet i olika länder. Få uppleva det som är det verkliga livet oavsett var i världen det är, ja det lockar så mycket mer än bara sol och bad för mig. Men det ena utesluter ju inte det andra, eller hur :)
 
 
 
        
 Nu är det sant!

 

Våren är här :) I dag är det vårdagjämning, dvs natt och dag är lika långa över hela jorden, så nu kan det bara gå åt rätt håll. Me like!!
 Nedräkning

Till lördag och stugan :) Längtar någe grymt efter vedspisen, lugnet och att bara göra ingenting :) Kameran ska med såklart och vi kommer att åka tjejerna för sig med vovvarna i en bil och killarna får ta lite mer packning och fara i egen bil :) Ett stopp i Lycksele kommer det att bli med lite mat och shopping, jösses vad mysigt och jag längtar som en tok!!
 
Har haft en ute förmiddag hos en kollega och varit hos en annan på eftermiddagen för att göra lite inskolning av vikariebarn innan min ledighet nästa vecka. En toppendag som nu har avslutats med tvättstugan och sedan soffmys. Min förkylning är fortfarande riktigt ruskig och jag försöker att vila mig frisk :) Lyckas som dåligt men skam den som ger sig, eller hur ;)
 Vill vill vill

Vill springa men denna hemska förkylning gör att jag inte vågar. Längtar tills den är borta och jag får dra på mig skorna igen. Har även hittat Antons gamla knäskydd som jag nu kommer att ha på mig bara för att, allt för att mina knän ska hålla så bra som möjligt :) Längtar till våren och sommaren, så himla härligt att bara dra på sig lite lättare kläder och ge sig ut :) Trodde aldrig att jag skulle komma hit igen, hit till den härligt tyngdlös känslan när ben och andning bara flyter ihop :) Me like!!
 Vill ha!!

 
Klicka på bilden så kommer ni rätt
 
 Nu är den klar

Årets tippsprommenad :) Har fått hjälp av Helen & Kent med saker till presentbordet, tackar vi för :) Detta är en av höjdpunkterna på året, att samlas alla och bara umgås och fika utan att göra en sån stor sak av det. Gamla som unga och lite fyrbenta vänner där emellan :) Hoppas även i år på vackert väder och att så många som möjligt vill/kan komma :)
 Härlig dag :-)
Från det ena till det andra

Har nu under en veckas tid använt mig av laktosfri mjölk till gröten och i kaffe/the koppen :) Och gissa vad!? Magen mår super!! Inget ont här inte, lyckliga jag har äntligen mjölk till gröten igen...
 
Det är den gröna som jag har nu :)
 Våren är här

Och med den kommer hästarnas pälsfällning. Kom in på detta i går när jag var i stallet, att vissa hästar mår rent dåligt denna tiden på året. Holle tex blev ju nästan sjuk under en kort period. Ville och orkade ingenting, mest bara lulla runt och ta det lugnt var hans önskemål dessa veckor. Pridde däremot, var mycket piggare och mer på och verkar inte påverkas på samma sätt. Pyret vet vi inte än, får vi väl se framöver hur han reagerar.
 
Vi kom även in på detta med olika tillskotter som vi har i maten till våra älskade vänner. Och behövs dom egentligen ? eller inte ? Hur som så började jag att googla lie, nyfiken som jag är :) för ger vi bara därför att vi har lärt oss att det ska vara så eller finns det ngn vetenskaplig undersökning. Egentligen kan jag tycka att det inte spelar ngn roll hur var och en väljer att göra. Precis som människor är individuella personligheter med olika behov så är ju hästen också det och jag kan tycka att en något så när vaken hästägare ser om just dennes häst behöver/ mår bra av ev tillskott, oavsett vad.
 
Hittade denna artikel, lite som jag själv är inne på faktiskt. Samt denna  som i mina ögon faktiskt verkar hur sund som helst. Vet av egen erfarenhet att det är lättare att hästarna "faller" ur lite på vårkanten än på hösten. Själv är jag av den åsikten att det är mer protein som behövs under dessa perioder, men det är MINA tankar och funderingar. Min sanning behöver inte vara din sanning, det är bara vad JAG tror :) Sen brukar vi ge B-vitaminer också, bara för att ;)
 
 
 Det fortsätter åt rätt håll

Glömde bort att väga mig i går, så gjorde det nu på morgonen istället. Har nu till i dag tappat 8 kg och jag känner att min kropp orkar mer på ett helt annat sätt nu än förut. Nu är det inte vikten i sig som är det primära för mig utan det blir bonus så att säga :) Det viktiga för mig är känslan i min kropp, att allt blir lättare i mitt vardagsliv och att jag vet att min kropp mår bättre, det är vad jag strävar efter.
 
Att jag nu har bestämt mig för denna resa med kost och motion har bara med mig själv att göra. Jag vet att mina nära och kära totalt skiter i hur jag ser ut. Jag vet att jag är älskad för den jag är, inte för hur jag ser ut eller vad jag kan prestera. Jag duger som jag är, varken mer eller mindre. Att dom sedan stöttar mig och gläds med mig, ja det är också en form av bonus. Och den bonusen gör att jag känner en ännu större glädje över vad jag lyckas med och klarar av :) Och det, det är äkta kärlek <3
 
Anledningen till denna resa är förra vinters jobbiga period. Under hela vintern drogs jag med värk i stort sett alla leder, dvs knä, höft, fot, axlar, armbågar, handleder fingrar och tå lederna. Det tillsammans med en frusenhet som inte var av denna värld samt en ökad temperatur under ca 1,3 år gjorde att det sög ordentligt och oron inför framtiden började att knacka på....
 
Att jobba var i vissa perioder faktiskt en plåga och att gå nerför trappan på morgonen som vanligt gick inte utan jag fick ta ett trappsteg i taget med samma ben först för det andra orkade inte med att ta första steget. Handlederna var så onda att jag var tvungen att ha handledsskydd för att hjälpligt kunna använda händerna. Min dagliga medicin var 2 alvedon och 1 ipren morgon och kväll och ibland när det var som värst mitt på dagen också. Usch säger jag bara så tungt det var, har gråtit många tårar i oron över vad jag hade som invaderat min kropp så fullständigt....Gruvar faktiskt för att det ska komma tillbaka, vad det nu var för någonting.
 
Men i julas så bara försvann det, tog ända tills jag började att jobba innan jag förstod att det var borta. Första dagarna på julen så tänkte jag att det bara var en bra dag, att det bara var för en stund. Men ju fler dagar som gick så insåg jag att det bara blev bättre och bättre :) Inse vilken lycka jag kände, och att äntligen få sova på nätterna igen, ja det går inte att beskrivas med ord hur glad jag var, går bara att förstå om det får upplevas. Kände att livet var på väg tillbaka igen och jag började äntligen inse att det kanske fanns ett slut på all smärta som invaderat min kropp.
 
Men det är detta som har gjort att jag nu när jag blev smärtfri igen (ålderskrämpor räknar jag inte hit) som jag bestämde mig för att hjälpa min kropp att klara av detta om det nu mot all förmodan kommer tillbaka. Att ha bättre grundkondition och inte riktigt lika mycket övervikt kommer att göra att min kropp mår bättre och blir gladare på alla sätt. Och om jag får tillbaka detta skov, av vad jag nu än hade, så är jag fullt övertygad om att mitt nya liv kommer att göra att det sliter liiite mindre på leder och ligament än med alla dom extra kilon som jag har dragit på mig under årens lopp :) Så önska mig lycka till är ni snälla :) Håll tummarna för att det kommer att gå bra, och när jag känner att det går tungt så peppa mig gärna :) All stöd och hjälp är bara positivt, går så mycket lättare då, om jag vet att ni finns där med mig....
 
 
 
 
 
 
 
 Smaken är som baken

Och tur är väl det :)
 
 
Den här kommer från Pikeur och finns ute i butik nuVilken trevlig kvälll

Hamnade i Vindeln på en supergod middag med jättetrevligt sällskap, tack alla för en supermysig kväll :) Känner mig nöjd med dagen så nu väntar sängen och min sköna kudde. Natti natti :)
 
 Inte min dag i dag

Förkylningen frodas tyvärr :( Kunde inte springa igår pga av den och orkar inte fara på Hippo i dag och rida där pga av den :( och det värsta av allt var att jag skulle ha fått bästa Lucky i dag! Hur surt är inte det!!  Men men, jag får ta nya tag och kurera mig och komma igen...
 
 
 Så snygg!!

Klicka på bilden så kommer ni rätt
 Ljuset är på frammarsch

Och med ljuset kommer vårtröttheten. Just nu skulle jag kunna sova dygnet runt, kommer att vara så här ett tag till för att sedan vända och jag orkar hur mycket som helst :) Känner ändå att jag har mer fysisk ork nu än förut, att motionen ger mig en annan form av styrka och ork, tar jag tacksamt emot och njuter av i det dagliga livet.
 
Längtar till påskledigheten och till stugan. Mitt andningshål här i livet, längtar till lugnet och tystnaden som bara finns där uppe. Men samtidigt gruvar jag lite, saknaden efter Frode kommer att bli tung och jag är rädd för att många tårar kommer att trilla när jag kliver in i stugan och ingen Frode är där....Min lilla pälsboll fattas mig fortfarande så där otroligt mycke att det ibland känns som om någon rycker undan fötterna för mig och jag bara faller....Svårt för er att förstå kanske, men för mig var Frode en bit av mig, som alltid fanns där och som nu har skurits bort för att aldrig komma tillbaka. Saknaden är fortfarande så stor att det är jobbigt att tänka på Frodeplutt, min otroligt fina vän....
 Vill ha !!!

 
 
 
Finns att köpa härKanske en sån här blir bra

 
Vår brevlåda håller på att se för taskig ut. Kanske dags att köpa en ny, en sån här kanske :)
 
Klicka på bilden så kommer ni rätt :)
 Jag & Rufus

Var ute på en joggingtur i kväll :) Tänkte att det får väl bära eller brista, jag provar och ser hur det går. Sagt och gjort så for vi glada i hågen iväg :) Började med uppvärmning så att han skulle få kissa av sig och sedan bar det iväg :) Först funderade han vad sjutton vi gjorde och låg både före och efter och drog än hit än dit. Men efter en stund fattade han galoppen något så när och vi fixade 3,5 km utan problem. Duktiga Rufus!! Och duktiga mig ;)
 
Kommer att ta med honom fler gånger. Dels för att han ska få göra av med lite energi som bara bubblar ur honom men även för den sociala biten, alltid nyttigt med nya rutiner och miljöer. Och jag är fullt övertygad om att han kommer att gilla det lika mycket som jag gör bara det har landat i hans lilla huvud och han förstår mer vad det går ut på :)
 
 
 Oj oj, tur igen

Tyckte barnen :-)Hurvas

- 18.0 ute :O Var försvan våren någonstans ?? Men men, strålande sol så det kommer att bli liiite varmare, hoppas jag iaf :)
 
Pyret mår bättre nu och svarar på antibiotikan och tack och lov går det att lura i honom smärtstillande också. Han prommas med 4 ggr per dag och får massage och blir rengjord i såret. Redan igår såg det mkt bättre ut :) Känns bra att vara på banan igen :)
 Gillar denna :)

 
 
Klicka på bilden så kommer ni rätt...
 
 
 oj oj sa barnen

Va stooor!Förändringar ang sårvård

Med vetten i går så blev det lyft upp till diskussion ang detta med sårvård och vilket medel som är bra att använda. Har själv haft jodopax till det mesta eller klorhexidin för yttre sårvård. Läste däremot på info bladet ang jodopax att det inte är det opptimala för att det tar bort både dåliga samt bra bakterier och påverkar cellvävnader i huden, dvs påverkar tillväxten.
 
Vetten spolade på Pyret med koksalt och inget mer. Vi fick även förslaget att spola sår med slangen och bara använda vanligt vatten. Det är viktigare att skölja ordentligt än vad man använder sig av. Rikliga mängder vatten för att spola bort ev skit som kan finnas kvar i såret. 
 
Fick även förslag på en honungs salva som sägs vara super när det gäller sår med risk för bakterier. Denna salva är visst super mot mugg också. Fick den av vetten så nu kommer vi att köpa den fler gånger om vi efter utvärderingen tycker att den fyller en bra funktion.
 
Hittade även en artikel på nätet ang sårvård och vad som är bra att använda sig av. Den hittar ni HÄR om ni vill läsa lite mer :) 
 
 Tänkvärda ord

 
 
Lyckan ser alltid liten ut när du håller den i dina händer, men släpp den, och du inser genast hur stor och dyrbar den är.Gillar känslan

Som jag har i kroppen när jag springer. Har pga smärta i knäet inte sprungit sedan förr förra lördagen. Men i dag var det äntligen dags för en liten sväng :) Sprang 3.5 km sträckan och kan bara berätta att det käntes hur bra som helst. Hade i stort sett samma känsla efter 3.5 km i dag som jag hade förr förra lördagens 2 km....Va, är det redan slut! 
 
Trodde att det skulle kännas betydligt tyngre och jobbigare eftersom jag har haft uppehåll på 9 dagar men det var nästan tvärt om i stället. Som om kroppen har hunnit smälta min tidigare löpning och omvandlat det under viloperioden till bättre flås :) Hur som gillas det av mig, tar bara tacksamt emot känslan och glädjer mig åt mina framgångar :)
 
Hoppas nu bara att mitt knä vill samma som jag så är vi på banan igen :) Njuter av att jogga och hoppas på många fler turer och det bästa av allt är att snart kan jag plocka bort halkskydden under skorna och då kommer det ju att bli ännu lättare att springa :) Längtar till sommaren och lite mindre kläder på kroppen under jogging turerna. Nu måste jag klä mig så mycket för att inte frysa bort så det kommer att bli skönt när jag kan skala bort några lager till :)
 
Är så glad över att det fortfarande känns bra och att mitt nya liv verkar fungera över förväntan :)
 Vad har vi gett oss in på

Den tanken flög genom mitt huvud i går när vi skulle ta in Pyret från hagen. Det var en kille som knappt kunde gå....usch säger jag bara. Men när vi prommat en stund blev det bättre, tills vi stod stilla igen vill säga. Då när vi skulle igång igen var det samma sak.
 
Ringde och rådfrågade en annan som hade haft mkt att göra med Pyret sista tiden och hen sa att det hade hen aldrig upplevt under den tiden hen haft honom. Då ringde jag och rådfrågade jour vetten och tillsammans kom vi fram till att avvakta till i dag för att se om det skulle bli bättre.
 
Sagt och gjort, men i dag fick dom komma ut och titta på Pyret. I morse var hö ben jätte svullet och ur ett tini mini sår rann det var och den lilla sårskorpan på ca 1,5 cm hade spruckit upp. Lymfangit blev diagnosen och nu får han antibiotika och smärtstillande :) så han kommer att bli bra, tack och lov!!
 
Men vilken cool kille han är. Stod som en staty och bara tittade när vetten undersökte och rengjorde såret på benet. Känner mig själv helt lugn när jag ska hantera denna bjässe på 1.70 eftersom han själv är lugn som en filbunke <3 Inte bufflig för fem öre utan frågar fint om han får komma och gosa och pussar på en med sin mjuka mule.....Jag är kär!! <3  Han och Pridde plutt är lika mysiga och coola killar som är hur fina som helst. Känner mig lyckligt lottad som har fått ha tre så fina killar som lärt/lär mig så mycket.
 
 
 
 
 
 
 Dagen i bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kanske dessa jag behöver för att rida :)

De här byxorna hittar ni här för 869 kr.Dagens ridning :)

I dag fick jag Lucifer igen :) Han är jättefin att rida, passar mitt onda stela bäcken som en hand i handsken. Vi övade volter samt skänkelvikningar och galopp på volt. I dag hade jag bestämt mig att vi skulle galoppera när jag sa det och inte bara slängtrava....sagt och gjort. Och gissa vilka fina galoppfattningar det blev :) är så glad över mig själv. Förra gången återföll jag till mitt gamla beteende att falla framåt och det blev bara skit. Men i dag satt jag ordentligt i sadeln och gud vad bra det gick....SUPERNÖJD :)
 
 
 
Vi jobbade också med skänkelvikningar och jag fick till några riktigt bra :) Två gånger satt dom som en smäck och jag fixade det ordentligt ända ut till rakriktningen på fyrkantspåret, lika nöjd över dom som över min galoppfattningar. En superbra ridlektion som har gett mersmak....igen :)Vilken dag :)

Full fart och fullt med häst. Först Blåbärshoppning med Carisma på 50 cm ( en lagom höjd för mig ) och det gick faktiskt super trots att hon låg på på slutet så jag själv fick bakslag i huvudet och blev kvar i handen grymt mycket, men det löste sig och Sanna ställde sig som en bromskloss om utifall att jag inte skulle få stopp på oss :) Är iaf anmäld till nästa hoppning den 5 April med Carisma denna gången också. Hoppas bara att jag inte får kortslutning då också om hon är lika pigg.
 
Bortse från mina stirriga ögon och fåniga leende ;) Bjuder på bilden ändå :)
 
 
For efter detta till Ström och våra egna pållar. Hämtade upp Ruffe på vägen för han ska sova i min säng inatt :) I ström hade Sanna sin premiärtur med Pyret och det gick super. Blev skritt och travarbete i skogen och jag och Pridde plutt for samma sväng med i endast skritt :) Det var lika tungt att gå idag i ljuset som det var igår i mörkret. Kan väl säga som så att jag nu i dagsläget är motionerad och klar, redo för soffa mao ;)
 
Ruffe är kung på stället :)
 
 
 
Sanna på Pyret
 
 
 
När killarna i Ström var klara så bar det av på Hippo igen :) Där hade Sanna sin hopplektion på Denver och det gick bara bra :) Eftersom Sanna rider lektion på fredagar så blev det mkt häst för henne i dag. Först Magic, sedan Pyret och sist men inte minst Denver. Vi klev ut genom dörren 08.30 i morse och klev in 19.00 i kväll. En låååång men helt underbar dag, full med häst och härliga vänner...
 
 
 
 
 
 Blåbärshoppning :)

I dag har jag semester för jag ska på Hippo och vara med på Blåbärshoppning med Carisma. Blåbärshoppning är en form av lektävling för oss nybisar :) Vi är ca 6 st i varje grupp som rider fram tillsammans och sedan turas om att hoppa på den lilla enkla banan som är på 2/3 delar av ridhuset. Superskoj och jättenyttigt för mig med den extraträning som blir. Gillar verkligen att hoppa nu och gör det så ofta som jag kan just för att bibehålla tryggheten och glädjen i detta moment :)
 
Min första blåbärshoppning Nov 11 :)
 Färg bomb :)

Man blir lite glad när man ser Salto Hästprodukters färgglada plastiga utbud. Ett gäng praktiska pryttlar som passar in i stallet, i mängder olika glada färger. Och jag som älskar färg i alla nyanser bara älskar denna färgklick. Kanske inte så hållbara, vad vet jag. Men färgerna gör att jag gillar detta :)
 
 
 
 
 
Man kan lätt tro att detta är en kompost, men det är faktiskt täckesförving....
 
 
 
 
Fodertunnor på hjul.
 
 Vår i luften :-)
Vår nya vän <3
En känslomässig berg och dalbana

Gårdagen var full av känslor. Sorg, glädje, oro, förväntan och till det en stor portion stress tävlade om platsen i min kropp igår :) Mina sinnen gick på högtryck och jag tror att pulsen aldrig kom ner till vilopuls någon gång under dagen...
 
I går vad dagen D, vår nya bästa vän skull hämtas hem till oss, alla papper skrivas och sist men inte minst skulle en 170 cm hög, kraftig pålla ta plats i vår nu väldigt lilla transport :) Trodde en stund att transporten skulle braka! Vilken bjässe han är jämnfört med Pridde och hur vår älskade Holle var :O
 
Men in klev han, stannade en gång och luktade på rampen, tittade på Sanna och frågade henne" ska jag kliva på?" - Japp sa Sanna: kom du...och på klev han utan att fundera någonting mer, tog ca 15 sekunder :) Men vägen ut till storvägen!! Först en seg lååång uppförsbacke nyplogat och så där lagomt halkig i mina ögon. Och slutat på vägen var en i mina ögon lika halkig men sååå mycket brantare! Usch vad nervös jag var med den tunga killen där bak, brant nerförsbacke där jag var tvungen att stå still i utförslöpa med all trafik som går efter rödbäcksvägen. Såg för min inre blick hur hela ekipaget bara styrde ut tvärs över vägen i halkan och med tyngden av Balzac i transporten. Men det gick ju bra, tack och lov för Diesel Doris :)
 
Väl hemma i Ström stod dom andra och väntade tillsammans med Ida. Ut klev lillkillen och stirrade sig storögt omkring. Och då blev han superhög :) Vilken stor lillkille han är. In i stallet och på med det nya ursnygga innetäcket som satt som en smäck. Fram med skumpan och lyckliga kunde vi börja att släppa ut all oro och bara ta in glädjen över att allt hade gått bra. Hur jag överlevde Priddes hämtning i Gällivare har jag inte fattat än! 52 mil med en helt ny vän därbak, skyller på att jag inte riktigt visste vad vi gjorde ;)
 
Sannas nya bästa vän. Önskar dom lycka till och många härligt underbara dagar tillsammans...
 
 
 Någonting till garderoben!?

Har du en riktig skitgris till häst? Då kanske en "pyjamas" skulle vara något för er. Täcket används exempelvis på natten inför en uppvisning eller tävling. På hemsidan Rods.com finns flera olika modeller att välja mellan, med minst sagt väldigt uppseendeväckande motiv.
 
 God morgon

Sitter i köket och tar in lugnet. Väntar på att dagen ska starta upp ordentligt, hoppas på en lika härlig dag i dag som igår. Känner hur våren liksom spritter i kroppen och förväntningarna böljar fram :) Me like!
 
 
 Dagen i dag

Har varit en bra dag. Har haft sova över kompis i min säng i natt (ja inte Jörgen) utan lilla Rufus :) Världens mysgurka som sov snällt hela natten men han tyckte att det var liite tidigt när jag tog ut han på kissrundan 05.45 :) Han gillar att ta sovmorgon han :)
 Ser sköna ut, men vet inte...

 
 
Stretchiga, jeansfärgade och sköna,  från MyOnes egna märke Aeguus. Gott med lycra benslut är det också (Finns det någon som fortfarande tycker om kardborreförslutning?). De finns helskodda och tygskodda modeller och kostar 599 kr resp 499 krSnyggt till stallet

Vilka snygga vattenslangar, fick gärna pryda vårt stall :)
 
 
 
 
 

Garden Glorys vattenslangar, och deras förpackningar, har vunnit Svenska Designpriset. De är flexibla och lätta att använda, tack vare sin trikå-armering. Denna gör att de inte viker sig och tål daglig användning i ur och skur. Slangarna är 20 meter långa i härliga färger och har ett UV-skydd för att de skall hålla sin glans över tiden.

Priset ligger på 859 kronor.
Saknar <3
Vår lilla pälsboll på besök :-)


Vår lilla älskling :-)
Oflyt eller flyt ?

Var till vår lokal som jag jobbar i på måndagar och fredagar i går för att kolla tider och antal barn.Väl där fick jag börja med att skotta mig in pga all snö. Kände dock att jag hellre gjorde det igår på dagen än kl 6 på morgonen i dag.Men vad ser jag när jag kommer nu på morgonen, jo dom har varit här och skottat med lilltraktorn :-)Snö på tvären

Fy vilket oväder det var igår. Gillar dagens väder bättre. Nu dusch och sedan vänta in Anton :-)En härlig dag

 
 
 
 
 
 Hm....bloggstrul

Är ngt fel på Blogg.se nu. Men men eftersom jag inte skriver ngt av vikt så gör det ju inte så mycket :) Sitter i köket med morgongröten och ett stort glas
citronvatten. Har just varit ute på min 
motionsrunda eftersom jag redan var 
uppe. Lekte Taxi Ahlenius för att få ha
tillgång till en bil i dag :) Så upp med 
tuppen och det ena ledde till det andra :)
 
Pga en olycka i går jobbet, föll och 
gjorde mig illa i mitt hö knä, så blev det
en kortis i dag.( OPS!! Mätade just sträckan på kartan och såg att min "kortis" faktisk var 2 km! Och jag som inte ens var trött!! )
Gud så lycklig jag blir!! Är så himla glad
över att det går så bra för mig :D
 
Har hittat ett nytt sätt att luffsa också,
antingen är det för att orken och styrkan 
kommer eller så har min teknik förbättras. Nu orkar/kan jag "vila" på steget när jag joggar, förut så bara slafsade jag ner fötterna för att inte stupa av trötthet. Men nu är jag rakare i hela kroppen, huvudet/blicken rakt fram och mellan det att fötterna tar i backen så känns det som om jag under en millisekund svävar i steget, lite svårt att förklara men skillnaden är enorm :) Men jag låter fortfarande som ett lokomotiv som flåsar fram, det har inte blivit ngn skillnad :)
 
Nu bär det snart av till Hippo eftersom det är lördag.Kommer även att passa på att se lite av dressyrtävlingen som är i helgen :) Efter det blir det Pridde Plutt i Ström som ska få besök av mormor matte och sedan blir det att bara slappa och ha det skönt innan Taxi Ahlenius ska göra en utryckning till Jörgens jobb :) En helt underbar dag mao, Me like!!
 
 
 
 
 
 Fredag morgon

Och det snöar ute :) Tackar jag allra ödmjukast för, nu vågar jag äntligen springa igen. Så halkigt som det har varit nu i flera dagar så har jag inte sprungit ngt sedan i måndags och mina ben och mitt huvud vill ut igen :) Så äntligen, i kväll blir det nog en tur, hoppas på det iaf.
 
Vågen visar snart att jag har passerat mitt första delmål i vikten, mina springturer visar att jag kommer att klara det delmåler också om jag bara håller nu i kroppen. Skyndar långsamt, men när det är så roligt som jag tycker att det är, så är det lite svårt att bromsa upp och tänka förståndigt. Men det är en hållbar kropp som jag strävar efter så jag försöker verkligen att ha det i fokus och inte bara ösa på och slita ner.
 
Hela familjen är utflugen så det är bara lilla jag kvar. Jörgen och Sanna jobbar och Anton har flygit till Götet till en kompis. Bättre sätt att fira sitt körkort kunde det ju inte bli :) Senare kommer vi att gå ut och fira med middag med barnen. Vi har ju delsa körkortet men också Sannas jobb att glädjas åt :) längtar tills vi kan sitta ner allihopa och bara surra och njuta av god mat...
 
Är med i en fotogrupp på fejjan och där anordnar dom små foto uppdrag där vi får om vi vill lägga in 2 bilder var efter olika teman som dom väljer. Temat just nu är Landscape in color och jag har valt dessa två bilder 
 
       
 
Gör det bara för att det är roligt för när jag ser andras foton så inser jag att jag har mycket att lära :) men oj vad roligt det är att se hur andra tänker ang hur man kan fotografera "teman" på olika sätt. Har fått många tips och idéer på hur man kan tänka och arangera för att det ska bli en fin och harmoniskt bild :)