Grattis Frode som fyller 10 år i dag

 God morgon världen..

 
I dag blir det mysdag. Kommer att vara på badhuset med våra storbarn och plaska runt i vattnet. Lunchen packas med och kaffetermosen är klar. Klart bra dag som kommer att avslutas i stallet med bästa Holle :) Njuter av temperaturen ute för den visar att snön kommer att stanna en stund till.....ME LIKE!!
 
Ha det gott så höres vi senare.....Livet leker

 
Men mest leker mitt sinne. Har funderat mycket, många tankar har virvlat runt i mitt huvud och jag känner mig ganska så nöjd över vad jag kommit fram till. Inga stora eller revolutionerande utflykter, men jag är så nöjd över mina beslut ändå.
 
En annan sak som glädjer mitt sinne är den underbart vita snön som dalar ner från himlen. Som jag har väntat och längtat, trodde aldrig att den skulle komma. Hoppas bara att det får stanna kvar nu, vill njuta av ljuset och den härliga bommulstystnaden som blir när snön lägger runt om där ute.
 
 
 Håll humöret uppe

För nu är nog vintern på väg på riktigt :) Dom lovar både kyla och mer snö, YES!! Hoppas på båda, längtar så in i vassen nu efter VINTER....Och med snön kommer ljuset, julstämningen och ett mycket lättare sinne :) Vem kan inte GILLA vintern !!Ja vad ska man tro :O

Läste detta på Bukes och häpnade :O
 
Fick ett ruskigt elakt mail av en relativt känd ridskola i Sthlm. Svar på blocket-annons som jag har ute om att jag söker medryttarhäst. 

I mejlet stod följande: "Tror inte alls på din annons, du är säkert bara rik och lat, det enda som passar dig är en stor åsna". 

 

Jag svarade och undrade vad fan personen höll på med. Fick förstås inget svar.
 
Vet nu inte huruvida det ligger ngn sanning bakom detta eller ej, men OM det är sant så tycker jag att det visar på en stor portion omognad och att stallchefen borde skicka sin personal på utbildning i vanlig hyfs och fason ;)  Kanske också byta lösenord till sin mail :)Längtar....

 Tänd ett ljus och låt det brinna.....

 Mörkret

Är så himla mörkt just nu, poetiskt va ;-) Men snart kommer snön. Hoppas jag iaf, verkar som om det dyker upp i slutet på veckan. Nu ska jag dricka mitt morgonkaffe och ta tag i min dag....

Ha det gott och sköt om er....Tillsammans - sida vid sida..

I dagens samhälle är klimatet ganska så rått och hårt. Gemene man är ofta snabb på att tala om hur andra ska leva och bo, helst som en själv då vill säga ;)  Vi lever i en väldigt global värld där vi reser mycket mellan olika länder, främst för sol och bad , vilket inte är dumt alls :) Me like sol och värme, och då menar jag den där härliga värmen som bara finns på sydligare breddgrader.
 
Men även om vi reser mycket globalt, och är betydligt mer upplyst nu än för 20-30 år sedan. Är vi ändå fortfarande så otroligt rädda för varandra som individer och för våra olika seder och bruk. Vi är så rädda för att fråga (då kan jag ju verka okunnig och dum gud bevars) så istället tror vi en massa och lägger till och drar ifrån allt efter vad det behagar oss. Vad är det som gör att vi är så rädda för varandra och för att fråga om vi undrar över någonting? Vad är det som gör att en medmänniska med mörkare hudfärg blir så farlig? Vad är det som gör att en huvudbonad plötsligt sätter ett staket mellan oss? Spelar språket någon roll, egentligen? Ja menar, barn kan ju umgås helt obehindrat trots att dom inte förstår en stavelse av varandra. Var på vägen i vårt liv tappar vi nyfikenheten och spontaniteten och låter rädslan för varandra att få fäste i vårt inre....
 
Jag är fullt övertygad om att vi skulle ha hur mycket som helst att delge och lära av varandra om vi såg bortanför utsidan och koncentrerade oss på insidan ist, för det är insidan som är människan, inte hudfärg, hårfärg, religion eller var på jorden man är född. Men det är inte lätt, för vi har alla vuxit upp och fått med oss vår rädsla för det som är annorlunda i vår ryggsäck, det kan vi inte göra någonting åt. Men det vi kan göra någonting åt och påverka i vårt liv, det är vad vi fortsätter att fylla vår ryggsäck med....och det viktigaste av allt, vad ger vi våra barn att fylla sin ryggsäck med??? Nyfikenhet, tolerans och empati eller rädsla, olust och misstänksamhet mot andra människor och andra kulturer.....Det är faktiskt vi som väljer hur våra barn och ungdomar ska utvecklas och vilken grund dom ska få att stå på.....För min del har valet inte varit svårt alls, fundera över vad du själv tycker är viktigt, och låt dig inspireras av det okända. För rätt vad det är så har du lärt dig någonting nytt om någon annan, men det viktigaste av allt, du har även lärt dig någonting nytt om dig själv...... 
 
Ha det gott och sköt om er.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Lycka - kan det köpas för pengar...

Har funderat lite hit och dit på det här med lycka. Vad lycka innebär, vad som gör mig lycklig och hur jag kan förvalta och dela med mig av den. Jag har väldigt lätt för att känna en form av lycka men jag kallar det för själsligt lugn. Själsligt lugn är ett sinnestillstånd där jag får ro i själen och känner mig totalt avslappnad.
 
Den där härliga harmonikänslan eller lycka eller vad ni nu vill kalla det får jag av väldigt enkla saker. En lugn stund i skogen, en bra bok och en kopp the, att vakna upp i stugan och höra vedspisen knastra, sitta runt matbordet med familjen och bara lyssna på allt surr och mycket mer.
 
Men någonting som jag har gått och grunnat på länge är detta slit och släng samhälle som vi lever i nu. Att det ska köpas nytt innan det gamla ens har blivit ordentligt begagnat. Att det ska köpas nytt bara för att, inte för att det är uttjänt eller trasigt. Lever vi i en tidsålder när vi tror att vi kan köpa lycka för pengar? Ja menar ta detta med tjockt tv kontra platt tv. Gud vad många det var som blev störda av att vi hade kvar vår tjock tv så länge, varför köpta vi inte en platt tv? Herre gud dom hade ju funnits så länge nu, att dom var ju superbilliga osv osv Men varför skulle vi det? Den gamla fungerade ju hur bra som helst, men tro mig, det var fler än en som lyfte detta mer än en gång :) Nu är vi äntligen ägare av en platt tv så nu har friden lägrat sig ;)
 
Men detta med att hela tiden byta ut, förändra, köpa nytt mm. Vad bottnar det i? Varför är vi inte nöjda med det vi har, Varför bryr vi oss så mycket över vad grannen har för bil, om dom har nya vardagsrums möbler, nytt kök,  rest 2 gånger per år till Turkiet osv osv. Blir vi verkligen lyckligare av att lägga pengar på en massa materiella saker eller lurar vi oss själva .... Jag menar, för att ha råd med alla denna "lycka" så måste vi ha pengar, eller hur! Och för att få pengar måste vi jobba och ju mer vi jobbar ju mer pengar får vi. Men fritiden då? När ska vi hinna med att vara "lycklig" om vi bara jobbar hela tiden för att få pengar till att köpa den "lycka" som vi så fruktansvärt strävar efter att få...Är det de vi upplever på lördagar när vi stressar runt från affär till affär dignandes under kassar fyllda med "lycka" som vara tills vi kommit hem och plockat upp allt och en tag till. Tills vi inser att vi bara måste ha nya möbler, nya kläder, nya tapeter, mer "lycka" för att må bra...
 
Nu låter jag som värsta moraltanten som aldrig köper nytt eller byter ut, men det gör jag också, tro inget annat. Men det är mentaliteten ute i samhället som jag har grunnat på. Hur vi lever och vad vi tycker gör oss lyckliga. Och jag har svårt för att förstå detta med att materiella saker kan var det som gör oss alla så oerhört lyckliga. Vi jobbar som aldrig förr, utbrändheten ökar och stressen kryper längre och längre ner i åldrarna och i många, inte alla, famljer jobbar båda heltid för att få i hop det ekonomiskt. Och visst pengar behövs och vissa saker måste vi ha för att må bra. Tak över huvudet, mat i magen, kläder på kroppen, en fritid som berikar osv. Och ja, allt detta kostar pengar. Jag vet....
 
Men när blev det så att en vecka utomlands blev så mycket bättre och finare att visa upp än 10 helger med familjen och en pickninckorg på badstranden hemma i sverige, eller när vardagsrumsmöblerna måste bytas ut efter 2 år för att dom gud bevars är omoderna, när pryttlar och pinaler köps och det gamla slängs på återvinningen och det syns inte ens att det är använt, inte enrepa och ser ut som ny. Ja listan kan bli hur lång som helst (Ja jag vet, jag bara älskar listor ;)
 
Nu är det säkert mer än en som tänker: ska hon säga som har stuga, husvagn, snöskoter och en ny bil ( ja, jag anser att en bil som är 6 år gammal fortfarande är ny, trots att den har gått 20 000 mil) vad snackar hon om, värsta pryl nissen. Och jag håller med, jag eller vi, har mycket prylar, och vi planerar en utlandsresa nästa år och ja, vi jobbar båda heltid ;) Men det är inte så att jag försöker att lyfta mig själv som bättre än andra, absolut inte. Men jag oroas över och tycker synd om våra barn och unga i dag som lever med heltidsarbetande föräldrar som sliter häcken av sig för att få i hop pengar till saker som alla verkar tro att alla behöver och vill ha. När det kanske egentligen är så att många (inte alla) egentligen hellre skulle vilja jobba mindre, spendera mer tid med varandra isf att jäkta runt mellan olika aktiviteter, kanske ha en lite äldre bil men mer tid till annat  (Ny bil innebär oftast ett lån på banken som i sin tur innebär mer jobb för högre lön så att vi har råd att betala av bilen som vi bara måste ha)
 
Hänger ni med i min tankegång? Vi tror att vi behöver en massa för alla andra har det, och alla andra tror att dom måste ha det för att vi har det,.Och det är där knuten i det hela är enligt mig. Behöver vi verkligen allt som vi tror att vi vill ha, eller kan vi skala bort lite av allt det  där materiella och omvandla det till gemenskap med familjen och vänner. Eller till en lugn promenad i skogen med kaffe termosen och ett sittunderlag? Eller till mer närvarande tid med våra barn i vardagen isf en vecka på en badort utomlands en gång per år?  
 
Nu menar jag inte att det ena utesluter det andra. Men det kan kanske vara bra att stanna upp och fundera om jag verkligen behöver detta som jag så gärna vill köpa. Och om det verkligen är värt priset. Och om jag faktiskt vill ha det och inte bara köper för att " alla andra " har ju en sån sak. Går vi omkring och köper/vill ha saker bara för att vi tror att det förväntas av oss, eller gör vi det för att vi verkligen vill....Eller gör vi det för att passa in i mallen på den lyckliga familjen.....
 
Ännu ett långt inlägg och ganska så tungt vill jag lova. Men i min hjärna så tror jag faktiskt att det är mer än en familj som följer med strömmen för att inte sticka ut och synas för mycket. Precis som det för ungdomar är viktigt att passa in och inte avvika för mycket från mallen så tror jag att det finns många familjer som kämpar med samma sak... i tron att alla andra är lyckliga med sina liv...
 
Ha det gott alla och sköt om er....
 
 
 
 
 
 Känner igen mig

I mycket. Att jag använder mig mer av känslor och min själ än logik och fakta när jag fattar beslut det stämmer :) Och att jag jobbar med barn är ju också ganska välkänt vid det här laget, så det stämmer ju också bra. Att jag inte är någon ledartyp känns också som min grej, kör lite mitt eget race och vill någon hänga på så är det helt ok för mig, alltid roligt att vara flera :)
 
Hej hopp ha det gott.....Är det någon mer än jag som längtar?

 
 Har tidigare funderat på Arbetsglädje

Men vad är då livsglädje? Den kan ju se anorlunda ut beroende på vem man frågar. Sitter i dagsläget och funderar på min egen livsglädje. Vad ger mig energi och lust? Vad gör min dag till en bra dag....har jag några bra dagar??
 
Självklart har jag det :) Jag har så mycket i mitt liv att vara glad över, som lyser i mörkret när livet känns lite tungt eller när det är en brant uppförsbacke framför mig. Det kan låta som en klyscha men mina ljus i mörkret är min familj. Att få barn är den absolut största gåva man kan få. Att sedan förvalta den gåvan, ja det är en konst som inte alltid är lätt ;)  Men att mina barn fortfarande tycker om och väljer mitt sällskap, ja det ser jag som en ynnest som jag är enormt tacksam för...
 
Men det absolut viktigaste för att kunna uppleva livsglädje är nog att verkligen känna sig genuint älskad, och då menar jag älskad oavsett vad jag gör eller vad jag kan prestera. För egentligen ska man inte
behöva prestera någonting, är det sånt som betygsätter kärlek så är den inte äkta utan bara ett spel för gallerian. Många yngre människor hamnar lätt där för att bli populär och omtyckt, tror dom iaf. Men vad som egentligen händer är att dom blir utnyttjade och "duger" bara vid särskilda behov. All annan tid är dom osynliga och "passar" inte in. 
 
Att ha ett rikt och härligt fritidsliv, som i mitt fall familj, ridning och fotografering ger också enorm livsglädje. Att sedan jag och min man gillar att vara ute med vagnen, resa och besöka nya ställen och inte minsta att utforska vår rika svenska historia gör ju inte saken sämre :) Att vara i lugnet i stugan, somrarna i Bottis eller en stilla lugn prommenad i skogen helt ensam med Frode, ja det är också så där härligt som ger mig en stor portion livsglädje....Ja som vanligt kan jag göra listan hur lång som helst :)
 
Vad jag däremot behöver mer av nu än förr är egen tid. Min integritetssfär har blivit större och jag har fått ett otroligt stort behov av att bara vara med mig själv. Kan vara åldern eller så är det jag som äntligen vid 45 års ålder börjar sätta mig själv i första rummet. En stor del av mitt liv har gått ut på att försöka göra andra nöjda, få andra att må bra. Nästan slagit knut på mig själv för att orka, vilja och kunna ställa upp. Och det vill jag ju  men inte till det priset att jag tappar bort mig själv och funderar vem det är som gråter, innan jag inser, att det är jag själv som gör det.....
 
När jag var ung ;) dvs 16 år så var jag fullt övertygad om att, om man bara älskade varandra så fanns det inga hinder i världen. Då skulle livet vara som en resa på ett ulligt gulligt mysigt moln, men så enkelt är det inte, tyvärr. Livet består hela tiden av olika val. Och i bland blir det bra val men dessvärre blir det lika ofta mindre bra val som man gör, och det är dessa val som suger energi ur ens livsglädje isf att fylla på som vatten i en kruka, tills det bara svämmar över av glädje.
 
Usch, märker att detta blev ett riktigt deppinlägg :) Men tro mig, det är inte så illa som det ser ut. Men jag är just nu vid ett vägskäl i livet. Jag har flera stora frågor som jag går och funderar på,
smakar på liksom. Bollar funderingar hit och dit, pluss och minus och tillslut så kommer jag att känna där inne i min själ vad just jag vill, och denna gången kommer jag bara att följa min egen röst och magkänsla. Denna gång är det mitt liv och min längtan som styr.....Ingen annans......(Och dyrt kan det bli)  Gud så egoistiskt va ;) 
 
 
Ha det gott och sköt om er.....
 
 
 
 
 
 
 
 Arbetsmiljö - Vad innebär det

För dig? 
 
För mig ligger arbetsmiljö väldigt nära Arbetsglädje. Tycker att det är superviktigt med både ock. Men vad betyder då arbetsmiljö?? Enligt Wikipedia så är det lika viktigt  att den psykiska arbetsmiljön är lika bra som den fysiska.
 
Vad är då arbetsglädje? För mig är det att känna lust till mitt jobb. Att vakna på morgonen och känna, att i dag kommer det att bli en bra dag. Att känna mig trygg och sedd bland mina kollegor, att få stöd och positiv uppmuntran när det av någon anledning känns tungt i livet oavsett om det gäller mitt jobb eller privat. Att få utvecklas och uppleva att jag hela tiden lär mig nya saker som jag kan omsätta i mitt arbete. Att känna att min chef tror på och stöttar mig i min utveckling. Att veta att jag och min kollegor jobbar mot samma mål och med en gemensam syn på vägen dit.....Ja, jag kan fortsätta hur länge som helst, det bara bubblar upp tankar i mitt huvud, som en popcornmaskin typ ;)
 
Vad kan då förstöra/sänka arbetsglädjen?? Dåliga arbetsvillkor, dvs långa arbetsdagar, dålig lön, ingen möjlighet till att påverka min arbetssituation, underbemanning, stress osv osv. Men även arbetsklimatet kan påverka negativt tex om det är en miljö som inte är tillåtande. Ett klimat som bygger på eller består av slitningar där alla drar åt olika håll. Där det oftast förekommer negativa uttryck isf positiv uppmuntran. Där ev fel och misstag huggs på direkt isf att vända på det och säga: men pröva så här, då kanske det blir bättre/ går lättare/ inte missuppfattas mm mm...
 
Vad kan du och jag  då göra för att skapa ett bra arbetsklimat  som resulterar i bra arbetsmiljö och bidra till arbetsglädje för alla i slutändan...Ja det kan vara ngt så enkelt som att tala om när du tycker att ngn av dina kollegor gjort ett bra jobb. Eller att fråga upp om han/hon behöver eller vill ha ngn hjälp. Att alla tydligt står upp för att på vår arbetsplats förekommer det ingen skitsnack, vänd dig till den det berör på en gång. Att frivilligt hjälpa till om du ser att ngn annan har en tyngre arbetsbörda, aldrig så lite kan betyda så mycket för din medmänniska. Att vara tydlig med sina egna tankar, åsikter och funderingar underlättar enormt, likaså att prata i jag form och stå för det. Fundera ut praktiska lösningar som kan underlätta i vardagen för alla och dela med sig av dom, däremot är det ju upp till mottagaren att ta del av det eller förkasta, valet är fritt. Att bemöta andra som du vill bli bemött själv. Engagera dig fackligt om du vill vara med och försöka påverka/förändra både stort och smått. Ta del av ny teknik och ny kunskap som du sedan kan återge på ditt arbete och i din arbetsgrupp....
 
Ja listan kan bli hur lång som helst. Men det viktiga tycker jag, är en öppen dialog där allt berörs oavsett om det är positivt eller negativt. Nu är det ju så mycket enklare att lyfta allt som är bra gentemot det som är mindre bra. Men jag är fullt övertygad om att i ett bra och tillåtande klimat så är det inte omöjligt eller svårt att lyfta det som är galet också.Det gäller bara att ha stöd och hjälp på vägen av ngn utomstående som kan hjälpa till och bena ut den känslomässiga biten av det hela. Någon som ser problemet för vad det är , och inte som dom berörda, dvs både ett problem men också en massa känslor invävda i det hela. 
 
Ett lite tyngre inlägg  blev det i kväll och alla som orkade läsa mina tankar och funderingar över ett så viktigt ämne (tycker jag iaf) får en guldstjärna i kanten ;) Men i dagsläget med alla varsel och neddragningar på arbetsmarknaden och stora förändringar som är på gång ute i vida världen så kommer detta med arbetsmiljö, arbetsklimat och arbetsglädje att bli mer och mer aktuellt. Tror jag i mitt huvud iaf :)
 
Ha det gott och sköt om er.....
 
 Nu är jag på väg

 
Dagens hoppning kan beskrivas med ett enda ord, nämligen : Superskoj!!. Det är så mycket som håller på att falla på plats. Känner mig så mycket tryggare och säkrare i sadeln och det gör att balansen kommer som ett brev på posten eller vise versa. 
 
Allt detta gör att jag trots gårdagens incident med Klossen där vi stöp i backen båda två inte sätter sig i huvudet utan jag kan lägga bort det och fokusera på det jag ska göra här och nu. Min dotter Sanna sa efter ridlektionen att hade detta hänt för ett år sedan så hade jag aldrig klivit upp igen och fullföljt lektionen, och jag kan bara hålla med henne... Men igår kollade vi igenom hästen och sedan satte jag upp och fortsatte med mitt trav och galopparbete som om vi aldrig hade rullat runt i manegen :) Det är lycka för mig!!
 
Och att i dag få uppleva samapelet mellan mig och Lucky, ja det är magiskt. Det går inte fort, vi hoppas inte högt och det ser inte särskilt snyggt ut. Men gud vad jag är glad över alla framsteg som jag har gjort under denna resa. Känner mig mer och mer hemma där uppe på ryggen, och att det går framåt räcker för mig. Det behöver inte gå fort, för denna gång tar jag det i min egen takt. Men huvudsaken är att jag känner att jag utvecklas  :)  bara det går framåt är jag nöjd...
 
Ha det gott och sköt om er.....
 
 
 
 Soffmys med Frode

Som är lite risig i sin mage. Dvs det luktar inte hallonbåtar runt honom ;) Sitter själv med tv:n som sällskap, Anton uppe på sitt rum och Jörgen jobbar natt nu 3 nätter på raken så det blir lite egentid här i soffan :)
 
I morgon blir det häst och om vädret tillåter så vill jag ner och fota lite på stan nu när det är Höstljus och allt. I kväll var det så mycke dimma så jag valde att fara med Sanna på Hippo ist. Där mötte jag flera gamla bekanta så det blev mycke surr och lite extra tid spenderades med att titta på några nybisar som tappert kämpade på med detta med ridning och allt vad det innebär. Är så impad av alla vuxna som börjar med ridning, gu vad dom är duktiga !!
 
En liten bild från mitt paradis här på jorden....
 
 
 
 
 Ha det gott och sköt om er....
 God morgon

I dag blir det jobb och häst :) En mycket bra dag med andra ord !En sötnos i min omgivning :)
Vad göra??

Gårdagen var en bra dag. Härligt på jobbet och sedan födelsedagsfika hos kära bror min :) Vi var en härlig samling människor där den yngsta var 19 och den äldsta 81 år!  Det ni, det är en spännvidd som heter duga :) Hur mysigt som helst hade vi och mycket surr blev det och jag tror nog att födelsedagsbarnet var nöjd över sin dag :)
 
Dagen i dag har spenderats ute. Var ute både på fm och sedan på eftermiddagen. Tog tillvara det vackra och härliga vädret som vi fick i dag. Var också till en kollega och tittade på hennes söta lilla "SilverTure" kan säga att den var otroligt fin och jag förstår att hon är mer än nöjd över köpet. Passar fint till deras lilla ponny som tydligen verkar älska att jobba framför den :)
 
Nu väntar soffmys och boken som jag läser för tillfället. Har snöat in mig på deckare igen, och har turen att ha fått två kassar med böcker från en av Jörgens kollegor. En del blir kvar här och en del kommer jag att ta upp till stugan. Är så härligt att ha böcker där och inte behöva släpa med jämt när vi åker upp. Och sen finns det ju andra som kan gå in och låna för att läsa vid behov. Vi är flera däruppe som uppskattar en god bok lite nu och då :)
 
Ha det gott och sköt om er....
 
 
 
 Grattis alla pappor på er egen dag

 
 Lördagsmys

Dagen i går var som vanligt men ändå inte. Var på teori på Hippo och den var verkligen bra. Gick igenom skänkelvikning och framdelsvändning och det var många pusselbitar sim föll på plats. Nu är det bara att få  det att fungera i praktiken också ;)
                                                                                                                                                             
For sedan på stan och tittate runt lite. Hittade några fynd som jag köpte. Chockade Jörgen genom att impulsköpa en klänning som jag hittade på Indiska. Normalt impulsköper jag ALDRIG...Så gissa om Jörgen såg förvånad ut när jag klev ut genom provrummet och stegade fram till kassan :) Eftersom jag är så kräsen på kläder och köper aldrig om det inte känns hundra rätt så har jag i dag vid 45:års ålder insett att det är bäst att köpa när jag väl hittar ngt för annars kan min garderob bli vääääldigt liten i perioder. Gammalt nöts ut men det kommer inte in ngt nytt. Men usch vad det är tråkigt att köpa kläder. Har aldrig gillat det, jämför det med att gå till tandläkaren typ, lika jobbigt ;) Tycket jag iaf :)
 
 
 
Var också och kollade min syn och som jag förstod så är det bara att gilla läget och inse att mina gamla glas skulle ha bytts ut för cirkus 1.5 år sedan.
Hm....sa hon som kollade min syn......ser du ngt överhuvudtaget? Ops...ja det blir att höja styrkan på glasen lite.... vi provar så här......vad tycker du ? Och gissa om jag såg!! Hököga är mitt nya namn :) Nöjd och glad trippade jag därifrån......(Kan ni se mig trippa??....nä trodde inte det jag heller)
 
 
 
For sedan till stallet och till pållarna våra. Där blev det en prommis i skogen så att RäserRuffe fick springa lös och busa på ängen. Gissa om det är fart under dom tassarna. TurboRuffe borde han heta, för när det går nog fort så lägger han in turbon och så gär det ännu fortare :) Tog sedan in alla hästarna innan vi for hem till soffan och Så mycket bättre på tv:n. Ja detta var min dag, hur bra som helst. Nöjd är jag och mycket blev gjort....
 
Ha det gott och sköt om er....Tittar ut genom fönstret

Och där är det regn :( Var så glad över de uppehållsdagar som vi hade fått nu under ett par veckors tid. Men men, det är bara att ta en djup suck och bryta ihop och komma igen ;)
 
Njuter och tänker tillbaka till sommarens härliga tid i S-holm :)
 
 
 
 
 
Ha det gott och sköt om er....God morgon

Mörka värld. -4.3 ute och i dag är det fredagen den 9 november. Kommer att bli en bra dag hoppas jag. Jobbar 7-14 och med dom bästa av dom bästa barnen :) Sedan kvällsmys med mina goa gubbar, stor som liten, fyrbent som tvåbent ;)

Ha det gott alla och sköt om er....Just nu längtar

Just nu längtar jag till sommaren igen :) Sol, värme, ledighet, husvagnen och sköna ridkvällar där man inte fryser bort händer och fötter. Längtar till stugan och att dra långdrag i båten i tystnaden med endast klucket från
skrovet där vattnet tar. En tur till Stockholm med riktig kvällsvärme och inte som det var nu i sommras :( Längtar till och med efter mygg och annat skit bara jag kan få sommar igen...
 
Om jag nu inte kan få sommar så kan jag väll få en riktig vinter i alla fall. Snö, lagomt kallt med stjärnklara kvällar och knarr under skorna. Ni vet så där härligt som det kan vara ibland :) Känner mig som värsta vädergnällkärringen just nu ;) men håll med om att sommaren var skit och tyvärr har inte vintern kommit riktigt än, men snart om vi har tur så gör den nog det. Hur som så längtar jag grymt mycket efter den.....Eftersom jag ändå inte kan få sommaren tillbaka.....
 
Ha det gott och sköt om er......
 
 
 
 
 
 Usch i går föll jag

Platt som en pannkaka rakt ner. Trots lite snö på backen, minusgrader och jättetrevlig dag. Blev så där ledsen ända in i själen och det som startade det var ett enda telefonsamtal. När livet tvärvänder och springer på en med sorg och ledsna känslor är det svårt att vara uppåt och känna livsglädje. Men nu i dag är en ny dag och i dag tar jag nya tag, kan ändå inget göra just nu iaf.....
 
Vackert är det i dag också. Tackar jag för och ser fram emot en förmiddag ute hos min kollega på hennes mysiga gård. Både barnen och jag älskar att vara där, som på landet men ändå i stan. Kan inte bli så mycket bättre än det :) Trevligt sällskap och kaffe höjer det ytterligare, samt alla härliga motiv att fota för en galning som jag ;) 
 
Ha det gott och sköt om er.....Tankar själen idag :-)
Äntligen
Hur vacker är inte hösten idag
Vacker dag
Och alla vägar bär till Stockholm

 
 
 
Ha det gott och sköt om er....
 
 
 God morgon världen...

Upp och hoppa alla där ute. Nu startar veckan om och det gäller att hinna kliva på tåget innan det tuffar iväg :)

Ha en härlig måndagmorgon.....Nu säger jag

Go natt alla där ute...Längtar upp till fjälls igen.....

 
 Ont och sliten men oj

Vad nöjd jag är över veckan som har varit. Klarat många målstolpar som jag satt upp för mig själv :) I dag blir det lite pyssel av olika slag. Handla till lokalen samt göra i ordning lunchen eftersom vi alla har utv samtal med vår chef så blir vi lite kort om folk under en stor del av dagen. Handla hem till oss  själva, städa lite och förbereda alla mina papper till i morgon. Övningsköra med Anton, och det känns som om jag har glömt bort ngt men kommer inte på vad ;)
 
Om jag ska lyfta ngt mer i helgen som har varit lite utöver det vanliga så var det lördagsmorgonens äventyr i en kollegas stall :) Satt på fejjan och skrev lite när jag fick en förfrågan om att komma dit och hjälpa till med att ta ut hästarna eftersom jag ändå var pigg och vaken. Men jag satt i nattsärken i köket så jag drog lite på det och menade på att jag inte var klädd än. Men slit på dig palterna nu och kom var svaret jag fick tillbaka, jag bjuder på kaffe också. Och då flög själva f-n i mig ;) På med ridkläderna, tog med mig Frode och for....och gissa vem som blev ytterst förvånad när jag seglade in på gården klädd och klar :) Men en jättetrevlig morgon blev det och kaffe fick jag innan det bara av till Hippo för lite lördagsridning....
 
 
 
Ha det gott och sköt om er....
 
 
 Känner mig sliten

Men jätteglad ändå. Mycket går min väg lätt som en plätt och vissa saker får jag kämpa lite mer för, precis som livet ska va...
 
Höres....Härligt är livet

Och ännu härligare är min ridning. Hur mysig ridgrupp har jag inte haft turen att få hamna i, är så himla glad att jag började på Hippo och att jag hamnade i just denna härliga grupp med massor av fina vänner. I vår grupp är ingenting omöjligt. Vi stöttar och pushar varandra och hittar alltid ngt positivt i allt. Alla gläds över varandras utveckling och alla är så mjuka, varma och genuint trevliga människor!! Det är lika mycket gruppens förtjänst i att jag utvecklas som min ridlärare, alla bitar är lika viktiga och trygghet med människorna runt omkring är oerhört betydelsefullt. LÄNGTAR tills i morgon :)
 
Jag och Lucky i dag :)
 
 
 
Ha det gott och sköt om er...Att utveckla sig själv

Är aldrig lätt, håller på med ett arbete via jobbet som verkar lite klurigt men förhoppningsvis så kommer jag att fixa det :) Och när jag väl kan det så är det en oerhört stor hjälp i mitt jobb när det gäller både papper och dokumentation, saker som snart är vardag i mitt jobb :)
 
Har iaf kommit så långt att jag ska göra min första examinationsuppgift och stöter då på patrull. Brödtext, seriffer, kantmarginal, tabbar o dyl gör att det går runt i mitt huvud. VAD är allt detta!! Men envis som jag är så ska jag fixa det, det har jag bestämt mig för, så det så ;)
 
 
 
Ha det gott och sköt om er....Lärde mig just en sak...

Och det är att jag  inte kan lämna ett inlägg som jag håller på med för efter en stund loggas jag ut och då försvinner allt som jag har skrivit, SUCK!! Men men, jag lär mig alltid ngt nytt varje dag. Vissa saker sämre än andra ;)
 
 
 
 
Ha det gott och sköt om er...