Sitter och längtar mig bort


Sol värme och gott i magen vad mer kan man önska sig :) Sitter och söker runt på nätet efter solresor och dreglar ganska så mycket. Fryser lite efter en längre prommis med hunden så det kanske är därför som en solresa verkar så lockande ;) Hur som så är det inte helt fel med en härlig vinter heller, men liten längtan till sommar och värme har jag faktiskt :)

Ha det gott...Ångest- oro


Jag är super på att måla f-n på väggen. Gör alltid så - tror alltid det värsta för då känns det som om allt blir bonus eftersom det sällan tack och lov blir det värsta (lite snurrigt där)

Har på morgonprommisen med Frode tagit ett maskprov eftersom vår lilla vovve haft problem med lös mage och blodig och slemmig avföring mellan varven :( Känner direkt ångestormarna krypa runt i min mage, har redan det värsta scenariot på min näthinna, vill och vill inte veta svaret samtidigt.

Men det åker iväg nu på morgonen med posten så förhoppningsvis har vi snart svar, och är det inte ngn form av mask så blir det att ta kontakt med vet och börja att nysta vidare om vad det kan vara som stör Frodemannen i magen/tarmen.

Känns bara så tungt när ens djur inte är hundra ok. Det värsta är att det inte går att prata med dom och fråga upp hur det är. Och Frode är ju alltid så glad och positiv och pigg på att haka på det mesta så han visar inte så mycket att det är lite sämre en dag. Men nu är det på gång iaf, nu är det bara att nysta och försöka hitta vad som är galet...

Ha det gott alla där ute och sköt om er...Vilken miss :/


Glömde helt bort att fota i dag :/ hur kunde jag glämma det!! Men men det blev en mysig tur med en pigg och glad Holle. Värmde upp i skogen i skritt och trav och jobbade senare med form och galopparbete på banan. Inte Hollenbollens favorit men snäll som han är så försöker han allt som han bara kan och är alltid lika glad :)

På vägen hem fick jag uppleva detta med antisladd systemet. På vägen rakt fram i 50 km i timmen bara släppte det :/ hur förvånad blev inte jag! Om jag hade kört fort eller vårdslöst hade jag kunnat köpa det, men 50 på en raksträcka ?? Hux flux så stod jag på tvären och jösses vad det lät i bilen när antisladden gick i gång. Och lika fort som jag hamnade på sniskan, lika fort var bilen rak igen. Jösses nu pajade jag bilen också flög det genom mitt huvud. Men väl hemma när jag berättade för Jörgen vad som hade hänt så upplyste han mig om att det var helt normalt att det lät så. Gissa om jag blev glad när jag fick veta det, såg bara tusenlapparna flyga iväg på en tråkig bil reparation..

Nu ska jag iväg och handla inför morgondagen och sedan blir det en lång och varm dusch innan det vankas soffmys med boken och Bones som börjar kl 20. En helt superhärlig helg är nu snart slut, men eftersom jag har det jobb jag har så blir det en härlig vecka framöver också :)

Ha det gott och sköt om er....Nu stallet

Och så kanske det blir lite bilder senare :) Hoppas på en härlig tur i det vackkra vädret, ska hämta upp Jessika och sedan bär det iväg.

Ha en härlig dag....Lat dag - lat helg...


Varit och prommat med pållarna , fikat go macka hos Maggan & Paul med kaffe till. Fikat ännu mer hos Jessika & Jerry. Kycklingsallad till middag och nu soffläge med karra. Gud så härligt lat en dag, gillas av mig efter en vecka med mycke intryck och mycke bra att ta till mig och försöka lagra i mitt huvud.

Morgondagen kommer att förhoppningsvis bjuda på en sovmorgon och sedan en tur på bästa Holles rygg. Får se om det blir en lite latare med uteritt eller en lite mer krävande tur på banan. Skulle själv behöva jobba på banan lite men är jag lat är det lättare att fara ut och bara rulla på lite i lagomt tempo :)

Ha en underbar lördag alla ni där ute, njut av lugnet och bara andas så att era batterier fylls på så orken inför nästa vecka kommer tillbaka :)
Student - Ja tack

Korvstoppning av modell större har det varit i dag. Men oj vad mycket matnyttigt jag har fått höra på i dag. Upplever dock att det skulle ha varit bra om vi hade varit två eftersom det blir lite mycket att ta in för att sedan förmedla till dom andra. Hade också varit roligt att ha någon att bolla tankar och funderingar med under dagen när alla aha tankar och upplevelser strömmar genom huvudet

Kvällen avslutades sedan med en praktiskt kvällskurs där vi fick prova på 4 olika material att arbeta med. Kvällskursen gick i återvinningens tecken så lite av materialet var skrot som var väldigt användbart i skapandets värld.

Morgondagen består av 4 föreläsningar och förhoppningsvis kommer jag att hinna äta lunch med lite bättre tidsmarginal än vad jag hade i dag. Kön var så lång så det blev ca 10 minuter över till att stoppa i munnen, och att äta under tidspress är aldrig lätt så jag gav upp ganska så fort och ilade i väg till min föreläsning ist. Men det jag han smaka på var riktigt gott så jag hoppas på bättre tur i morgon :)

Ha det gott och sköt om er...Att vara ett komplement, en valmöjlighet för föräldrarÄntligen syns vi dagmammor  lite, det är synd att så få vet att vi finns kvar. Att vi faktiskt har både erfarenhet, utbildning och kompetens med oss. Att vi arbetar efter den nyreviderade Lpfö:n och i stort sett gör samma padagogiska arbete som förskolan men under andra former, dvs större barngrupp 2 dagar i veckan och i en mindra barngruppen 3 dagar i veckan.

Den ena formen av barnomsorg ska inte konkurera med den andra formen. Alla gör vi ett bra arbete utifrån de förutsättningar som finns. Däremot ska det finnas valmöjlighet för föräldrarna att kunna välja det som dom tycker är bäst för sitt/sina barn. Alla barn är unika individer och alla barn behöver olika för att må bra och trivas. Vissa passar super och blommar enormt bra på förskola medan andra barn passar bättre i den lite mindre gruppen med en vuxen och den lite lugnare hem miljön som finns hos oss dagmammmor. 

Men vi tackar och bockar för att vi fick denna möjlighet att få synas lite och lyfta fram vår form av barnomsorg. Visa att vi också finns och att vi är ett superbra komplement till förskolan och att vi erbjuder en bra och pedagogisk omsorg i den lilla barngruppen i vår egen hem miljö :)

Ha det gott och sköt om er...


Vi drar till fjällen :)I går blev jag positivt överraskad när jag kom hem. Min älskade familj (Jörgen & Anton) hade dukat upp värsta fjällen spaet tills jag slutade. Det blev kaffe vid elden och en grillad korv i magen. Som Jörgen sa : Kan inte vi komma till fjällen, får fjällen komma till oss :)

 

 

 

 

 
Hästar x 3

Dagen i dag har verkligen varit en dag med häst fullt ut. Men oj vilken rolig dag det har varit. På Hippo red jag en häst som heter Denver. Han är precis som Lucky en riktig gentleman och gör allt som man ber om. Vi övade på att minska och öka volter samt galopparbete på volt. Fick även en aha upplevelse ang bäckenets placering i voltarbete och hux flux så gick det betydligt bättre. Känner mig så glad i dag :)

Hade även min premiär ridning på Sten i dag :) Skrittade och travade lite men det var så många i ridhuset samtidigt så jag kände mig mest bara i vägen. Men oj så mysig han var att rida (eller åka på kanske jag ska säga) kan jag få mersmak på ;)

Som grädde på moset så blev det en jättehärlig tur i Håkmarksbyn med Jessika & Pridde plutt, förutom lite "spöken" så skötte dom sig super. Vi mötte en traktor, sparkåkande damer, hundar och alla andra som var ute på en promenad i det härliga kvällsvädret. Och colare killar än våra är nog svår att få tag på, dom bangar inte för någonting, bara tittar in och knatar sedan på som om ingenting har hänt :)

Nu blir det en dusch och sedan soffmys, i morgon är det en ny dag, full av möjligheter. Ha det gott...Gör hela tiden nya fynd :)


Fick en HTC av mina kära i Jul klapp. Lite överkurs tyckte jag då eftersom jag knappt fattade någonting :) Tack Anton och Sanna för att ni hjälper mig när hjärnan står stilla ;) Men nu tycker jag heeelt annorlunda :)Har hittat en App som gör att jag kan gå in och tanka ner ljudböcker från Bibblan helt gratis och lyssna via mobben, hur bra är inte det :) Ska försöka mig på det i kväll, med Antons hjälp förstås ;) Så i morgon kanske jag har min allra första E- bok på G. Håll tummarna är ni snäll att jag fattar vad jag ska göra, har ju inte Anton hemma hela livet så tanken är ju att jag ska kunna fixa allt sånt själv framöver. Men tills dess så ropar jag bara Antooon......hjälp!!   ;)

Nu Hippo och sedan Håkis. En av mina hästlördagar har startat igen, och förhoppningsvis känns det bättra efter denna dag än vad det käntes efter den förra :)

Ha det gott alla och sköt om er...Tips
Denna sida innehåller mycket smått och gott om du gillar hästar vill säga :)Jag blir mörkrädd


Ja vad säger ni om detta ? I vilket århundrade lever vi i ? Känner stor olustkänsla över denna artikel...Hur är världen funtad ??

Då är det mera vårt rättsväsende som jag tänker på. Har nu läst om två större mål ang dråp/mord och misshandel med redsakap. 

I det första fallet så var/är det prat om sänkt straff pga att offret " var så berusad att hon inte kunde känna ngn form av dödsångest/rädsla...

Så nu vet vi det också....är du bara full så är det helt ok att utsätta dig för vad som helst när som helst för du kan ju ändå inte uppleva/känna någonting pga din berusning. Hm....undrar vad det ger för signaler...

I den senaste händelsen som gäller en man som under kraftig berusnig högg sin dåvarnde sambo 13 ggr med svärd är det på tapeten att han ska få sänkt straff därför att " han pga sin berusning inte haft uppsåt att döda"

Då kan ju inte jag sluta att fundera över om det i Sverige i dag 2012 är helt ok att göra i stort sett vad jag vill och klara mig relativt lindrigt undan bara jag är nog berusad, för är jag det så har jag ju inte haft "uppsåt" att göra det jag nu har gjort. Och om det sen är mord/misshandel eller stöld spelar ingen roll. För stackars jag kan ju inte dömas för vad jag har gjort för jag var ju för full :/

Känner olustrysningarna i nacken krypa fram. Är jag som offer i dag helt rättslös ? Är det inte så att var och en av oss ska stå för vad vi har gjort ? Är jag mindre skyldig till mitt handlande för att jag var full, vem är skyldig till att jag är berusad?? Mig veterligt så är det jag själv som väljer om jag vill dricka eller inte, så det innebär att jag i mina ögon också är ansvarig för vad jag säger,gör och hur jag beter mig under berusningen som jag själv valt att försätta mig i, jag kan aldrig skylla på någon annan för vad jag själv har gjort. Detta gäller alla människor oavsett nationalitet/hudfärg/religion eller samhällsklass.....
Lördagens ridlektion

Lördagens lektion var jobbig någonting :) Både för oss men också för hästarna för underlaget i ridhuset var nytt så det var som att rida på en sandstrand med mkt lös sand på.


Övnigen reds i båda varven som på en stor 8 volt. Så det blev växelvis i det vänstra och det högra varvet. Allt reds i trav nedsittning utan stigbyglar. Och jag trodde aldrig att jag skulle tycka det, men nedsittning utan stigbyglar är bra så mycket lättare än med. Har fått någonting som gör att med stigbyglar så studsar jag mer och skänklarna fladdrar som vingarna på en kolibri fågel :)


Det var jobbigt för rygg och mage och i dag har jag lätt träningsvärk i magen. Så förhoppningsvis har jag börjat att hitta magen i ridningen och inte bara ryggen. Förut har jag mest haft känning i ryggmusklerna men nu också i magen :)Här är en bild på övningen som vi gjorde. Mycket lärorik och väldigt jobbig för min gamla otränade kropp :)


Ha det gott och sköt om er..Väl värd att ses
Målen med min ridning 2012.

Ridningen har alltid varit rolig. Är nu inne på min 4:de termin och utvecklingen har gått super. Känner mig mer trygg, balansen har tränats upp otroligt bra och även nedsittningen i traven har gått framåt.

Men smolket i glädjebägaren är att nu när vi börjar att komma till detta med lite mer finlir, vrida om höften lite för att flytta vikten på det ena eller det andra sittbenet. Ja då kommer mina begränsningar som ett brev på posten. Att vinkla och vrida höger höft/ bäckensidan går peppar peppar ganska så bra. Men när vi kommer till vänster sida är det kört, och då menar jag verkligen det. Då skjuter smärtan upp i ryggen och efter en stund är det, det enda som jag känner och den smärtan tar mycket fokus från själva ridövningen.

När jag började på Hippo så kunde jag inte sitta ner i traven alls. Herre gud vad ont det gjorde, och efter en stund så fick jag kramp i musklerna och då gjorde det ännu ondare. Nu får jag bara kramp om jag är i en sämre period. Dvs  om det är väldigt kallt ute eller om jag har en förkylning i kroppen, då värker det som attan och musklerna krampar bara jag sitter upp. Tack och lov så finns det ju smärtstillande att ta innan ridningen, utan det skulle jag nog aldrig klara en hel lektion.

Men det som känns så surt och tråkigt är att nu har vi kommit ganska långt i vår grupp och det är nu som jag verkligen märker vilken begränsning mitt bäcken ger mig i min ridning. Och det är det som gör mig lite ledsen, detta att vilja men inte kunna, att det är min kropp som sätter stopp och inte min egen vilja till utveckling.

Men då har jag ju Sanna gumman :) Ingenting är omöjligt tycker hon. Går det inte på det ena sättet så får vi hitta ett annat sätt som fungerar för dig, allt går att lösa men kan behöva göras på lite olika sätt. Nu gäller det att hitta ett sätt som fungerar för dig...Och hon har ju rätt, det gäller att hitta andra verktyg, andra lösningar för att få det att fungera. Och jag måste inse att jag aldrig kommer att kunna rida på rätt sätt, men jag kan klara mig ganska så bra bara jag hittar en annan lösning som mitt bäcken kan ställa upp på och klara av :)

Så mina mål för 2012 är att dels rida fler hästar på Hippo och inte bara min älskade Lucky. Men också att försöka mjuka upp och stärka mitt bäcken så gott det går. Framförallt så behöver jag få ett öppnare bäcken som gör att jag kommer ner i sadeln bättre, och att jobba med att lösgöra min vänstra höft för att kunna vrida om och sitta om på ett mer korrekt sätt när jag rider.

Funderar på att köpa mig en pilatesboll. Har ingen som helst erfarenhet av en sådan men kan tänka på att det både stärker och mjukar upp mitt bäcken om jag sitter och rullar på en sån. Tror också att både rygg och mage mår bra av det, är det ngn som har provat? Om ni har det, har ni märkt något resultat ? Alla upplevelser, tankar, funderingar tas tacksamt emot :)

Ha det gott och sköt om er...Lek :)
Fredag den 13:de

Men sån bra dag det har varit :) Inget otur än så länge iaf, å andra sidan så är ju 13 mitt lyckotal och fredag en av mina favvodagar. Så kan det bli något annat än bra då ;)
I morgon har jag Hippo ridningen för första gången efter jul ledigheten. Längtar grymt och dagen avslutas senare med bio, känns som om allt flyter min väg just nu.
Inget annat nytt under solen så ni får ha en fortsatt härlig fredag kväll. Sköt om er ...Läser just nu

Hur mycket som helst. Jag bara matar in böcker, allt från deckare till barnmorskor och om virus som dödar människan och endast hjälten kämpar vidare.
Längtar till lördag och Hipporidningen. Gruvar lite samtidigt men det är bara nyttigt tror jag :) Då skärper jag upp mig lite och går in för det med hull och hår.
Funderar över mina mål 2012 och vad jag ska sätta pränt på och vad jag vill läga min krut på :) Funderar hit och dit och snart tror jag mig veta vad jag vill och vad jag önskar att utveckla när det gäller mig själv.
Ha det gott och sköt om digStår på min önskelista :)


Ljus i mörker
Att vara tillfreds med sig själv


I morse när jag gick till jobbet cirkus 05.45 så var det alldeles tyst ute. Mörkret låg fortfarande som ett varmt täcke och det tillsammans med ljuset från alla gatlysen gjorde att jag kände mig omsluten som i en kokong.

Bland det härligaste som jag vet är att vara själv i tystnaden. Jag njuter av att bara vara och inte höra någonting annat än de lilla bakgrundsljud som naturen själv ger. Vinden som susar i träden, löven som rasslar när dom sakta rör på sig, ljudet av knarret under skon om det är vinter och lite kyla, alla dessa små ljud som drunknar och försvinner sedan när alla vaknar till och kommer fram i ljuset.

När jag går där i tystnaden så ser jag allt som jag inte ser annars. Månen bakom en slöja av moln, skuggorna i snön efter träden, alla dessa frusna vattendroppar som ligger nästan som utkastade diamanter eller tårar på trädens grenar. Ja allt blir så tydligt och nära när det bara är jag ingenting annat, inga ljud och inga andra människor.

Jag är i stort behov av tystnad och av ensamhet. Där kan jag reflektera, fundera, analysera och bara tillåta mig själv att andas och läka efter de törnen som livet självt ger oss alla mer eller mindre. I dag är vi så omgiven av ljud och matas ständigt med intryck från en massa olika håll. Så för mig blir ensamheten och tystnaden bara än mer behövlig, än mer viktig för att hitta lugn och ro och balans i livet.  

Ha det gott och sköt om dig... 
Ett försmak av vårenDagen i dag i bilder

Du kan tycka mycket men behöver inte säga allt..


Älskar snönNu är Julen borta för i år..


Har plockat bort allt förutom granen och gardinerna. Men granen är tom på pynt och där hänger bara lite godis inför julgransplundringen. Ska dock fyllas på med lite mer gott innan det är dags att dansa ut granen och julen för denna gången.

Har även tagit bort tv bänken under tv:n. Den har flyttat upp till Sannas rum eftersom det har blivit lite förändringar där då det har tillkommit en ny tv i huset :) Sannas gamla tv har flyttat in i vårt sovrum, tack för det :) och en ny ska in på hennes ena vägg och därav lite om möblering i huset.

Har också beslutat mig för att i vårt hus i framtiden ska speglas av minimalism, bara det nödvändigaste i prylväg ska finnas, men utan att det blir sjukhuskänsla. Bara lite av det som behövs, luft och rymd är vad jag vill ha, vill kunna andas och kunna städa fort och snabbt utan en massa grejer som är i vägen.

Är fullt övertygad om att det går att få till det hemtrevligt och mysigt ändå, gäller bara att hitta dom rätta sakerna att fylla huset med :) Stilrent och enkelt, men nu snackar vi i morgon utan vi talar om på längre period, men innanslutet blir det nog som jag vill ha det......om jag inte hinner ändra mig förstås ;)        

Ha det gott och sköt om er ....


Sitter och funderar


På om jag skulle skriva en summering av 2011.....har iof aldrig skrivit en års summering förut så varför göra en nu? Men å andra sidan så kunde det vara roligt att gå tillbaka till den nästa år för se hur det var, vad som hände och vad jag gjort osv osv....

Samtidigt har jag en tanke på att skriva ner mina mål och önskningar ang 2012, för att sedan när året är slut stämma av hur det har gått, om jag ändrat mig ang någonting eller om det har flytit på och blivit som jag trodde/förväntade mig/önskade mig :)

Ja ja, tankarna är många och när jag har bestämt mig för någonting, om jag bestämmer mig för någonting så blir det väl några rader skulle jag tro ;) Tiden får utvisa när och om det blir någonting....


Ha det gott och sköt om er...Men vadå.....


I bland så blir jag irriterad, okej händer kanske liiite oftare än ibland, ibland ganska ofta ;) Men det som stör mig nu och tar lite av min energi (för det är ju bara jag som blir påverkad av denna irritation) är alla som klagar på att bussarna stod under ett par timmar igår.

Det som stör mig mest är att det klagades på chaufförerna och på företaget. Ok kan hålla med om att företaget suger lite men det var inte det som var kärnpunkten nu. Utan att dom beslutade sig för att stanna busstrafiken mellan kl 16.00 till ca 18.30.

Vad kan chaufförerna göra ? absolut ingenting!! Varför då klaga på dom? Enligt tidningsartikeln, får hoppas att den stämmer, så valde dom att ta ut bussarna pga det dåliga vägunderhållet dvs snöröjningen som Umeå kommun är skyldig till att göra. Det var för halkigt och för oplogat så flertalet bussar fastnade, bättre vägunderhåll hade kanske gjort utvecklingen annorlunda, vad vet jag.

Och handen på hjärtat nog har vi väl lite till mans muttrat ganska så mycket över denna snöröjning eller den icket befintliga snöröjning som förekommer här i Umeå. Och det är väl lika dant där. Det är inte snöröjarnas fel att dom inte hinner ta undan all snö, kan kanske vara dom som bestämmer som inte har anlitat nog många, kanske för att spara pengar, eller ngt annat som bara dom vet om.....

Egentligen inget viktigt att skriva om. Men ofta är det helt fel grupp av människor som får kritik och skit för saker/händelser som dom inte hade en möjlighetatt påverka. Det är det som berör mig mest. Om du har kritik av ngt slag, men ríkta den då till den/de personer som det berör, sparka inte på dom som befinner sig under den höga tronen, dvs den lilla människan....

Nu till ngt mycket roligare :) I dag kommer Kisse katten hem på gården och sedan bär det av till södern för att lämna tillbaka vagnen. Kissen spinner som en gud och snön vräker ner, kan bara bli bra av den ekvationen , eller hur ;)

Ha det gott alla och sköt om er.....Lite bilder från nyåret
Pysseldag


Fixat info papper till nya föräldrar.

Städat och sorterat lekrummet.

Skurat toan så den luktar gott :)

Surrat med arbetskollegor.

Nu boken som drar så in i baljan ;)
Ha det gott och sköt om er....Att njuta av dagen i dag


Att bara få vara, pyssla på i eget tempo med tystnaden runt omkring. Det är en lycka för mig och en lisa för själen. Att ta tillvara på dessa dagar är viktigt för mig, kan tillsynes bara göra ingenting men inget kan vara mer fel än det.

Det är dessa dagar som gör att andra dagar överlevs när det verkar vara för mycket att hantera och klara av. Vissa dagar är så fulla att dom verkar helt oöverlevbara, så fulla att kroppen bara säger nej nej nej, jag klarar inget mer. Men då har dessa dagar som i dag fyllt kroppen med styrka och möjligheten att orka andra dagar som är tyngre än det tyngsta.

Alla ni andra där ute. Försök så gott ni kan att samla på er era egna sköna dagar. Spara dessa dagar så att ni har att plocka fram och samla styrka från när ert liv rusar på i 120 och allt känns er övermäktigt. Det är dessa dagar som gör att dom tuffare dagarna ändå går bra när dom dyker upp i er väg. Tag då några djupa andetag, blunda och tänk tillbaka på era härliga, samla på energidagar, och känn hur lugnet och lite av styrkan återvänder i er kropp.

Ha det gott & sköt om er...
Att förflyttas i tiden


I helgen så var det som om tiden skruvades tillbaka ca 20 år. Att vara i stugan och ha ungdomar med sig som så mycket påminner om tiden när man själv var i den åldern, ja det gör åtminstone mig nostalgisk.

Det känns så härligt i själen att se de yngre generationen komma upp jämnsides med en och till viss del ta över lite ansvar och arbete. Det är en förmån att få vandra sida vid sida och få uppleva att dom älskar stugan och dess omgivning lika mycket som en själv.

Nu är det tredje generationen från vår familj som får njuta av och uppleve allt som hör stugan och Dikanäs till. Även om jag inte är lastgammal och tänker vara där många år till så är det en härlig känsla att se dom yngre ta i och ta för sig och gör det för att dom vill och för att dom trivs där precis lika bra som vi äldre.

För mig är det en enorm lyckokänsla att veta att det som finns i Dikanäs kommer att användas av våra unga och en dag när vi är borta så är det dom och deras barn som kommer att vandra runt där på gården, skotta snö och elda upp bastun efter en härlig dag på fiskesjön med korvgrillning, pimpelfiske och en massa surr runt elden med alla deras nära och kära.

Finns det något bättre än att få efterlämna någonting som har byggts upp och formats till av kärlek för att sedan lämnas över till nästa generation, och nästa och nästa......Och någonstans där i väggarna finns det en bit kvar av varje person som på något sätt har tillfört lite av sin egen själ i stugan och dess omgivning....

Ha det gott och sköt om er...Som en bok med läderpärmar


2012....Ett helt nytt år att fylla med vad jag vill. Ett helt nytt år som kommer att ge både glädje och sorg, vila men också full fart. Ett helt år att till viss del forma som jag själv vill, men vissa delar kommer bara att levereras i mitt knä vare sig jag gillar det eller inte.

Mitt liv framöver är som en bok men med helt tomma vita pappersark, tomma som bara väntar på att få fyllas med livet som flyter fram som en bäck där tiden står stilla men egentligen inte. Vatten som rinner sakta men säkert men utan att  synas att det egentligen byts ut. Så är livet, enda skillnaden är att livets dagar kommer att ta slut en vacker dag, eller natt.

Varje människa på vår jord har fått ett eget liv med ett visst antal dagar till sitt förfogande. Hur många dagar var och en har fått vet ingen om. Det kan vara så kort som ett par dagar upp till många många år, mitt liv kan ta slut i morgon eller om 34 år, vad vet jag....

Det jag brukar tänka på är att livet inte går i repris. Dagen i dag kan du aldrig få tillbaka. Dagen i morgon kan du fylla med vad du vill. Men hallå tänker många nu....vadå fylla med vad du vill, kan jag ju inte. Och visst har ni rätt. Jag precis som ni har en massa saker att göra hela dagarna. Jobba, städa, handla, föräldramöten, träningar, läxor husdjur som ska ha sitt och mycket mycket mer........

Men det som jag själv försöker ha i minnet och verkligen ta till mig det är att livet är just allt detta. Allt som jag och ni gör hela dagarna, det är det som är livet. Allt detta småpyssel som dagarna består av det är det som du och jag ska njuta av. För varje dag som går i livets karusell är full med underbara upplevelser och ger dig minnen att plocka fram och njuta av. Livets minnen är bok som just du kan fylla med precis vad du vill. En bok som du kan välja att dela med dig av eller att ha för dig själv. Vad du än väljer så är det ditt beslut och ingen annan kan ha någon åsikt om det.

Så fyll nu ditt nya år med underbara saker som ger dig glädje och styrka att orka med och klara av det mindre trevliga bitarna. För på samma sätt som dag blir till natt så kommer glädje att bytas ut mot sorg, ingen klara sig undan livets baksida. Men med själen full av det goda kommer det att gå att klara av det tråkiga också.....

Sköt om dig och njut av dagen i dag. För den får du aldrig tillbaka.....