Mitt år i ord och bilder.....


Att sammanfatta ett helt år är inte det lättaste. Det är så mycket som har hänt och så otroligt mycket som jag har fått uppleva , både bra och mindre bra händelser. Men i det stora hela så är jag väldigt glad och nöjd över mitt år...

Det som har varit absolut bäst och som verkligen toppar som nr 1 är familjens resa till Rio Piedras på Kanarieöarna. Att få 14 dagar tillsammans utan några som helst måsten , att bara ta dagen som den kommer det var superhärligt. Få möjliget att umgås och njuta av god mat och härligt väder det är lyx. Att vi sedan hade turen att goa vänner var där samtidigt, ja det är bonus :)

Det enda tråkiga var att vi missade Påsken i stugan i år. Förutom när Sanna var liten och blev jättedålig i sin astma och vi blev tvungen att åka hem akut till Umeå så har vi inte missat en enda Påsk i stugan. Påsken för oss är som en enda stor släkt träff och en möjlighet att umgås med alla goa vänner som vi har där uppe. Och våra fiske stunder som vi har (Där Viola har glänst och klått gubbarna) går inte av för hacker :) Att samlas runt elden en solig och fin dag och koka kaffe och fika det är balsam för själen. Att bara umgås utan krav och med människor som man kan vara sig själv med, det är kvalitets tid.

Och efter denna härliga tid så blev det ju en skön sommar som spenderades dels i S-holm och dels i stugan. I S-holm var det Fridas utställning som var prio ett. Jag är så otroligt stolt över denna duktiga och driftiga tjej. Frida är en vän med stort hjärta och hon har en förmåga att få var och en att känna sig älskad och betydelsefull.

Efter S- holm bar det av till mitt älskade Dikanäs. Mitt andningshål där jag bara är och där min själ laddar sina batterier . Utan Dikanäs skulle jag gå sönder så är det bara.Sedan har vi ju haft studentfirande som tillsammans med alla nära och kära blev en helt underbar tid. Vädret var med oss och alla fick vara friska och kunde vara med. Nu har två av våra tre barn gått ut gymnasiet och tagit steget ut i vuxenvärlden. Känner mig djupt tacksam över att vi har så fina barn som gör oss så otroligt stolta som föräldrar. Vad vi har gjort för att förtjäna så här fina barn vet jag inte , men glad är jag över dom och önskar dom all lycka i framtiden.

Det absolut jobbigaste som hände detta år var när en väldigt nära och kär vän fick beskedet om att han hade cancer. Jag har aldrig trott på detta om att tiden bara kan stanna upp just här och nu men precis så käntes det när telefonsamtalet kom. Ungefär som att kliva in i ett vakum, och livet  stannade där ungefär som i en parantes.
 
Plötsligt var inte livet självklart längre....Det som man skjuter undan och inte tänker på nafsade oss i bakbenen och huvudet fylldes av en massa tankar som bara irrade hit och dit. Operationen kom och gick med en massa strul som käntes som ett hån mot våra vänner. Räcker inte beskedet för dom att leva igenom....varför allt detta tjafs med infektioner o dyl !!

Men sagta men säkert går det åt rätt håll och hoppet har återvänt med full styrka. Men det är så otroligt dumt att vi som människor (Läs jag och många med mig) inte ska ha förstånd att njuta av livet här och nu. Vi har bara ett liv, och livet är det enda som inte går i repris. Ta tillvara på det , njut av det och uppskatta det du har och använd dig av dagen i dag för i morgon är det försent. Dagen i dag kommer du aldrig att få tillbaka....


Året som varit har också gett mig möjligheten att få vara med fina och underbara vänner. Eftersom jag är den komplexa person som jag är så har jag lite svårt för att släppa andra in på livet. Varför vet jag inte, och hur jag än jobbar med mig själv så hittar jag inte knuten till det hur jag än söker med ljus och lykta i mitt inre.

Till alla mina fina vänner både nära och fjärran..... Tack för att ni finns där för mig.
Att skriva för att uttrycka mina känslor och för att hjälpa mig själv att bena upp mitt liv har följt mig genom hela mitt liv. För mig blir allt så mycket tydligare när jag får ner det i ord. Och samtidigt blir min blogg en dagbok över allt som jag får uppleva och känna och när som helst kan jag gå tillbaka och fundera över det som varit, skratta åt härliga minnen eller fundera över om det är något som jag kunde ha gjort annorlunda. Att gå tillbaka i tankar och funderingar en tid senare är väldigt lärorikt och givande, åtmistone för mig.

Tack alla ni som finns i mitt liv. Som ger mig lust och glädje , som gör att jag skrattar eller gråter. Helt enkelt för att ni är viktiga och för att ni berör mig och för att jag behöver er för att kunna andas och för att kunna leva..........

Att njuta av dagen


Att få vakna och sedan fara en tur till stallet är inte helt fel. En prommis med Holle , Mindy , Frode och Sanna det är en ganska så skön start på dagen :)

Holloe var go och glad som vanligt och att möta en stor timmerlastbil full med timmer var bara ett uppiggande inslag i promenaden tyckte Holle och tittade med stora ögon på ekipget som gled förbi ca 1,5 meter från oss. För att ha varit en tag sedan sådana stora bilar varit i vårat synfält (Skedde sist på Ersboda) så tycker jag att Holle sköter det galant ..

Efter avsläpp av Mindy i Ersmark så bar det av ner på stan med Sanna och Jessika . Där började min socialisering av hög nivå. Första stora provet var att parkera i P-huset Nanna.....Jag bara avskyr parkeringshus för det är trångt och hemska uppförsbackar mellan p-planen. Men tänkte att det skulle vara skönt att stå under tak samt att det var centralt och bra.

Sagt och gjort så kör jag in. Sanna den guldängeln frågade om hon skulle köra men jag sa att det är bra att öva så jag kör....dåligt beslut kan jag bara säga !!

Första uppförssvängen gick väl hyfsat men fy så obehagligt att både upp och ner kör på samma ställe. Det gillas INTE !! Andra uppförsbacken till plan två gick åt h-vete ordentligt. Mitt i så var det så halt så jag blev sittandes och däcken bara spann. Både Sanna och Jessika trodde att jag skulle backa bak och ta ny fart och med faciet i hand så skulle jag ju ha gjort det men jag fick HJÄRNSLÄPP totalt . Så jag trampade plattan i mattan och någonstans där fick jag fäste så hoppandes kom vi upp och jag ljuger inte när jag säger att mitt hjärta tickade utav bara f-n.

Både Sanna och Jessika tänkte att när väl morsan får grepp igen så kommer vi att hoppa fram och ta med oss bilarna på plan två. Men som tur är så har jag snabba reflexer så det gick bara super även om det gick lite snabbt :)

Till nästa plan så hade jag bestämt mig för att gasa på lite så att det inte skulle upprepas det som hänt tidigare. Så med ganska så rejäl gas så dånade jag upp till nästa p-plan och det resulterade i att jag höll på att skrämma skiten ur en gubbe som hade parkerat precis bredvid uppfarten ,men det bjuder jag på snäll som jag är.

När vi väl hade parkerat och stängt av bilen och klivit ur säger Jessika med lite darrig stämma " Det här är första gången som jag var lite orolig i magen när mamma kör" Men som jag brukar säga " Det som inte dödar det härdar"  ;)

Men vi fick en underbar dag på stan. Vi mötte upp Mormor och Morfar på Wayne's Coffee. Där blev det en god smörgås med Salami och Brie ost samt en stor Caffe latte till mig och varm choklad till Sanna och en Chai latte till Jessika, var mums kan jag säga. Och när vi sitter där och surrar så ser jag hur en rund plastring börjar att lysa på bordet bredvid och vips så reser sig personerna runt bordet och går i väg och kommer tillbaka med sina tallrikar. Jessika ser hur jag stirrar på den lysande plastplattan och så frågar jag " Vad sjutton var det där?? " Då stryker Jessika mig på kinden och förklarar för sin lite vilsna mamma att det var besked om att maten dom beställt var klar. Gissa om jag kände mig gammal :)

 Och efter det blev det shopping för hela slanten. En tunika från mamma samt en blus från mig själv fick följa med hem :) Fyllde på med lite tjockare leggins till mig själv samt en ögonfransböjare eftersom Jessika nu flyttar så åker den som finns i huset med henne. Men en ny kjol som jag har jagat nu under tre besök på stan har fortfarande inte visat sig så nästa shoppingtur blir till Strömpilen och affärerna där. Kanske har jag så tur att det finns en kjol där som ropar " Åsa här är jag " och gör den inte det så får det vara. Då är det inte meningen att jag ska köpa en kjol till.....då kanske jag ska köpa någonting annat i stället :)

He en skön kväll så ses vi i morgon......


 

 Att möta en traktor


I skogen var spännande tyckte Holle. Var ute på vår prommis och mitt i allt så stog det en skotare på tomgångoch på timmerdoningarna (vet inte om det heter så men på en skoter kallar man det så iaf) stog det en man och spettade lös is från kedjorna och det lät ganska så mycket.

Vart lite fundersam över vad Holle skulle säga men hör och häpna, efter att få fundera en stund och inse att det som stog och spettade för fullt faktiskt var en människa och inte ngn utomjording så knatade han fram med mig till skotaren och pratade med chauffören :) snacka om cool kille. Gubben som körde skotaren var imponerad över Holle. Dom flesta hästar som han mött brukade bli mer eller mindre skogstokiga när det levde om så som det gjorde i dag. Så det var ett bra betyg till vår superduperkille :) Men men , vad ska man säga.....Holle är ju bara  bäst ;)

Ha en bra dag så höres vi kanske senare....


Livet här och nu


Det är härligt när man känner att man är i fas med livet. Varken före eller efter utan precis mitt i navet så att säga. Julafton var precis så härlig som den ska var. Kalle och gofika och därefter en liten rörig men toppenmysig julklappsutdelning och jag kan bara säga att allt som jag fick var verkligen jag !! Det märks att mina kära verkligen vet vad  jag tycker om från stort till smått. Vad det är jag njuter av och tycker om att omge mig med....

I dag har jag invigit mina nya vinter ridstövlar med tillhörande varma goa sockar till. Var helt perfa när jag , Sanna, Frode och Mindy tog med Holle på en härlig prommis i skogen. Så nu är människor och djur rastade och alla nöjda och glada. Frode ligger i soffan bredvid mig och drar små timmerstockar :)

I kväll ska jag börja att lägga över bilder till mitt nya Usb minne så att jag kan starta upp den digitala fotoramen som jag fick av gubben min :) Så härligt med bildspel av alla fina kort (och det finns ett gäng ska ni tro), det är ngt som jag har suktat efter länge :)

Middag hos mormor och morfar blir det i dag oxå , alltid lika roligt och GOTT att få bli bjuden dit , mamma är en riktig matmamma som kan detta med god mat :) inte som jag som knappt vet vad som är bak och fram på en stekspade. Men som tur är så har jag Jörgen :) han gillar att testa och pröva nya saker. Lite förvånande med tanke på hur han var från början när det var ngt nytt i matväg ;)

Tystnaden lägrar sig i huset för ungdomarna har tagit med sig Farfar på en shoppingrunda och Jörgen har precis nyvaknat eftersom han jobbar natt. Lite egen tid med datan och en kopp kaffe , innan det bär av till Farfars syster innan middagen....

Ha det gott alla vänner så höres vi senare....
En härlig kväll....


Vår lilla pepparkaka :)
En bild i repris :)Lite juleljus....Jultulpan från Jessika
Mat i långa banorEn liten julblomma till
En underbar kväll som värmer i själen.....
Ha en härlig dag !!                                  Det är skillnad på skit och pannkaka.....


Läste i dagens VK att i Malmö  i en förening som heter Herrgården som ligger i Rosengård  ska dom få 5,5 % hyressänkning pga att bostäderna innehåller både fukt ,mögel och kackerlackor !! Det är ca 250 lägenheter som berörs av detta.  Kan ni fatta det !! I Sverige i dag .....

Skulle en vanlig "medelsvensson" någonsin acceptera att bo under sådana villkor ?? Skulle du kunna acceptera det??  Nä trodde inte det !!

Men i Rosengård bor det inga medelsvenssons. Där bor invandrare och mindre lyckligt lottade svenskar , de få som bor där iof.....Dom får vackert acceptera fukt, mögel och kackerlackor, men tänk vilken tur dom har som får hyressänkning iaf....

Kan ibland känna en enorm maktlöshet över hur orättvist det kan vara i dag , fast det snart är 2011 så finns det så enorma klyfter mellan människor , länder och livs villkor. Att det beror på var i världen man är född som borgar för det liv man får , och för vissa så räcker inte det. Du kan vara född i Sverige men på fel ställe och med fel föräldrar så hamnar du genast utanför , får sämre förutsättningar och sämre möjligheter.

Jag är så otroligt glad för att jag är den jag är, har det jag har både materiellt och familjemässigt. Ett rikt liv som ger mig otrolig tillfredsställelse och som gör att jag mår så väldigt bra. Skulle bara önska att alla oavsett var dom bor skulle få ha ett lika bra liv som mitt.
 
Nå, slut med dystra tankar , i morgon är det Julafton och vem du än är som läser detta och var du än bor så vill jag önska just DIG en God Jul och Ett Gott Nytt År.  Sköt om dig och kom i håg att just DU är värdefull och betyder väldigt mycke för någon annan människa i din närhet.Produktiv dag....


Jobbat , eller jobbat och jobbat :) Känns att det närmar sig semester, är inte riktigt på topp men gör så gott jag kan iaf :)

En tur på stan med Jörgen och fixa det sista klapparna , middag på Great Eastern och sedan buss hem igen. Gu va mysigt vi har haft det jag och gubben , måste bli fler gånger inplanerade för oss....

Nu Bones och sedan sängen.

 Ha det alla där ute så ses vi i morgon..Morgonkaffet smakar bra.


Kaffekoppen tidningen och sakta vakna till vid köksbordet. Kl är 06.20 och snart börjar min
taxiverksamhet. Har man bara en bil så blir det lite pusslande för att allt ska gå ihop men peppar peppar.....
än har vi alltid klarat det , bra va !!

I dag blir det jobb och sedan en tur på stan med Jörgen :) Ska fixa dom sista klapparna innan jul och bara insupa julatmosfären bland alla mer eller mindre stressade människor som är ute i veckan.

Lite mat kommer nog att slinka ner mellan klappköpen , Jörgen har ett bra tipps på något  ställe så det ska bli spännande. Hoppas bara att det inre är fler än vi som tänker likadant så att det är fullt. Men men, då får vi väl gå till plan B isf.

Ha en skön dag, ta det lugnt i julstressen och njut av att det snart är dopparedagen......Ja det stämmer.....


I dag är jag världens stoltaste mamma.....

Min son gör mig så glad och lycklig....

Grattis Anton !!God morgon världen....


Här snöar det i dag igen :) Härlig är vintern och härligt är mitt liv för snart kommer julen och med det ledigt
i flera veckor.....

(Kommer att spenderas med slapp i soffan och ridning)

Ha det gott så ses vi senare....Snart är det jul......


Och jag längtar verkligen....Har varit och julhandlat lite i dag. Det blev bara mat för när jag och Jörgen kom ner på stan och hade parkerat i p-huset och gled ut genom dörren så visade sig att dom inte öppnade fören kl 12.00. Och där var vi 10.30 :)

Så vi knatade runt lite och sedan bar det av hem på Ersboda och mathandling istället. Men men, jag har bra arbetstider till veckan så nog hinner jag ner på stan alltid om jag vill. Blir nog på Tisdag med Jörgen skulle jag tro :)

En liten bild bjuppar jag på så att ni också ska få lite julstämning :)Ha en fortsatt trevlig dag....

Yes vad jag är glad......


Vet att jag upprepar mig , vet att jag tjatar om samma sak men jag bara älskar min ridning....

I dag fick vi avsluta med att rida en lätt kadrilj i trav :) galopp är liiiiite överkurs för oss än så länge .
Vi fick också öva oss i att länga galoppen och korta upp galoppen. Galopperade mellan start och slut koner efter långsidan. Först galopperade vi som vanligt och räknade galopp sprången. Jag fick 10 galoppsprång. Sedan skulle vi göra samma sak men försöka korta galoppen så mycket vi bara kunde utan att bryta av till trav. Då fick jag ihop 12 språng så värst mycket långsamare gick det väl inte.

Nästa sväng var att öka galoppen så mycket som möjligt och få så lite språng som möjligt och då hamnade jag på 10 igen , ingen lyckad elev, undrar vad Anna skulle ha sagt , gör en förändring !!! när jag ber om det ;)

Sedan blev det underbara Holle igen och en tur i skogen i alla denna vackra snön , fick sällskap av Pålis och Eva så det blev en härlig tur i alla gångarter och en massa härligt prat :)

Handlat klappar med Anton och nu ska jag iväg och hämta Jessika på hennes jobb , kan bara säga att jag har haft en helt underbar dag och jag hoppas att ni andra har haft det lika härligt som jag...

Sköt om er och njut av lördagen som ni har framför er.....
Drivkraft och utveckling......


Att utvecklas som människa.....kan vara både svårt och samtidigt lätt beroende på vilken inställning som man intar inför nya situationer.

Vad är det som gör att vissa personer verkar att klara av förändringar på arbete och i det privata livet utan att så mycket som höja på ögonbrynet , gillar läget och bara går vidare.

Och andra personer trampar ner klackarna i marken på en gång och riktigt utstrålar NEJ !!! aldrig över min döda kropp.

Är det rädsla inför allt nytt som gör att klackarna trycks ner ?? Eller en osäkerhet och tilltro på sin egen kompetens som människa ?? Var någonstans under livets gång grundläggs dessa två olika reaktioner ??
Eller kan det vara så att beroende på var i livet man är så får vi olika reaktioner....ibland flyter förändringar på hur lätt som helst och ibland blir man som en tjurskallig surpuppa och bara skriker NEJ !! Jag vill inte....

Iaf så har jag i min närhet två personen som på olika sätt har gått vidare med en helt ny inriktning i sina liv och båda två har gjort det med bravur. Visst, lite oroligt och lite jobbigt har det naturligtvis varit men dom har klarat det med glans och båda är mycket mer harmoniska personer i dag och det är jag superglad för....

Ha en skön fredag, själv ska jag till Leo's och leka med alla barnen och med min älskade kamera :)


Alla sanningar har två sidor....


 
Det är jag som bestämmer.
Det är inte Gud.
Inte ödet. Inte staten.
Det är jag.
Jag kan inte komma ifrån ansvaret.
Jag kan inte skylla ifrån mig.
Jag kan inte påstå att någon annan bestämmer.
Hela tiden.
Jag bestämmer också. Över mitt liv.
Jag kan inte smita undan ansvaret.
Hopp eller hopplöshet?
Förlåtelse eller hämd?
Det är jag som bestämmer.
Jag också.
 
 
   Man kan inte hämnas fram en bättre värld.
Inte hoppas fram en bättre värld heller.
Eller förlåta fram en.
Man kan komma överens.
Man kan bestämma
att man ska komma överens.
Och man kan genomföra det överenskomna.
Man kan bestämma att man ska genomföra det överenskomna.
Och det är jag som bestämmer.
Det är jag som bestämmer om jag ska komma överens.
Ingen annan. Så jag kan inte skylla ifrån mig.
Jag kan inte skylla ifrån mig
när vi inte kommer överens.
Det är mitt fel. Också.Ljus i alla de former ....


Vintern i mitt hjärta....Är det därför :)Det är morgonrusning och tåget är försenat.

Röst i högtalaren: Ja, det är föraren här som har en liten önskan. Skulle inte ni, som sitter här på tåget och som är pendlare, kunna höra av er till Trafikverket och önska dem en riktigt God Jul. De behöver det. Det är nämligen där som alla tomtar har samlats.
I mörkret skymtar ljuset.....


Lucia....om du smakar på det ordet...blundar och känner efter i ditt innre. 
Vad tänker ditt sinne då ?? Vilket minne kommer din kropp ihåg ??

Själv så är Lucia för mig ett barndomsminne från när jag och min bror
fick varm choklad och lussebullar när vi satt i soffan med mamma och pappa 
(om pappa inte hade farit på jobbet) och såg på luciatåget på tv:n.....

Andra stora minnen av Lucia är när barnen har lussat för oss föräldrar via
barnomsorg/skola när dom var mindre. Inte ett öga var tort ska jag bara säga...

Lucia för mig är ljus och glädje . En försmak av Julen med allt vad det innebär i form av 
härlig gemenskap och mycke kärlek.Ha en trevlig Lucia och var ni än är så skickar jag en tanke till er....


 
Sköna fredag....


Slappar i soffan efter att jag och Jessika kämpade som sjutton för att få fast barnstolen till Elida i bilen.
Efter det blev det godishuset och en stoooor påse karra.

Inköp till Jessika och Jerrys lägenhet har vi hunnit med också , en tur till Tomteboo fixade det :)

Nu Idol , karra  och hiss och diss med Jessika :)

Så mina vänner.....ha en SKÖN fredag så höres vi i morgon...Tiden går runt...


Var på utb i går ang hållbar utveckling. Tanken bakom iden är bra och vi måste verkligen börja att ta tag i det här med att utarma jordens resurser och vända denna trend som fortgår nu. Alla kan vi göra någonting för att förbättra miljön och även det lilla är bättre än att inte göra någonting alls.


            Minska ditt ekologiska fotavtryckAtt beräkna ekologiska fotavtryck är ett sätt att tydliggöra hur stora resurser vi förbrukar i olika delar av samhället eller världen. Vår jord klarar bara av ett visst ekologiskt fotavtryck per person som lever på vår planet. Om alla människor i världen hade lika stora fotavtryck som vi i Sverige skulle vi behöva 3,4 jordklot.

 
Så mina vänner gör det ni kan för att rädda vår miljö och vår underbara värld. Gå till Konsum isf använda bil, sopsortera och använd er av återvinningen , köp begagnat om det finns möjlighet till det , handla närproducerade produkter , släck lampor odyl när ni lämnar hemmet/rummet , duscha isf att bada.....Som ni ser så finns det en mängd olika sätt att spara på jordens resurser som vi vanliga dödliga kan tänka på. Och som jag har skrivit tidigare.....även det lilla är viktigt. Bättre det lilla och det blir gjort än det stora som blir oöverstigligt att försöka sig på.

Ha det gott alla mina vänner där ute. Ha en underbar kväll och kom i håg.......Vi vill att våra barn/barnbarn också ska få ha ren luft och en underbar värld.....

Att lyfta fram och verkligen känna efter...


Att leva sitt liv är inte helt busenkelt och för vissa är det svårare än andra (Kan tyckas så iaf)
För ett antal år sedan så gick jag rakt in i den berömda väggen som så ofta talas om nu för tiden. Det var en massa olika saker som gjorde att det blev lite för mycket för både min kropp och själ. 
I dag med faciet i handen är jag glad att det skedde när det skedde. Jag är tacksam att jag har fått möjligheten att försöka förändra och leva ett liv som ger mig mer livsglädje och förmågan att njuta av det lilla och acceptansen att inse att jag på intet sätt behöver vara perfekt....Jag är glad att det skedde när jag bara hade passerat 30 och inte när jag var 40 , 50 eller 60. Kan känna lite ångest över en massa bortkastade år till ingen nytta. En helt normal känsla enligt psykologen så det är bara att försöka att inse att det som har varit har varit och se framåt i stället på det som livet har att erbjuda...

Det har inte varit en lätt resa på något sätt. En av de bidragande orsakerna till min väggsmäll har varit att jag aldrig har tillåtet mig att känna efter vad jag egentligen tycker, tänker och känner inför vissa känslor och situationer. Aldrig jobbat igenom och verkligen tillåtit mig eller vågat släppa fram det jag känner djupt inom mig. Jag har bara "stoppat" undan och låst om och gått vidare. Och när det har känts tungt har jag bara växlat ner och ångat på och låtsas som ingenting har hänt.

Under min resa och med hjälp av kunniga människor som jag har haft möjligheten att få prata med har jag lärt mig en viktig läxa. Det går inte att bara stoppa undan och gå vidare. Jo ,  går gör det väl, men innan slutet blir det ett oerhört pris att betala. Priset är sinnesfrid och kärlek till sig själv. Och tro mig , det finns ingenting som är dyrbarare än det. Nu har jag kommit så långt med mig själv att jag verkligen, och då menar jag verkligen, känner efter vad JAG vill , vad JAG känner , hur JAG mår i olika situationer. Och visst i bland gör jag tvärs emot det som känns bra för mig men då är det ett eget MEDVETET val. Jag gör det ändå trots att det inte är 100 för mig men jag VÄLJER att göra det för att det glädjer , hjälper, betyder någonting för en annan person. Och det mina vänner är en enormt stor skillnad för ens sinnesfrids skull......

Ett litet luddigt inlägg det här , det kan jag hålla med om. I bland är det väldigt svårt att uttrycka det som finns i en i form av känslor med ord. Ord är så platta och bara svart eller vitt. Medans ens känslor har hela skalan från vitt till svart med alla de olika nyanserna där emellan.

Ni som finns där ute och tittar in ibland, ta väl hand om er och kom ihåg.... Var sann mot och rädd om er själv, för var och en är ni det dyrbaraste som finns på denna jord. 

Ha det gott så ses vi i morgon......Längtar.....
Kan inte förstå att det går att sakna en plats så otroligt mycke !!
Utan Dikanäs är jag halv......Där fylls min själ med liv igen.....Utmanar mig själv hela tiden....


Hade hoppning på Hippo i dag. Red denna häst och om jag har tyckt att Zandro  varit stor så är det ingenting emot vad Lucky är !! Jösses vilket slagskepp !!

Iaf så red vi en liten bana på två sockerbotshinder stående  som en soljfäder (tänk stor volt) på ena kortsidan och ett räcke med hinderstöd på andra kortsidan. Blev som att rida en avlång volt typ äggformad rulandes runt i galopp och efter två varv var jag nöjd och när det blev dags för nästa vända så hade det lagts till ett hinder till.
Den banan hoppade jag en gång och efter det var jag nöjd. Kände att jag villa stanna där när jag hade en sån härlig känsla i magen över att ha klarat av att hoppa en gång till....

För fy sjutton vad jag tycker att det är obehagligt att hoppa. Och då är det ju bara pyttehinder på 30-40 cm som gäller. När jag hade rullat två varv och stannade upp så hade jag andats så dåligt så att det käntes som att jag skulle svimma av syrebrist.....då är det otäckt !! Nä någon hoppare tror jag aldrig att jag blir,  att göra det utan att kännas som att jag ska dö räcker för mig :)

Ha det gott så ses vi i morgon...Hjärnslö och trött.

Är bara förnamnet på mig i kväll. Softa med lite tv och sedan sängen....
Låter som en bra plan tycker jag :)

Sov gott alla där ute så ses vi i morgon igen...Livet här och nu...


Rullar på i lagom fart för en gångs skull. Sanna jobbar mycket på sina nya ställen och trivs bra. Bådar gott inför skolbänken som förhoppningsvis dyker upp efter jul.

Jessika packar och längtar efter att få flytta ihop med gubben sin den 1/1-11. Då bär det av till Å-hem och granne med mormor och morfar. Dom längtar och jag gruvar lite. Blandade känslor men det är väl så det ska vara att vara mamma och se barnen växa upp och flyga ur boet.

Anton jobbar vidare med skolan och har några tuffa veckor framför sig. Nationella prov haglar och det i dom lite tyngre ämnena. Men om några veckor kommer lovet med välförtjänt vila :)

Jörgen jobbar på och stortrivs fortfarande på det "nya" jobbet som inte är så nytt längre. Kör moppe så snällt i vinter så att vi hästskötare ska få ha bilen allt som oftast. Det tackar vi för :)

Själv så rullar livet på och att jobba känns inte som ett jobb. Har det underbart och kan verkligen inte klaga. Superbarngrupp och underbara föräldrar/kollegor. Känns så otroligt bra. Mitt blodtryck som var ute i det blå ett tag har landat på rätt nivå igen, så vad det var som var galet är lite svårt att veta.

Nu är det julen som står för dörren och många klappar ligger redan och väntar. Lite ideér har jag för de som är kvar så jag hoppas att alla blir nöjda och glada över vad som ligger under granen den 24:de :)


Nu bär det av till Hollenbollen så ha det så gott i dag och njut av att det är fredag.....Mys i pys...


Pussat på Holle. Ridit i djupsnö och plumsat runt , supermysigt :) Holle go och glad som vanligt och många pussar fick jag och även lite kärleksmumsande av hans söta mule på ryggen :)

Jag bara ÄLSKAR denna goa häst !!!!Nostalgi !!
Yes !!


God morgon alla sköna människor som tittar in. I dag är det blia hos oss , kjolen är på för det är endast - 3,5 grader ute ;)

Morgonpigg som jag är (Läs inte) så ligger jag i startgroparna för en toppendag till. I kväll blir det Holle för Sanna jobbar......synd om mig ?? Tror inte det !! :)

Har skickat efter nya ridbraller så jag hoppas att dom kommer snart, mina andra som snart har 6 år på nacken håller på att kännas liiiite väl utnötta :) Dags för ngt nytt......Det är dessa som Sanna har klickat hem till mig när hon beställde egna till sig själv. Hoppas att dom kommer snart...

Ha en bra dag alla och njut av det lite mildare klimatet ute :)