Vi tillsammans ♥

 
 ♥
                                                                                                                                                                   ♥Bildbomb ♥

Maria och hennes fina hästar ♥
 
 
 Varför mobbar du mig!!

Vem gav dig rätten till det!? Varför är du elak? Vad har jag gjort dig?
 
Tänk så många det är som i sitt liv får uppleva mobbning mot sig själv. Vem har gett någon annan/några andra människor den rätten att förstöra ett liv för en medmänniska !? Varför han människan ett sånt starkt behov av att trycka ner/förstöra/såra eller göra illa ?
 
Har samhället så stora krav på oss, så för att känna att vi duger, så måste vi hävda oss mot andra för att lyfta oss själva? Eller går det rent av så långt tillbaka som till urtiden, att bara den starke överlever. En utgallring så att säga, den svage försvinner/går under/tar sitt liv? 
 
Läser om så många barn och ungdomar som tar eller försöker ta sitt liv för att det verkar vara den enda utvägen ur sitt helvete som dom lever i. Men var är dom vuxna? Var är vårt fina samhälle som ska stötta och hjälpa? Var finns alla medmänniskor runt om kring. Finns dom där men vägrar att se vad som sker? Det är lättare att låtsas "inte se" än att ta tag i det som snart verkar vara ett normaltillstånd i vårt samhälle i dag!
 
Ja, jag skriver Normaltillstånd!! För tyvärr så acceleererar detta med mobbning och det går fort anser jag. Och sedan internet för gemene man kom så har människan hittat ett nytt underbart forum/ställe att utnyttja för detta. Det är så himla lätt att känna sig som bror duktig där i anonymiteten bakom skärmen, lite lagomt osynlig, och som värsta pekpinnestanten så talar jag vitt och brett om hur andra gud bevars ska sköta sina liv/barn/husdjur eller bara i allmänhet talar om hur duktig jag är och hur dålig någon annan är.
 
Det sägs ju att Barn gör inte som vi säger att dom ska göra. Utan barn gör som vi vuxna gör......Kan det vara där som vi ska börja med att titta. Vi kanske ska fokusera på oss själva och vilka förebilder vi själva är för dagens barn och ungdomar! För handen på hjärtat ( bara älskar det uttrycket ☺) hur ofta har inte du själv sett någon form av mobbning i din egen omgängeskrets. Men, och nu kommer ett stort men! Väljer du att se det som det verkligen är, dvs Mobbning, eller väljer du att sätta någon anna etikett på det för att slippa ta tag i en obehaglig situation som du helst inte vill bli berörd av. För det är ju både obehagligt och olustigt. Och så är det ju inte direkt riktat mot dig, så det borde ju den som blir utsatt för det, egentligen vara ansvarig för att säga ifrån, eller !!
 
Själv har jag aldrig blivit mobbad på något sätt ( har själv aldrig upplevt det så ) om nu inte gliringar räknas dit. För det har jag fått ☺ Men jag har också sett ett system och mönster i det som jag blivit utsatt för och anser att det säger mer om den personen som gjort det än om mig. När den andra personen haft det tungt, stressigt eller mått dåligt på något annat sätt har jag varit en tacksam slagpåse att använda sig av. Och visst har det gjort ont i själen just där och då. Men jag har som sagt alltid tänkt att det sitter inte i mig utan det är den andra personen som är svag och just här och nu behöver få lyfta sig själv , men tyvärr på bekostnad av mig då naturligtvis!
 
Men oj vad mycket "legaliserad" mobbning det förekommer i vuxenvärlden. På nästan alla arbetsplatser finns det någon form av" hieraki" och ve den som på något vis försöker ändra på eller gå emot på något vis. Då djävlar tar det hus i h-vete. Och även detta anser jag vara en form av mobbning, Kom inte hit och tro! Så här har vi jobbat i alla år, så det så!! Och det har fungerat ypperligt, tills nu då vill säga. När du tror att du kan/vet/är bättre ( men det är du inte, tro inte det du!)
 
Så är det egentligen så konstigt att våra barn och ungdomar beter sig som dom gör. Dom ser ju hur vi vuxna är i våra olika roller. Och vi vuxna legaliserar så mycke tokigt beteende, som vi, när vi ser barnen göra ungefär samma sak, skriker i högan sky. - Vad gör du! Så får man inte göra! Säg förlåt till din kompis....Men hur sjutton ska barnen veta vad som är rätt? Är det vad vi gör som är rätt? Eller är det vad vi säger som är rätt? 
 
Ja det kanske är dags att vi vuxna (du & jag) verkligen tar oss tid att själv fundera och reflektera över vad Jag själv tycker i dessa frågor. Hur tycker jag att jag ska vara? och den största funderingen av alla " Hur vill jag själv bli bemött? Och bör jag då inte försöka att bemöta mina medmänniskor på det sätt som jag själv önskar....eller...?
 
God morgon mina vänner. Önskar er en härlig Söndag ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Mina personliga favoriter ♥

Dessa foton av Maria och hennes två hästar är mina favoriter ☺
 
 
 
 Dagens häst ☺

Oj vad roligt det var på ridningen i dag. Fick hoppa Hempa (Lord Wilhelm) och vilken gentleman han är ♥ Det är inte snyggt ridet och tyvärr rycker jag i munnen eftersom jag inte riktigt hittat rätt följsamhet, men jag försöker verkligen förbättra detta med eftergift, tro inget annat! Men o j vilken känsla jag hade under denna lektion. En riktig ego boost som lyfte min dag någonting enormt. Att sedan som kronan på verket få fota Maria och hennes fina hästar, ja det gjorde min dag. Sitter nu och laddar upp strax under 700 bilder. Kallt som f-n och lite fundersamma hästar var det i dag så jag hoppas att någon blir bra. Annars gör vi om det igen ☺ Har redan bokat henne för en till fotosession bara snön kommer ☺
 
Film från dagens ridning ☺ ( tack Sanna som hjälper till och filmar )
 
 Ja vad ska jag säga

ibland så finns det inte så mycket!!
 
Utan det räcker med att känna lyckan rulla runt och acceptera att livet är gott just nu! ☺ Har tagit min första tablett och inser att nu kan det inte bli värre än vad det varit. Som jag brukar skriva i bland Mot oändligheten och vidare!!!
 

Nu väntar Hoppning på Hippo och Sillen. Ska bli så himla roligt att rida igen. Inte för att orken är något bättre i dag än senaste året. Utan bara för att jag vet att det kommer att gå framåt, sakta men säkert ☺
 
Sedan ska jag verkligen frossa i fotograferande ☺ Jag har nämligen turen att få gå lös på Maria och hennes hästar med kameran i dag ☺ Ha ha, hon har inte fattad vad hon gett sig in på ☺ Men nu är hon helt i min våld  ☺ Hoppas på några fina bilder på hon och hennes prinsar ♥ Har ni tur kan det kanske komma upp en bild eller två i dag men jag lämnar inga garantier. Två minneskort är packade och jag vet sedan tidigare att det lär rassla iväg till upp emot ett par tusen bilder när jag släpper lös galningen i mig ☺
 
Önskar er alla en härlig lördag ♥
 
( Maria & Franz ♥ )
 
 
 Vi har börjat

Helgen med en timmes tupplur i fåtöljen medan Jörgen sov i soffan :-)  Önskar er alla en härlig fredag och en underbar helg ♡
 När jag jobbat borta

Hela dagen,  ja då får jag inte ens vara själv på toaletten:-)  då sitter Morris i knäet,  hela tiden :-P 
 Yes yes yes!!

I dag drog jag högsta vinsten!!!!
 
Läkaren ringde om mina provsvar i dag. Inga allergier, ingen propp, inte twar eller mycoplasma utan problem med sköldkörteln ☺ Men så underbart med ett svar!! ☺ Nu vet! jag ju vad det är som är fel, och detta har jag haft i snart 3 år! ( lr längre ) Inte undra på att jag blivit mer och mer sliten....
 
Det låter kanske helt rubbat att vara lycklig över att ha en sjukdom som jag kommer att måsta medicinera livet ut. Men oj så skönt, för nu kan jag bara bli bättre. Och nu vet! jag iaf att det är! någonting som är galet i mig. För under en längre tid har jag faktiskt börjat tro att det har suttit i mitt huvud eftersom alla prover har varit bra och det är sagt att det är astma som gör mig trött och hängig. 
 
Men nu mina vänner ☺ Nu är jag snart tillbaka igen ☺ 
 
 
 
 
 
 Fullt ös medvetslös

Nu kickar vi igång dagen!!
 
Om jag startar dagen i full fart och sedan bara ökar så kanske jag inte känner hur segt det är. Har försökt att "glida" med i november månad. Men oj vad jag tackar min lyckliga stjärna att den snart är slut ☺
 
December here we come!! Då närmar vi oss julen och allt mys med den. Och om vi är riktigt snälla kanske tomten kommer med snö  ☺
 
Önskar er alla en underbar Torsdag ♥
 
 Ibland rullar tröttheten in

Och i dag är en sådan dag. Vissa dagar är jag så full av energi så att det bara bubblar i min kropp. Det känns som om jag har ett energifält som gör allt jag känner, upplever, hör eller ser blir extra starkt, som om alla intryck fördubblas i mig. Men när dessa dygn klingar av, ja då är det som om någon trycker på off knappen. Och ikväll är det så!
 
Har haft en toppenarbetsdag som avslutats med stallet och finaste Pyret ♥ Hade sedan turen att få fika serverat så hemkommen blev det en dusch och lite skype snack med min lilla (stora) kille Anton ♥ Tack och lov för skype. Känns så skönt för mamma hjärtat ♥ att kunna "se" hur han mår. Han är så otroligt duktig och ambitiös i allt vad skolan innebär. Vi är så otroligt stolta över alla våra tre barn, finare ungdomar finns nog inte ( men det tycker ju alla om sina barn iof ☺ )
 
Morris och Rufus hälsar till dig Anton ♥
 
 Lillhjärtat ♥

 
Kommer nog att bli mitt bidrag till det nya temat som är Pets ♥Whoop whoop

Vilken dag! 
 
Kommer att lägga mig med ett leende på läpparna och nöjdheten vaggandes runt i själen ☺ Ibland så är bara livet på topp, och dagen i dag har varit en sådan dag ♥
 
 Grattis Lisbet ♥

 Men Herre gud!!

varför blir det bara så fel!!
 
Vaknade i natt, igen. Precis som alla andra nätter och insåg att jag behövde på toa. Men fine, inget konstigt i det, eller hur!?
 
Hade redan vid uppstigningen ur sängen dåliga vibbar. Ni vet så där som hjärnan ibland kan registrera, "Hallå människa, vad pysslar du med, skärp upp dig!!" Vinglade i väg mot badrummet och kände att nu sjutton, NU var det bråttomt! så hasta i väg kvinna. Du VET att din packning har passerat bäst före datum för måååånga år sedan.
 
Sladdar in på toan, i mörkret, kom ihåg det! Famlar efter trosorna med den ena handen och trycker upp locket med den andra. Hinner precis tänka " Guuuså skööönt!" innan jag sätter ner röven och inser det min hjärna redan uppfattat och som jag i min trötthet inte riktigt registrerat än.......nämligen att toalettlocket dunsat tillbaka och jag plaserat min vackra bak rakt på en stängd toa!!
 
Redan när jag famlade efter trosorna och slängde upp locket så öppnade ju min urinblåsa alla spärrar i min kropp. Kan tänka mig att det såg ut som när dom öppnar alla dammluckor i Stornorrfors och bara öser ut vattnet som legat och samlats till en kritiskt nivå. Då mina vänner, kan ni ju fatta att inte fan är det så lätt att bara strypa denna horribla mängd som kommer! Satan i gatan vad jag vaknade till fort. Men jag måste verkligen få skryta över min gamla packning! För hör och häpna så skötte den jobbet och det men glans! Skulle jag betygsätta det arbete den fixade i natt så är det MVG + 
 
Men ni kan ju tänka er vilket stresspåslag det blev, när jag där i samma stund som röven landar på talettlocket och släpper alla spärrar. Och bara ska njuta av denna underbara känsla som det ändå är när man äntligen får sätta sig på toan och göra sina behov (när det känns som man ska sprängas)  Och så har det förbenade toalocket ramlat tillbaka!! 
 
Funderar allvarligt på att sova med kateter alternativt inte dricka någonting efter kl 18. För tyvärr verkar mina nattliga toalettbesök vara lätt otursdrabbade, eller har ni samma problem?
 
God morgon alla fina vänner ♥ önskar er en härlig Tisdag ☺
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Men håll i hatten!!

Det är inte sant!!
 
Jösses vad jag har skrattat ikväll ☺ Såg på Historieätarna och det var 60-talet som avhandlades. Men holy shit vad jag har jobbat med mina magmuskler, så himla roligt program! Och oj vilka flashbacks jag fick. Mycket som låg långt långt bak i minnet som bara pluppade upp i kväll ☺ Älskar dessa program, både roliga men också väldigt faktaspäckade utan tråkiga pekpinnar, mer Historieätarna åt folket!!
 
 Nu är det så här!!

Att jag vid ett tillfälle......
 
Bestämde mig för att sluta lägga en massa energi på dessa trista månader som oktober men definitivt november är!! Jag har bestämt mig för att bara "flyta" med och inte låta kroppen dreneras på min energi över någonting som jag ändå inte kan förändra.
 
Men fehundan så svårt det är!!!
 
Speciellt en morgon som i dag! Men sucka så ledsamt. I går var det lite ljust ute och ett puder av nysnö. Men vad är det i dag? Tamtada......tiotusenkronersfrågan.....men regn! naturligtvis. Grattis Åsa, du vann högsta vinsten, igen......
 
Men vet ni vad vi gjorde igår ☺ Vi gav fan i allt vad datum heter och Julpyntade!!  Och gissa så mysigt vi har innomhus just nu. I gårkväll satt jag i vardagsrummet och bara mös mitt i allt det juliga ♥ Vilken energikick det blev att sätta upp julgardiner, ta fram alla fina juldukar, glitter, glamor, jultomtar och änglar. Precis vad jag behöver nu! ☺
 

 
 
 
 
 
 Lyhörd, ödmjuk och fantastisk ryttare

Ja så kan jag beskriva båda mina flickor Men i helgen var det ingen av dom som red utan det var Maria Östensson som lotsade fina Pyret runt på en hoppträning för Erik Berggren. Det är få ryttare som jag litar på till 100 % och Maria är en av dom. Nu är inte ens Pyret min häst, så egentligen har jag ingeting att säga till om, men tack och lov så tänker flickorna som jag när det gäller vad som önskas hos den som ska rida "vår" lilla stjärna ♥
 
Och i helgen var det då Marias tur ☺ Sanna har även en annan vän som ridit Pyret på en hoppträning tidigare och precis som Maria så är hon samma lugna, tålmodig och ödmjuka ryttare som aldrig skulle kräva någonting som Pyret inte skulle klara av. Tänk vilken rikedom att ha så fina ridvänner som Sanna har ☺
 
Lite bilder från helgen, tyvärr är kvallan inte det bästa men ni får ta det som det är. Pyret skötte sig super, som den dressyrkille han ändå är ♥ Finare ärligare kille finns nog inte. Att hitta på bus, djävlas eller på annat sätt bete sig illa, ja det kan han inte ens stava till! Han gör alltid det bästa som han kan utifrån sina förutsättningar. Har man aldrig hoppat förut, ja då är det ta mig sjutton inte så enkelt heller. Men oj vad han kämpade, slet till 100 % för att försöka göra det Maria bad om, tillsammans så uträttade dom storverk i helgen ♥
 
Mitt mormormattehjärta klappar stolt över denna fina kille ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 Nöjda killar

Efter en joggingrunda på åkern. Jag och Pridde övade balans med barbackaridning och sanna och Pyret joggade igenom Pyrets kropp efter gårdagens hopp träning.  Han var mjuk som smör,  pigg och glad :-) 
Jag övade några galopp fattningar och jag satt kvar alla gångerna :-) 
 Tally hoo!

Mot oändligheten och vidare.....
 Stallmorsa :-)

Ja visst!
 Finaste ♥:a

 Varning!!

Jag ger dig en möjlighet att sluta nu!!
 
Nu kommer jag att lämna ut mig själv totalt! Igen!! men vet ni vad? Jag har inget problem med det, därför att ingen människa är perfekt, och absolut inte jag! Jag är bra på mycket, det vet jag. Men oj så mycket som jag absolut inte kan. Och nedsittning till häst tillhör definitivt det ☺
 
Jag och Sillen ☺
 
 
 
I dag var det bomarbete i nedsittning som stod på schemat. Men jösses amalia så himla hemskt!! Alltså, inte kunna sitta ner och få en häst som Sillen som är vääääldigt studsig ( i mina ögon iaf ) = KATASTROF!! ☺ 
 
Jag slet som ett djur men fick ge upp. Satan i gatan vad ont jag fick i mitt bäcken! Det var bra länge sedan som jag kände denna smärta som jag fick uppleva i dag, inte skönt alls! Tyvärr tänkte jag mig inte för utan provade på för länge vilket straffade sig i slutändan ☺
 
Nu kommer det en film som bevisar det jag alltid sagt, att jag studsar som en studsboll och verkligen inte kan sitta ner hur mycket jag än försöker. Men jag ska faktiskt vara ärligt och erkänna att även om det inte syns så känns det faktiskt lite bättre nu efter mina sitsträningslektioner med Pridde & Pyret ☺ Om ni orkar titta till slutet så kommer ni att få se serien som gjorde att när jag såg mig själv i spegeln, ja då asgarvade jag rakt ut och bad faktiskt Sillen om ursäkt över min dåliga sits. Stackars häst!! ♥
 
 
 
 
 
 Gasen i botten!

Det är ju lördag, vad annars ☺
 
Först hippo och häst! Sedan lite ärenden och på det ännu mera häst. Pyret ska vara med på en Erikträning med fina Maria Östensson som pilot på ryggen ♥ Så det måste jag bara titta på. En av mina favvohästar och den ena av mina två förebilder här i Umeå som ryttare, ska bli så roligt att titta på. Och självklart ska kameran med också ☺
 
Kvällen kommer att spenderas med en middagsbjudning som jag verkligen ser fram emot. Alltid lika roligt att lära känna nya människor, men lite gruvsamt också, jag är ju den jag är och oron att inte alltid räcka till gnager ju i en (läs mig) innan man träffas. Men men, som jag brukar säga, jag är inte den skarpaste kniven i lådan, men jag är ju snäll i  alla fall ☺
 
Nu trampar jag plattan i mattan och kickar igång dagen!! ☺ Höres senare, eller inte, vad vet jag ☺
 
 Nytt Tema

Tack Maria för lånet av dina pojkar ♥
 
(Youth = Ungdom, barndom, uppväxttid)
 
 Älskad

 Sexbomb sexbomb im your sexbomb

 
And baby i can turn you on..........☺ ( OBS!!!! Ironi!! ☺ )
 
Jag vill varna känsliga läsare för oredigerad morgonbild!
 
Jag har alltid tyckt att unga föräldrar med mindre barn borde ha fler semesterdagar än vad vi lite äldre har. Eftersom våra barn är stora och vi slipper detta eviga pussel med att få ihop så lång ledighet som möjligt för barnen under sommar månaderna.
 
Men nu tar jag tillbaka allt! och då menar jag verkligen allt!! Jag menar, hur roligt är det att kliva upp på morgonen och titta sig själv i spegeln och ta mig f-n få hjärtslag!! när jag ser mig själv. Inser att jag borde få kortare arbetsdag med bibehållen lön för det tar ju nästan en evighet att göra mig presentabel för mina stackars barn och föräldrar som trillar in på morgonen. Om dom såg mig direkt på morgonen skulle dom springa skrikandes åt andra hållet med sitt stackars barn och aldrig våga sig tillbaka ☺
 
Känsliga läsare bör blunda nu!! Detta är Åsa helt osminkat, ofrissad kliven rakt upp ur sängen. Obs, jag har varnat dig. Du läser/tittar vidare på egen risk! Jag fråntar mig allt ansvar för din mentala hälsa....
 
 
 
Det sägs ju att kärleken gör en blind. Att skönheten sitter i betraktarens öga osv osv. Men jag vidhåller å det bestämdaste att min man måste vara blind!! Någonting annat kan jag inte tro när han efter 31 år fortfarande vill vakna upp med mig vid sin sida. Men vänta nu......han kanske inte har eget sovrum för att han snarkar och är orolig för att jag inte ska få sova. Hm.... det kanske beror på detta....en skräcködla i sängen ☺
 
God morgon alla härliga läsare ☺
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 18/11-2014

 Min lycka och min glädje ♥

 Mitt vackraste ♥

 Ja vad ska jag tro på !?

Den ena säger si och den andre säger så.....
 
Har i alla fall tömt mig på flera liter blod känns det som ☺ När labb systern klickade fram mig på datan och såg alla prover som registrerats på mig tittade hon upp och sa - Hoppsan! Ja då sätter vi igång då.....
 
Jag har lämnat flera rör med blov. Det jag vet om är allergiprov, twar, mykoplasma, kolla ev blodpropp men sen var det ett massa fikonspråk som inte sa mig någonting. Gjorde även ett andnings/syresättningsprov samt Ekg. Ståtar med två snygga plåster ett på vardera arm eftersom det behövdes stickas om när blodet tröt i den ena armen.
 
Enligt denna läkare har jag inte astma. Det grundar han på den spirometritest som jag gjorde för ett år sedan (var det så länge??) där skillnaden omedicinerad kontra medicinerad var på tok för liten. Men vad är det jag har då?? Ska fortsätta med medicinen ändå eftersom jag behöver den för att få upp allt slem som samlas i lungorna.
 
Propp i lungan kan tydligen ge irritation som gör att lungan producerar mer slem och skit pga iritation samt ge andfåddhet, hosta och sämre ork och kondition. Nu var han nästan helt övertygad om att det inte var det, men valde att kolla iaf. Tydligen kan man se dels via blodprov om det har varit ngn men sen villa han även kolla hur hjärtat jobbade också, bara för säkerhetsskull. Skönt att få en koll iaf ☺ och hittar dom inget av detta, ja då är det bara att gå vidare och fortsätta luska ut vad det kan vara. 
 
Så nu jobbar vi vidare med detta och ser vart det bär av ☺
 
 
 
 
 
 Läkaren nästa!

Hoppas på hjälp i dag. Orkar inte ha det som det är nu. Är inte dödssjuk på något sätt, men att alltid ha hosta slem och ständigt bli andfådd, ja det tar på krafterna.
 
Längtar efter att kunna styra barnvagnen utan att det tar emot. Att kunna snöra på löparskorna, plugga in musiken i öronen och bara tömma hjärnan på en runda, eller att känna orken till en hel lektion på Hippo. Ja det är mycket jag saknar just nu när det kommer till orken i min kropp
 
 Morgondagens lunch ☺

 
Vegetarisk tacopaj, mums ☺Vilken lycka ♥

I dag var Morris superduktig på kursavslutet. Vi jobbade med fot, inkallning, stående under gång samt att sitta/ligga på stenar. Gissa om mitt lilla hjärta var duktig! Inkallningen gjorde vi efter konstens alla regler. Han fick sätta sig i rätt position, jag bad honom stanna kvar och gick sedan iväg ca 10-12 meter. Dom andra hundarna stod uppställda på led så Morris skulle springa förbi alla andra och komma till mig. Gick hur!! bra som helst. 2 gånger gjorde vi om övningen och båda gångerna kom han klockrent till mig utan att bry sig om dom andra hundarna. Är han duktig eller är han duktig ♥
 

Sedan gjorde vi en 
övning som gick ut på att under fotgående skulle vi gå slalom mellan dom andra ekipagen. Och lika där!! Hur duktig som helst! Bröt inte av en enda gång ♥ Morris är bara bäst helt enkelt ☺ Kommer att gå några fler kurser. B la kommer vi att vara med på äventyrsvandring. Det innebär att vi under 4-5 timmar vandrar tillsammans alla och stannar vid olika stationer där vi tränar och lär oss olika saker. Fika ska också med och två fikapauser är inlagda så att både vi och hundarna ska få ta det lite lugnt men även hinna prata och umgås lite ☺ Låter hur roligt som helst!
 
Vad skulle jag göra utan min lilla älskling ♥
 
 
 
 Att kissa på sig !

Ja hur skönt är det på en skala!!?
 
Kan inte riktigt fatta hur det är ställt med min urinbåsa. jag menar, ibland så kan jag hoppa över att gå på toan på säkert 7-8 timmar och det fungerar hur bra som helst! När jag är på lokalen och jobbar, ja då kan jag komma på mig själv runt 1-2 rycket att jag inte varit på toan sedan jag klev upp 06.30. Och det går bara fint, känner mig inte ens nödig trots flera liter i blåsan ☺
 
Men nu på morgon, efter en natts sömn. Ja då vaknar jag och känner att nu ta mig tusan kissar jag ner mig om jag inte går på toan. Och vad har jag då att kissa ut! Ja på sin höjd 1 dl! Men va f-n!! Varför känns det då som om jag håller på att sprängas, men på dagen med hela halva oceanen att kissa ut, ja då känner jag ingenting!!
 
Är min kropp tokig eller upplever ni andra det också så här? Jag kan ju tycka att det borde vara helt tvärt om, så är det i min hjärna iaf ☺
 
Nu ska vi frulla jag och hundarna och sedan bär det av på min och Morris sista kursgång. I dag ska vi vara taggade och klara 12.00 på Gamlia ☺ Efter det bär det av ut till Ström och killarna där. Vilken härlig dag ☺
 
 
 
 I bland bara faller allt på plats

I bland så bara går det min väg!
 
Hipporidningen käntes super!! Tog med mig Marias råd om att ha honom framme och få med mig bakkärran ☺ Och i dag så bara flöt det. Kan inte riktigt komma överrens med takten, men men, är den så kantig så är den. Jobbade med serpentinbågar och voltarbete i alla gångarter. Kämpade som ett djur med nedsittnigen (suger där!) och det gick betydligt bättre än vad jag trodde att det skulle gå med tanke på vilken häst jag red. Galopparbetet på volt ja det gick för att vara jag, kalas! Är sååååå nöjd ☺
 
For sedan vidare till Ström. Tog Pyret på en prommis i skogen, pigg och glad häst ( han har en lös sko, därav ingen ridning ) och for sedan ut på Pridde en sväng och då fick vovvarna följa med lösa. Morris skötte sig Super!! Världens duktigaste kille. har håller på att börja förstå  "framåt" och springer då duktigt framför. Han kommer direkt på inkallningar och sköter sig helt enkelt  bara hur bra som helst ♥
 
 
 
Hade även turen att bästa Ida var i stallet samtidigt så lite surr och en kopp the han vi med tillsammans ☺ Alltid lika roligt. Världens finaste rissla hade hon införskaffat så det ska bli spännande att se Palle dra den när han är inkörd och klar. Kommer att bli snyggt! Den var i superskick! Jättefin och väldigt välbehållen, syns knappt att den är använd. Har nog inte använts så många gånger, ser ut som ny ☺
 
Killarna satt snällt och väntade medans matte sprang runt och försökte komma ihåg allt som ska göras. Brukar sällan vara själv utan ngn av flickorna brukar vara med. Och tack och lov för det ☺ mitt minne är ju inte av bästa sort. Men i dag fick jag klara mig själv, och jag tror faktiskt att jag kom ihåg allt. Skulle jag mot all förmodan glömma något så fixar vår bästa hyresvärd det, han är guld värd! ☺
 
Mina fina ♥ :an
 
 
( Tack Ida för hjälpen ☺ )I can fly

 Och allt ekar tomt

mitt liv, mina känslor mitt jag......Härdsmälta, instäng, utstäng ja vad vet jag. Ridning på agendan iaf ☺ Återkommer senare, lr inte.....
 
 I kväll är en

sån där kväll som kommer att finnas kvar i minnet. En kväll som kommer att ge många skratt när jag tänker tillbaka men också en glädje i själen. 
 

Det är så lite som behövs för att fyllas med energi. Och ikväll så fyllde jag på med råge och lite till.
 
Stort Grattis till min bror som fyller år i dag ♡
 ***♥***

 
 Men håll i hatten ☺

Jösses vilket äventyr!!
 
Ni kan inte ana vad vi har gjort i kväll. Förutom gyttjebrottning som skulle gjort vem som helst grön av avund. Så har vi skrattat oss fördärvad, halkat runt i mörker men även backat transport som en driven yrkeschaufför.
 
Som vanligt är det aldrig enkelt när vi kvinnor Ahlenius gör någonting. Vi går all in och ger allt och lite till. Kvällens äventyr lät ju inte allt för avancerat, trodde vi ju i vår enfald ☺ Hämta 6 hinderstöd och lite gummimatta till Pyrets box, ja men hur svårt kan det vara på en skala då!? Ha ha, trodde vi ja!!
 
Men till vårt försvar så måste jag ju bara få meddela att det var kolmörkt. Och ficklampa, hade vi tagit med det? Nä men va då....vi vet väl knappt hur det stavas ens! Och tänkte vi ens på att det regnat ganska så friskt dom senaste dagarna, hur blir marken då!? Lite lerig kanske.....eller lite mycket skulle jag nog säga ☺
 
Och hur mycket väger gummimattor som är ca  5 x 1 meter som legat ute i regnet och i lagomt mycket lera? Fjäderlät? skulle inte tro det!....tacka fan att det var tungt!!  Och nu är det ju så att när man lyfter så blir det ju så att säga ett visst tryck neråt i kroppen ( om ni fattar vad jag menar). Och ett x antal kaffekoppar, vattenglas osv senare, ja då är det ju lite fullt i kisseblåsan (ops) Och nu råkar jag ju vara 47 år gammal och tro det eller ej så är ju min kropp lika gammal. Och 3 barn senare och all ålder på det, ja det innebär ju att mitt underrede är lite slitet så att säga. Utan att ljuga så kan jag ju bara erkänna att min packning inte är av senaste modell. Så när vi nu skulle kånka dessa suuupertunga rullar (3st) så kunde jag inte låta bli att börja fnittra (gör jag alltid! när det är tungt, rår inte för det) och inser då att : F-n jag kissar snart på mig!! Men hallå!! Hur myyyysigt är det på en skala då!!
 
Mina älskade flickor, ja dom försöker muntra upp mig med att: Men det gör inget, vi har inte fött barn och vi kissar nästan också på oss. Snacka om att försöka glädje sin stackars mamma som kämpar som ett djur för att inte skratta så mycket att packningen springer läck totalt där ute i mörkret, halkandes runt i lervälling som luktade typ rutten fisk !
 
Men med oss hem hade vi tillslut 3 rullar gummimatta till Pyrets box och 6 hinderstöd till vår ridbana ☺ Leriga så in i bomben ( allt åker i tvätten i morgon ) men många glada skratt rikare. Om någon mot all förmodan hörde oss, ja då är risken stor att vi betraktas som lätt störda alla tre. Men å andra sidan sägs det ju att ett gott skratt förlänger livet. Så om det var någon som hörde oss skulle jag tro att dennes livslängd efter denna kväll ökades med upp till 100 år ☺ För oj så galet rolig kväll det var, där i lervällingen i kolmörkret. Buffandes, knuffandes och asgarvandes över dessa tunga klumpiga leriga mattor ☺
 
Vad gör vi inte för dig ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kung Morris här ☺

Är det någon som står högst på tron i fam Ahlenius hus så är det Morris ☺ Han är trots sin litenhet den som styr familjen med hela sin tass ☺
 
Han är så otroligt skön och verkligen en stor personlighet. Han är så tydlig med vad han tycker bra om och vad han helt enkelt avskyr med hela sitt väsen. 
 
Han älskar sol, kycklingben, mys i soffan (gärna i knäet) låååånga sovmornar, att åka bil, vara i husvagnen, följa med ut med dagbarnen, leka med Ruffe & Dolly och mycket mycket mer....
 
Lika intensivt som han älskar det förstnämda så avskyr han lika starkt regn, snö under magen, att måsta kliva upp på morgonen, alla tusen kläder när det är kallt ute och att få kopplet runt halsen ☺ (älskar att springa lös)
 
Han precis som Ruffe har ett tydligt kroppsspråk (Morris dock inte lika förfinat som Ruffe's) så dom båda kan verkligen helt utan ord tydligt tala om vad dom tycker om olika situationer ♥ Och nu till morgonen sa Morris högt och tydligt utan ord, att husse var som en böld i arslet på cykelsemeter!! För VEM vill kliva upp 07.30 för att gå ut i detta ruskväder (regn) när det är mycket mysigare att ligga kvar i sängen i gossefilten och sova ☺
 
Älskade lilla vän ♥
 
 
 
 Blommor, middag och farsdagsfirande

Mycket fika och god middag och trevligt sällskap sammanfattar dagen i dag ☺ Har även införskaffat en stor ljuslykta till hörnet i vardagsrummet som nu är tomt efter att möbler farit ner till Skövde. Är jätteglad över att vi valde att köpa den för det blev ett enormt lyft i vardagsrummet! 
 
 
 Grattis på Farsdagen

 Morris ♡

 Så himla skönt

Det är med lite egen tid.....
 
Har iof behövt dessa lediga dagar efter en ganska så fullmatad period. Inser att jag inte är lika ung längre så orken är inte densamma. ( Men jag och Lennart är ändå inte en dag över 22)
 
Har varit och pysslat lite i stallet. Hjälpte till med skoningen av Pridde samt allt annat som det innebär att ha häst, eller 2 ☺ Mysigt var det och mycket surr han jag med för det var många härliga människor på plats dagtid en fredag.
 
Kaffe & kaka hos mamma & pappa på Å-hem har vi också fått i dag. Både vi 2 benta men även dom 4 benta fick gott i magen. Nu väntar soffmys med Morris & Jörgen och i morgon är det Hipporidning igen☺
 
Ha en trevlig fredag ♥
 
 Livsglädje

Är bland annat att veta att ens barn mår gott i själen i sitt liv ♥
 
Är så glad efter ett telefonsamtal från Anton, glädjen som strömmar genom kroppen, ja den är som ett lyckorus ☺ Tänk vad livet kan ta nya vägar bara så där!
 
Har varit i stallet i eftermiddag. Hjälp till med sysslor som ska göras. Tittat på lite träningar och spanat in Pridde plutt som blev en nakenfis ( halvers iaf ) jösses vilken brunbjörn han är ☺ Världens finaste Pridde!
 
Där har vi en till sån där må gott i själen känsla. Att se lyckan och få höra det bubbla efter en bra träning. Ja det gör gott i mammahjärt ♥
 
Våra barn, alla 3 är det absolut viktigaste för mig. För mina barn finns ingen uppoffring som är för stor. Det är dom jag tänker på det sista jag gör på kvällen och det första på morgonen. Dom är mitt allt! Jag och Jörgen är så lyckligt lottad. Vi har inte bara en skatt att glädjas åt utan tre, vilken rikedom att få ha det så! 
 
När barnen är små så tänker man att man har all tid i världen och att det är långt bort innan dom flyger ur boet. Men vips så är dom stora och tiden är inne för dom att flyga i väg och prova sina egna vingar. Till alla ni som har barnen små ännu. Ha inte så bråttomt med allt! Det ni inte hinner i dag, ja men det hinner ni i morgon eller någon annan dag. Njut av lyckan som ni omger er med, för innan ni ens hinner blinka så är dom stora och far iväg åt olika håll. Jag vet att det är tungt många gånger. Men det är en sån kort tid i era liv som barnen finns alldeles nära. Ta tillvara på den, för den kommer aldrig tillbaka. Livet är det enda som inte går i repris!
 
( Det här var länge sedan )
 
 
 
 
 
 The beauty in life

 Luften har gått

ur mig så nanting!!
 
Vaknade 05.00 och insåg att nu var det över. Möjligheten att få vara med Anton för den här gången. Trots att det är så oerhört ledsamt att säga hej då. Så är jag så glad över att Anton trivs så bra med sitt nya liv som student i Skövde.
 
Studierna går bra. Kompisar så att det räcker och blir över ☺ Och som kronan på verket en jättemysig liten lägenhet, alldeles för sig själv. En liten fristad med en dörr att få stänga om sig vid behov. Något eget som bara är för honom, ett eget hem ♥
 
Men oj vad jag ser fram emot julen. Att få krama om honom, snusa lite Anton doft och få rå om honom några dagar igen ♥
 
 
 
 
 
 
 
 Stora vemodet rullar in

Upp med tuppen kramen och sedan bar det av hemåt igen. Intensiva dagar som alla tar slut någon gång. Nu är väntan till julen inte så hemskt lång. Känns bra att Anton trivs och att allt med lägenheten och skolan är bra. Nu tar vi nya tag och gläds  åt de dagar vi fått ♡En resa tillbaka i tiden

I dag for vi för att titta hur det ser ut där jag bodde när jag var liten. Under 1 år bodde vi i Skövde, det var när jag gick i årskurs 4. Då kom jag ihåg en liten stad med fruktträd i överflöd. En stor park utanför där vi bodde och ett tegelhus där jag och min bror delade sovrum och vi bodde på andra våningen direkt till vänster i ingång 15 B.
 
Jag mins en liten skola där det var som på 1800 talet :D Vi var tvugna att resa oss upp när någon kom in och alltid räcka upp handen. Dom serverade mannagrynspudding med den sötaste äckligaste saftsås som ni bara kan tänka er :( Och ingenting fick vi lämna och inte fick vi välja storlek på portionen själva heller. Och jag bara avskydde denna söta saftsås! Och eftersom jag inte tyckte om den så ville jag ju inte äta upp den :) Men en gång var jag tvungen att äta upp hela portionen. En av personalen stod bredvid tills allt var i magen, då fick jag gå. Och det bar av direkt ut och upp kom allt i rabatten, för fy så sött det var. Har än i dag svårt med denna efterrätt, ganska så äcklig faktiskt :(
 
Fotade lite med mobilen. Vi bodde som sagt på Norra Bergvägen 15 B.Ett stenkast från skolan och Billingesluttningen.
 
 
 
 
 
 
 Nu är det klart

Nu kan vi inte hjälpa till med någonting mer. Allt stort är klart så det finstilta får Anton pyssla med själv :)
 
( Har lov av Anton att lägga ut lite bilder )
 
 
 God morgon

I dag blir det en tur upp på centrum för att shoppa lite mer :) Sedan ska jag och Jörgen fara förbi där jag bodde ett år soml liten (gick 4:an här innan vi flyttade till Umeå )
 
Lägenheten är klar och den blev superbra. Compact living eftersom den bara är 21 kvm, men innehåller allt som behövs. Känns bra i mammahjärtat att åka nu när jag vet att det blev bra för Anton och att han trivs :)
 
I dag följer kameran med när vi går ut så förhoppningsvis kommer det lite bilder senare ikväll. Ska bli spännande att se i dagsljus lite mer hur Skövde ser ut. Har mest spenderat tiden inne med endast små utflykter till olika affärer för att fylla på det som behövts i möbel och matväg :)
 
 
 
 100 knyck!!

Är vad tempot har varit fram tills nu :) men nu är vi faktisk klar med detsom måste fixas. Allt är uppe inga kartonger kvar alls så i morgon blir det sightseeing i Skövde samt att handla kylen full innan vi åker .
 
Den nya soffan som Anton köpt är då hur skön som helst, sovit som ett spädbarn i nätterna två. Vi känner oss alla lite slitna så ikväll blir det bara att slappa för allt är som sagt klart :) Ute faller regnet och mörkret med det men här inne är det så himla mysigt.
 
 Dag 2

I dag blir det shopping. Men först vakna och morgon kaffet :-)
 
 Vi ser ljuset i tunneln :-)

 
 
 
 
 God morgon

Kom fram igår kväll runt 18. Tömde bilen och började att grovmöblerade  så att vi kunde sova alla :-) 
 
 
Nu är det morgonkaffe som gäller och mer möblering. God morgon alla :-)
 
 
 Nu rullar vi :D

Mot oändligheten och vidareeeee!!! ( Skövde & Anton ) ☺