Min älskade kamera och jag...

     


     

Oj vad jag är nöjd


Helt otroligt härlig dag. Först ridning på Hippo. Valde att prova Klossen igen. Sist gick det inte så bra eftersom han är lite lat och jag hade fullt sjå att få honom framåt :) Men i dag gick det super. Vi red på serpentinbågar för att öva halvhalter samt skänkelvikning varvat med galopp på långsidan. Gud så roligt det var i dag och jag känner mig jättenöjd över min egen ridning :) Så skön känsla när man inte behöver tänka så mkt utan det går så där bara av sig själv.

Sedan bar det av till Håkis och en galopptur ute i skogen med världens bästa Holle. Blåste relativt mycke men var ändå lugnare i skogen än på banan så då det blev skogen. Eftersom Holle har varit lite busig på slutet (Läs: BOCKIG och BAKUSPARKAR) så är jag jättenöjd över att han skötte sig hela turen utan någon form av bus i dag ;) Men det roliga är att jag har suttit kvar när han busat och hoppat fram och tillbaka på vägen så det är ju ett framsteg lr hur :)

Världens bästa Holle i dag i det vackra vädretEn härlig dag som avslutas med ett glas vin och fötterna på bordet :)
Vi är filmstjärnor


Spola fram till 12.40 så ser ni oss som tänker byta arbetsinriktning , filmstjärna låter väl inte helt
tokigt va. Pengar som gräs verkar ju en del tjäna så nu kanske vi blir rik ;)

Ha en skön kväll så ses vi i morgon....I tanken är jag på väg....Vacker bild


Säger god natt !!


* Underbart väder.

* Härliga ungar.

* Toppentrevligt vid middagen.

* Övningskörning med Jessika.

* Sällskapat med Sanna till stallet.

* Ponnyhoppning.

* Gofika hos Jessika.

Ser fram emot morgondagen , onsdagen rullar in och allt bara flyter.

Sov gott alla så ses vi i morgon...
God morgon alla morgonpigga vänner


Ja herre gud...


Slutar nog aldrig att förvåna mig över hur vissa människor resonerar och lär vidare till sina barn.

Men men, var och en blir salig på sitt och var och en får ta hand om de problem som uppstår pga för lite tänk
i början.

Har haft en toppenmåndag så nu får resten av veckan bara rulla på :) längtar till Lördag och även till min mys söndag men vill för allt i världen inte missa dagarna emellan :)


Ha det gott så ses vi i morgon igen.
Några sånger som betyder mycket för mig...

Det finns några sånger som betyder oerhört mycket för mig. Dom har jag samlat på mig under de senaste åren för texten i dessa sånger är mina ord . Dom uttrycker hur jag känner och har satt ord på mina känslor och min sinnesstämning just vid den tidpunkten i mitt liv.Denna låt älskar jag trots att jag har fyllt 43 år :) Är det åldersnojan som har blommat upp lr :)


Den här sången är bara kärlek för mig :) Det är få förunnat att finna sin själsfrände tidigt i livet men jag har haft turen att finna min som står vid min sida i både med och motgång :)


Under en period i mitt liv var det väldigt jobbigt. Att vilja mer än kropp och psyke klarar av ger oanade konsekvenser. Jobbar och lever fortfarande med sviter efter denna period och har insett att jag aldrig blir riktigt mig själv igen. Flertalet av dessa nätter när det var som jobbigast så vågade jag helt enkelt inte sova. Rädslan att inte vakna igen gjorde att det inte bara gick , hur som haver så gick då nätterna åt till en massa tankar och funderingar. När jag hörde denna sång för första gången var det som om jag själv hade kunnat skriva den. Jag kommer i håg känslan i mig och hur förlösande den var på ngt sätt. Svårt att förklara men jag är övertygad om att ni har upplevt samma känsla men för en annan låt i ert liv.


Denna låt har jag en hat/kärlek till . En helt tävlingshelg på Hippo dödade all form av uppskattning till den och jag kan bara säga så här : att så fort jag rullar i bilen mot ngn form av ponny/häst tävling så nog sjutton så spelar dom den i radion :) Vad göra ??


Att vara ung och vilja förändar världen går nog alla igenom. Men i bland så önskar jag att jag kunde skruva tillbaka tiden och få leva när det inte var så många måsten , så många synintryck och så mycke information som möter våra sinnen varje dag. Innan data , tv och mobiltelefonernas tid. Denna härliga sång beskriver hur jag skulle vilja få leva en dag av mitt liv :) Följ med och njut...


Det är faktiskt på senare år (nu låter det som om jag är 100 år) som jag verkligen har upplevt magin med musik. Förut så konsumerade jag mer musiken , medans nu lyssnar jag och känner efter vad den säger och betyder för mig som person. Låter lite flummigt det kan jag hålla med om , men för mig är det en enorm skillnad att bara låta musiken strömma igenom öronen och att verkligen känna efter vad den säger mig och hur jag upplever den...


Ha en skön söndag och tänk på att just du är värdefull och älskad och betyder oerhört mycke för dina nära och kära....

Det gick inte som jag hade tänkt mig


Så det blir inga bilder :(

Ha en fortsatt trevlig lördag för det ska jag ha :)Tidig morgon och endast Åsa är vaken


Nä nu ljuger jag :) även Jörgen är vaken för han har jag kört på jobbet för han har arbetshelg , stackars han ;)
Själv sitter jag här i min ensamhet och dricker kaffe. Inte för att det går ngn nöd på mig inte :) Jag och Frode har hunnit med en morgontur och nu är det frukost som gäller innan Hippo och Holle i Håkis. Som tur är så är det blia i dag, - 2,7 grader så lyckliga Frode får haka på till stallet och springa med oss när vi far ut på våran tur senare. Gissa vem som kommer att bli överlycklig ?? Rätt gissat......FRODE !!

Har suttit och tittat på våra helger framöver för vi är sugna att åka och hälsa på några vänner som har dragit upp sina bopålar och farit innåt landet. Men med Jörgens arbetshelger och de helger som redan är bokade så finns det inga tomma helger fören tidigast i slutet på feb.....hur ovärt är inte det !!  I bland känns det som om våra veckor inte består av ngn helg utan bara av arbetsdagar från Mån-Sön.

Ja ja det går inte att gråta över spild mjölk , men ibland suger det verkligen och all planering går åt pipsvängen även fast man inte vill det.

För övrigt rullar det på lite som vanligt. Min nyinskolning går super , skulle bara önska att han vinkade och log när mamma går isf att gråta som händer nu. Det är ingen tröst för föräldrar att veta att dom slutar så fort dörren stängs och sedan är go o glad som kexchoklad hela dagen när det sista dom ser är en ledsen tjej/kille....
Men men, det brukar ge sig efter ett tag så det är bara att jobba vidare. Men en sötnos har jag fått i gruppen och skrattet går inte av för hackor , gu så sött det låter när det bubblar upp ur magen :)

Nu ska jag snart bege mig till Hippo så jag måste tyvärr säga hej då, men om jag får några fina bilder med mobilen i dag när jag är ute och rider så kanske , men bara kanske lyckas jag att lägga in dom på bloggen . Men jag lovar inget för det här med mobiler och datorer är inte riktigt min starka sida :)

Ha en härlig lördag och så ser vi om vi kanske ses igen senare i dag....
Hur nöjd är inte jag då !!


Livet flyter fram som ett djungeltelegram :)
Herre gud vad jag kan rimma :D
Är jag bäst lr är jag bäst ;)

Sköna Torsdag har bjudit på

Toppenjobb

Härlig tur på Hollenbollen , och vädergudarna
var med oss trots -20 i Håkis.

Besök på Å-hem hos J&J med kaffe och chokladboll.

Slappning i soffan med dryck till och lite datanördande

Och nu snart sängen för lite skönhetssömn ,
behöver jag det ?? Ja kanske det ;)

Ha en skön torsdag ni oxå. Sköt om er så höres vi senare...Uppdatering på G


# Inskolningen går lysande :)

# Jessika övningskör och jag överlever :)

# Sanna har börjat på sin skola och trivs :)

# Det blir ljusare och ljusare ute :)

# J & J har blivit sambos och mitt mammahjärta lever vidare :)

# Bara ÄLSKAR mitt lekrum , har redan sagt det men säger det igen :)

# Hollenbollen och Pridde plutt mår som kungar :)

# Frode är så sjukt snygg i sin nya dress :)

# Ninis äter oss ur huset och omfånget växer :)

# Anton är lysande och gör mitt mammahjärta så oerhört stolt :)


Ha en bra dag så ses vi senare.....Vackra blommor..

Nu klagar jag igen....


Men det får jag faktiskt göra för det är min blogg, och här skriver jag vad jag vill så de så ;)
Förkylningen är mkt bättre men min rygg suger ordentligt just nu :( fy sjutton för min rygg, den har bara strulat så länge jag kan komma i håg (åtminstone sedan jag var 19 och jobbade på slakteriet på böleäng)

Det var där allt började och sedan har det bara gått upp eller ner med jämna mellanrum. Men men det är inte första gången ryggen strular och lär inte bli sista gången heller. Har bara varit bra så länge nu (låsningen för vä arm räknas inte eftersom det inte störde så mkt att inte kunna lyfta upp den och gjorde bara liiite ont) medans det nu i ryggen känns bra mkt djävligare, suck!! Därav mitt gnälliga och självömkande inlägg....har glömt hur infernaliskt ont det kan vara i min rygg bitvis och blir därför lite mer "stingslig" som Jörgen säger :)

Men nu till ngt roligare.....då undrar ni ju naturligtvis vad det är......men självklart.... min RIDNING.....

Även om det sög på lektionen i går då ryggen inte ville vara med så var det toppenroligt. Såg också att vi har klivit upp ett steg på skalan så nu är vi en grupp 3 (herre gud så bra vi är  ;)  Iaf så tränade vi mkt galopparbete , att styra mellan olika koner i galopp för att lära oss att behärska hästen utan den hjälp som blir av att ligga och rulla på fyrkantspåret (då är det ju bara att åka med så att säga)

Vi övade också i att minska och öka traven , från kort trav på fyrkantspåret till ökad trav på diagonaler mellan koner allt för att träna avsaktningar och tempoväxlingar. Det som är mindre roligt är att mitt bäcken inte riktigt vill så nedsittning i traven är min akilleshäl men det är ju bara bra att ha ngt att jobba med...

Nu har jag också två gånger fått prova på denna mysiga häst. Och med tanke på hans ålder så är det mkt fart i denna kille men guda snäll som alla andra hästar på Hippo. Har till dom andras förvåning ingen favorit än men det kommer väl kanske längre fram.....

När jag kom till Håkis för att rida Holle så hade jag turen att Eleonor var där så då fick jag tid att slänga några ord med henne , alltid lika roligt :) och att hälsa på hennes lilla vovve gjorde att alla dystra tankar på trasiga ryggar gled i väg en stund. Vilken charmig liten studsboll han är , go och glad och pigg på livet :)

Ut barbacka på Holle eftersom det var dryga 22 minus så sadel käntes inte så lockande. Hade bara tänkt skritta pga ryggen men det ena ledde till det andra så det gick betydligt fortare ändå :) tills vi red in i en flock av 10 Orrtuppar som hade grävt ner sig i snön pga kylan. Dom hade lagt sig precis bredvid vår ridväg och när vi kom ångandes så flög dom upp på båda sidorna och framför oss.......då blev det tvärstopp och ett kast åt sidan i rena förskräckelsen. Vet inte vem som blev mest rädd , jag eller Holle när det började flaxa svarta saker runt oss med det roliga var att jag satt kvar trots att jag red barbacka när dom behagade lyfta runt oss. Men dom är ju jättefina och helt omöjliga att de när dom har grövt ner sig i snön :)

PÅ kvällen bar det av till Mats på middag och det var jätte gott och jätte trevligt. Förutom bubbeldricka bjöds det på vin och jag provade även ngn sorts wiskeylikör till kaffet som faktiskt smakade riktigt bra. Så tankad med god mat och gott att dricka och trevligt sällskap käntes det ganska så skönt att krypa till sängs efter en händelserik och trevlig dag...

Så som ni ser så var min dag både ris och ros , precis som livet brukar vara . Ha det gott så ses vi i morgon .... Lite hängig just nu....

Men vad gör det , nu är det fredag så jag har två dagar på mig att komma på fötter igen...

I morgon är det Hippo och sedan Holle, och på kvällen bär det av till Mats och middag , så morgondagen blir en skön dag men kanske inte så mycket vila.

Men det tar jag igen på söndag :) Mina söndagar är heliga, först en sovmorgon UTAN väckarklocka. Vaknar av väckarklocka sex dagar i veckan så på Söndag RINGER den inte !! Då sover jag tills jag vaknar , långfrukost och sedan veckohandling och veckostädning. Så himla härligt med en dag som inte är bokad för ngt utan jag kan bara dola på här hemma :) skönt !!

Så mina vänner som tittar in på min blogg , ha en skön fredag och njut av starten på helgen så ses vi nog i morgon igen.....


********************************************


Mitt nya hem :)


Lekrummet :)

Mitt "nya" vardagsrum...Känns skönt med lite  luft , och som bonus blev det lättare att städa :) Inte illa...Könet sitter i hjärnan ...


Detta är Annica Dahlströms efterlängtade bok om skillnader i hjärnan hos kvinnor och män. Författarinnan, professor i neurobiologi, har sedan slutet av förra millenniet hållit cirka 200 föreläsningar på detta tema i Norge, Tyskland, Egypten och, förstås, hemma i Sverige. Boken bygger på vetenskapliga resultat som klart visar att, i princip, kvinnors och mäns hjärnor är uppbyggda enligt olika mallar, utmejslade under evolutionen för att säkerställa artens (och individens) överlevnad. Den kvinnliga typen av hjärnegenskaper är inriktade på att artens ungar skall överleva och växa upp till stabila, stresståliga individer. Om inte mamman, på grund av omgivningens stress och påverkan, får möjligheter att utöva sina kvinnliga omvårdnadsegenskaper och vara en fysiskt närvarande mamma, blir ungarna, när de växer upp, stresskänsliga och osäkra. Nya neurobiologiska resultat visar mekanismerna för detta.

I boken beskrivs anatomiska och fysiologiska skillnader i hjärnan mellan merparten kvinnor och merparten män, påvisade vetenskapligt, som förklarar våra olika beteenden. Våra personligheter och prioriteringar är biologiskt grundade sedan före födelsen. Författaren vill framhäva kvinnors egenskaper och de i dag föga uppskattade arbetsinsatser som kvinnor gör i familjen. Hon anser att kvinnor bör vara stolta över sin speciella intelligens, sociala kompetens och förmåga att värna om liv, vilket i dagens samhälle, byggt av män för män, inte värdesätts tillräckligt, inte ens av kvinnorna själva.

En kortfattad beskrivning av boken , så vad säger ni , kan det verkligen finnas någon sanning bakom dessa ord ??  Eller är författaren helt ute och cyklar ?? 
Trött är bara förnamnet

Men känner mig jättenöjd ändå. Inskolningen går otroligt bra men det känns i kroppen att det är nytt. Det tar en stund innan man lär känna ett nytt barn. Vad den tycker om och vad den tycker mindre bra om. Vad den vill när den säger si och vad den vill när den säger så....

Men en skön förmiddag hade vi i dag även om det var lite väl blöt snö som kom . Käntes nästan som vår så här den 10:de Januari. En skön prommis som slutade med bus i en snöhög på mellanvägen till Konsum.

Ska bara ta det lugnt ikväll och titta på lite tv. Har plockat upp i mitt lekrum som jag bara älskar :) barnen har verkligen använt sig av det i dag. Speciell min bilkille som hittade bilmattan på golvet , den blev poppis kan ni tro :)

Ha det gott alla ni där ute , njut av kvällen så ses vi i morgon....
Hjulen på bussen snurrar runt runt runt.....


I kväll är jag verkligen trött !! Trött men nöjd över dagen som har varit super rolig och givande på många sätt. Men kroppen känns så där tömd på energi som den kan göra ibland när dagen har varit full med känslomässiga upplevelser.

Önskar alla mina besökare här på bloggen en skön lördagkväll, och förhoppningsvis så är jag betydligt piggare i morgon efter en skön sovmorgon som jag ser fram emot :)

Natti natti...Det ena utesluter inte det andra....Vi fick denna fina bukett av Jessika som tack för all stöd och hjälp under flytten. Värmer i hjärtat att veta att man är älskad och omtyckt....
Har även hunnit med att vara inne på Hippo och rida lite på världens bästa Holle men eftersom det sprutade ponnyryttare runt mig så blev det inte så länge (mina nerver klarar inte av dessa fartdårar) 
Och efter det så blev det stordusch för den söta lilla gubben och det uppskattades till fullo. Vet ingen som kan njuta av en dusch som Holle :)


I morgon blir det klippning för Holle. Lite arbete för mig och sedan bara att ta det lugnt. Har städat ut julen , fixat lekrummet så på måndag börjar allvaret igen ;) nu är det slut på sötebrödsdagarna...


Ha en skön kväll alla ni som läser detta , njut av en extra ledig dag så ses vi kanske i morgon igen ..
Gumman har flyttat men livet går vidare....


Har i dagarna två agerat flytt och städ personal. Måndag bar det av för Jessika och Jerry till sin nya lägenhet på Å-hem. Väl där så blev det till att städa sig in men proffs som vi Ahlenius är på att jaga dammråttor och fett på längden och tvären så grep vi oss an lägenheten tillsammans och den blev hur ren och fin som helst.

I går var det dags för gardiner , vardagsrummet , köket och en massa annat småplock + en storhandling och i dag var det en helt ny och fräsch lägenhet som vi klev in i på kaffe och gofika :)

Förutom att hälsa på J&J så har vi hunnit städa ut julen (allt utom granen som dansas ut på lördag) handla div nödvändiga saker . B l a en ny matta till mitt lekrum :) En liten dammsugare har jag inte hittat än men den finns nog på barnens hus, ska kolla där lite senare.

Vi har också skottat av och fram vår husvagn som äntligen ska få komma in på rep , inte en dag för tidigt kan jag väl säga utan överdrift.  Vi har även skottat av min mosters vagn (Hoppas vi att det var) annars har vi väl gjort ngn annan husvagnsägare glad :) för snön som låg på taket var otrolig tung. Tyngre än vad vi trodde att den skulle va så det var verkligen behov av lite avskottning...

I morgon ska jag och Sanna in med Hollenbollen på stortvätt och på fredag så ska han till frisören Ahlenius för lite toppning av pälsen :) Han kommer att bli skitsnygg och förhoppningsvis inte rinna bort när han är inne på Hippo.

Nu väntar boken och tv:n på mig för i kväll ska det bara latas. 

Ha det gott alla så höres vi i morgon.....
 Åsa the packåsna :)


Dagen i dag går i flyttningens tecken. Jessika är på väg att fälla ut vingarna
och vi hjälper till....