Lugnet sveper in
Förutom en envis förkylning så rullar livet på. Jobbar, stallet, sover typ 😊 Kan låta som ett väldigt tråkigt liv men jag gillar det. Det jag däremot ogillar, och det STORT det är när jag får sova för lite. Avskyr att känna mig trött och sliten i kroppen 😟 Men så kan det vara ibland, livet erbjuder mer  mellan varven än vad som ryms innom tiden för ett dygn.
 
Gårdagen var en sådan dag. Full fart från 05.15 med jobb på lokalen, vara fraktfirma och hämta stolar och bord. Tack Jaana för all hjälp! Hade fått psykbryt innan allt var fastsurrat om vi inte hade varit två som bollat hur sjutton vi skulle lösa det 😊
 
Mellanlanda hemma för lite mat i magen och Ruffemys ❤️ ( Han var mommosugen ) för att sedan bege mig till stallet och 2 fina fyrbenta hjärtan där. Väl där, efter mockning av 2 hagar och 2 hus, vattenpåfyllnad samt höpackning ala 15 kg torr samt 30 kg höselage senare så var orken slut. Det blev att borsta och mysa och lägga ridningen på is, den tar vi igen i dag i stället.
 
Så igår kväll var det en lätt sliten Fru Ahlenius som sjönk ner i soffan efter en sen middag 18.30. Tack och lov var den klar när jag dök upp så det vara bara att sätta sig vid dukat bord och fylla på med lite energi. Insåg att någonting till fredagsmys inte fanns på närmare håll än 250 meter så det blev fredagsmys under en varm filt och kl 21 så var det natt natt för oss alla i detta hus. Yey vilka partypinglor vi är jag och min älskade Jörgen.........😉 Så ikväll får vi ta igen "myset" och kanske spränger vi alla vallar, är buuuuusiga och är uppe ända till klockan 22 😊 Skulle inte tro det i och för sig, men än är inte undrens tid förbi. Som dom säger på reklamen.....Plötsligt händer det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite investeringar
Vi har ju sakta men säkert påbörjat att restaurera farfars hus till ett bättre skick. Till sommaren kommer det stora projektet, att riva golvet samt riva ut toaletten och bygga nytt. Nytt vatten är klart, ska kopplas in när vi tar bort golvet, så det gäller att bestämma var allt ska vara ( diskbänk osv ) Nu när vi frilägger allt så kan vi passa på att "flytta" runt och ändra om det är någonting som vi känner att vi vill förändra. 
 
Toaletten kommer att  göras om helt, tanken är ju att vi ska bo där mer permanent med tiden så att göra en ordentlig toalett är högt på prio skalan. Har önskemål om att sätta tillbaka det fönster som fanns där från början, är så skönt att kunna öppna på toaletten där det av förklarliga skäl blir en hel del fukt.
 
Köket funderar jag runt på lite. Vill flytta diskbänken till fönstret mot garaget. Där ryms också spisen och ev kyl/frys eller skafferi. Vedspisen kommer att centreras vid muren för att frigöra mer utrymme för bord och sittplatser. Funderar på fasta bänkar med utdragslådor till förvaring eftersom köket är väldigt litet. Här kommer jag att bolla mycket med Sanna & Jessika för att få lite mer "vidvinkeltänk" innan vi beslutar någonting bestämt 😊
 
Hallen är väldigt liten så på sikt skulle det vara super att bygga in farstubron och varmställa den 👍 Men som sagt, det ligger en bit fram i planeringen 😊 Men utrymmet kommer att behövas så den är lagd in i planeringskalendern.
 
Till köket har vi köpt en ny vedspis. Den gamla har suttit där så länge som jag kan minnas dvs sedan jag var 16 och började att vara i Sjöland. ( Kan ju ha bytts ut mot en ny likadan, men jag tror inte det ) Vi ändrar färgskalan från brun till vit samt en ugn att använa sig av vid behov. Inte helt fel när strömmen far lite nu och då vid dåligt väder 😊
 
Vår nya värmekälla som ska få flytta in till sommaren 😊
 
 
 
 För att underlätta vid snöskottningen har vi också investerat i en riktig snöslunga. Dyr som sjutton men väl värd varenda krona! Nu har vi turen att vår granne kör upp det största med sin traktor men eftersom vi har gångar till skotergaraget/förrådet samt en skottad "hundgård" framför huset är det skönt med denna vän ♥ 
 
 
Här ser ni en bit av "hundgården" Den sträcker sig runt hela framsidan på farfars hus och består i dagsläget av vita hagstolpar för häst och grönt gallernät från Jula 😊  Till sommaren har jag en plan om att göra om den och då byta ut hagstolparna mot mer permanenta trästolpar, har ju min fina lilla motorsåg så förhoppningsvis kommer det att gå som en dans.