Jag ber dig visa hänsyn
Jag ber dig att tänka efter, före! Jag ber dig för att jag inte vill vara med om en olycka. Jag ber dig för att jag är rädd ibland. Jag ber dig för att jag är rädd om mitt, men också ditt liv. Jag ber dig därför att det är du, och endast du som kan hjälpa mig när vi möts. Jag ber dig för att jag som ryttare, är utelämnad till dig som kör fordonet som jag möter när jag rider ut på vägen, vägen som jag tyvärr måste vara på ibland.
 
Jag ber dig om en sak som kommer att ta ca 20 sekunder av ditt liv bakom ratten. 20 sekunder som i det långa loppet inte är så länge, för dig bakom ratten vill säga. Men dessa 20 sekunder kan vara livsavgörande för mig, som ryttare. Jag ber dig att visa hänsyn, mot mig, mot dig och mot min vän hästen, som jag rider på eller leder vid min sida. 
 
Jag ber dig att stanna upp, fundera. Är dessa 20 sekunder av ditt liv så betydelsefulla att du väljer att riskera en olycka där både du och jag kan bli allvarligt skadade. Vi kan till och med dö, både du och jag, för ynka 20 sekunder! Är inte ett liv, oavsett om det är ditt eller mitt, värt mer än 20 sekunder? 
 
Jag ber dig, sakta ner, håll ut, ta ögonkontakt med den som rider eller går med sin häst där på vägkanten. Ge personen just där och då den finaste gåva du någonsin kan ge, ge den 20 sekunder av din tid. För dom 20 sekunderna ger tusenfalt tillbaka, dom ger ett möte mellan två helt okända personer som slutar lyckligt. Det är väl ändå dina 20 sekunder värda!
 
Tack för att du tog dig tiden att läsa ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Men Suck!!
Fy sjutton säger jag bara! Vilket straff att kliva upp 06.15 en ledig dag, hur tänkte jag där?? Men faktiskt, när man väl är uppe, ja då går det ju riktigt bra ändå.
 
Fort tidigt till stallet eftersom jag ändå var halvvägs iom att jag skjutsade Jörgen på jobbet. Och riktigt mysigt var det att klä på Pyret och släppa ut honom i hagen. Pga 2 sår på kotorna fram så får han sova inne på nätterna nu ett tag framöver, tills det läkt ordentligt.
 
Mockade boxen, mockade 4 hagar, fixade lite hö och vatten och så var det klart. Är så lycklig över våra fina vattenbaljor som Jörgen gjort till killarna våra. Dom mindre rymmer ca 12 liter och den stora ca 20 liter. Men eftersom vår stallägare hjälper oss och är snäll och fyller på när det är tomt så gör det ingeting att dom är lite mindre ☺ Och trots att det var ca 12-15 minus grader i natt så hade killarna vatten att dricka, funkar super!! En pytteliten ishinna var allt som blivit under hela kalla natten ☺
 
 
När allt "tråkiga" var gjort blev det en liten sväng ner till höåkern. En taggad Lucky med kryp i skinnet var det idag. Tur att han är lika snäll som stor, för i dag var han faktiskt lite dryg för att vara han. Men lite energi fick han göra av med trots det usla underlaget. VILL HA SNÖ!! NU!!!!
 
 
Morgondagen kommer nog att bestå av samma sak skulle jag tro, finns inte så mycket att göra än när snön lyser med sin frånvaro. Trodde aldrig att jag kunde bli less på att jobba i skritt på olika sätt, men just nu är jag djävligt nöjd med det. Så please, vädergudarna, kom med lite nederbörd tack! I form av snö!! 
 
Nu ligger en välrastad Morris och sover och en nyfikad Fru Ahlenius ska snart kliva in i duschen för att spola av lite hästdoft, även om jag älskar doften av häst och stall, så kanske inte alla andra i familjen älskar den lika mycket ☺
 
Önskar er alla en härlig måndag ♥
 
Julen närmar sig slutet
Och i dag åker bästa Anton hem till Skövde igen ♥ Tänk vad jag upplevde att vi hade mycket tid att vara tillsammans när han kom, och vips är dagarna slut.......var tog tiden vägen??? Men vi har haft fina dagar tillsammans så nu har jag tankat lite Anton tid så att jag ska klara mig till sommaren ♥
 
Flickorna har hjälp mig med Lucky både igår och i dag så att jag har fått vara helt ledig och hemma för att ta tillvara på dom sista Antondagarna, Tack tjejer ♥ Är så oerhört tacksam för alla hjälp ♥ Vi är som dom 3 musketörerna "En för alla, alla för en"  Eller som en del andra kallar oss " Ahlenius klanen"  ☺
 
Önskar er alla där ute en härlig söndag ♥