***************************************************
Med hösten kommer lugnet

Tänkvärda ord....


Hösten närmar sig


Ute så är det kallare och löven börjar att gulna och lite blåsigt har det allt varit. Denna årstid blir jag alltid så längten upp till stugan. Där sprakar det av färger och luften brukar nästan alltid vara så där klar och kall så att det nyper i kinderna och känns härligt uppfriskande i lungorna. En energikick som heter duga kan jag lova.

Och lyckliga jag kommer att vara ledig en vecka (blir nog v:38) och åka upp till stugan !! Planerar att fara på lördagen efter ridningen och bussen går runt 17 ngn gång. Blir att kliva av i Slussfors och bli hämtad där av Jörgen och Frode :)
Längtar så himla mycket. Hoppas bara att lite av färgerna finns kvar då :)

I dag blir det en vanlig dag med barn och hundar. Det är endast hembrygt äppelvin som saknas. Och tur kan väl det vara. Ha en underbar tisdag alla ni där ute, njut av vädret och av att livet leker....Är så glad....För ni som inte vet det redan så älskar jag att fotografera :) Hur som haver så är jag med i en Fotosida där jag som glad amatör har lagt upp några av mina bilder. Är verkligen kräsen på vad jag lägger upp så summa sumarum så är det 9 bilder där. Har många fler men har valt att bara lägga upp dom som jag är mest stolt över, dom som betyder mycket för mig och som rör en sträng i min själ.

Det som glädjer mig så oerhört, är den sista bilden som jag efter en stunds ältande valde att lägga upp. Älskar den bilden och den betyder oerhört mycket för mig. Efter många funderingar så skickade jag in den till fotosidan och fick jättefin kritik på den :) Det är så otroligt lärorikt att få se sin egen bild men med andras ögon. Hux flux så "ser" jag så mycket mer, när jag har någon annans reflektion på samma bild.

Det är denna bild som jag skickade in och all positiv respons gör mig så glad :)


Några av komentarerna som jag har fått :)


Vilken bild!! Jättefin. Tycker du lyckats fånga allt. Ljus och stämning. Fin komposition. Fina färger. Den är så ärlig på något vis. Som nybörjare ser jag här möjligheter att lära. Vore kul att få veta om och hur du efterarbetat bilden. Jag tar den till mej som en klar favorit.


Hej, underbar bild med bra titel. färgerna harmoniserar bra tillsammans och kompositionen ger ett lugn. gillar bilden.


Se där...=) ! Jag tror som tidigare kommentar att du ska ladda upp den i bildkritik! Mycket snyggt fångat Åsa. Hoppas vi får se fler bilder av dig

Fick fler komentarer som var positiva till min bild så ni förstår nog hur glad jag är :)
Ha en härlig dag så ses vi senare...
Söndag 28/8-11


Sovmorgon

Handlat

Varma mackor

Ridit Holle med Jessika som ridlärare :)

Dressyrträning med J & P

Nu dusch och sova

God natt ses i morgon....
Snacka om katastrofområde :)


Ridningen gick väl så där. Fick min "lill" kille Lucky iaf :) Gångarter som en kamel, jag vet. Men ett hjärta av guld och supersnäll och så lyhörd och försöker verkligen att göra det jag ber om.

Jobbade på volt först för att träna att minska och öka både voltstorleken samt traven. Därefter galopparbete i båda varven på volt. Vä varv sög balle rent ut sagt :( men i hö gick det mycket bättre. Är själv starkare i hö varv så det är ju det som gör att det skiter sig i vä varv , beror inte på hästen utan enbart på mig...

Sedan blev det en övning i trav nedsittning, gick ut på att böja dom rätt samt att öka och minska stegen enbart med hjälp av överdelen av benen (låren) och genom att räta upp sig och ta förhållning via bäckenet. Gick riktigt bra faktiskt och den delen av lektionen är jag supernöjd med. Red utan stigbyglar och även det gick bra :)

Sedan bar det av till Håkis och pållarna samt Frode. Jörgen hade moppat dit med fikasäcken så det var bara att ta killarna på släp och promma en sväng. På halva hållet blev det fika till oss alla. Kaffe och macka till oss tvåbenta och morötter till alla fyrbenta, inklusive Frode :)

Pridde plutt som är en matautomat tyckte att Jörgens macka såg god ut så han var tvungen att ta ett smakprov. Gillades inte av herrn i fråga utan allt kom ut med en massa skakningar på huvudet och om han kunde så skulle han ha frågat vad det var för skit som vi åt :) Merdrycken föll inte herrn i smaken heller, fy så illa, tacka vet jag morötter ;)

Nu kokas det  en stor köttgryta för det är slut på köttsoppa i frysen. Ska bara vara hemma och slappa resten av kvällen så det passar ju super, eller hur :)

Lite bilder från prommisen med pållarna


Ha det gott så ses vi senare...Höstfint hos nära och käraTack Jessika för hjälpen....
Finns att beställa hos grannen :)

Hör av er vid intresse :)Dessa stolta djur som gör allt för oss när vi ber dom...
Hundväder


Är det ute i dag. Och jag har en hund som verkligen inte tycker om regn och rusk. Det är nästan som om han känner på sig att det är skitväder ute innan han ens har vaknat.

Normala mornar med hyffsat väder ute så studsar han upp och svansen går som en propeller, runt runt. Men en dag som i dag, när regnet står som spön i backen och han har redan varit ute en gång på morgonskvisten, så ser han väldigt lidande ut när jag kommer ner för trappen. Har haft en skön sovmorgon till kl 8.00 därav har morgonturen gjorts med husse i familjen :)

Men det brukar inte spela någon roll att första kissprommisen redan är gjord. Lika glad och taggad på en till prommis brukar Frode vara ändå. Utom dagar som i dag. En dag som i dag så lyfts inte ens huvud från kudden i soffan. Möjligen öppnar han ett öga , tittar lite på mig och viker sedan ner öronen. Svansen, ja den är som förlamad. På sin höjd kan det komma en liten krampaktig ryckning, för om jag är för glad kanske tokmatte får för sig att dra ut mig i detta skitväder på en prommis till!!

En dag som i dag är den dagen det verkligen är Comviq täckning av stora mått. Antingen det eller så har hunden under natten fått vaxproppar som heter duga. En dag som i dag kan jag stå i hallen och ropa mig blå på Frode. Han ligger bara i soffan och låtsas som att han inte hör. Lyfter inte ens på ett ögonlock, det enda som rörs är ett öra som han har som ett periskop som finns på ubåtar. Kanske, möjligen kanske ger matte upp sina tokiga påfund om en prommis om jag låtsas att jag inte hör och sover......försöka duger tänker han. För Frode anser att det bara är idioter och möjligen matte som tycker att ett väder som i dag är ett bra prommenadväder :)

Frode med comviq täckning :)
Oj oj....


I kväll får bilen bekänna färg :) Hoppas att den sköter sig snyggt så flickorna blir nöjda :) Själv mumsar jag äpplen och försöker att inte tänka på en smarrig chokladkaka ;)


Mums vill ha !!

Sommaren är kort

Oj oj oj....Hit skulle jag vilja flytta, men oj så mysigt. Och vad tyst och lugnt det skulle vara :) Är det ngn som har lite pengar som ändå bara ligger och skräpar ;)Lyckliga jag.....En kärleksförklaring


behöver inte vara ord eller en dyr present. Jag fick en i dag, lunchen förberett för mig och mina dagbarn och kaffet laddat och klart, bara att trycka igång. Det är äkta kärlek !! Små saker men som betyder så oerhört mycket för mig, det är Jörgen i ett nötskal, omtänksam och ett hjärta av guld....

Och idag kommer jag


att njuta av sol och förhoppningsvis mer värme än 8.1 grader som det är nu :) Gårdagen stryker vi ett streck över och går vidare med nya tag . Onsdag och halva veckan är uppe så nu är det snart helg. Tänk vad fort dagarna rusar fram, och veckorna. Och eftersom jag är en Jul älskare så har jag ju att se fram emot.

En vänlig själ upplyste mig på Fejjan i dag att mörkret som är på väg faktiskt snor redan om fyra månader. Först tänkte jag att hon måste ju vara tröttare än jag :) men sedan så insåg jag ju att hon hade rätt. Redan i Januari börjar det ju att vända och det är ju om cirkus fyra månader. Känns bättre att tänka så än tvärt om ;)

Snart kommer mitt första dagbarn att komma in genom dörren. Frode kommer att få spel och skälla som en galning precis som han alltid gör. Sedan kommer dom en efter en och en alldeles vanlig Onsdag i mitt liv börjar, ha en härlig dag ni också så ses vi senare.....Solen skiner och mitt


lekrum ser ut som ett katastrofområde. Tänk er att en bomb briserat och alla har gått ut :) ungefär så är det. Bara att ta tag i det och städa upp. Men eftermiddagen i sandlådan gillas och solen och värmen tackar jag inte nej till. Hur som så har dagen varit riktigt bra, smärre kriser men det är bara att bryta ihop och komma igen. Jag brukar tänka att nästa dag kan bara bli bättre :)

Nu har flickorna startat upp sin nya blogg som dom har gjort klar. Där kommer allt om hästarna att stå. Träningar, tävlingar... ja över huvud taget allt som har med Holle & Pridde att göra. Får se om jag har förmånen att få gästblogga där ngt, skulle vara roligt. Så håll ögonen öppna, rätt vad det är så finns jag där också.

Nu ska jag ta tag i mitt lekrum och dammsuga bort en stycke sandlåda ur min hall. Ha en skön tisdagkväll så ses vi senare....Såg på tv igår


Att våra Svenska glaciärer snart inte finns längre. I början på 80 talet så hade vi på kartan ett tiotal som fanns utsatta med egna namn och allt. Om det fortsätter så här med temperaturen så kommer vi om ca 50 år att vara i stort sett utan. Om dom skulle göra om kartan i dag så är det endast 3 st som i storleksordning får kallas en glaciär.

Nu kan det ju tyckas vara lite väl djupa tankar kl 06.00 en tisdagmorgon men det här med vår jord, växthuseffekten och hur vi sakta men säkert utarmar den står mig ju som ni vet väldigt varmt om hjärtat. Vi kan inte och vi får inte fortsätta som hitentills. Det positiva i det hela är att vårt ozonskikt har blivit tjockare och det för första gången på flera år :)

Men men, var och en kan bara fortsätta och göra det som fungerar för en själv. Det viktiga är inte att tänka stort utan att tänka det lilla. Gör man det så orkar man fullfölja det. Det är bättre att sopsortera än ingenting alls, det är bättre att ta cykeln 2 gånger än inte alls osv osv. Allt det som DU gör har stor betydelse och det är inte alltid som man måste sikta mot stjärnorna, väldigt ofta räcker det med trädtopparna för att göra skillnad.....

Ha en härlig dag  så ses vi senare....

Måndag morgon


Och finns det någonting som känns som en måndag morgon ?  nä tror inte det. Det är för mig en blandning av trötthet (måste ju kliva upp) och förväntan. Vad ska den innehålla ? kommer det att hända någonting oförutsett ? vetskapen om att jag inte vet allt eller kan styra allt gör att det blir det där lite extra spännande :) Och när veckan är över så är det bara att sumera ihop resultatet, ganska så ofta det samma, men vad gör det ;) Det är mitt liv och jag är oftast ganska så nöjd.

Har jag riktigt tur så kanske jag kommer att få lite hjälp av  Cicci för att fixa lite på min blogg. Har lite ideer i huvudet om hur jag skulle önska att den var, men från ideer till färdigt resultat, ja det är en helt annan sak :) Aja...ni får se i framtiden om det blir ngn förändring eller inte.

Nu väntar lokalen och dom bästa :) Stänger i dag så lyckliga jag får en låååång och härlig långfrukost innan kläderna ska på och ändan ska ut genom dörren :)

Ha en härlig Måndag så ses vi senare....Dagen i dag


Har varit super :) Först långfrukost och sedan prommis med Frode varvat med tvättstugan, oj så roligt (ironiskt)
Tvättstugan alltså ;)

Men det roligaste i dag var att övningsköra med Anton. Jösses vad duktig han var. Vi övade att starta i gång utan motorstopp och det gick så bra att vi avverkade start i backe också, och det gick lika super som det första.
Nästa gång blir det inte travet utan I:20 skogen ist.

Nu väntar sängen för i morgon är det en ny arbetsvecka som startar upp och det är ju viktigt med skönhetssömnen för jag vill ju inte skrämma någon av mina föräldrar med en vild och galen uppsyn ;)

Sov gott så ses vi i morgon..
Detta roar jag mig med


En lördagmorgon kl 09.00. Har just upptäckt detta med hur mycket av min privata information som jag har på fejjan automatiskt ligger öppen när jag har ok:at alla dessa applikationer som florerar på fejjan. Kramar, bilder, blommor mm
Hur som haver så skiter man i alla dessa saker som florerar eller så är man duktigare än vad jag är på att ta bort dom när dom inte är aktuella längre. Jag hade typ 25 st det var 6 månder sedan jag använde . Nu är alla rensade bort utom Farmvill och bubbelsaga. Men spel är inte lika vidlyftiga med ens information som applikationerna är.Ledsen i ögat :(


Blev ingen ridning i dag. Min favvo Lucky var skadad i bakbenet så vi fick stå och titta på när dom andra red i väg...
Men å andra sidan blev det tid för en ordentlig genomborstning, rengöring av såret och en massa mys!!!

Nu väntar soffan och efter det sängen!! Trött är både mitt för och efternamn i dag :)

Sov gott alla så ses vi i morgon.Lördag morgon


och mitt huvud känns så tungt, eller not :) Tystnaden i köket störs bara av fläkten och klockan som tickar. Hos pensionärsparet Ahlenius brukar jag svara i bland när det ringer, bara för att det oftast (inte alltid) är hos gamlingar som klockor som vår brukar ticka.

2/4 delar av oss är redan ute på äventyr. Den ena jobbar (stackars Jörgen ) och den andra är på väg till Vännäs för att hjälpa till som hästskötare på en häst tävling (lyckliga Sanna) och jag, jag sitter med kaffet och datan och insuper lugnet innan dagen startar upp där runt 9 :) Den sista 4:de delen ligger i sängen och sover (nog den smartaste av oss) och lär nog inte kliva upp fören runt 11.

Dagen i dag är den första vanliga lördagen på ca 8 veckor. Sommaren har verkligen bjudit på annorlunda lördagar och det tackar vi ju för och tar emot med ett leende på läpparna. Men som allt annat så har det ju ett slut och det är nu. Det bästa med att ngt tar slut är att då har man ngt att se fram emot igen. Att ha ngt att längta till som man vet kommer att fyll själen med en massa bubbel i magen och minnet med härliga bilder. Det är lycka för mig.....

Men bara för att jag har en massa roliga saker att längta till och se fram emot så betyder det inte att jag inte lever här och nu. Jag har blivit väldigt bra på att njuta av det lilla som jag gör just för stunden. Det kan vara allt från en kaffekopp i köket i tystnaden, till att promma med Frode, eller rida på Holle, eller bara att sitta och surra med familjen en kväll vid middagen.

Mitt liv innehåller så otroligt mycke vardagslycka som finns här bara för mig. Och jag är så  glad över att jag har lärt mig att "se" dessa stunder och verkligen kan njuta av dom. Springet i ekorhjulet har jag klivit av och det med besked. Betyder inte att jag inte har det stressigt ibland och att livet kan vara pest mellan varven, men nu är de jobbiga/tråkiga stunderna i klar minoritet, eftersom jag har lärt mig att acceptera och låta dom stunderna finnas men inte att låta dom ta över mitt liv......

Blev lite rörigt men jag hoppas att ni kanske förstår ändå vad jag menar :) Det är lite svårt att formulera och få ner i ord vad jag känner och menar, men jag gör så gott jag kan. Btw så har jag en kollega som är super på just det här med att få ner det som finns i huvdet till ord på ett papper. Det är så skönt att få hjälp av henne om det ska formuleras någonting. Ibland tror jag att hon är tankeläsare :) hon säger precis det jag upplever/känner så det är bara att tacka och ta emot och sätta orden på pränt....

Njut av att det är lördag, solen lyser där bakom dimman och jag är nog ganska så säker på att dagen i dag kommer att bli en jättebra dag....Ha det gott alla.Helg....


Det är nästan ett magiskt ord. Fredag kväll och man sitter i soffan med en bra bok eller bara slö tittar på tv:n. Något gott att äta eller dricka, och vetskapen om att två härliga dagar ligger framför en som bara kan fyllas med allt roligt som man vill göra. Det är väl magi om något.

Min helg kommer att bestå av ridning (det längtar jag mest till) och lite städning men också långfrukost på söndag efter en härlig sovmorgon. Under semestern har jag nästan saknat den där härliga känslan som jag har på söndagar. Eftersom söndagar är enda dagen på veckan som jag inte har en tid att passa på morgonen, så är den helig för mig.
På söndagar sover jag tills jag vaknar och sedan "äter" jag frukost i flera timmar :) bara myser och känner in, att jag inte har någonting som jag ska skynda mig till eller någon annan tid att passa.

Men nu är det fredag kväll och middagen är snart klar i ugnen. Och tur har jag för i kväll får jag besök av en kär vän och hennes barn. Så vad mer kan jag önska en dag som i dag :)

Ha det gott så ses vi senare....Min vackra springare ;)


Hollenbollen bar mig tryggt i går när vi var ute på en härlig galopp tur i skogen. men jag tror att dom hade haft nattparty i stallet för han var lite seg  (tänk: dagen efter) men annars så skötte han sig snyggt :) Så det blev galopp i ca 1 km innan vi gav oss och skrittade hem på långa tyglar och nöjda med oss själva och vädret :)

Har börjat på mitt mål att försöka att sitta ner i tempoväxlingarna och det gick väl inte super, inte ens hyffsat för attans vad ont det gör. Men skam den som ger sig, jag ska bara klara det innan jag ger mig, håller tummarna att smärtan där ska ge med sig lite, som smärtan i nedsittningen har gjort :)

På lördag har jag min första ridlektion på Hippo.....LÄNGTAR!! Förra lördagen var vi ju i Botsmark ooch myste i vagnen så då hoppade jag över, men nu på Lördag är jag back on place igen :) Ska bli så roligt :) hopppas bara att det inte är uteridning i skogen. Känns lite som bortkastade pengar för min del eftersom jag rider ut på Holle alla dagar som jag sitter på hans rygg så jag nöter hellre på banan med ett riktigt dressyrpass än galopppera runt i skogen. Men men, tiden får utvisa....

Ha det gott alla så ses vi senare....En dag med solUnderbart väder som förgyller min dag. 17 augusti och det känns som mitt i sommaren. Gillas skarpt.

Den lilla människan


Om detta stämmer så är det ganska så galet i vårt samhälle. Det värsta är att det inte bara är bland barn och ungdomar som mobbning förekommer. Vuxenmobbning på våra arbetsplattser är stort men märks inte så mycket eftersom flertalet lider i det tysta och inte vågar/orkar lyfta upp det på chefs nivå.

Jag lider med alla som inte får uppleva glädjen med kamratskap i skola/ arbetslivet. Att ensam vandra genom dagarna kan inte vara roligt. Se andras gemenskap och veta att man inte får uppleva detta och känna sig delaktig, gud vad det måste smärta....Härligt är livet


Sommaren har gått och min själ är fylld till bredden av positiva upplevelser. Känner mig lyckligt lottad som har fått det jag har fått....

Har så mycket att glädjas åt, så mycket att vara tacksam för.....är så glad för att jag är jag....

Min ridning går framåt


I går när vi var ut på en lugn tur i skogen så tränade jag nedsittning i traven och fokuserade på att mjukna och bli mer följsam i mitt bäcken. Och peppar peppar så verkar det som om det släpper lite mer för varje gång :) det är bara när det blir en kraftigare förändring i gången som det gör så där himlarns ont igen. Men nu har jag kommit så långt att jag inte spänner mig av smärtan utan försöker ändå att slappna av och låta benen hänga tungt ner mot marken. Och hör och häpna så fast det gör ont så går det bättre och bättre.

Så mitt nästa mål är att klara av att sitta ner i övergången mellan trav och galopp och inte rida lätt som jag måste göra nu. Förhoppningsvis kanske det kommer att gå, är iaf roligt att ha ett mål att arbeta mot. Balansen utan stigbyglar är också högt på listan samt att sitta rakt över hästen och inte överbalansera på ngt vis. Som ni ser så är det mkt att jobba med, men det roliga är att det går framåt även om det bara är i små små steg :)

Ha det gott så ses vi senare....Och i hammocken ligger jag


med boken och Frode i knäväcket. Väntar in middagstid för att sedan fara till Stallet och skritta ut med Holle, Frode och Priddeplutt med jessika på ryggen :) Förkylningen frodas men stannar förhoppningsvis här där den är....Gillas inte av mig iaf!!God morgon världen


Underbar morgon som jag hoppas fortsätter till en underbar dag :)Helgen i bilder
Svårt att förstå.....
Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag
och något alldeles oväntat sker
Världen förändrar sig varje dag
men ibland blir den aldrig detsamma merOch livet är härligt


Sommar....... sommar och sol, och havet och vinden och doft av kaprifol..... Ja så är det i dag. Men byt havet mot sjön så stämmer det bättre. Har förutom en längre prommis med Frode spenderat hela dagen tills nu på bryggan i bikini och med en bra bok. Har legat och lapat sol och värme i det underbara vädret, somnat mellan varven och bara haft det skönt. Men eftersom jag har lätt för att bränna mig så fick det räcka med 5 timmar :)

Båtarna har farit fram och tillbaka med fiskesugna killar och svallvågorna gjorde att bryggan gungade så skönt när jag låg där, som att vaggas till söms :) Lugnt och skönt är det här och fullt med småfisk finns det att ligga och kika på om intresse finns....

Nu väntar ett glas vin och boken ska jag fortsätta att läsa, Jörgen roar sig med nybilen och Frode ligger under bordet med mig ute och sover. För Frode är det ett paradis, han går in och ut som han vill och bara njuter av det lugna livet här.

Ha det gott så ses vi senare....I morgon rullar vi igen....


För alla som undrar så bär det av till Botsmark och den mysiga lilla campingen som vi fann för ett tag sedan. Jag Frode och gubben blir det. Laddar upp med lite gott att äta och dricka och en massa att läsa. Blir det soligt och hyfsat varmt ska jag ligga på bryggan och bara lata mig med en bok och solglasögonen :)

I morgon är det fredag och första arbetsveckan är gjord. Har gått alldeles super och det är mysigt att få krama om alla barnen och se hur otroligt stor alla har blivit. Jag undrar vad alla barn lever på under sommaren för växer som ogräs gör dom :)
Nästa vecka blir en vanlig vecka med både lokal och hemma dagar precis som det ska vara...

Längtar till i morgon kväll när vi har ställt upp vagnen och sitter med levande ljus och en pläd runt benen i mörkret. Ett glas vin och njuta av tystnaden, oh så skönt det ska bli. Kameran ska så klart med, och vill det sig väl så kommer det lite bilder efter helgen.

Ha det gott så ses vi senare.....En magisk kväll


Guldet är mitt ;)

Och tranorna sjunger


höstens lovsång. I går när jag var ut och red där runt 20.00 så kom det ett gäng tranor flygandes och sjöng så otroligt mycke och högt så Holle blev faktiskt lite spänd och orolig :) Men oj vad vacker det låter, och temperaturen ute gjorde att tankarna mot hösten kom och flög genom mitt huvud. Jag hade faktiskt leggins under ridbyxorna och min tjocka Urftröja på mig och ändå var det lite svalt fast vi galopperat bra nog mycket :)

På något vis så känns det inte så där jobbigt att veta att sommaren närmar sig sitt slut. Min sommar har varit fylld med sol, värme och en massa härliga och roliga äventyr så jag känner mig jätte tillfredsställd och full med mysiga sommarminnen och en hel massa energi att ta av nu när kylan,mörkret och kortare dagar kommer :)


 En kylig och klar höstdag full med färger och den där härliga doften som bara finns då, är också så där underbar som en härlig sommardag kan vara. När det är så mycke färger i skogen så att det nästan gör ont i hjärtat för att det är så vackert, det är helt enkelt toppen det också :) Och när den kryddiga lite mustiga jord doften kittlar i näsan och man nästan kan känna doften av kylan som är på väg, ja det är lite magiskt :)

Men i dag visar min termometer på hela 15 grader och tunga regnmoln flyger fram på himlen. I kväll väntar Hollenbollen och en tur på banan. Ska trava lite bommar och jobba mer med mitt bäcken och nedsittning, ngn gång ska det väl klicka och bara funka så där helt av sig själv, hoppas på det iaf ;) Håll tummarna är ni snäll, hjälper garanterat :)

Ha en fortsatt härlig dag så ses vi senare.....
Ja vad ska jag säga


Bilen går som en gud och mina tummar känns liiiite bättre i dag. Det är bara den högra som gör riktigt ont men det brukar ge sig på en vecka cirkus :) Om Holle stökar till det en gång till nu mån och tisdag när jag ska rida så tror jag att jag biter honom i örat :( han får akta sig.....

Sista semesterdagen spenderas för övrigt med prommis med Frode, lite städning (innan dammtussarna anfaller) och att läsa ut min bok som tyvärr är lite seg. Hoppas att min nästa bok är lite rappare i dialogen och inte lika fattig i sin beskrivningen av händelserna.

Ha det gott så ses vi senare.....Yes !!!Me like my day .......


Nedräkning


för på måndag börjar jag jobba igen. Hm....vet inte riktigt vad jag känner inför det. Blandade känslor, mindre bra att jag inte får ligga och sova till 8-9 på morgonen. Orka se tv 22.30 på kvällen och allmänt bara lata mig. Å andra sidan skönt med lite rutiner igen, en vardag som man känner igen och som stagar upp ens dag. Härligt att mötas av glada barn och se en livsglädje som bara en liten kan ha :)

Men i dag är jag ledig och tiden ska spenderas i stallet med pållarna och Sanna. Jessika stackarn är sjuk men om allt går väl kanske hon orkar skritta Priddeplutt i morgon. Får se hur febern och halsen utvecklar sig. Anton har vänt på dygnet så han går och lägger sig när jag kliver upp typ, känns ganska mysigt att höra honom på natten när jag vaknar till, så där lagomt att jag bara registrerar honom men vet att han finns där :)

Tittar ut och ser att det regnar och det är konstigt vad fort man vänjer sig med bra väder. Bortskämd som jag är med sol och värme så mulnar mitt sinne direkt när jag ser hur det droppar från skyn. Men men, jag kan ju inte få allt här i världen, så lite regn är väl bara att acceptera även om det sitter långt inne.

Vår nya bil är helt super än så länge. Hoppas bara att det håller i sig och att det inte är ett måndags exemplar som vi har köpt. Men som den är nu så gillas den skarpt av oss alla chaufförer. Det är endast Jessika som inte har provkört den än men det kommer bara hon piggnar på sig :)

Ha det gott så ses vi senare...
Mitt smultronställe


Hoppas jag att jag har hittat. Efter många om och men så tog vi oss äntligen i väg till Botsmark och den där lilla naturcampingen som jag har hittat på nätet. Och inte blev vi besvikna. Hur mysigt och lugnt som helst med elstolpar, toalett med dusch, bastu och ett stort uterum med tak där det går att äta och fika.

Det enda som saknas som finns på andra ställen är ett service  hus med kök och allrum, men det klarar jag mig lätt utan :) toa och dusch står betydligt högre på vill ha listan. Och för Frode så är det toppen, hur mycket skog som helst att springa runt i och nosa och undersöka..

Den lilla badplatsen var inte megastor men det var bra sandbotten och inte så djupt om mindre barn ska bada och för lite mer simkunniga fanns det en badflotte förankrat en bit ut i sjön ( ca 15-20m ) från bad bryggan. En rastkoja att sitta och mysa vid och elda lite fanns det också samt omklädningsrum modell enklare att byta om i.

Nu ska vi kolla lite priser för i mina ögon var det äckligt billigt så vi ska verkligen se att det stämmer och kolla upp om det inte finns möjlighet att boka en plats till nästa sommar, ha vagnen lite som en sommarstuga uppställd och klar :)
Ridbana fanns det i närheten så kanske pållarna får följa också, vem vet ;)
Första av dom 2 planerna som stolparna är på. Den andra planen är ovanför.Den lilla badplatsen.
Bakom ser ni bastun, och huset med toa och dusch.
Fika hus med gott om plats och tak samt en kallvattenho att skölja av div saker i.
Sett från vägen och neråt. Till höger en bit av omklädningsrummen för badgäster.Håll tummarna
att det inte är fullbokat, ser fram emot min lilla " sommarstuga " på hjul. En oas att åka till och andas frisk luft och fylla själen med lite lugn och ro. Ströva runt med Frode på härliga prommisar och ligga på bryggan och läsa.....bada och bara njuta av lugnet......Jag hoppas verkligen


att vi har gjort ett bra bilköp. Har bara svårt att tro att den är bensinsnålare än Forden eftersom den är så stor i mina ögon. Men eftersom den går på diesel så ska det var så :) Att det sedan är 4wd gör ju inte saken sämre ;) Skönt att dra i vinter när det blir dags för det, kan inte bli svårare än med Forden iaf....

Har även funderingar på att sätta mig på skolbänken igen. Ja tro det eller ej men planerna finns. Får se kostnad och tidsåtgång, ska orka allt också, och klara av det:)

Jessika gumman har sovit hemma i natt pga en elak feber och ska på Vc i dag så då får vi mer info om vad som felas henne. Storbrudarna har tagit lekrummet nere som sitt så nu slipper dom rinna bort på morgonskvisten av värmen. Den är inte att leka med på övervåningen i detta vackra och soliga väder. Men oj vad jag bara älskar sommaren som vi har fått i år.....

Vi har ett födelsedagsbarn att fira i dag också :) Stort Grattis till Jerry som fyller 21 år ...  i eftermiddag blir det gofika och kaffe.....mums !!


Ha det gott så ses vi senare......Jag har gråtit


själens förlösande tårar. Jag har legat i min bubbla av regnbågens alla färger och väntat på den lösande känslan av frid. Det har runnit i tusentals ner för mina kinder, sorgen river i mitt inre......