Mystur med Jessika


I går hade vi en nostalgi ridning jag och Jessika. Jag på Holle och Jessika på Princess, var lite som förr i riden :)
Mysiga hästar, härligt väder och en massa surr, jösses vad jag har saknat det :)

Förutom det så känns veckan som en arbetsvecka med stort A. Men solen skiner och plussgrader har vi fått
så det gillas skarpt.

På lördag blir det en tur på stan med tjejerna. Eftersom det är tävling på Hippo så har jag ingen ridning.
Då ska det kollas kläder och fikas en chai latte lr ngt annat gott för magen :)

Frode snarkar i soffan bredvid efter flera långprommisar + en tur i stallet med Holle och Princess, han är
mer än nöjd med sin dag.

Ha det gott och njut av att ljuset är på väg tillbaka :)Vad jag roar mig med en måndag kväll :)

Före
Efter
Rider på vågen......


Lyckokänslorna bubblar än i min mage :) Så otroligt glad och så otroligt stärkt i mitt
självförtroende.....JAG KAN JAG OCKSÅ !!!

Målat listor i dag, från brunbets till gråa, blev super. Bilder kommer i morgon.

Längtar till påsken. Till skoter , fiske , sol och alla mysiga stunder med nära och kära....

I morgon delad tur :) låter som om jag jobbar inom vården men icket sa nicket....

Ha det gott alla och sov så gott.Happy day
Söndag....


# Sovmorgon :)

# Långfrukost :)

# Handla

# Städa

# Prommis med Frode :)

# Pussa på Holle :)

# Slappardag :)


ME LIKE THIS DAY !!!!
He made my day...


I dag fick mitt självförtroende sig ett ordentligt lyft. Hoppade och njöt av varje minut. Inte högt och inte många hinder efter varandra  (2 st) men oj så roligt det var.

Och inte var det sämre för att jag hade värsta hejar klacken med mig, Sanna, Cicci, Jessika och Jörgen var där och med dom på läktaren så gick allt galant. Som grädde på moset så filmade Jörgen så i kväll har jag sett mig själv rida för första gången :) inte särskilt snyggt men roligt var det.

På det blev det en lugn tur med Holle i skogen medans Sanna med hjälp fixade mat och vatten . Snacka om att bli bortskämd. Solen sken och varmt var det så vi njöt av varje minut, en härlig tur med fågelsång och takdropp :)

Några snygga dressyr uppvisningar har jag hunnit med och se också, att sitta i sekretariatet på dressyr är betydligt lugnare än vid hoppning kan jag säga utan att överdriva :)

I morgon blir det en lugn och skön dag med sovmorgon och långfrukost, och det bästa av allt är att Jörgen är ledig så då får jag sällskap till morgonkaffet.....HJÄLP !!!!


I dag är det hoppning !!!Min morgon


Nedräkningen har startat. Torsdag morgon i dag och sedan fredag och efter det LÖRDAG!!

Hu vad jag gruvar. Gruvar för vad undrar ni.......jo HOPPNINGEN !!!!!

Men samtidigt så gruvar jag inte utan längtar. För någonstans i min enfald så tror jag att jag har fått bättre
balans, självförtroende och mer jävlar anamma (I mitt huvud iaf)

Och nu låter det som om vi hoppar banor på en meter men ska sanningen fram så är det bara sockerbitshinder eller ca 40 cm hinder :) Inte större än så men i mina ögon är dom höga som Mount Everest och det står jag för !!

Det som nog är mest jobbigt är att när jag väl upplever det som ganska så ofarligt så väljer jag sist. Snacka om oflyt, så har det nästan alltid varit. Och i mitt fall blir det en överpigg herre med helvetes massa vårkänslor som inte har visat sig från sin bästa sida våra två senaste gånger......skitkul!!

Men positivt tänkande, som min älskade Sanna säger. Du kommer att fixa det galant, visa bara från början vad som gäller......säger hon som rider vem som helst utan problem, men lilla jag då....

Nå nog tjatat om denna hemska ridlektion, den har inte varit än och jag ska inte ta ut ngt i förskott. På lördag får ni reda på hur det har gått, förhoppningsvis så är jag idel glädje som jag alltid brukar vara efter min lektioner på
Hippo :)Ha en bra dag och njut av våren.....Har sån tur


Att jag har världens bästa arbetskollega. Hon kan alltid få mig att se saker på rätt sätt. Har alltid ord för hur jag känner och upplever det känslomässigt.

Kloka ord och en förmåga att få allt på rätt plats.

Tack för att du finns....Vad göra.....Ser fram emot så mycket, längtan bara bubblar runt i kroppen på mig. VILL VILL VILLL.....

Ändå hackar vissa saker och någonting suger energi ifrån mig men jag vet inte vad.....

Hoppas att det ger sig snart för jag vill inte gå omkring i sirap
jag vill glida fram på en isbana och bara räta upp min väg... 
John blund


Kommer snart.....Tankar i mitt huvud


Varför blåser det alltid när det blir mildare ute ?

Lär jag mig aldrig att nybakade bullar är aj aj för magen ;)

Hur kommer det sig att kaffe alltid luktar godast på morgonen ?

Varför ser jag alltid det värsta i bland när det gäller mina barn !!

Hur lycklig är inte jag som har så fina vänner :)

Nu vill jag ha första koppen kaffe och tidningen.

Ha en toppen dag alla och se upp, det blåser på månen..... 
Egen tid

För egna reflektioner. Att vandra utan mål i vackert väder med Frode vid min sida är ett av mina absolut bästa sätt att tömma huvudet på tankar och bara vara....

Att höra sina egna andetag och känna hur lugnet flödar ut i kroppen är som en drog för mig. Älskar ensamhet och tystnad, behöver det för att hitta balansen i mig själv.

Att dagen bjuder på plussgrader och strålande sol tackar jag inte nej till. Känner längtan efter sommaren, det som jag sällan gör eftersom jag är en vintermänniska från födseln och av ohejdad vana. Men nu kommer suget efter bara ben och ljumma sommarkvällar och myggor som surrar.


Under hjälmen på en nybörjare....


I dag hade jag ju ridlektion som vanligt på Hippo. För ni som inte vet så är jag en sk ponny mamma (även stor häst mamma) som har åkt runt på vår häst Holle bakom vår ponny Pridde under ett antal år. När jag säger åkt så menar jag det bokstavligen. Har Priddeplutt & Jessika skrittat, travat lr galopperat så har vi bara följt med och njutit av glatta livet men ridit har jag inte gjort.

Iaf så fick jag ett infall i höstas att nu jäsingen ska jag lära mig att rida. Nu är det slut på att åka runt och se närvarande ut men inte ha en aniiing om vad det är jag gör egentligen. Eftersom  Holle är en sån vänlig själ så har han tagit det med ro (som Ferdinand under sin korkek) och låtit mig hållas. Och dom få gånger jag har åkt av och ner i backen har han tittat på mig ungefär som om jag är en utomjording som landat framför hans hovar.

Så nu har jag klivit in på min andra termin som ridskoleryttare och jösses vad det är mycket att hålla reda på :/
Händer hit, skänklar dit och avstånd framåt och bakåt och så ska jag ju få hästen att göra som jag vill och inte som den vill......

Hur som haver så har jag tur för jag har en alldeles egen hejarklack som i ur och skur följer med på mina lördagsridningar. Nämligen min dotter Sanna som har hästen som jag åker runt på och Cicci en toppentjej som har varit i mitt liv ganska så länge nu. Men vad jag inte har fått reda på fören i dag är att mina tillkorta kommanden som ryttare vänds och vrids på där uppe på läktaren. Absolut inte elakt utan mera som reflektioner på mina tappra försök där nere :)

I dag hade vi förberedande hoppning dvs bomövningar i trav och galopp. Och det mina kära vänner är inte lätt alls. Eftersom jag hade svåra problem (faktiskt sant) med att både trava lätt över bommar och sedan fatta galopp och galoppera mellan koner för att ytterligare resa mig upp och galoppera över en bom på marken, allt på en båge, så tyckte jag att jag med gott samvete kunde ta bort mitt spö. Upplevde att den bara var i vägen när jag skulle korta mina tyglar i samband med lätt sits över galopp bommen, tyckte också att jag hade bra fart, typ 80 knyck siså där :)

Men jösses vad muntert det blev på läktaren då, tydligen så hade vi bara styrfart, och jag som tyckte att det gick riktigt fort (och bra) men tydligen icke. Glada tillrop från "staket ryttarna" hördes hela tiden : Du måste ju driva !!
Och gissa vad jag drev.....mjölksyran sprutade ur öronen och ansiktsfärgen var inte långt ifrån faluröd och svetten bara flödade. Men tror ni det gick någe fortare ?? Nopp...

Så med faciet i handen så undrar jag om jag verkligen är på rätt spår, men oj så roligt det är :) Längtar till lördagarna och ridningen med gruppen. Har en sån mysig ridgrupp så bara det gör lördagsridningen till en fröjd, även om jag och hästen inte riktigt har samma syn på hur en bra lektion ska avlöpa :)

Men men, jag kan ju inte bli en sämre ryttare iaf :) Och nästa lektion ser jag fram emot med skräckblandad förtjusning. Då är det hoppning och eftersom jag väljer sist så får jag nog den stora lilla herren med massor av vårkänslor i kroppen. Hoppas bara att jag inte blir en utomjording då :)

Ha en härlig lördagskväll och sov så gott i natt för det kommer jag att göra efter min mysiga hästlördag....

Vad är det som gör

Att vissa människor aldrig blir nöjd med sitt liv ?? Har funderat till och ifrån på detta. Eller är det så att dom bara är missnöjda av gammal vana utan att egentligen sätta sig ner och reflektera över hur dom faktiskt har det ??!

Det finns dom som har allt. Med allt menar jag familj, vänner, arbete, hyffsad ekonomi och är inte värre sjuk än div förkylningar, flunsor , magsjukor o dyl. Vad är det som gör att vissa av dessa personer ändå inte är nöjd ?? Vill ha bättre bil, mer pengar, fler resor osv osv.....Som om det materiella i livet är en mätsticka på hur bra man har det och på hur bra man mår.

Nu sticker jag inte under stolen med att jag bara älskar att resa (förutom flygningen då) att vara ledig och fara till fjälls, att gå på bio en vardagkväll och bara drömma mig bort, ja listan kan göras hur lång som helst....

Nu börjar kanske en del olyckskorpar att kraxa : Men hallå du vet väl inte hur det är att ha det dåligt, du har ju pengar till allt detta så hur vet du ?? Och visst , det är sant. Jag har pengar till detta men det betyder inte att jag har hur mkt som helst, precis som dom flesta andra i vårt avlånga land.

Sen finns det faktiskt dom som har det för djävligt ! Som lever på existensminimum, som måste välja mellan tandläkaren eller mat till barnen, som aldrig kan lyxa till det och sätta guldkant på vardagen. Men är det dom som man hör beklaga sig ?? Never ever !!

Det är väl hit som jag vill komma med mitt lite röriga inlägg. Att dom flesta av oss egentligen har det väldigt bra i våra liv men trots det inte är nöjda !! Vad är det vi söker ? Vad är det som vi egentligen saknar ? Var gick vi vilse i vår strävan efter det ultimata livet ?

 För vi har det bra, vi som inte behöver välja mellan tandläkaren eller mat på bordet......Touretts syndrom


Det är som att leva i ett fängelse. Fy vad samhället , dvs vi andra människor, kan vara grymma ibland.
Lider med dom som har denna sjukdom, önskar att den gick att trolla bort så att det försvann för alltid.                               Livets möten

Alla som går genom livet ställs inför olika möten hela tiden. Möten kan berika men också ta energi och ork från en som person. När jag hade fått upp mitt huvud ovanför isen efter min sjukskrivning bestämde jag mig för att inte låta andra personer ta energi från mig. Jag valde därmed bort det som kostade mer än vad det smakade.....allt för att överleva själv.

I dag är jag inte lika känslig längre på dessa energislukare. I dag kan jag ha dom i min närhet utan att själv uppleva det som att jag håller på att gå under. I dag kan jag se skillnaden på att låta mig sugas ur, till att acceptera att dom finns men inte låta det påverka mig allt för mycket. Självklart så påverkas mitt eget beteende till viss del men jag orkar resa mig och gå vidare utan allt för mycket slitage på min själ.

Ett annat av mina stora beslut när jag andades luft igen var att i första hand se till mig själv och i andra hand att se till andra. Jag tillät mig  att älska mig själv för den jag var, acceptera mig själv som person och började att tro på att jag också hade ett värde som individ och inte bara som en människa som alltid skulle göra det andra ville och förväntade sig av mig. 

Nu i efterhand (Det är alltid lätt att vara efterklok) inser jag ju också att mycket av det jag kände och upplevde satt i mitt eget huvud. Det tillsammans med omgivningens bild av mig gjorde att mycket blev helt fel, och i min iver att alltid ställa upp för andra gjorde ju att jag tappade bort mig själv och gick vilse i själen.

I dag kan jag säga helt ärligt att jag är tacksam för min kollaps även om det låter helt sjukt. Hade det inte hänt så hade jag kanske än i dag sprungit som ett marsvin i ett hjul utan att kunna uppleva den livsglädje som jag i dag har och som jag njuter till fullo av :)

Därmed så är min resa inte över utan jag ser det som ett livstidsprojekt, och kommer att måsta se det så för att inte falla tillbaka till mitt gamla tänk. Jag är skyldig mig själv att älska och respektera mig som person. Då och endast då kan jag älska och respektera andra i min närhet.Det är viktigt att komma ihåg att just du är älskad för din egen skull. Inte för vad du tror att du måste vara.....


  
Allt går inte att styra


När naturen bestämmer sig för att djävlas så har vi inte mycket att säga till om. Naturkatastrofer böljar fram och då är människan liten, ungefär som en myra framför en elefant.....totalt hjälplös och utelämnad.

I Japan kämpar dom för fullt för att minimera de skador som jordbävningen har släppt lös. Reaktorer som inte fungerar och som släpper ut strålning som kanske inte kommer att beröra oss direkt i Sverige, men som indirekt kommer att påverka våra liv för en lång tid framöver.

Sakta men säkert förstör vi vår planet, och alla skyller på alla och ingen vill ta ansvar. Och vad ska vi göra den dagen det är försent ? Den dagen då det inte går att ställa allt till rätta, när jorden går under och vi med den....

Klockan tickar....


Fläkten surrar och tystnaden sveper runt i mitt huvud. Kylan sitter kvar i mina kinder
och en ny dag gryr ute. God morgon världen.....Time stands still...


Orken har fått sig lite nytt bränsle. Har njutit av tidiga eftermiddagar med sköna prommenader i det vackra vädret. Bugar för tidsguden som visat sig från den goda sidan.

Tidiga kväller fyller ytterligare på min ork och dagen blir bara längre och längre , gillas skarpt av mig.
Är så tacksam över min helg och känner mig otroligt lyckligt lottad över det liv jag lever och den familj
jag har. Vänner som finns oavsett hur lång tid det går, bara att ta upp igen...

Sköt om er....Tänkvärda ord


I en berörande sång Jag är den jag är.....


Och gör allt för att vara jag. Ingen annan bara mig själv....

I love the life i live....

Det kan inte bli bättre än så här ......Kolla in :)


  Mer från en underbar dag...

  

        


  Dag 1

        


        

En liten tur han vi med i dag innan Vikingen gav upp. Hem och kolla upp vad som var galet och en dålig gummibussning satte stopp för vidare färd i dag.

Men lite lek med kisse katten har jag hunnit med. 60 km men inget mer eftersom hjälmen ligger hemma på garderoben och fortare än så utan hjälm känns inge bra. Men jösses vilket klös det är i nyräsern. Kissen är dess namn och snabb och vig är den. Kan väl säga som så att fler turer kommer det definitivt att bli och sjön är den adress som jag har lagt in på Gps:en :)

Ha en fortsatt trevlig dag och jag kommer att njuta av det vackra vädret med en eld och en grillad korv i min hand.....Solen skiner


Och nu bär det snart av ut på en tur med ny räsern :) Men jag tar vår gamla trogna Viking ist. Räsern får Jörgen köra.

Träffat goa vänner har vi hunnit med också , kaffe i magen och nu ut . Vad mer kan man begära av en ledig dag i Dikanäs.

Ha en härlig dag alla ni var ni än är så höres vi senare.Liten & stor
För att jag älskar er !
                                                                                                                            

Älskar dig också !!ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ !!!!
Sol ute sol inne sol i hjärta sol i sinne


Va skönt att det verkar vara ett bra alternativ


Hittade denna artikel ang olja till hästar och har alltid fått höra att rapsolja inte är bra till hästar men blir otroligt glad när jag hittade denna undersökning som visar på motsattsen. Har även via en undersökning som Slu gjort förstått att rapsolja är ett bra alternativ om det behövs tlllföras olja i hästens foderstat.Ha en skön Måndag


Tänk vad solen åstakommer


Med solen kommer ljuset och orken till så mycket mer. En härlig Hippolektion (45 minuter) utan stigbyglar sätter sina spår i musklerna. Stigbyglarna var ett big no no och kroppen fick jobba , tro mig :)

Tack och lov red Sanna på lördagen så en prommis senare var musklerna i benen och ljumskarna relativt ut stretchade så i dag är det bara rygg och mage som kvider :)

Har brummat med Jessika i dag och bara så ni vet är hon superduktig bakom ratten och kör som om hon aldrig gjort ngt annat i sitt liv. Det blev en tur via Flurkis till Hissjö , Håkis och Å-hem.

Nu är det slapparstund med tv:n och en god bok som väntar och lite äppelpaj i magen. Njuter av lugnet och av allt som jag har gjort i helgen. Har bara fyllt kroppen och själen med härlig energi så nu är jag laddad för en ny vecka som förhoppningsvis avslutas i mitt älskade Dikanäs :)


Ha det gott alla ni som läser detta. Njut av att solen, värmen & våren är på väg...
Att utmana sig själv


Gör att man växer som människa. I dag är det min tur....


Våga vägra


Att vara annorlunda, att sticka ut, att inte vara i det fack som man ska vara i kan straffa sig, men också berika.
Vad är det som gör att andra människor tycker sig ha rätten att trycka ner, förolämpa, såra och uttala sig negativt och respektlöst mot andra ??

Tycker på ett sätt att denna sång är lite udda men samtidigt så är den så rätt! Lyssna och ta till er budskapet. Vad ni sedan hör är upp till er, men jag tycker att den är en hyllning till alla som vågar vägra detta med att vara som alla andra . Att tillåta sig att vara sann mot sig själv.

Lite bilder från dagen, kameran och jag sitter ju som sagt ihop :)

        


Ljuset återvänder
Känner hur krafterna återkommer.....
Kan tänka mig
Denna
 men även denna fina i mitt framtida sovrum :)Våren är på G !!


En toppendag i går , solen sken och det var + grader . Sitter och tittar på utlandsresor och sucktar bara mer och mer. Pratade med några goa vänner i går, dom är snart på väg på sin resa och utan att låta elak så blev jag faktiskt liiiite avundsjuk. Inte på ett elakt och missunsamt sätt utan mera att nu djävlar anamma ska vi också iväg :)

Men jösses vilken beslutsångst vi får....det finns ju hur fina ställen som helst och när vi har hittat ett som vi känner att dit gfar vi så bläddrar vi vidare och vad dyker upp runt kröken ?? Jo ett toppenställe till !!
Snacka om I-landsproblem !!

Ja ja, löser sig gör det nog med all säkerhet och iväg ska vi förr eller senare.....

Men till att börja med är det planering inför Påsken och den ev tävling som vi hade tänkt oss. Hemligt tillsvidare men kul kommer det att bli att fixa det som ska fixas :)

Ha en bra dag och njut av att våren viskar i ditt öra och smeker din kind .