Ord i våra liv....


Det finns en makt
 vars kraft är mäktig
och ändrar riken
Den makten heter ord.

Vilken kraft finns ej i ordet
Jag räds din makt.

Vakta på din tunga
på det du ej må såra själar
Du kan krossa andra
med ett enda ord.

Tänk på att din egen själ
kan krossas
av ett kort
 kort ljud...Lite egen tid...

Tystnaden hägrar i vårt hus. Endast klockan tickar i köket och fläkten surrar på som vanligt. Huset sover och det är bara jag som är vaken. Ute lyser solen och det är en vacker höstmorgon.

Det är så rogivande att sitta här vid köksbordet , dricka en kopp kaffe och pränta ner mina tankar och låta hela veckan passera revy i min hjärna. Upplever bara att veckorna går så fort , hinner inte riktigt med i alla svängar som blir.

Att vara ensam och tillåta alla tankar och känslor som far runt i ens kropp att ta form och lyftas fram för att fundera över , känna och sätta ord på är inte det lättaste. Att bara trycka undan och stoppa allt längst bak i ens inre är så mycket lättare, då behöver man inte ta tag i sitt liv och allt kan rulla på som vanligt.

Men jag har kommit till ett stadium i mitt liv där jag vill vara sann mot mig själ, vilket inte alltid är så himla lätt. Det går så otroligt bra när det är positiva saker och känslor som jag bearbetar. Men eftersom jag bara är en människa så kantas inte mitt liv enbart av bra saker utan mindre bra följer också i mitt fotspår. Och då är det inte lika roligt att rannsaka sig själv, men precis lika viktigt är, att där vara sann och ta itu med det som är mindre bra.

Men men , det viktiga är nog att man inte är blind för sina fel och brister likväl som man ska vara glad åt allt det som man gör som är bra. Kom i håg att du är viktig här och nu , och att du är älskad av många i din omgivning just för att du är du och ingen annan.....