Bloggandet ?

 
Ta detta med bloggande tex, har ju funnits ett tag men nu senaste tiden så har det ju svämmats över med bloggar av olika slag. En del skriver år efter år och med blandat innehåll, stort som smått om allt som dyker upp i livet och tankar och funderingar. En del skriver bara om ett intresse som den personen har, träningar, tävlingar, träffar mm
 
Många (inte alla) startar stort men orkar sen inte mer, blir bloggtorka som det så vackert heter. Slutar efter ett tag, vissa kommer tillbaka men andra väljer att sluta helt. Detta med bloggtorka har jag grunnat på under flera år faktiskt. Jag kan förstå dom som slutar med bloggandet för att dom känner att detta var ingenting för mig. Att uppleva det har vi nog alla människor gjort någon gång när vi provat ngt nytt. Känns super i början men sedan kommer känslan av att detta var nog inte det jag sökte, jag tackar för mig och går vidare......
 
Men om jag väljer att sluta för att jag har bloggtorka, för vem skriver jag då bloggen ? Är det för att det känns bra för mig själv, eller skriver jag för andra ? Om en person inte har en blogg för kommersiellt syfte utan bara för sin egen skull, spelar det då ngn roll om vad och hur och hur mycket jag då skriver....Om jag skriver för min egen skull, skriver för att det känns bra för mig. Ja men då gör det ju ingenting om det är veckor mellan inläggen, om det handlar om samma vardagssaker hela tiden , samma träning, samma jobb, samma liv samma av allt.....För det är ju inte för ngn annan än för mig själv som jag väljer att skriva ner det som finns runt och i mig just nu, jag mitt i livet här och nu......
 
Själv tycker jag om att dela med mig av min fotografier. Att fota är bland det roligaste jag vet. När jag fotar glömmer jag tid och rum. När jag fotar ser jag bara färger, former och känslor. Det finns så mycket skönhet i vår värld som jag älskar att fånga på bild. Fotar gör jag för min egen skull, att spara dom på bloggen gör jag också för min egen skull. Om det sedan är så att du tycker om att titta på bilderna så gör det mig glad att jag har lyckats förmedla känslor som jag upplever när jag fotar till dig, men kom i håg att jag gör det för min egen skull, ingen annas. Och det tycker jag att du också ska göra....för din egen skull, för att du mår bra av det. Inte för att någon annan förväntar sig det av dig....
 
Skriv det du vill, när du vill och om vad du vill. Bloggen är din och det är bara du som bestämmer vad den ska innehålla. Skriv för din egen skull. Skriv för att du mår bra av det. Vad du sen skriver, hur mycket och hur ofta är upp till dig själv att bestämma.
 
Ha det gott och sköt om er......
 Nu är det dags....

SEMESTER!!!!!!Stjärnljus

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Grattis gumman

 
 Dagen D

Snart är den här.....semesterdagen. På fredag gör jag min sista dag och sedan väntar 6 veckor med absolut ingenting. Det blir vagnen i Bottis, stugan och S-holm och jag längtar till ALLT!! :)

Men eftersom min bättre hälft jobbar hela helgen så får allt vänta till nästa vecka, men vad gör det, absolut ingenting....

Ha det gott och sköt om er.....Sommar när den är som bäst

 
 
 
 
 
 
 
 
 Buskillarna

 
 
 
 
 
 
 Härligt är livet

Underbar morgon med sol, värme och fågelsång :) Nu ska bilen packas med det lilla, div mat inhandlas och sedan rullar jag mot Bottis och vagnen. Arbetande stackare kommer efter i eftermiddag till förhoppningsvis toppenväder och god middag.

Ha det gott och sköt om er.....En underbar ridtur

 
 
 
 
 
 
 Midsommar

 
Insåg häromdagen att jag inte visste varför vi firar midsommar. Det var på jobbet när vi skulle dansa runt den fina midsommarstången som vi tillsammans med barnen hade gjort som jag insåg det :/. Så i dag var jag tvungen att ta tag i min brist på kunskap :) Här kan ni läsa om varför vi firar, det kan ju vara fler än lilla jag som har den bristen i sin kunskapsbank ;)
 
I dag blir det ingen stång för min del iaf. Förutom lite handling så kommer min midsommar att firas på hästryggen samt med grillat i magen i kväll med familjen. För att få det att fungera med alla arbetstider så kommer ridningen att ske på tidig eftermiddag och grillningen på sen kväll. Men vad gör det när vi lyckas samla alla trots att tre stycken jobbar en dag som i dag.....tycker jag är ganska bra gjort, speciellt när arbetstiderna sträcker sig från tidig morgon till väldigt sen kväll/natt :) Men att lösa krångliga arbetstider är Ahlenius bäst på :) Vi har fått öva under många år...
 
Vill önska alla en Glad Midsommar, sköt om er och njut av att värmen äntligen verkar vara på väg även till oss här uppe i norr :)
 
 Du kan inte ta mig :)

Nu är det sommar....Lyckligare kan ingen vara...Vad är vad och vad vill jag?


När morgonen blommar och solen lyser upp
vaknar min själ sakta till.

Värmen omsluter mig som en
varm famn.

Känner livet,
vill bara ligga kvar..
Grattis på din stora dag....

8/6-2012
Uppe :)

Framme :) Lite missöden med den fördömda lampan och partikel filtret men det gick till sig och nu sitter vi här och myser. I morgon ska jag plantera lite blommor på gravarna innan vi börjar att rulla hemåt. Men först ska jag starta dagen med vedspisen och kaffet. Sov gott..Var är jag då ?


Känns lite som om jag står i väntans tider. Ja inte barn då även om vissa delar i min kropp tror det :) Oj vad jag känner kroppen vakna till när jag håller i en bebis som en kär vän till mig har fått. Älskar att snusa och känna andningen mot halsen så där varm, svag och pustandes, som bara en bebis andas...

Men det är inte riktigt så jag menar eller känner. Det är mer som om livet snurrar långsammare än förut och min kropp och mitt sinne väntar på någonting, en händelse, känsla eller en föraning om någonting som ska komma. Jättesvårt att beskriva med ord någonting som inte ens jag själv riktigt kan sätta fingret på.

Hur som haver så längtar jag så oerhört efter semestern detta år. Inte för att jag känner mig utarbetad eller trött på något vis, utan för att jag bara ser fram emot sommar, sol och värme. Lata dagar i vagnen med en bok och ngt kallt att dricka. Vakna av värmen och fågelsång, ligga på bryggan och slappa i Botis. Ströva runt och fota i stugan och dricka kaffe med alla goa människor på altanen. Fixa transporten och städa ur den ordentligt. Kapa och klyva ved samtidigt som jag svär över myggen :) Ja en massa roligt att göra i lugn och ro med kaffepauser och en massa surr med allt och alla...

Men mest av allt så längtar jag till Stockholm! Att få ströva runt i staden med fikasäcken på ryggen och utforska ännu mer av vad den har att erbjuda oss. Blir nu tredje sommaren som vi åker dit och vi har bara börjat att nosa på allt som finns att undersöka. I år blir det iaf en tur till Sigtuna eftersom vi redan varit hit till Birka på ett besök förra sommaren.
Ska även på en tur ut till Fjäderholmarna för lite skärgårdsluft. Har aldrig varit ute i "skärgården" så det kommer att bli en ny upplevelse. Längtar iaf och det bästa av allt är att alla barnen är lediga en stund samtidigt så då kommer dom ner med flyget och hälsar på ett par dagar :) Kan inte bli bättre :)

Ha det gott och sköt om er....
Det luktar vår ute


Dagens Hippo ridning nytt försök :)Var förberedande hoppning. Men denna lektion var ngt mer än det vi normalt brukar ha.  Vi jobbade med studs serier på sockerbitar. Vi red i galopp och jag kan säga att det känns lite i benen i kväll :) Red denna herre i dag, och han är lika bra som Lucky. Har bestämt mig för att hoppa andra hästar än Lucky så nu provar jag "Klossen" som han kallas. Vill inte att min hoppglädje binds till en och samma häst och nu känner jag mig mogen att pröva mina vingar med ngn annan :) Och tro det eller ej, men det är lika roligt även när jag sitter på någon annan än Lucky.

Det enda som jag upplevde lite osäkert var farten, eller den obefintliga farten egentligen ;) Men eftersom Klossen är mindre så tar han kortare steg och på så vis upplever jag tempot som mycket högre jämnfört med Luckys lååånga galopp språng.. Men efter ett extravarv med lite mer gas så käntes det ganska så bra :) Måste inse att det behövs lite galopp när vi ska hoppa, måste jobba med det, kommer säkert med tiden.

Vi körde banan i båda varven och första varvet fegade jag men andra varvet hjälpte min ridlärare Maria mig så då blev tempot lite högre och så mycket bättre det gick då. Några stilpoäng skulle jag inte ha fått men det bryr jag mig inte i, huvudsaken att jag kan och vågar och tycker att det är kul, och det är det fortfarande. Säger som ungdommarna : Taggar nästa ridning på lördag som är Hoppning :)

Ha det gott......