lycka

 Uppe

Framme :-) Känns helt underbart att vara uppe igen. Men myggen hade gärna fått vara borta, men småfåglarna ska ju ha ngn mat också. Nu en jordgubbar cider och lite soffmys :-)Lycksele

 Vad sägs om dessa :D

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Finns att köpa här
 Nu börjar det

Packa och sedan bär det av till stugan igen :) Tanken är tre veckor för lite pyssel och sedan blir det sista veckan i vagnen i Bottis. Men eftersom vi är lös och lediga så kan vad som helst hända. Bla Höglandsdagarna om väder och mor och far vill, paltmiddag i Henriksfjäll, pizza kväll i Dikanäs och på det fiske, långdrag och förhoppningsvis fotografering i massor och mycket mycket mer :) Härliga sommar och härliga semester!!
 
 Några gamla bilder

 
 
 
 
 Lycka :)

 Gårdagen i bilder :)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Grattis på födelsedagen !

 Åh vad jag saknar en liten vän

 
 
 Hur snäll är inte

vår stallägare som fixar en vattenkran med slang till hagarna :) Är så lycklig över att slippa köra vattendunkarna i skottkärran för att fylla på, snacka om att vi har det bra! Vi blir enormt bortskämda där vi står nu, ingenting sitter fast och har man önskemål som går att fixas så gör han det, vår stallägare är en på miljonen!!
 
 
 
 
Tur att vi har snälla hästar :)
 
 
 
 Ett steg närmare

att bli frisk, hoppas jag :) Har i dag nu på morgonen varit på lungröntgen för att se om det via bilder går att upptäcka om det är någonting särskilt som gör att jag inte blir frisk. Känner mig ändå ngt bättre, eller så inbillar jag mig det för att jag önskar det så in i baljan :) Hur som så är det nu bara att vänta på svar och se om det kan leda vidare mot en bättre hälsa..
 
Har i stugan nu mätat upp två sträckor att springa som båda är på 2 km. Tänker försöka börja så nu när vi kommer upp nästa gång. Börjar lite smått och får se hur det går, håll gärna tummarna för nu vill jag komma igång igen. Mardrömmen är att jag inte känns bra till augusti när jobbet börjar igen, vet faktiskt inte helt ärligt om jag orkar med detta en termin till. Vårterminen var tung som hell och det var bara tanken på semestern som höll mig igång, varken vill eller orkar ha det så en gång till :( Men jag har fortfarande 6 underbara veckor kvar framför mig med vila och rekreation, det om ngt bör väl göra susen :)
 
 Sol sol och sol

varmt och skönt är det här i Umeå :) Landat och packat upp. Fixat den nya sängen och ätit, så har dagen varit sedan vi kom hem. Före det var det bil bil och bil, med lite stopp för bensträckare och mat :) Morgondagen ska spenderas med bakning inför Sannas födelsedag som vi firar på fredag, kan inte riktigt fatta att det har gått 24 år sedan hon kom till världen :) Tiden går fort när man har roligt...
 
 Fram och tillbaka

 
God morgon världen, solen skiner och vedspisen knastrar, vad mer kan man önska sig en dag som i dag :) Kommer snart att rulla mot Umeå för ett par dagar och vänder sedan kosan åter mot fjällen. Första semesterveckan har rullat igenom men ännu mera härliga veckor finns framför oss :)När livet är som bäst!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ljugarbänken :-)

 Semester :-)

 Skål :)

 Vilken dag

Så himla härlig dag det har varit. Transporten är klar, fixade skärmarna som var det sista i dag. Vi har också målat det vita på friggisen, varit på byn och handlat, börjat med att röjja bort lite av björkslyn runt stugan samt ätit Jörgens goda fläskpannkaka till middag. Lägg på ett besök i Sjöland och fått träffa alla där och sol med 20 graders värme så är dagen helt fulländad :)
 
 Målarmästaren :-)

 Lite kärlek här också :-)

 Midsommar dröm

 
 
 Ni som känner mig

vet att säkerhet i allmänhet men i ridning i synnerhet ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Att rida utan hjälm skulle aldrig falla mig in. Även den snällaste hästen kan bli rädd och olyckan kan vara framme.
 
I år har internationella ridsportförbundet FEI infört nya hjälmregler på internationella tävlingar, och i dag den 22:a Juni firas den internationella hjälmdagen runt om i världen :)
 
Vad sägs om denna :)
 
 
Finns att köpa här 
 
 
Finns att köpa här 
 
 
Finns att köpa här 
 
 
Finns att köpa här 
 
 
Finns att köpa här
 
 
Finns att köpa här
 
 Midsommar fin :)

 Ja se det regnar

mycket ute i dag. Men inte gör det mig någonting. Fram till i dag så har det varit ganska intensiva dagar fyllda med göromål, så en dag i regnets och lathetens tecken är inte fy skam inte :)
 
Gårdagen bestod av midsommarstång, sill och ägg, rökt lax med romsås, grillat och mycke mycke mer gott i magen, en riktigt matig dag med andra ord. Lägg där till trevligt sällskap, gott att dricka och uppehållsväder så blev gårdagskvällen komplett :)
 
I dag kommer Jessika & Ruffe upp till stugan. Vi ska hämta dom i Slussfors runt 11, då kommer yrvädret för att sätta lite fart på oss gamlingar. Med yrväder så menar jag naturligtvis Ruffe och inte Jessika ;) klargör detta så att ni inte missuppfattar någonting :D
 
 En av skogens barn

 
 
 
 Vilken dag!

I dag har vi varit produktiva :) Fixat hängrännorna på friggis, skurat taket på transporten, fixat blommorna på gravarna, bytt antennen på taket och varit på byn och handlat. Har även haft finfrämmande av Göte, Frida och lilla Bernard :) Jösses vilken gokille han är, snacka om att kunna charma allt och alla :) I morgon är det midsommarafton så då ska vi äta sill och potatis med tillbehör och sedan grillat på det och till efterrätt blir det äppelkakan som jag och farmor bakade i dag :) Mums!
 
 Att vakna

upp med att höra regnet droppa utanför fönstret, och känna värmen från vedspisen sakta smyga sig in i sovrummet...ja det är lycka!
 
 Nytt liv

Snacka om flyt! Hur ofta hinner man fota fågelungar som just hoppat ur boet ? I dag hade jag turen på min sida och hittade dessa söta små varelser på altanen och gräset vid mormor och morfars stuga :) Happy me!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Lever :)

Målat friggis, druckit kaffe, surrat på och bara myst. Startat tvättmaskinen och den fungerar, härligt. Så skönt att kunna tvätta bort på sommaren, allt stort och göra riktigt rent :) Nu kaffe och sedan blir det lite mer arbete, inte jobbigt alls, bara härligt! :)
 
 
 
 Åskan mullrar i skyn

och transporten är packad. Har även hunnit tvätta lite, surra med Verra & Stig samt blivit bjuden på en kopp kaffe. Snusat bebis och nu snart packa mina egna saker, dvs KAMERAN :) liiite kläder och annat smått och gott...
Stugan, nu kommer vi!!
 
Min fina <3
 
 Min första semester dag

startade 06.00 med att vara snäll och ge min dotter lift på joobbet. Det innebär för henne 45 min extra sömn vilket kan vara helt avgörande ibland. Nu bär det snart av till Ström och pållarna. Dom ska få gå på bete i dag tills Sanna och Iza kommer och ska rida runt 15 i eftermiddag. Kommer killarna att gilla :)
 
Dagen kommer även att fyllas med förberedelser inför morgondagen när vi rullar mot Dikanäs, div grejer ska inhandlas och transporten ska packas innan avfärden. Så himla härligt med en transport att dra allt i, skyddat och bra. Väl uppe i fjälls ska den få sin årliga rengöring/desinficering och koll inför ett nytt år :) Nu på morgonen klev Jörgen in efter sin sista arbetsnatt och nu har han också semester. Så bra vi har det!! :)
 
 
 
 Lite bilder

Från sommarbetet :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Det går frammåt

- 12 kg. Känner mig jättenöjd över att det trots mitt strul med min luftvägsinfektion/vad det nu är, går framåt. Har inte tränat ngt sedan i feb/mars pga mitt problem men ändå så går det neråt sakta men säkert. Ska nu in på en lungröntgen nästa vecka så då om ngt bör jag ju få reda på vad det är/om det är ngt skit i mitt system. Annars ska jag nu på semestern sakta börja köra igång igen allt efter vad min kropp anser är ok :)
 
Men just nu är det mitt fördjävligt onda ridsår som måste fixas till :( Fy f*n vad ont det gör.....Apoteket nästa :)
 
 Vilket slut på

en toppenbra dag :) Tomas Ledin, soffan och mella, det är en bra avslutning på en superduperdag! I stod det barbackaridning på agendan på min lördagsridning. Och jag måste säga att jag verkligen blev lite olycklig, kände nästan, men bara nästan att tårarna var på väg....BARBACKA!! bara smaka på ordet så smakar det direkt "tugga grus" Först fegade jag ur och tänkte ta sadeln men så sa stallpass att den som ville fick ha barbackagjord. Velade hit och dit och valde sedan barbackagjorden. Hade redan valt stallets största men absolut snällaste häst, Tiotusenkronorsfrågan.......tamtamtada!!!!  vem kan det va!!! Lucky så klart.Så då kom nästa stora utmaning, att ta sig upp på en 1.72-1.73 stor häst utan stigbyglar. Snyggt var det inte, inte heller grasiöst. Tänk er en strandad val som kravlar runt lite på måfå så ser ni mig framför er ;) Blev dagens goda skratt, utan tvekan så såg det för djävligt ut men det bjuder jag på :)
 
Tänkte att vi skulle mest jobba i skritt men det blev även trav och galopp :) Känner mig jättelycklig över att jag valde gjorden samt att jag vågade mig på galoppen. Har beslutat mig för att sluta fega och bara köra på och i dag klev jag ett stort steg fram, iaf för att vara jag :) Känner mig jättenöjd med denna terminen och ser fram emot nästa. men absolut först är det att öva på Pyret som gäller och sedan markarbetetsklektionen för Kerstin den 8:onde augusti som gäller :)
 
En liten titt på dagens lektion :)
 
 Yes!!

Nu har jag äntligen gjort det. Har under många år funderat och velat ha men inte vågat :) Men med Maria & Anton som stöd bar det av för att övervinna rädslan och äntligen har jag piercat mig på överläppen. Känner mig supernöjd och det gjorde verkligen inte ont. Det mer sved och brände till lite och sedan var det klart :) Men i morgon ser jag väl ut som om jag gått en rond mot Mike Tyson, eller som om jag har gjort ankläppar som är så modernt nu ;) 
 
Som grädde på moset for sedan Jag och Maria ner på stan där Carola mötte upp, och väl där blev det ett besök på Allstar för lite gott i magen, en god dipp bricka och ett glas vitt till och det trevliga sällskapet gjorde min dag komplett :) Nu lite mella och sedan ska jag nanna kudden, så himla skönt med SEMESTER!!! :)
 
 God morgon

För morgonen i dag är god :) solen lyser från skyn mot en vackert sommarblå himmel, träden lyser gröna ute och kaffekoppen är till brädden fyllt med aromrikt morgonkaffe, så därför är det en God morgon i dag :)
 
Jobbar min sista dag hemma innan semestern. I morgon är det lokaldag som vanligt eftersom det är fredag och sedan ringer klockan för 7 veckors härlig ledighet. 2 veckor kompledigt och 5 veckor semester som kommer att spenderas i vagnen och stugan :) Me like!!
 
 
 
 Hur smart verkar inte denna vara

 
 
Finns att köpa här 
 I sommarhettan

Kan denna vara bra att ha om hunden blir för varm :)
 
 
 
Finns att köpa här 
 För vi har tagit studenten, fy fan vad vi är bra

I dag är det Tonys dag. Tänk att nu har alla klarat av skolan och det med Mvg  :) Våra småskitar har blivit stora och vi har blivit äldre vare sig vi vill inse det eller inte :) Regnet som öste ner lyser med sin frånvaro nu så alla studentfirare får en härlig kväll, ngt kylig bara men med uppehåll och sol. Det kan dom verkligen få tycker jag, efter alla dessa år i skolan är det inte mer än rätt att vädergudarna ler mot dom. För kvällen ikväll kommer aldrig tillbaka och firas ska den och det med besked :)
 
Grattis alla som i dag springer ut efter så många år av slit, ni är värda er kväll!!
 
 
 
 Jag lovar, det är snart slut ;)

 
 
 
 
 Lite mer :)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Lite bilder från tävlingen :)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Vilken dag, vilka ekipage!

Dagen i dag har varit en av dom bästa på länge. Vädrets makter var med oss och jag gjorde helt rätt som smorde mig med 10:an innan utgång. Kom till stallet runt 9 i morse och började med förberedelserna inför vår tävling. 
 
Eftersom dök fler och fler upp och hästarna började att bli klara allt efter varandra, fikat dukades upp och första klassen kunde starta. Hur många fina ekipage som helst fanns det hos oss vårt stall i dag, det var allt från unghästar till veteraner och spännvidden på ryttarna var från ca 2 år upp till 40 + :) Det kallar jag för varierad startlista, lr hur !
 
I dag reds det, kördes det samt promenerades det över våra hinder. Banan bestod av 5 hinder där det som lägst var bommar på marken till 60 cm. Alla, och då menar jag verkligen alla, var superduktiga och många gjorde i dag någonting som jag tror inte fanns på deras världskarta för 1 år sedan :) I kväll är det många som kan krypa i sängen och känna sig oerhört nöjd med dagen. Att utmana sig själv och klara av det ger en väldigt skön känsla efteråt, som person växer man aldrig så mycket som då, och i dag är det många som har vuxit flera tum. Och vet ni vad!? Vi kommer att fortsätta att växa.....tillsammans :)
 
Tack alla för att denna härliga dag kunde komma till skott. För utan er alla hade det inte blivit någon tävling i vårt stall. Visst blir det fler? :D Bilder kommer men vår fotograf har varit superduktig och tagit mååånga bilder så det kommer att ta en dag lr två för att tittta igenom och välja ut dom finaste. Men ta det lugnt.....dom kommer :) Tack Verra för att du tog dig tiden att komma och fota hos oss i dag <3 Du är toppen!!!
 
 
 Så taggad!!

I dag har vi vår tävling i stallet, kommer att bli jätteroligt. Fikat är packat, grillningen ska inhandlas och kameran är redo. I kväll blir det nog en enda megastor bildbomb över dagen :D Önskar er alla en härlig söndag!
 Nja...

Tror nog att jag hellre använder mig av mina solglasögon :/
 
 
För min del går detta fetbort!!
Finns att köpa här 
 
TipsVilken härlig hästdag :)

Strålande sol och varmt ute, vad mer kan man önska sig en lördag :) Började dagen med HIpporidningen och där fick jag Sillen, en ny erfarenhet. Vi jobbade med halvhalter och övergångar i alla gångarterna på volt. Gick riktigt bra för Sillen är ju enormt lättriden och väldigt mjuk i sina övergångar eftersom han kan både trava och galoppera i stort sett på stället :)
 
Sedan bar det av till Pyret ute i Ström. Hämtade upp Jessika och Ruffe på Å-hem och sedan for vi vidare till stallet. Där blev det en härlig tur i skogen i både skritt och trav. Tur är att jag har fegsnöret för annars skulle jag studsa av för jösses vilket steg!! Men lika snäll som stor är han och lika lugn och trygg som Pridde plutt. Sanna har alltid sagt att nästa häst ska vara en Pridde men i storhästformat och mot dressyr ist för hoppning. Och i Pyret har hon verkligen den hästen :) Världens finaste hästar har vi Pridde & Pyret <3
 
En bild sedan tidigare på dom finaste <3      (   Gäller dig oxå Sanna ;)  )
 
 
 Tummen upp

För den manliga personalen på Roslagsbanan i Stockholm som bär kjol i värmen när shorts är förbjudet, stå på er...
 
 Vilken dag!

Jobbet bara flöt på lokalen. Härligt väder och härliga människor, kan inte begära mer :) Brummade sedan ut på Hippo för att kolla lite ridning. Måste bara säga som så, att en viss person har gått från klarhet till klarhet :) Det som inte fanns på världskartan för 1 år sedan är en baggis i dag :) Är så glad för din skull!! Fick sedan kaffe hos Jörgen innan det bara av hem för en dusch och lite After sun på mina axlar och bröstkorgen :) Har kanske varit liiite för bra väder i dag. Men det tackar jag för och tar emot med öppna armar.
 
Morgondagen kommer att bestå av häst x 2. Först Hipporidningen (Har Sillen) och sedan en tur på Pyret eftersom matteSanna är upptagen på annat håll. Hoppas på en sol som värmer, sommaren är ljuvlig och nu njuter jag för fullt. En arbetsvecka kvar innan vi drar till fjälls för lite härlig fjäll luft och mygg på längden och tvären :) Har 7 veckors semester och jag kommer att njuta vareviga sekund, lita på det!
 
Har även bokat tid för en speciell sak som jag funderat på i många år :) Längtar och gruvar samtidigt men jag har stöd med mig så det kommer att gå bra, hoppas jag iaf :) Hur som så är det ca 1 vecka bort så när det väl är klart blir det en liten liten bild, om jag nu inte har ballat ur förstås ;)
 
 
 
 
 
 
 Kan kanske fungera?

Jag som har supersvaga handleder, precis som min ena dotter, skulle dessa kanske fungera som extra stöd? Rimligt pris och ser mjuka och sköna ut förövrigt.
 
 
 
 
 Vilken dag :)

Bara mys, bara var, bara fylla energiförrådet :) Hälsat på hos Mor och Far där det serverades förutom trevligt sällskap även kaffe och jordgubbar, tackar jag för :)
 
For sedan vidare till stallet för att pussa mular och rasta Ruffe, men även för att med egna ögon få se hur fint Pyrets ben har blivit. Både jag och Sanna ångrar att vi inte tänkte på att ta före & efter bilder, inte för att det är roligt på ngt sätt med skador. Men i dag har jag svårt att fatta hur otroligt omfattande hans mugg har varit. Förstår ändå vetten när hon uttrycker sig med "att det är ett de värre fallen" som hon sett. Men nu går det bara från klarhet till klarhet och vi håller verkligen tummarna för att det ska gå vägen denna gång.
 
Väl hemma blev det bullbak efter middagen :) Alltid gott med bullar men lat som jag är så valde jag att göra längder. Mycket enklare och gör det inte så ont i mina axlar eftersom det blir mindre jobb med armarna. Bara vinst m ao :)
 MAT

Vi vill ha gräs, nu!!! :)
 
 
 Sliten krigare
I kväll bär det av

Ut på en prommis till. Skönt att äntligen kommit igång även om det inte går fort men en skön känsla ger det. Har ikväll varit och provat ut nya madrasser till sängen. Är så less på att den är för mjuk och att ryggen/bäckenet bara strular och gör ont. Längtar tills dom kommer, men som det sägs, den som väntar på ngt gott väntar aldrig för länge :)
 Men hallå!!

Vart tog sommaren vägen!? Ute blåser det, endast 11.2 grader och regndroppar i luften...GILLAS INTE!! Nu har vi fått ett mersmak och nu vill då åtminstone jag ha MER!! ;)
 
Förövrigt så får jag finbesök i dag :) Arbetskollegor som dyker upp med sina små, så nu är det bara bättre väder som vi väntar på. Ha en härlig Onsdag även om solen lyser med sin frånvaro :)
 Ta tag i saken kanske

I måndags var jag till Vc för nu är jag redigt less på vad det nu är jag har i kroppen. Väl där blev jag tappad på typ 1 liter blod (käntes så iaf) men det värsta var en form av bakteriekoll i halsen och näsan. I halsen stack hon en typ  av tops långt ner och långt bak, var inte skönt kan jag upplysa. Men värst var provet som hon tog i näsan :/ En lång ståltops som hon böjde som en krok och stack sedan in den i näsan, och då var det inte ytters i näsborren inte! Käntes som hon var i hjärnan och grävde! Tårarana sprutade som en fontän och när hon väl var på rätt ställe räknade hon sakta till 15....käntes som 15 år kan jag bara upplysa, fy f-n säger jag bara, INTE SKÖNT!
 
Väntar nu på provsvar men hittentills har hon inte ringt så antingen hittar dom inget eller så är det dom hittar inget som går att behandla, var det inget alarmerande så skulle jag få ett brev med svar annars skulle hon ringa. Fick även göra ett Ekg för hjärtat lät lite "ansträngt" men även det var nog inom den rimliga kurvan kan jag tro eftersom jag har sluppit att få ett telefonsamtal :)
 
Hur som så var jag i kväll ute på en prommis bara för att få "känna" mig för lite. Inte snabbt för fem öre men musik i öronen och sommardofter i näsan var ändå härligt. Kommer nu att ta upp mina kvällsprommisar i sakta mak, bara för att långsamt starta upp kroppen igen. Har ju en önskan om att ta upp min jogging, men det får komma senare. Skynda långsamt är min ledstjärna, och den tror jag verkligen på :)
 
 
 Lite bilder

 Snart är det dags

På söndag har vi får första "tävling" i stallet :) Tjejerna har byggt banan så att alla kan öva om dom vill och startlistan är klar samt rosetterna är hemma :) Nu är det bara fikat som ska bakas och sedan inväntar vi söndagen :) Längtar!! Ska bli så himla roligt...
 
Slår allt väl ut så har jag en dröm om att fixa en liten dressyrtävling/träning till hösten, typ aug/sep :) Va roligt det skulle vara, bara på skoj förstås, det ska vara roligt annars får det vara :) Typ ryttarmärke 1 & 2 och en Lätt:B eller Lätt:C :) Bara domare som behöver tillfrågas, har en som jag skulle vilja ha, måste bara kolla med denna person om intresset finns :)
 
 
 Vad säga?

En ngt kyligare morgon ute, 14.5 grader och lite moln på himlen. Känns som att det kommer att bli en bra dag idag :)
 
Arbete samt ett besök på Vc står på agendan i dag och i kväll blir det personal och gruppmöte så kvällen kommer att bli sen, men lika bra att få det gjort.
 
Pyrets ben såg toppenbra ut i går. Mycket att muggkrustorna har fallit bort och ny hud har kommit under :) Mina magiska fingrar är ganska så bra tror jag :)
 
Nu mer kaffe och sedan blir det att ta tvåhjulingen till lokalen och vara lite seriös, kanske, tror jag, eventuellt :) 
 Rally Ruffe :)

 
 En helg att minnas

Hoppat bana på 10 hinder, myst i Bottis i vagnen. Och nu snart middag i magen och sedan stallet :) Har även fått rå om Jessika och Rufus i helgen, härligt. Har försökt fota Rallyruffe men oj så svårt det är att hinna få med detta yrväder på bild :) Några av mina försök ..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Saknaden är stor....
Ridning 1/6-2013

Vilken toppenlektion :-) Hade hoppning i dag och jag fick rida min favvo Lucky. Vaknade förkyld ( igen) och kände mig allt annat än i form för hoppning i solgasset.
Men väl där så blrjade jag och beslutade för att kliva av om jag inte orkade. Men jösses vad bra det gick. Hoppade en bana på 10 hinder och det käntes super :-) Jättenöjd med dagens lektion.
For sedan till Ström och gjorde båda pållarna själv i dag. Känns jättebra det också eftersom det var första gången jag behandlade Pyret helt själv. Gick bara bra, ytterligare en milstolpe avklarat :-)