Vill så mycket


Men det enda kroppen vill ha är semester. Sol bad och värme och en massa bra böcker att läsa :)
En tur till S-holm och kameran i högsta hugg står också på menyn.

Stugan och myggjakt känns inte helt fel det heller, även om jag inte är så där himla förtjust i mygg.

Vad som helst bara det liknar sommar på något vis....inte som nu....blåsigt, kallt och regningt !!!


Sov gott alla ni där ute som läser detta. Och om vi alla önskar oss sommar så kanske
den dyker upp runt hörnet....Solen var är du ????


Har glömt hur en varm och skön sommardag kan kännas ........

Har glömt hur myggen surrar i luften......

Har glömt hur gräset känns mot mina fötter....

VILL HA SOMMAR NU !!!!!30/5-11
30/5-11

Grattis alla mammor....Jag är kär.....


I världens finaste ridskolehäst. Att få uppleva en Holle 2 trodde jag aldrig skulle hända, men det har det gjort.
Har sådan otroligt tur att få lära mig att rida på en sån fin och ärlig häst som Lucky. Han gör vad jag ber om utan sura miner även om jag inte gör rätt. Han lottsar mig genom ett ridpass med en gentlemas fina sätt och låter mig utvecklas i min egen takt på hans rygg..... Han är lika snäll som han är hög och det enda som är jobbigt är hans stora steg. Tyvärr
så är det lite för stort för mitt bäcken men vi kämpar på tillsammans och en vacker dag kommer det bara att flyta :)

Ha det gott ......
Underbar dag


Som har fyllt mig med en massa härlig energi :)

Sov gott alla som finns där ute, ses i morgon....Me like....


Livet leker och jag med det. Trots motgångar i bland så är jag överlycklig för att det
är i mina skor jag vandrar och i ingen annans :)

Tänkvärda ord till just DIG......Ska jag skratta eller gråta ??


Nä det är bara att gilla läget :)

Ha en bra dag alla ..........Längtan


Far runt i min kropp.

Längtan efter själslig påfyllnad.

 Längtan efter livet.......


Finns i min själ               Löshoppning med ös :)


Holle den bästa
Nöjd men trött :)


Hipporidningen blev en uteritt på härliga E-vitamin . Vi hade tur med vädret och fick två härliga galopper där dom fick sträcka ut ordentligt. Upptäckte i dag att jag rider lite i undertempo så det måste fixas till, duger inte att rida
med handbromsen i ;)

Därefter var det dags att rulla till Håkis och världens bästa Holle. Och eftersom jag hade två hästskötare behövde jag bara rida, hur lyxigt som helst :) Det blev en härlig tur fortfarande i vackert men nu något blåsigare väder. Men eftersom Holle inte bryr sig i om det blåser och det ändå var varmt så gjorde det ingenting. Upptäckte i dag under turen att jag hade börjat att rida med lite för korta tyglar så när jag längde på dom så blev det en helt underbar galopp på lilla Holle. Hm ....blir så arg när handbromsen åker in men nu märker jag ju det iaf, så en förbättring är det ju :)
En söt Hollenbollen som snällt ställer upp som fotomodell :)

Ha det gott alla och sköt om er....Fullt ös medvetslösRidning jobb ridning jobb osv osv :)

Roligt men tröttande för mina muskler.

I morgon mer ridning ......

Sov gott....Tröööööööööööööött !!!!!


Väntar bara på att klockan ska bli så mycket att jag kan gå och lägga mig utan att skämmas ;)
Jösses vad trött jag är !!

Ser på dessa adrenalinkick dårar på tv:n och funderar på om deras hjärna är påkopplad överhuvud taget eller om dom har nersläckta hjärnor :/ Herre gud vad en del ställer till det för sig....

Nu blir det häst i dagarna tre så min kropp kommer att kvida på lördag kväll efter ett avslut med dubbel pass :)
känner nog av kroppen då kan jag tro :)

Nä usch nu går jag och lägger mig....natti natti :)Mmmmmmmmmmmmmm


Att leva är aldrig lätt , uppför och nerför går det och i bland planar det ut ibland :)

Men vem har sagt att det ska vara lätt ?? Har man aldrig motgångar så uppskattar man
aldrig när det går bra heller.


Kloka ord från en väldigt klok kvinna, nämligen Jag ;)Bildbomb :)Min familj är min trygghet


Vill bara säga det - no more no less.........

I alla fall så var jag på familjedaghemskonferans i S-holm i helgen för er som har missat min utflykt till den stora staden ;)

Där avhandlade vi Lekens betydelse för barnen, att det är i leken som dom tränar sig inför livet som kommer framför dom. Via leken övar dom både roliga och mindre roliga upplevelser. Leken är ett av barnens absolut största och mest använda språk. Se på deras lek så ser du också vad det är som fascinerar dom mest just nu, vad det är dom övar på eller behöver bearbeta.

Fredagen gick i Genus tecken och med allt vad det innebär för oss i frågan om utmaning och att ändra vårt tänk ang detta med pojk kontra flick betydelse.

En av föreläsarna grep mig riktigt på djupet. Hon pratade om pojkarnas behandling och bemötande av oss vuxna som vi helt omedvetet gör, inte av elakhet utan av okunnighet och vår gamla ryggsäck som följer oss genom livet. Det har visat sig att flickor uppfostrar vi till omhändertagande individer som har lättare att visa känslor, vara empatiska och lättare för att prata känslor mm. Pojkar däremot uppfostrar vi till individer som ska vara stora, starka och inte gråta eller visa några större känslo yttringar utan bita i hop och komma igen om det händer ngt.  

Jag tror att vi måste sluta se barn som kön och se dom som individer i stället. Alla barn behöver samma sak oavsett kön. Kärlek, närhet, trygghet och en möjlighet att få utvecklas efter sin egen förmåga, är vad alla behöver och som vuxen borde vi kunna se bortom det kön barnet har.....och bara se barnet.....och dess behov.

Hur som haver så gav helgen mig många tankeställningar och många nya funderingar. Mycket av det vi fick till oss visar på hur stor betydelse vår egen ryggsäck har. Men att ta tag i sig själv på djupet kan vara både jobbigt och skrämmande...Men ack så viktigt i bland för att kunna förstå sina egna reaktioner och varför man reagerar som man gör när det gäller vissa saker. 

Hur glad blev inte jag då :)


Denna sak väntade på mig när jag kom hem :)

En förtidig födelsedags present och jag kan väl säga som så......


JAG BLEV SUPERGLAD !!!!!!


I morgon ska den provas, blir nog Hollenbollen som får agera fotomodell :)Jag kan flyga, jag är inte rädd :)


Nu bär det av till stora staden :)

Ha det gott alla .......Hur skön var inte dagen då :)


Och slutet som spenderades i Bäcksjön med Jörgen och Frode. Grilla korv och värsta gomackan, inte illa alls :)
En toppendag med ett toppenslut och nu är det mys i soffan som gäller.

Blir en tidig kväll eftersom det blir en tidig morgon. Snart snarkar jag som Frode bredvid mig :)

Vill skicka ett stort tack till Matilda som hjälpt mig med kamerainställningar i dag ,så förhoppningsvis
kommer det att fungera bättre framöver.....Tack !! :)

Ha en skön kväll och dröm sött.....I have a dream.....
Dagen i går


Underbar prommis med Holle ooch Frode. Träffade ett supermysigt äldre par som vi stod och surrade med länge. Dom tyckte att Holle var jättefin trots sin höga ålder, tänk att han fyller 22 år i sommar. Min värld kommer att stanna den dagen han somnar in. Är så tacksam över våra två killar, dom har verkligen lärt oss alla tre detta med hästkunskap och som otroligt vänliga gentlemän har dom hjälpt oss på vägen i vårt hästägande.

Tänk att när Pridde plutt kom hade jag bara dragit transport 2 ggr och aldrig varit i närheten av träning och tävling. Men plutten bara gick på och av som en äkta hyvens kille, aldrig någe tjaffs där inte :)

Första tävlingarna vi var på så var vi typ 2 timmar före så att jag kunde andas ut och lasta av och backa in ekipaget bland alla bilar och transporter, snacka om magsyrehöjande. Och tjejerna stod ut med allt trots mitt stundvis dåliga humör och stress , en stjärna till dom :) Och då var det ändå bara till Åbyn men för mig räckte det verkligen.

Holle som var en gammal tävlingsräv njöt i fulla drag när vi har varit ute på äventyr. Han älskar nya miljöer och att få visa upp sig :) Än i dag stilar han sig och blåser upp sig lite men är lugnet själv, så otroligt trygg att fara runt med och från att inte ha gillat att åka transport så lastar Sanna honom och drar själv in på Hippo eller till Atg när det är besök där. Hur duktig och snäll är inte Holle som ställer upp på allt bara man ber honom......

Och likadant är det med Pridde plutt. Gör allt som man ber om och lunkar snällt bredvid även om det är på en tävlingsplats med en massa ekipage runt omkring. Aldrig uppe i det blå utan alltid alla fyra hovarna på marken, tittar på en och säger: kom då nu fixar vi det här......

Har insett att vi nog aldrig kommer att få två så speciella hästar någon fler gång. Jag träffar många olika hästar i mitt liv men har inte än i dag sett någon som har dom ögon som Holle och Pridde har. Ögon som är så totalt ärliga och ett sinne som aldrig skulle tänka tanken ens att vara dum på något vis. Har aldrig under dessa år som vi har haft förmånen att få vara med Holle och Pridde upplevta att dom har varit elak eller hittat på några dumheter. Glädjesprång räknar jag inte som dumheter utan de få gånger det har inträffat visar bara på att Holle trots sin ålder kan njuta av en ordentlig sväng mellan varven och att orken och själen är frisk :) Sen att gammelmatte inte sitter kvar är ju en annan historia ;)

Att ha djur i sitt liv är så otroligt berikande för själen. Djur är alltid ärliga, visar alltid sina sanna känslor och förlåter ens dumheter när man felar. Djur är en trogen hela livet och ger en hela sin själ att vårda och älska. Om det blir fel så är det alltid människan som orsakar det och aldrig djuret självt. Hos djur finns inte elakhet, det är något som vi människor lär dom genom vårt eget beteende. Ett djur blir vad vi gör det till på gott och ont.........Jessika och Pridde plutt

Sanna och Holle gubben

Världens bästa Holle

Världens bästa Pridde
Gissa vad jag har gjort i dag :)                           


PUTSAT FÖNSTER JIPPIE !!!

                               Hur lycklig är inte jag då :)


Hoppning i dag på Hippo, dom hade bytt förra gången så jag missade aldrig hoppningen :)
Fick underbara Lucky och han bar mig som en gentleman runt banan. Ja för i dag red vi på en stor båge och hoppade 3 hinder i en följd. Sista gången låg dom mellan 40-65 cm :) Tro det eller inte men det är sant.

Nu ska man ju inte egentligen bry sig så mkt om höjden utan det är ridningen mella hinderna som räknas men lite coolt är det att jag vågade utan att svimma och jag hoppade allt !!

Men jag har samma problem som Jessika, jag tycker att det går jättefort men egentligen är det bara styrfart ;) som Sanna säger : Du måste lära dig att driva mamma, det går för sakta !! Och jag tycker att det går i 120 genom kurverna :)

Men men det kommer nog med tiden. Önskar bara att jag kunde få mitt bäcken att vilja rida lika mkt som jag så att all nedsittning fungerade, för som det är nu så stampat jag bara och kan inte riktigt komma framåt så fort som jag skulle önska att det kunde gå. Utan nedsittning ingen riktig ridning och nedsittningen haltar ordentligt för mig :(

Men nu njuter jag av karamellen efter hoppningen :) är så otroligt lycklig över att min hopprädsla har släppt. Nu är det roligt och bara lite spännande och det får det vara så de så :)

Grillat till middag och solen skiner, vilken härlig dag......I bland gör det ont
                          Fåglarna sjunger


Och det gör mitt hjärta också.....

Många och långa stunder går åt till att fundera över mitt liv. Har kommit i en period av eftertanke
och funderingar. Den utlösande faktoren är nog att Anton nu har blivit 18 år. Det är lite magiskt detta med att
fylla 18 :) Det lilla barnet du en gång hade runt dina fötter och kramandes i ditt knä har hux flux knackat på vuxenlivet
och klivit in.

Att bli stor sker ju inte över en natt utan det är ju en mognadsprocess som växer under en längre period men som någonstans har sin kulmen vid 18 årsdagen. Det är nu det är dax att släppa i väg dom små liven som har vandrat samma väg som jag, hand i hand tillsammans på vägen, dag efter dag. Men under de senaste åren har vi oftare och oftare släppt varandras händer och gått åt olika håll i korsningarna för att sedan stråla samman igen i ett möte som fyller en med glädje och stolthet.

Känner mig både glad och stolt över mina barn. Alla tre är närvarande och med fötterna på jorden. Har en stark känsla över vad som är rätt och fel och månar om andra och vill väl. Kämpar på i motgångar och vägrar att ge upp, lyckas det inte på ett sätt så prövar dom vidare tills det lyckas. Vägen kan vara både lång och krokig, och med långa uppförsbackar men till slut så brukar det lösa sig. Att ge upp finns inte i deras värld, det finns lösningar på allt......

Det är väl nu som man som förälder bara ska finnas där som bollplank. Ett lyssnade öra som inte kan hjälpa alla gånger, men det är nog inte heller det viktigaste i alla situationer. Det viktiga är nog bara att vara där och finnas till, att visa att man bryr sig om, stötta olika beslut som dom fattar och att fånga upp om dom någon gång faller.


 

In the mountain
I dag är det ingen vanlig dag


För i dag är det Antons födelsedag.....Grattis !!God natt och


Gillas inte

Att min rygg inte vill vara med :(

Att det bara är 6 grader ute, mulet och blåsigt.

Att förkylningen inte vill ge sig, även om jag är bättre.

Att jag skar mig på locket till perkulatorn.

Att kvällen kommer att bestå av möten i timmar.

Längtar efter.......Mat i magen och trevliga vänner


Grillat i magen och mycket surr blev det i går. Att sedan Mikaela och Markus med Alicia var hos oss
var super roligt :) Mindre roligt var att när Alicia såg Jessika så skrek hon i högan sky ;) Mindre roligt för Jessika
men det löste sig tillslut iaf....

Fick leka med en glugg som jag suckar efter men 4000 kr är liiiiiite för mycket för min smak, än så länge iaf.
I dag blir det Hollenbollen igen eftersom Sanna har jobbat natt hela helgen och vill gå på bio i kväll med
syster yster. Hade funderat på att följa med men eftersom den går i 3D så blir jag lite illamående efter
en stund så då passar jag.

I morgon startar allvaret upp igen efter 14 dagars semester så nu blir det att försöka ta sig upp tills klockan
ringer i morgon. Sover jag så sparka på dörren när ni kommer ;)


Ha det gott.....