Varför betyder Lucky så mycket för mig?
 
 
Ingen som läser min blogg har nog inte kunnat undgå att missa hur mycket Lucky betyder för mig ♥ Men vad är det då som är så speciellt med denna häst? Han är brun ( som 80 % andra hästar) han är stor ( finns många fler stora och ännu större) Han är 21 år ( Som dussinet till ) osv osv, med andra ord, en dussinhäst bland många andra.
 
Vår resa tillsamman började för många många år sedan på Hippo. Jag har alltid längtat efter att rida, att få uppleva magin som uppstår mellan häst och ryttare när kommunikationen, respekten och vänskapen bara klickar och finns där ♥ 
 
Men min resa med hästar har som sagt inte varit den bästa. Det är därför som jag verkligen anser att ridskolor måste få finnas, för att jag som nybörjare ska få en chans att lära känna denna fina varelse som hästen är på ett tryggt och bra sätt. Få hjälp att lära mig det språk som hästen talar så att vi tillsammans kan lära känna varandra. Utan hjälp så är det mycket svårare för oss båda, för det är inte bara en envägskommunikation mellan häst och ryttare utan den går åt båda hållen och det är oerhört viktigt att vi kan förstå varandra.
 
Så jag klev in på Hippo med min dotter Sanna i släptåg ♥ Hon har verkligen hjälpt mig genom detta med ridskolelivet och allt som har med hästar och ridning att göra. Utan henne vet jag inte om jag varit där jag är i dag, jag och min grupp hade verkligen ett stort stöd i henne. Hon var med i stort sett varje gång under flera års tid, för att stötta oss och hjälpa oss alla ♥ Tack ♥
 
Sanna & Lucky ♥
 
 
 
I alla fall så var det på Hippo som jag då stiftade bekantskap med finaste Lucky ♥ Redan första gången som jag red honom kände jag mig helt avslappnad och trygg. Visst, han var stor som ett hus och utan pall tar jag mig ta mig tusan inte upp på ryggen ☺ Men vilken otroligt vänlig själ i denna stora kropp ♥ Aldrig att han surade någonting, då som nu så njuter han oerhört mycket när jag borstar hans huvud ( Om han fick bestämma borstade vi med mjuka bortsten i timmar ♥ ) Det var som om han kände att med denna rädda ryttare är det bäst att ta det lite lugnt, annars springer hon skrikande åt andra hållet ☺ Och eftersom mina ridkompisar visste om min rädsla ( speciellt för hoppning ) så var dom så snäll och lät mig i stort sett nästan alltid få Lucky när vi hade hoppning och många många gånger mer ☺ Tack ♥
 
 
 
 
Och så fortsatte resan med Lucky. Så fort jag fick möjlighet så red jag honom, och jag tror faktiskt att han tyckte bra om mig också ( Min tolkning som jag gärna tror på ♥ ) Och för varje gång som jag fick rida honom så försvann rädslan lite mer och lite mer. Tillsammans med Lucky fick jag en möjlighet att bygga upp mitt förtroende för hästar, ett förtroende som var riktigt i botten pga alla situationer som jag varit inblandat i med hästar av olika slag. 
 
Vi red inne, vi red på banan ute, vi for ut i skogen och aldrig att jag kände mig orolig på något sätt, bara oerhört lycklig och totalt trygg på hans rygg! Vi hoppade enstaka hinder och små banor, och aldrig att jag var orolig, kände bara ett lyckobubbel i magen och en önskan om att lektionerna aldrig skulle ta slut ☺ På Luckys rygg klarade jag allt, tillsammans fixade vi allt som ridläraren bad oss om. Kanske inte snyggast eller bäst, men vi gjorde det!
 
 
Med Lucky föddes tanken på att få köpa honom ( tänk att få ha honom som min egen,)  På lika delar skoj som allvar sa jag att jag skulle önska mig Lucky i 50 års present av Jörgen ☺ Räknade kallt med att Lucky skulle bli kvar på Hippo under många år, perfekt som han var i mina ögon ♥ Döm om min förvåning när jag då några månader senare fick en förfrågan om att köpa honom. Skulle min klippa säljas!! Mitt allt! Min soulmate på ridskolan.......fy vilken ångest jag fick. Jag ljuger inte när jag säger att hela min tillvaro rasade.....min klippa, han som gjorde ridningen till total lycka......skulle han försvinna.....och till vem!!!
 
Hade ju lyft min dröm med Jörgen ( Att köpa Lucky) och det var väl inte det som stod högst upp på Jörgens 10 i topp skala, en häst till! Som om vi inte dragit 2 hästar redan med allt vad det innebar ekonomiskt och tidsmässigt.....Hallå Åsa, lägg ner är du snäll. Och så blev det, jag mailade Hippo och sa att jag tackade för erbjudandet men var tvungen att avstå eftersom det är ett stort beslut och det käntes inte rätt när inte Jörgen var lika tänd på iden som jag ( Kunde dock inte förstå varför ☺ ) 
 
Där och då när jag tackat nej till Lucky så vände allt ang ridningen. Glädjen försvann, tryggheten försvann, det var som att börja om på ruta ett igen, för den trygghet jag byggt upp till hästar, ja den satt som i hop med Lucky ( Min klippa och vän ) 
 
 
Då började Lördagarna att kännas jobbiga igen, klumpen i magen kom tillbaka, osäkerheten, tvivlen, ja allt bara dök upp som en stor käftsmäll och golvade mig totalt. Veckorna gick och jag frågade upp ang Lucky men fick till svar att Ingen hade tydligen ring om honom....Men va fan....är folk helt djävla blinda! Såg dom inte vilken kille dom kunde få rå om och ha som vän.....Bästa hästen i världen och ingen såg hans vänliga själ och trygga fina hjärta. 
 
Då kom nästa nojja.....tänk om ingen köper honom.....vad händer då!? Om ingen vill ha bästa hästen i världen, måste han somna in då? ja ni förstår hur många tårar jag skvalade under en lång tid.....köket hemma hade stått under vatten om jag samlat alla tårar som sprutade under alla dessa veckor som Lucky var till försäljning....min stora trygga klippa och finaste vän ♥ Och OM någon köpte honom...skulle denna någon älska honom lika mycket som jag? Se hans fina själ och verkligen ta hand om honom....fy va jobbigt det var!
 
Och så kom då dagen när det var klart....Lucky var såld....Snacka om totalras. Jörgen hittade en förtvivlad Åsa hemma i köket som svamlade ena gången om att han kommer att slaktas och andra gången om att någon köpt honom som definitivt inte kommer att ta hand om honom på rätt sätt! Fy fan vad livet var hemskt....min bästa vän var såld, som en möbel på varuhuset....men det var ingen möbel....det var min älskade Lucky vi pratade om. Han som gett mig allt jag önskat i form av trygghet och glädje. Han som lyckats där ingen annan lyckats, han  som gett mig allt av sig själv utan att kräva någonting tillbaka, min fina lucky ♥
 
 
 
På Hippos hemsida stod det att han var såld men inte till vem, var hemligt än så länge. Jörgen försökte trösta mig med att den som köpt älskade honom precis lika mycket som jag....va sjutton pratar du om sa jag! Ingen, och då menar INGEN kan älska Lucky lika mycket som jag. För han kan aldrig betyda lika mycket för någon annan som för mig, för han är ju mitt allt och min bästa vän, han är ju MIN Lucky!! Min klippa, min trygghet, min läromäster, min vän, ja mitt allt!!
 
Men som ni alla vet så slutade det så lyckligt som det bara kunde göra ☺ Jörgen överraskade mig med att köpa Lucky i hemlighet och i dag är han min och hos mig kommer han att få vara kvar tills den dagen det är dags att ta farväl och skiljas för sista gången, min fina vän och jag ♥
 
Men det finns ytterligare en stor aspekt till att Lucky betyder så oerhört mycket för mig. Förutom den trygghet, glädje och vänskap som han ger så är han också världens största kärleksgåva till mig från min man Jörgen ♥ Jörgen vet från den hårda vägen vad det innebär att ha häst i familjen. Han vet att det kostar väääldigt mycket pengar ( Som vi skulle resa för nu när vi var själva  ) han vet att det innebär många ensamma kvällar hemma när jag är i stallet. Han vet att spontana infall är uteslutet ( vem har Lucky ikväll ? ) Han vet att det alltid dyker upp extrajobb i form av att laga hage/ bygga/riva sommarhage/ laga och se efter transporten/ mocka skit/fylla vatten/ promenera med en häst lr 2/ osv osv i all oändlighet.
 
Att ändå göra detta för mig, trots vetskapen om vilken egen uppoffring han får göra för att ge mig denna glädje och totala Lycka......Det är Kärlek det ♥ Tack Jörgen för allt du gör för mig, våra barn och våra djur. Det är du som är mittpunkten i vår familj, vår trygghet och fasta klippa ♥ Älskar dig ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress