Vikten av en bra uppfödare
Vi har köpt en liten kinesisk nakenhund som heter Morris (Love over gold's Maharajah) :D Vår förra hund (Frode) var av samma ras och en av dom finaste hundar jag någonsin mött. Han hade sina avigsidor, det är jag väl medveten om. Men med tanke på "hur och när" han kom in i vår familj så förklarar det mycket av vad vi fick arbeta oss igenom. När Frode somnade in så tog det över ett år innan vår nya vän Morris flyttade hem till oss.
 
När vi väl beslutade oss för att skaffa en till ny vän så var det mentaliteten som var prio ett för oss. Om hunden var enligt "rasstandard" var egentligen oväsentligt eftersom Frode var allt annat än lik en liten kines när han levde :D 
 
Vi hade redan fått en ny vän i familjen som heter Rufus och han är en glad kinespuff som är full med livslust och bus. Han bor hos vår dotter och hennes sambo och han blev så att säga den förebild av den hund som vi ville ha som vår nya vän. Sagt och gjort så tog vi kontakt med Rufus uppfödare och frågade om dom planerade någon kull i framtiden och talade om att vi önskade att få köpa en liten valp om och när det kom någon lämplig som ville flytta hem till oss.
 
Och det är här som vikten av en bra uppfödare kommer in. Nu har jag bara "vår" uppfödare att relatera till men oj så glad jag är att det blev just denna familj som vi har som vår uppfödare. Här är det inga halvmesyrer på något vis. Ingen massproduktion av valpar och väl genomtänkta parningar allt för att rasen och valparna ska må så bra som det bara går att få och hållas så friska och sunda som det bara är möjligt. 
 
Men det är inte bara starka, friska och stabila hundar man får när man har vår uppfödare. I paketet ingår även livstidssupport och ingen fråga är för dum för att våga ställas :D Tro mig, jag har nog frågat allt och lite till ;) Och deras engagemang till valpen fortsätter även efter det att den flyttat hem till sina nya familjer. Telefonkontakt och även "hemnesök" hör till :D och det är så otroligt härligt att se hur glad Morris blir när hans uppfödare kliver in genom dörren. Rufus som nu är 2 år blir aldeles kollrig när dom dyker upp, snacka om att första tiden i ens valp liv sätter sina spår och är otroligt betydelsefull. Och valparna hos Love over gold, ja dom får verkligen den bästa start som en liten valp kan få! Tro mig!
 
Så funderar ni på en liten Kinesvän till familjen så kan jag verkligen varmt rekomendera vår uppfödare för här får ni inte bara en ny liten vän för livet utan ni får också en uppfödare som verkligen finns där för att hjälpa er om det är någonting som ni funderar över :D 
 
Om ni klickar på bilden så kommer ni till Love over gold's hemsida !!
 
Rufus (Love over gold's So here I am) och Morris (Love over gold's Maharajah) <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ida

Men gah! Vad söta!

Svar: Tack 😊
Åsa

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress