Våren är här
Och med den kommer hästarnas pälsfällning. Kom in på detta i går när jag var i stallet, att vissa hästar mår rent dåligt denna tiden på året. Holle tex blev ju nästan sjuk under en kort period. Ville och orkade ingenting, mest bara lulla runt och ta det lugnt var hans önskemål dessa veckor. Pridde däremot, var mycket piggare och mer på och verkar inte påverkas på samma sätt. Pyret vet vi inte än, får vi väl se framöver hur han reagerar.
 
Vi kom även in på detta med olika tillskotter som vi har i maten till våra älskade vänner. Och behövs dom egentligen ? eller inte ? Hur som så började jag att googla lie, nyfiken som jag är :) för ger vi bara därför att vi har lärt oss att det ska vara så eller finns det ngn vetenskaplig undersökning. Egentligen kan jag tycka att det inte spelar ngn roll hur var och en väljer att göra. Precis som människor är individuella personligheter med olika behov så är ju hästen också det och jag kan tycka att en något så när vaken hästägare ser om just dennes häst behöver/ mår bra av ev tillskott, oavsett vad.
 
Hittade denna artikel, lite som jag själv är inne på faktiskt. Samt denna  som i mina ögon faktiskt verkar hur sund som helst. Vet av egen erfarenhet att det är lättare att hästarna "faller" ur lite på vårkanten än på hösten. Själv är jag av den åsikten att det är mer protein som behövs under dessa perioder, men det är MINA tankar och funderingar. Min sanning behöver inte vara din sanning, det är bara vad JAG tror :) Sen brukar vi ge B-vitaminer också, bara för att ;)
 
 
 
Josefin

Marre faller ur när han löser vinterpälsen. Sen är han verkligen känslig när de gäller mat. Orkar han inte äta i sig allt grovfoder han behöver tappar han fort vikt. Gäller att han får näringsrikt grovfoder och bra bete på sommaren. Men tycker Marre har blivit bättre på att äta. När jag tog över honom åt han 7kg hö på en dag nu äter han minst de dubbla och ibland ännu mera. Beroende på humör, väder å vind. :-) Marre har alltid fri tllgång på grovfoder

Svar: Ja maten är otroligt viktigt, va kul att han äter bättre nu, och mer :) Fri tillgång är ju det bästa, blir så naturligt för dom då, att kunna småäta hela tiden, bra för deras mage och välmående :)
Åsa

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress