Planering, strukturering och gott om tid
Var våra ledord när Jessika & Pridde var igång under deras tävlingskarriär. Dom tränade efter ett träningsschema  som vi följde i stort sett slaviskt. Inför alla tävlingar var allt packat,kollat och iordninggjort så att vi visste att allt var ok. Och på tävlingsklubben var vi på plats i god tid så att vi i lugn och ro kunde lasta av, göra i ordning och värma upp innan klassens start. Många gånger skrattade vi åt vårt pedanta beteende men oj vad det lönade sig i längden.
 
Vi upplevde i stort sett aldrig stress eller kände oss efter någon gång, hellre en timme för tidigt än 20 min för sen. Vi var som ett väloljat maskineri där var och en visste sin uppgift, och utan att egentligen behöva prata med varandra så fixades allt på ett litet kick och utan stress flöt dagen på. Vi hade stenkoll på startider och pauser, var alltid noga med att skritta fram Pridde för hand i lugn och ro. Jessika fick gå banan utan att stressa och när det var dags för henne att kliva upp i sadeln hade Pridde prommat i ca 20-25 minuter utan hets och jäkt.
 
Viktigt att tänka på också är att fylla på i magarna. Utan bränsle och energi försvinner orken och med orken far det glada humöret som är så oerhört behövligt med en heldag på tävling. Mat och dryck kontinuerligt under dagen är lika viktigt som allt annat, både för häst, ryttare och teamet runt omkring. Goda härliga matsäckar är ett måste under en tävlingsdag, tro mig ;)
 
 
Hittade denna artikel i dag på nätet och inser när jag läser den att vi inte var så pedantiskt tokiga utan att vi hade ett ganska så bra och logiskt tänk när vi var i tävlingsvärlden. Nu när det blir dags igen för Sanna att njuta av träning och tävling så är det bara att damma av våra gamla kunskaper och olja upp vårt maskineri igen, kan utan att ljuga erkänna att jag längtar tills det blir dags igen för ett nytt äventyr ute i tävlingsvärlden. Nu med en ny häst och en ny gren, men oj vad roligt det kommer att bli.....LÄNGTAR!! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress