Lördagens ridning var en tripp till helvetet & tillbaka

Början var bra, fick en favvo nämligen Lucky (ovanligt eller hur ?). Men sen, sen började allvaret. Först var det uppvärmning, ska jag vara helt ärlig så kommer jag inte i håg början för resten gjorde att hela hjärnan tappade greppet.

Övningen gick ut på att trava lätt över tre bommar och sedan stå i lätt sits från dessa tre bommar ca 5 meter till nästa bom. När vi hade passerat den sista bommen fick vi sitta ner och bryta av till skritt för att pussta  en stund innan det var dags för trav igen. En ynka långsida fick vi pussta innan trippen till helvetet började igen.

Men vadå !! trav över bommar....hur svårt eller jobbigt kan det vara??? Jo det kan det !! om du ska rida lätt och stå i lätt sits UTAN STIGBYGLAR !!!!!  Ja ni läser rätt !!! Hallå !!! Jag är 44 år gammal med en rumpa som är tung som sjutton och benmuskler som inte har behövt arbeta dom sista 15 åren !!!! Jag led kan jag bara berätta, slet som ett djur för att lätta några ynka millimeter i lätt sits. Svetten lackade och benen , ja benen dom kved så högt att alla på hela Hippo hörde hur dom skrek rakt ut " Ge dig människa, vi orkar inte"

Och jag kände på insidan låren att stigläderna inte låg optimalt utan dom tryckte som f-n mot låren. Aj aj gjorde det men efter en stund så gav det sig. Härligt tänkte jag, nu hamnade jag rätt i sadeln så nu trycker det inge mer. Men tro inte alltid på vad dina ben säger till dig. I mitt fall så domnade dom helt enkelt bort men trycket var kvar :( Nu är jag ägare av 2 st handflatstora blåmärken som tydligt skvallrar om hur mycket det tryckte, inte snyggt kan jag säga .

Som Jörgen brukar säga så där lite ironiskt " och ridning som är så kul" Och det är det verkligen. men i bland så smärtar det lite att ha roligt. Och nyttigt var det kan jag bara upplysa om. Vikten av en bra balans blev otroligt mycket mer tydligt när stigbyglarna försvinner....Bara att öva m a o ;)

Ha det gott .....





Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress