Stackars alla gamla....

Läste i tidningen i dag om ett par som separeras efter 60 som gifta pga att mannen behöver hjälp med sitt liv så han får flytta in på ett äldreboende. Den äldre kvinnan räknas som för "frisk" så hon får inte följa med....Är det så här som vi ska belöna alla gamla som har slitit och bidragit till den äldreomsorg som vi har i Sverige i dag!?

Jag tycker att vi måste förändra det vi har att erbjuda våra gamla i dag , alla vet vi i att levnadsåldern bara ökar och med det så kommer det att finnas ett helt annat behov av äldrevård. Bla kanske det ska planers och byggas för att par ska kunna fortsätta att få leva ihop den sista tiden av sina liv , även om den ena av partern behöver extrahjälp på något vis.

Jag vet....det sitter i pengar.....som allt annat. Men jag blir rädd när jag ser hur samhället ( dvs vi ) får acceptera den ena nedskärningen efter den andra och det är på bekostnad av alla vi barn , vuxna och de gamla som lever nu i dag....Nä i blnd skulle dat vara som ¨på gammeltiden" ut och demonstrera , höja våra röster ....skrika ut vårt missnöje...

Ha det gott....
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress