Tiden går runt...

Var på utb i går ang hållbar utveckling. Tanken bakom iden är bra och vi måste verkligen börja att ta tag i det här med att utarma jordens resurser och vända denna trend som fortgår nu. Alla kan vi göra någonting för att förbättra miljön och även det lilla är bättre än att inte göra någonting alls.


            Minska ditt ekologiska fotavtryck







Att beräkna ekologiska fotavtryck är ett sätt att tydliggöra hur stora resurser vi förbrukar i olika delar av samhället eller världen. Vår jord klarar bara av ett visst ekologiskt fotavtryck per person som lever på vår planet. Om alla människor i världen hade lika stora fotavtryck som vi i Sverige skulle vi behöva 3,4 jordklot.

 
Så mina vänner gör det ni kan för att rädda vår miljö och vår underbara värld. Gå till Konsum isf använda bil, sopsortera och använd er av återvinningen , köp begagnat om det finns möjlighet till det , handla närproducerade produkter , släck lampor odyl när ni lämnar hemmet/rummet , duscha isf att bada.....Som ni ser så finns det en mängd olika sätt att spara på jordens resurser som vi vanliga dödliga kan tänka på. Och som jag har skrivit tidigare.....även det lilla är viktigt. Bättre det lilla och det blir gjort än det stora som blir oöverstigligt att försöka sig på.

Ha det gott alla mina vänner där ute. Ha en underbar kväll och kom i håg.......Vi vill att våra barn/barnbarn också ska få ha ren luft och en underbar värld.....


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress