Varför denna hets!

Finns det någonting skönare än att sitta i köket i tystnaden med en kopp kaffe och läsa om vad som hänt runt om i världen på datan. Vi har slutat att lösa Vk i pappersformat så nu läser vi alla nyheter via nätet, dels var det kostnaden  men även lite av känslan av slöseri med resurser..


Nu i juletid kan jag bli komplett galen över all reklam som dimper ner i brevlådan, vareviga dag! Nu är mycket av reklamen återbrukat av allt papper som slängs, så det rullar i mångt och mycket runt i återvinnings cykler, men ändå!


Julen har i mina ögon ( Nu pratar jag utifrån mig själv och mina egna tankar & reflektioner ) blivit en stooooor konsumtionshelg som tyvärr bara ökar år efter år efter år. Varje år läggs det miljoner kr på julklappar, pynt, mat och gud vet allt. Nu kanske jag låter som Ginchen som avskyr julen men så är det verkligen inte. Däemot är jag lite ledsen över va Julen har utvecklats till, konsumtionshysteri på hög nivå. Nu menar jag inte att det helt ska slutas att köpa julklappr, julmat osv men att det kanske behöver ransakas runt varje köp : Behövs detta? Fyller det en funktion? Kommer det att användas eller blir det bara liggandes oanvänt? Och utifrån lite eftertanke, köper man varje sak, inte bara för att......


I år kommer jag & Jörgen att lägga ett Nyårslöfte, ja vi säger Nyårslöfte för vi vet inte riktigt vad vi ska kalla det annars. Nästa år 2019 ska vi verkligen fundera över varje inköp av materiellt slag, OM vi verkligen behöver det, eller om det bara är ett inköp för att "belöna" oss på något vis. För ni har väl läst detta med att shoppa saker ? Det triggar samma belöningscentrum i hjärnan som att belönöna sig med annat. Dvs du "köper" dig lycka just för stunden. Och det behovet är starkt som vilket annat behov som helst.


Nu menar jag inte att vi komme att bli helt galna och gå omkring i trasiga kläder, vägra köpa några nya saker osv. men vi kommer att ta oss en funderare över "varför" vil vi köpa denna sak? Behöver vi verkligen detta ? Är det bara för att ? osv osv. Men det ska inte gå till abasurdum på något vis, men vi ska försöka att få en större eftertanke över alla inköp. Sen får vi se vad det leder till. Vi kanske fortsätter som vanligt eller så kanske vi under året som går förändrar vårt tänk ang vad vi tycker oss behöva mot vad vi egentligen behöver.......Time will tell.....