Tack och lov!
Vi gnäller kanske (iaf jag) ibland över våra skattekronor som vi betalar varje månad på lönen. Men gud så tacksam jag är över vår "skatt" som går till vår egen välfärd.
 
Har nu under en tid sett med egna ögon vad vi (du & jag) kan få om vi tex blir sjuk. Har nu följt en nära släktings sjukdom och tillfrisknande (blir lite bättre för varje dag) och fått se vilka resurser vi har att tillgå när vi blir riktigt sjuk.
 
Nu pratar jag om allvarligt sjuk, där expertvård har varit inkopplad i över en månad. I dag var det på dagen 30 dagar sedan flyget gick hem från Stockholm där de efter en vecka i Ecmo maskinen ansåg att tillståndet vara så stabilt att det gick att åka hem till IVA i Umeå för vidare vård.
 
Tänk om vi varit boende i USA, undrar vart prislappen hamnat då. Vad skulle kostnaden bli för helikopterflyg till och från två olika städer. Specialistvård i Ecmomaskin 1 vecka. Specialistvård på Intensivvårdesavdelning 30 dagar (ligger kvar än i dag på IVA) och sedan ytterligare olika former av specialistvård innan friskförklaring och hemgång! Det är nu som jag tycker att skattepengar, ja det betalar jag med glädje och utan att klaga.
 
Och även om jag har haft turen att få vara frisk och slippa uppleva allt detta. Så är jag oerhört tacksam för att Sverige har detta att erbjuda alla som blir sjuk på något sätt. Om mina skattepengar kan bidra till att rädda livet på någon annan människa så gör jag det med glädje. Ibland behövs det ett uppvaknade innan man förstår hur bra vi egentligen har det. Nu säger jag inte att det inte kan bli bättre. Men ta dig en sekund av ditt liv och stanna upp och fundera över vilken tur vi har ändå som bor där vi bor. Vi har tak över huvudet, mat i magen, läkarvård vid sjukdom, utbildning till alla oavsett kön, tandvård och mycket mycket mer....
 
Tack och lov för att jag och min familj får bo och leva så bra som vi gör i dag, Men vi kan alltid jobba för att det ska bli bättre, ja visst. Men rikta då det du har att säga och låt dina åsikter komma upp där det verkligen gör någon skillnad , dvs på politikernivå. Låt det inte stanna vid gnäll vid köksbordet en vardagmorgon när du läser tidningen och förfaras över ditt och datt utan rikta det uppåt. Bara då och endast då kan det komma att bli en förändring i samhället. Du och jag har en röst, om vi anväder oss av den kan vi göra skillnad. Tillsammans är vi starka nog att påverka och förändar vårt samhälle, tillsammans kan vi göra under, det är jag fullt övertygad om.
 
Jag är med dig  hela tiden även om jag inte är hos dig...