Vår älskade Hubbe ♥
Att göra denna resa som vi gjort från december- 18 till dagens datum har inte varit lätt på något vis. Så många tårar, så mycket oro, så mycket frustration, så mycket ångest som ligger inbakade i dessa dagar.
 
I dag var vi med Hubbe till Thomas för ett återbesök efter 1 1/2 veckas liv uppe i fjälls. I fjälls har Hubbe fått röra sig betydligt mer och mera fritt ( dock alltid i långlina). Han har varit på längre prommisar, fått röra sig mycket i skogen, mer fri rörelse i spårlina utan allt för mycket Nej eller du får inte.
 
Lyckan i dag när Hubbe först gör ett pass i vattentrasken ( Tempot låg på den hastighet som friska hundar har när det gör ett fyspass, med andra ord vart det ordentlig fart under tassarna ) för att sedan  bli ordentligt gonomkollad av Thomas. Båda frambenen blev ordentligt böjda och kollade ang mjukhet i muskulaturen samt i lederna. Thomas provocerade ordentligt och Hubbe fick ua på både muskulaturen samt armbågslederna fram ♥ Lycka!!
 
Ryggen hade 2 ömmare punkter, men som Thomas sa, han fick trycka ordentligt på triggerpunkterna innan Hubbe visade någon som helst form av reaktion. Den ena punkten ligger på diagonalen bakom sista revbenet och den andra på ryggen vid hans extra kota. Men även om han reagerade så var det ändå så otroligt lite och med så pass mycket tryck att det blev ua även på ryggen. Så himla lycklig 
 
När allt var klart säger Thomas - Det blir älgskogen för dig i höst. Att få hör det var helt magiskt underbart för med dom orden kom kvittot på att allt jobb som vi lagt ner verkligen gjort sitt. Hubbe har i dag inga begräsningar utan han ska få leva ett normalt liv på alla sätt och vis. 
 
Självklart kommer allt i rörelse/kondition att ökas i sakta mak. Med sunt förnuft och med nogranna kontroller av rygg/armbågsled kommer vi att successivt öka hans rörelsemängd. Vi har fått ok till att prova att cykla med honom. Naturligtvis börja med korta sträckor och aldrig mer än 3 km som max i längd. Detta ska ske på skogsväg/mjuk grusväg och aldrig på asfalt, allt för att minimera stötar på leden som kan leda till inflamation och ännu mer artros. Så detta ska vi prova på nu när vi kommer upp til fjälls igen, för om lillvännen ska ut i älgskogen med sina kompisar så bör han ju fått en rimlig chans att träna upp sin kondition ♥
 
Just nu är jag så lycklig, denna början på 2019 har inte varit lätt på något vis. Många gupp i vägen och långa uppförsbackar har vi kämpat mot, men nu, nu känns det äntligen som att det får vara vår tur att få lite flyt i livet.......Håller tummarna för det i alla fall!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress