Att gå in i ett projekt som detta
Ja inte har det varit lätt och rosenrött varenda dag.  Vissa dagar har varit tyngre än andra så att säga. Men tack och lov för våra underbara ungdomar som kommit och hjälpt oss. Och vilken tur vi har haft, som har haft Sanna här hela sommaren. Hon har jobbat natt på Sagagården och när hon har vaknat på eftermiddagen så har hon diskat bort dagens disk, tvättat skitiga arbetskläder, dammsugat och plockat så vi har bara behövt gå in och ut och hon har fixat bort allt efter oss, vilken lyx ♥
 
Som alla märkt ( ingen kan ha missat det ) så har vi haft jordens varmaste & underbaraste sommar. Den har varit helt magisk här uppe i Sjöland. Men att jobba fysiskt tungt i 25-30 gradig värme är inte riktigt vad jag har haft på min bucket list 😉 Att ha på sig arbetsbyxor och tröja när svetten bara rinner på insidan är inte skönt.....Tro Mig!  Vissa dagar har kläderna klibbat fast så förbenat mycket att det har varit jobbigt att gå på toaletten ( Ett H-vete att få ner byxorna och sedan ett lika H-vete för att få upp dom på plats igen.....allt pga svett de lux! ) 
 
Nu har vi jobbat med farfars hus sedan måndag vecka 27 ( dvs 5 veckor ) och i skrivandets stund är alla golvåsar äntligen inne. Vi har även skruvat fast plankor under åsarna där trossbotten sedan ska läggas på ( Plankor som vi spikdragit och sparat sedan vi rev ut det gamla golvet ) 5 arbetsveckor senare har vi äntligen kommit till delmål 1 ( Av typ 10 ) så då kan ni räkna ut hur mycket som ändå är kvar att göra. Men det tyngsta & det mest tidskrävande är nu klart ( Hoppas jag iaf ) och eftersom vi nu "bygger i stället för river" gör bara det att det blir roligare. 
 
Vad som nu står på tur är att byta alla avloppsrör så det är klart innan vi äntligen kan lägga trossbotten. Därefter blir det att fylla tillbaka allt spån som vi skottat upp i säckar för att återanvända igen. Näst på tur efter det blir att skruva på bräder på åsarna som vi sedan ska fästa golvplattorna på. Men innan golvplattorn kan skruvas fast ska vi få hjälp med att byta ut all ström i huset. Så ser vår arbetsplan ut för hösten, längtar tills alla avlopp samt det nya vattnet och strömmen är klar, då äntligen åker golvet in. Och då kommer det verkligen att kännas som att vi är på väg mot vårt slutmål som finns där, långt långt fram ♥
 
Men någon regelrätt "slapparsemester" har vi då verkligen inte haft. Å andra sidan har min grundkondition blivit så mycket bättre. Benen har blivit starkare och styrkan i armarna/axlarna har också blivit mycket bättre. Höfterna har blivit mjukare och rörligheten har ökat ( Tacka tusan för det, höga benlyft i 3 veckor hjälper verkligen till  😃) Så egentligen har denna arbetssommar bara varit till det bättre för min kropp så jag får väl se det positiva i det då. Men att ligga och slappa på en badstrand med en god bok och lite melon hade inte heller varit helt fel kan jag ju erkänna. Men jag får väl hoppas på att vi får någon fler sån här underbar sommar utan att vi har ett mastodontprojekt att sätta tänderna i.
 
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress