50 är det nya 30
Har jag både hört och läst, och visst sjutton stämmer det, eller ?
 
Det här med att jaga ungdomen, att vägra inse att man håller på att bli äldre, ja det är ju synonymt med hur vårt samhälle ser ut i dag till stor del. Många ( inte alla ) har en större rädsla för att bli äldre i dag än vad jag upplevde att det var för 20-30 år sedan.
 
Visst, vi matas dagligen via alla sociala medier samt från andra delar av samhället om hur vi både kan, men även måste ( enligt vissa ) försöka stoppa åldrandet. Ser du ut som 20 år yngre än vad din faktiska ålder är, ja då har du lyckats!
 
Men om vi bortser från detta! Visst har gränserna mellan alla sk åldersspann ( 30, 40, 50 år, mm ) suddats ut och det ganska ordentligt? När jag var liten, ja då kunde jag oftare bara genom att se på personen ifråga ( attityd, kläder, rörelsemönster osv ) se på ett ungefär i vilken åldersgrupp personen ifråga var i.
 
I dag är det nästan helt omöjligt att klura ut en främmande persons ålder! Inte för att jag har stort behov av att veta det, men tänk vad det har förändrats dom senaste 30 åren ☺ 
 
Och det är här som min rubrik kommer in " 50 är det nya 30 " För så upplever jag att det är i dag, att åldrarna har krypit neråt öven för 50, 60 och 70 åringarna, inte bara hos dom yngre!
 
I dag är det mer "accepterande" på något vi att vara "rörlig" i sin ålder, inte statiskt fast i ett visst mönster. Medelåldern tex, ja den har som fått ett större spann nu än för 30 år sedan. Nästan som om den suddats ut lite, blivit lite mer flytande skulle jag vilja säga ☺
 
Jag menar, nästa år fyller jag 50. Ja det är helt tokigt.....50 år!! Har jag levt så länge här på jorden ☺ Ja, när jag ser mina barn och när jag tänker efter på allt som jag gjort och hunnit med här i livet. Ja då inser jag ju väldigt tydligt att jag har behövt alla mina 50 år för att klara av och hinna allt som jag gjort.
 
Men på något vis är det ändå som om jag har många fler år kvar än vad människor som var 50 år för 30 år sedan hade vid samma ålder. Visst låter det sjukt det jag skriver, men så upplevder jag det i dag. Att jag trots mina (snart) 50 år ändå har fler år kvar år i livet, nästan som om jag vore runt 30.......eller är det jag som bara försöker lura mig själv.......eller är det faktiskt så att 50 verkligen är det nya 30.......mentalt vill säga. För fysiskt så är ju min kropp det år den är år .....eller hur är det??
 
God morgon på er alla ☺
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress