Att gå till personangrepp
Satt i går kväll och läste en tråd i en stor grupp på Fb. För mig var frågeställningen glasklar, grammatiskt var frågeställningen lite otydlig men fullt förståelig!
 
Och att sedan läsa hur personen som ställde frågan blev ifrågasatt och i mina ögon väldigt påhoppad, ja det tycker jag INTE är ok! Det blev rena personangrepp och ett fult raljerande från flertalet av de som svarde i tråden. Och som grädde på moset blev trådskaparen ifrågasatt varför hon reagerade på flertalet svar, blev även tillsagd att ändra om sina inlägg där hon tydligen varit ofin i sina svar (enligt gruppskaparen) men de enda som egentligen var ofina var de som mötte hennes frågeställning med personangrepp och inte i en dialog ang sakfrågan. 
 
Nä USCH! där sjönk den "suveräna" gruppen med tillhörande gruppskapare lååångt ner på min lista över vad som är ok! Att diskutera "sakfrågor" med olika tycken, det är helt ok! Men att vända diskussionen från en frågeställning till personangrepp, där går gränsen för vad som är okej! Kan man inte skilja på sak & person ska man inte lägga sig i en dialog, då är det bra så mycket bättre att vara tyst om sina åsikter.
 
Men till slut var det några stycken helt andra personer, som kom med väldigt bra svar ( svar som hörde till frågeställningen) och även kunde länka till det som låg till grund för sina svar. Dom svarade på frågeställningen, UTAN att göra personangrepp, och det var mer än vad gruppskaparen på Fb samt vissa andra klarade av. Till slut valde gruppskaparen att ta bort hela inlägget. Varför då kan ju jag undra? Kanske dök det upp ett liljeholmens hos det som svarat på frågeställningen med renodlade personangrepp isf att försöka svara på frågeställningen...
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress