Klaga(gnälla) eller påtala?
Har nu för andra gången mailat om dåligt underhållna vägar här i Umeå med omnejd. Första gången var det vägen mot Ström/Strömbäck det gällde. Påtalade på ett vänligt men tydligt sätt om att vägen var under all kritik och att det vid ett flertal tillfällen uppstått situationer som hade kunnat sluta väldigt illa om olyckan hade varit framme. Två dagar senare var den både plogad & hyvlad.
 
Fick spel i går igen!! När jag och Jessika for till stallet på kvällen. Då över vår egen väg (Kärnvägen) samt Kolbäcksvägen förbi Mejeriet mot rondellen. På Kolbäcksvägen hamnade jag i dessa F-benade hjulspår igen och skulle försöka ta mig upp och lägga mig mot kanten ist. Körde som tur var i snigeltempo eftersom jag vet att det är väldigt lätt att få kast på bilen när man ska försöka ta sig upp ur dessa sk spår. Och vad hände! Bilen stod på kvart i sju och vi fick möte samtidigt. Dumt av mig att försöka just då (det tar jag på mig!) men vårt antisladd system fungerar då klockrent,det upptäckte både jag och Jessika ☺ Jessika å sin sida hon gjorde nog allt för att få låss dörrhantaget från dörren, hon upplevde det nog liiiite för spännande en tisdagkväll på väg till stallet ☺ men det gick bra i alla fall , tack och lov.
 
Men sur som ättika så mailade jag Kommunen igen och påtalade dessa hjulspår och upplyste även om att det har varit extremt mycket avåkningar efter dessa vägar under en lång tid. Tyckte att dom skulle se över dessa sträckor och i mitt tycke då hyvla på vägen så att spårhöjden blir mindre. Och gissa vad jag möter i dag när jag är på väg hem efter vår ute lek på förmiddagen ☺ Tadaaa......happy face!! ☺
 
 
 
Då börjar jag att fundera.....är det så att kommunen försöker att spara in pengar och därav inte gör någonting förrän det kommer in synpunkter på vägarna. Eller! är dom så underbemannad (spar iver) att dom inte hinner hålla koll på hur vägarna ser ut i Umeå?? Eller är det så att det bara har varit en lyckträff att dom fixat till vägarna som jag mailat om dagen innan? Hur som är jag glad att det görs. För det spelar ingen roll att det går långsamt när det händer en olycka. Det är lika obehagligt när det sker, och det trauma som uppstår efteråt är precis lika jobbigt oavsett farten vid händelsen, så tycker jag i alla fall.....
 
Kör försiktigt mina vänner ♥ Om resan tar 20 minuter längre tid är totalt oväsentligt, huvudsaken är att ni kommer fram utan olyckor! Var rädd om varandra där ute i trafiken!
 
Celia och Ebba

Vilken fin blogg du har! Gillar sen verkligen, titta gärna in på våran :)

Svar: Tack 😊Det ska jag göra 😄
Åsa

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress