Ridlektionen i går 22/3-14
Hade som sagt GG i går på hopplektionen. Och till min stora glädle var han superschysst för jag kan inte påstå att jag var en särskillt duktig ryttare :/
 
Eftergift kan jag knappt stava till och ännu mindre ge när jag rider :( Men GG var snäll och tog det utan att ge igen på något vis, tack och lov för snälla hästar. För fy så jag ryckte honom i munnen! två! gånger! Mår illa när jag gör så mot en häst  även om det inte är med flit!!
 
Här kommer vi på hindret i trav för att sedan fortsätta i vä varv i galopp. Avbrott till trav vid C för att travhopa hindret och sedan komma ut i galopp i hö varv och sedan avbrott till trav vid A igen.
 
 
Här kommer vi på i trav för att sedan fortsätta i galopp i vä varv för att hoppa nästa hinder på diagonalen i galopp. Fortsätta i galopp ut i hö varv för att runda travhindret och ta nästa hinder på diagonalen och fortsätta i galopp i vä varv igen. Avbrott vi C för att avsluta med att travhoppa sista hindret på meddellinjen. Fatta hö galopp och galoppera vidare till A för att sedan bryta av till skritt.
 
 
Allt gick egentligen bra, förutom att jag inte fixar att "rida ihop" en häst ordentligt. GG blev då lång och hoppade av ett galoppsprång tidigare än vad jag ansåg att vi skulle. Resultatet då! Ja en ryttare som inte hängde med och kunde ge ordentligt med eftergift. Kontentan av det! Ett djävla ryck i munnen på den stackars hästen! Avskyr!! när jag tabbar mig så att det går ut över den stackars hästen som jag rider! Önskar att jag kunde vakna upp och göra allt perfekt. Inte för min skull men för hästens skull! 
 
Vad kan jag lära mig av det här då?? Jo att verkligen rida i varje steg. Aldrig bara åka med och låta hästen sköta jobbet. Jag måste jobba mer med "kontakten" med hästen. Att ha ett mjukt stöd i handen samtidigt som jag driver framåt. Tycker så illa om mig själv när jag klattrar mig så här!! USCH, gör om, gör RÄTT!!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress