Google is the shit
Vad gjorde jag innan Google fanns :) Har haft ont i mitt högra knä i snart 14 dagar utan att känna av ngn som helst förbättring. Har gått och funderat på detta till och ifrån och började att inse att min smärta inte kunde bero på att jag vred knäet lite olyckligt för två veckor sedan.
 
Sagt och gjort tog jag fram min heliga bibel nr 2, nämligen Google och började söka på knäsmärta - löpning. Och där fanns den, orsaken till min knäsmärta. Det heter faktiskt löparknä och drabbar ca 1/4 del av alla löpare. Anledningarna till sk löparknä är många, fel teknik, underlaget, sträckan, skor, ökad träning mm.
 
En av anledningarna till smärtan kan bero på att det iliotibiala bandet (ITB) som går från utsidan av höften ner till knät blivit för kort och börjar nöta mot ett benutskott på lårets utsida. Då kan töjning/stretching av ITB (Ileotibialbandet), senan som löper mellan höft och knäets undersida)  ge bra resultat. 
 
Jaha, när jag läste detta, så var det bara att ta fram Google igen och söka på stretchövningar - löparknä och där ploppade det fram en jättebra sida där en löpare filmat sina bästa övningar som hjälpt honom att stretcha bort hans knäpproblem. Tack och lov för Google :D Så igår kväll tog jag och övade på mina nya kvällsövningar och kände direkt att det gav resultat. och det bästa är att nu på morgonen var jag till 80 % helt bra :) och detta bara efter en gång med stretching, hur glad blev inte jag då!!
 
Nu ska jag göra dessa övningar 2 ggr dag i en vecka och sedan kommer jag att prova mig på en kortare sväng igen. Blir det fortfarande problem efter det så kommer jag att prova ut nya skor och sedan efter det om det inte fungerar får jag sätta mig ner och försöka nysta vidare på vad som kan vara problemet.Men dessa smärtor har jag känt av tidigare men betydligt mindre, och jag vet att jag är väldigt stel i mitt bäcken och mina ben så jag är nästan till 100 % säker på att det beror på för korta och stela muskler :) Nu är jag på G igen!! Äntligen kanske allt skit tar slut och jag slipper alla dessa oplanerade uppehåll och strul och bara kan få njuta av mina joggingturer med musiken i öronen :D
 
 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress