Följderna av nedrustning
i inlandet! Passerade denna hemska olycka när vi åkte upp igår. Kom precis när det hänt och fick därför vänta en stund innan det blev fri väg och vi fick åka vidare. Hemskt att se hur fort det kan gå och inser att detta med att vänta till sen, det ska man undvika så gått det går för hux flux kan det vara försent.
 
Läser i tidningen att den ena mannen som körde ensam i bilen inte överlevde och att han var livlös när räddningspersonalen kom på plats. Det hemska är att även om han var vid liv en stund efter krocken så tog det alldeles för lång tid innan någon ambulans/räddningspersonal kom på plats. Vi mötte båda ambulanserna långt efter vi fått passera olycksplatsen och med tanke på hur lång tid det tog för dom att komma till olycksplatsen så fanns det ingen som helst chans för mannen att klara sig även om han var vid liv en stund efter olyckan. 
 
Vad är problemet! Har människor olika värde beroende på var i landet man bor? Jag menar, Kalle i inlandet kan bli precis lika sjuk och ha samma behov av sjukvård som Kalle som bor i storstaden efter kusten. Vem har rätten att avgöra vilket av dessa liv som är mest värt ang sjukvård/räddnigstjänst eller service överlag ?!  Förstå vilken otrygghet det blir för alla som bor lite avsides, alla kan vi bli sjuka och alla kommer vi vid något tillfälle i våra liv att behöva snabb hjälp av ngt slag och när det händer hoppas jag att jag slipper vänta lita länge som denna mannen var tvungen att göra. Vet ju inte om utgången skulle ha blivit annorlunda i detta fall. Men för dom anhöriga så känns det bättre av vetskapen om att det fanns räddningspersonal på plats som i alla fall försökte och inte som nu, att det tog så lång tid att det inte ens fanns en chans !
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress