Är detta verkligen rätt väg att gå!
Jämställdheten är och har varit på tapeten under en lång tid nu. Och jag anser att det mesta i vårt samhälle går att få jämställt till 100 %. Oavsett om du är man eller kvinna, religöst troende eller inte, bi homo eller heterosexuell, var i landet du bor, stor liten osv osv, ska vi alla bemötas och respekteras på samma sätt oavsett kön.
 
I Vk i dag hittade jag denna artikel. Och ju längre jag läser ju mer illa smakar det i munnen. Är det denna väg som ska bana fram lika lön för lika arbete så blir jag lite orolig. Straffskatt eller "mansskatt" som det diskuteras i olika inlägg, ja är inte det en form av diskriminering så inte vet jag. I min värld är det lika lön för lika arbete som gäller. Inte högre lön till ett visst kön och sedan straffskatt på det, rimmar dåligt tycker jag. Och absolut fel väg att gå när det gäller jämställdhet, vilka signaler skickar inte det.
 
Jämställdhet för mig, är lika bemötande, behandlig, lön, förutsättningr, skylldigheter, rättigheter mm oavsett kön. Sen att det är skillnad mellan könen går inte att komma ifrån. En man är en man och en kvinna är en kvinna. Vi är olika både fysiskt och psykist men det ska ändå inte påverka jämställdheten i samhället. Oavsett om du är man eller kvinna så kan vi i stort sett göra samma saker, det är ytters få situationer i livet där vi inte klarar av det. Och dessa få gånger klarar vi nog av att det ser olika ut för oss utan att känna oss åtsidosatta eller dåligt bemött.
 
Nu är det här en väldigt stor fråga. Den löses nog inte på direkten och mycket jobb återstår, men jag är fullt övertygad om att det kommer att bli bättre. Jag tror på ett jämställt samhälle där var och en fyller en viktig funktion efter sina egna förutsättningar och inte efter vilket kön jag råkar födas med. Oavsett om du är man eller kvinna behövs du här och nu, tillsammans kan vi förändra och utveckla, tillsammans kan vi göra skillnad...
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress