Förändringar ang sårvård
Med vetten i går så blev det lyft upp till diskussion ang detta med sårvård och vilket medel som är bra att använda. Har själv haft jodopax till det mesta eller klorhexidin för yttre sårvård. Läste däremot på info bladet ang jodopax att det inte är det opptimala för att det tar bort både dåliga samt bra bakterier och påverkar cellvävnader i huden, dvs påverkar tillväxten.
 
Vetten spolade på Pyret med koksalt och inget mer. Vi fick även förslaget att spola sår med slangen och bara använda vanligt vatten. Det är viktigare att skölja ordentligt än vad man använder sig av. Rikliga mängder vatten för att spola bort ev skit som kan finnas kvar i såret. 
 
Fick även förslag på en honungs salva som sägs vara super när det gäller sår med risk för bakterier. Denna salva är visst super mot mugg också. Fick den av vetten så nu kommer vi att köpa den fler gånger om vi efter utvärderingen tycker att den fyller en bra funktion.
 
Hittade även en artikel på nätet ang sårvård och vad som är bra att använda sig av. Den hittar ni HÄR om ni vill läsa lite mer :) 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress